Anis

Vuodot alkuraskaudessa

573 posts in this topic

Voisin merkitä tämän ketjun ja kirjata tähän kuinka omalla kohdalla sitten käy. Eli taustalla lääkkeelliseen kiertoon tehty pakastealkion (2 kpl) siirto, tukilääkitys jatkuu edelleen. Alkion iän perusteella laskien tänään menossa 5+0. Rusehtavaa vuotoa tullut niukasti jo 8 päivän ajan, eilen holahti ihan kunnolla kohdun seudulla tuntuneen vihlaisun jälkeen. Tänään sitten hieman kirkastakin verta. Testeissä viivat vahvistuneet hyvin, tänään hcg 9918. Viimeksi eilen vollotin keskenmenoa peloissani ja muutoinkin tämä tuntuu taas kerran löysässä hirressä roikkumiselta. Katsotaan kuinka käy.. Erityisesti vastaavanlaiset vertaiskokemukset ovat tervetulleita. Muokkaan lisäten vielä, että edellisessä siirrossa plussasin myös, mutta spontaani runsas vuoto alkoi rv 5+6. Silloin ei ollut mitään tuhruttelua.

Edited by Apollonis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla alkoi pieni vuotelu rv 5+4 jatkui aina tuonne rv 6+5 asti. Välillä tuli ruskeaa vuotoa, välillä ruosteenpunaista. Muutaman kerran valui pönttöön asti ja pari todella pientä hyytymääkin bongasin. 
Tietenkin olin hieman peloissani moisesta, takana oli kuitenkin yksi keskenmeno. Vuoto oli kuitenkin keskenmenovuotoon verrattuna hyvin niukkaa, joten jäin rauhassa odottelemaan.  Raskaus oireet katosi kanssa vuodon alettua, mutta palasi kyllä parin päivän päästä takaisin voimakkaampana. Kovin rukoilin, että vatsassa silti pieni syke olisi! 

Tänään ar-ultrassa rv 7+3 näkyi reipas syke ja viikkoja vastaava alkio. <3 Voi tätä onnen määrää! Eli kyllä, pidempäänkin kestävä vuoto voi olla täysin normaalia ja harmitonta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taas ruskeaa tuhrua joka voimistui tänä aamuna. Vatsaa ja selkää jomotellut ja samoja oireita oli kesken menneessä huhtikuussa. Eli nämä meidän tärpit ei hirveen kauaa kestä. Nyt viikon pidemmälle päästiin kun viimeksi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi Sanghi, eikä :( Toivottavasti kuitenkin kävisi vielä niin, että jäisi vaan tuhruksi ja kaikki olisi vuodosta huolimatta kunnossa :lipsrsealed: Toivon niin niin kovasti!

Mulla oli nyt viimeksi alkuraskaudessa myös vuotoa(kirkasta verta) ja jopa kovia kipuja, olin täysin varma että se oli siinä mutta kävikin toisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

LiljaLi, tämä jäikin vain pelästyttäväksi kokemukseksi, kun eilen nähtiin syke ja pikkasen isompi alkio mitä viikkoja olisi.. :wub: Km kyllä jää pelottelemaan takaraivoon vaikka kuinka yrittäisi itselleen selittää että vuodot ovat ihan normaaleja :( Onneksi sitä vuotoa ei ole enään tuon yhden kerran jälkeen tullut ja gynekin eilen sanoi ettei näe mitään syytä vuodolle koska kohtu oli siisti, samoin kuin istukka ja kohdunsuu on kiinni ja kiinteä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuo vuodot on kyllä tympeitä. :(

Mulla vuoti kans esikoisesta pariinkin otteeseen, ensin joskus rv6 ruskeaa tuhrua ja sit uudestaan rv14 ihan punaista verta. Eikä mitään syytä ultratessa löytynyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^Kävinkin jo stalkkeroimassa sun kuulumiset odotusklubista, niin ihana juttu, että kaikki oli hyvin! :lipsrsealed:

Veristä vuotoa raskauden aikana ei todellakaan toivois näkevän niin se kyllä pelästyttää pahan päiväisesti :(

Täältä foorumilta joskus luin, että joku gynekologi oli ihmetellyt sitä, että vuotelut alkuraskaudessa ei ole vieläkin yleisempiä, koska limakalvot on niin verestäviä aluksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvin pientä vuotelua ollut silloin kun kuukautisten olisi pitänyt tulla, kaksi kertaa nyt käynyt. Kestänyt 2-3 päivää ja hyvin vähäistä vaaleanruskeaa vuotoa,ilmeisesti ihan normaalia ja vaaratonta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päivitänpä tänne oman tilanteeni. Viikoittainen (2-4pvää/vko) tuhruttelu jatkui lopulta aina rv 8+5 saakka. Kyydissä oli kuin olikin tuplat. Rv 8:lla tuli kahdesti kirkasta verta vähän housuun holahtaen ja olin melkein koko viikon saikulla. Ultrassa rv 8+3 näkyi pientä hematoomaa kohdussa, joka saattoi olla vuodon syynä. Nyt onneksi vuodotonta aikaa takana jo useampi viikko ja menossa rv 12+5. En tiedö koska uskaltaa hengähtää, mutta toivoa siis voi hyvinkin olla noinkin paljosta tuhruttelusta huolimatta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

RuuRuu: Vuotojen takia olin seurannassa lapsettomuuspolilla, jossa rv 5+6 näkyi selvästi kaksi sikiöpussia, joista molemmissa jo hento sykekaikukin. Sittemmin laskettu aika muuttui tuosta päivällä myöhemmäksi (tuo aika oli laskettu alkiosiirron ja alkioiden iän mukaan). Eli tosi varhain jo näkyi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla alko 5+5 vuoto, pieniä määriä ihan kirkasta verta. Silloin tällöin tuli ehkä viikon ajan. 6+2 juoksin gynelle ultrattavaks ja sykekin näkyi :lipsrsealed: lääkäri totesi ettei vuodolle näy mitään syytä, ja käski olla stressaamatta. Mä jotenkin ajattelen oman vuotoni liittyneen istukan kehitykseen :)

 

Nyt tuo pieni syke on 9kg verran kultaa ja nukkuu päikkäreitä tuolla ulkona! :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerrotaan tännekin:

 

11+4 rajun oksentamisen yhteydessä huomasin että kirkasta verta valuu reisiä pitkin. Jäi ihan kunnolla paperiin ja laitoin siteen. Pääsin alle puolen tunnin sisään yksityiselle ultraan, jossa näkyi normaali syke ja sikiö. Kohdussa ei merkkejä hematoomista tms, vaan vuodon syyksi epäiltiin kohdunsuulla ollutta polyyppia, joka nyt poistettiin. Toivottavasti vuoto jää tähän..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä vasta nyt huomasin tämän täällä. Varmasti ihan kauhea tunne! Mikä on nyt ollut tilanne?

 

Tähän ketjuun osuin siksi että eilen alkoi vaaleanruskea, onneksi hyvin niukka tuhruvuoto. Seassa on ollut myös mikroskooppisen pieniä veriviiruja satunnaisesti, mutta epäilyttää että ne saattavat olla peräisin myös tuosta emättimen suulta paniikinomaisen pyyhkimisen seurauksena. Toivon ainakin niin. Tänään on 7+5 ja tiistaina 7+1 näkyi ultrassa täysin päiviään vastaava sikiö ja terhakka pienen sydämen jumputus. Alavatsa on juilinut tänään vähän ehkä eri tavalla kuin aiemmin, mikä lisää huolta. Kovaa tämä ei kuitenkaan ole, lähinnä nipistelyä.

 

Huoli on valtava vaikka niin monessa paikassa lukeekin että tällaista esiintyy monilla ja erityisesti ensi kertaa raskaana olevilla. Mietin tietysti myös endometrioosin vaikutusta tällaiseen. Laskeskelin myös että jos en olisi raskaana, pitäisi menkkojen alkaa ihan näinä päivinä.

 

Huoh. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

^tuollainen vuoto ja alavatsakivut voi liittyä esim ruskuaispussin hajoamiseen taikka keltarauhasen surkastumiseen. Samoin istukka kun painuu syvemmälle kohdun limakalvoon taikka siirtyy esim ylöspäin, voi se saada aikaan tuollaista. Pientä vuotoa voi myös olla ovis taikka normaaliin kuukautisvuotoaikaan. Se kierto on siellä niin vahvana taustalla alussa, että kestää hetken että kroppa todella tajuaa olevansa raskaana. Samoin pienikin nirhauma voi aiheutata tuollaista. Sekä verestävä kohdunsuu.

 

Olen jokaisessa loppuun menneessä raskaudessa vuotanut jonkun verran alussa. Määrä vaihdellut Lunnan tapaan todella runsaasta suht niukkaan.

 

Inhottaviahan nuo on, mutta yleensä vaarattomia.

 

Tsemppiä Kullannuppu. Teille jos kelle sitä nyyttiä toivoo ja lujaa :)

Edited by Kukka15

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihana kun kysyit Kullannuppu, olikin jäänyt tänne päivittäminen. Ultrassa tuolloin (ja myöhemmin nt:ssa) kaikki oli kohdussa hyvin, eikä siellä näkynyt esim hematomaa tms. Vuodon todettiin johtuvan kohdunsuulla olleesta polyypista ja se poistettiin samalla. Tuon jälkeen ei ole vuotoja ollut.

 

Toivottavasti myös sinulla on jo vuotelut ohi <3 ne on ihan kamalia :( Kukalla oli paljon järkeviä ja harmittomia syitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti Kullannuppu vuoto loppuu ja on ihan harmitonta. Ja isolla todennäköisyydellä onkin. Kuten munkin tilanteessa, useamman viikon kestäneet monet vuotopäivät eivät lopulta tarkoittaneet mitään ja kaikki on ihan hyvin. Jos tulee kirkkaampaa, niin silloin viimeistään ota levon kannalta. Minä myös tuhruttelun ajan välttelin raskaita ponnisteluja minkä pystyin enkä esim. käynyt salilla. Tsemppiä :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Kukka, Lunna ja Apollonis! <3 Teidän kommentit auttoi ihan mielettömästi ja ne yhdessä mökin talviteloille laiton kanssa sai rauhoittumaan.

 

Ja Lunna, ihanaa kuulla että kaikki on ok :)

 

Nyt vuotelu on lähinnä haaleasti vaaleanruskeaa valkovuotoa, joten uskallan vähän vetää henkeä. Kohdussa on ollut sellaisia pieniä nipistelyitä, vähän niinkuin silloin kun Läpättäjä kiinnittyi, joten toivon että kyse on jostain muusta kuin kamalaa kamalammasta. Jos jatkuu tai muuttuu kovemmaksi niin sitten menen käymään ultrassa erikseen, vaikka oman mielenrauhan vuoksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos ihanat tsempeistä! <3 Vuoto loppui eilen illalla eikä sen jälkeen ole ainakaan vielä ilmaantunut takaisin. Toivotaan että oli kertaluonteinen säikähdys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neljäs raskaus eikä ikinä ennen mitään vuotoja oo tullut, ennen kuin nyt :( Tänään rv 14+3, eilen harrastettiin seksiä tosi pitkästä aikaa ja sen aikana alkoi vuotaa punaista. Vielä tänään on tullut ruskeaa vähäistä vuotoa. Erityisiä kipuja ei musta oo. Keväällä mulla oli km just näillä viikoilla ja siks tietty nyt panikoin.. Neuvola olis ens viikon ma, oottelisitteko rauhallisin mielin sinne asti vai soittaisitteko sinne jo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alussa,mä varmaan soittaisin.

ikävää tollanen :(

 

itekkin tossa taas viime viikolla vuotelin tuhrua ja oli alaselän ja alavatsan kipuja ja olin saikulla. lääkäri tsekkas ultralla neuvolassa ja sikiöllä kaikki ok ja vuoto tuli verestävältä kohdunsuulta. tänään tasan 19+0 ja kaikki muuten hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen raskausviikolla 6+2 ja äsken vessassa käydessä paperiin jäi vaaleanpunaista valkovuotoa(?) Onneksi täällä oli teidän kirjoituksia ja toivon todella ettei syytä pelkoon ole. Varhaisultra on vasta ensiviikolla ja aloin miettimään menisinkö ylsityiselle huomenna, kipuja ei tosin onneksi ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alyssa: On todella tyypillistä että seksin aikana tai jälkeen tulee verta koska kohdunsuu on nyt todella verekäs ja pienikin tönäisy saa sen vuotamaan verta. Sama pätee limakalvoihin muutenkin. Näin ainakin itse luin todella monesta lähteestä oman tuhrutteluni aikaan. Tietysti jos verenvuoto jatkuu niin kävisin tarkistuttamassa, mutta jos tuo häipyy vähitellen eikä kipuja ole niin soitto varmasti riittää.

 

Cami: Vedä henkeä ja kuulostele hetki. Liian aikainen ultrareissukin saattaa aiheuttaa sydämentykytyksiä, sykettä kun ei välttämättä vielä löydy, varsinkin jos on pienikin mahdollisuus laskujen heittämisestä. Meillä näkyi syke viikoilla 7+1. Ja jos se on nyt vaan vaaleanpunaista valkovuotoa eikä kirkasta verta tule, on kyseessä tosi isolla todennäköisyydellä vaaraton alkuraskauden tihuttelu. Mulla oli vaaleanpunaista valkovuotoakin välissä ja täällä sitä mennään viikoilla 9+3 ja tuhruttelu on kokonaan loppunut.

 

Voimia hurjasti molemmille! <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vuoto ei onneks jatkunut vaan loppui ihan kokonaan. Päätin odotella ma neuvolaan, kun ei tässä nyt ole mitään normaalista poikkeavia tuntemuksia :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now