Anis

Vuodot alkuraskaudessa

573 posts in this topic

Juuri olinkin tulossa tänne kyselemään miten teillä jaksellaan. Ihana kuulla että vuoto loppui <3

 

Miten Cami jakselee?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä oli muutama super rauhallinen päivä välissä, nyt illalla alkoi vasemman puoleinen kova vatsakipu ja kävin oksentamassakin. Verta en kuitenkaan vuoda ja kipuilu alkaa hellittämään joten odottelen huomiseen ja mietin pitääkö lähteä päivystykseen. Kaikista paras olisi varmasti rentoutua kunnolla, mutta nyt siihen ei pysty. Hirveä huoli painaa koko ajan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos tuo toispuoleinen vatsakipu jatkuu, kannattaa käväistä lääkärissä että sulkevat pois kohdunulkoisen mahdollisuuden. Mutta; noilla viikoilla myös keltarauhanen voi jomotella ihan tosi, tosi kovaa, muistan vastaavalta viikoltani melkoisia tuntemuksia. Tsemppiä - ja jos kovasti huolestuttaa niin ehdottomasti lääkäriin, jos ei muuten niin mielenrauhan vuoksi <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt täytyy päivittää, meillä alko poikakin oksentamaan, joten nyt toivon että kyseessä oli sama vaiva. Olo on nyt ns. Normaali rikä vatsaan satu ollenkaan. Keskiviikkona on varhaisultra joten koitan sinne sinnitellä, kun neuvola lääkäri (se yksi ja ainut) on aika täyteen buukattu ja lähostöllä ei taida olla yksityisiä jotka ultrais..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei näkynyt keskiviikon ultrassa mitään, lääkäri varasi uuden ultran ensiviikoksi ja uudet verikokeet myös. Toivotaan että viikot on väärin laskettuja tai että hcg kääntyisi laskuun. En kaipaisi mitään kohdunulkoista enää tähän lisäksi. Miten mun pitäis jaksaa töissä ensiviikolla kun täö vauva asia vain pyörii päässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hgc oli tänään 11000 eli noussut viimeviikosta. Tosin.lääkärin.kanssa en jutellut kun ei ikinä soittanut mä niin toivon että perjantaina kojdusta löytyis jotain, etten turhaan taas intoilis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lääkäri lähetti mut ke aamusta polille kiire lähetteellä ja ke illasta tekiväy kaavinnan ja leikkasivat vasrmman munanjohtimen sikiön kanssa pois. Kaavinta siis tehtiin koska kohdussa oli epänormaalia raskausnateriaalia (mahdollinen rypäleraskaus ja kohdunulkoinen). Patologilta tulee tieto parinviikon päästä. Mun tarinaan ei siis tullut onnellista loppua ja nyt mietitään miehen kanssa aletaanko tähän enää uudestaan, oli aika rankka kokemus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni alkoi vähäinen mutta jatkuva vuoto päivän myöhässä menkkojen alusta... enpä ees ajatellu että raskaana olisin mutta oudon vähäisen vuodon vuoksi testasin tänään ja 2 viivaa tuli plus digi testiin raskaana 1-2 ♡

ei hyytymiä mutta tosiaan niinku ois menkat mutta vähäinen vuoto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli plussaamisen aikaan ns. menkat, jotka jatkuivat enemmän tai vähemmän kolme viikkoa (välillä lyhyitä taukojakin). Ei nyt ehkä ihan vastanneet normimenkkoja runsaudeltaan, mutta missään nimessä kyse ei ollut pelkästä tiputtelustakaan, siteitä täytyi käyttää ja välillä tuli ihan reiluja hyytymiäkin joukossa. Olin aivan varma keskenmenosta, mutta testien pysyessä edelleen sitkeästi positiivisina menin varhaisultraan lähinnä ajatuksella että kkm kuitenkin, parempi hoitaa nopeasti alta pois. Yllätyksekseni ultrassa olikin viikkoja suunnilleen vastaava alkio ja sykekin oli. Ultran aikoihin loppuivat vuodotkin. Varsinaista syytä vuodoille ei löytynyt.

 

Aiempi kkm taustalla, jälkikäteen ajateltuna tällä kertaa oli selvästi voimakkaammat raskausoireet kuin tuolloin, vuotojen määrä molemmissa oli aika samankaltainen. Onneksi tuli tehtyä testi "menkoista" huolimatta, lähdin nimittäin plussan jälkeen parin viikon lomalle ja siellä olisi muuten kyllä tullut viiniä juotua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taas ruskeaa tuhrua joka voimistui tänä aamuna. Vatsaa ja selkää jomotellut ja samoja oireita oli kesken menneessä huhtikuussa. Eli nämä meidän tärpit ei hirveen kauaa kestä. Nyt viikon pidemmälle päästiin kun viimeksi..

Tämä "vuoto" tuhisee rinnalla tällä hetkellä.. :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen varmaan joskus tähän ketjuun kirjoittanutkin, mutta päivitetään nyt tilannetta. Olen ollut seitsemän kertaa raskaana ja joka kerralla on ollut vuotoa alkuraskaudesta. Silti vain yksi raskauksista on päätynyt keskenmenoon. Kahdessa raskaudessa vuoto on ollut vähäistä, lähinnä veriseksi värjäytynyttä valkovuotoa. Kahdessa taas olen vuotanut hyvinkin runsaasti verta. Hematooma on löydetty kohdusta ainakin kolmessa raskaudessa. Keskenmenneessä raskaudessa vuoto ei ollut kovin runsasta, eikä se muutenkaan eronnut mitenkään normaaliraskauksien vuodoista. Ultrassa todettiin silloin kuitenkin keskeytynyt keskenmeno ja jouduttiin tekemään lääkkeellinen tyhjennys.

 

Viimeisin raskaus jäi ensin kokonaan huomaamatta runsaan alkuraskauden vuodon takia. Luulin vuotoa kuukautisiksi, mutta lopulta viikkoja jatkunut etova olo sai tekemään raskaustestin. Silloin raskaus oli edennyt jo viikolle 10+.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ekassa raskaudessa ei ollut vuotoja eikä raskaudenajan vaivoja (alkuun vähän turvotusta, sitten ei mitään, viimeisen 2kk aikana piti käydä kerran yöllä vessassa ja tuli öisin suonenvetoja jalkoihin). Saatiin tyttö.

 

Toisessa raskaudessa ei ollut vuotoja ja oli paljon raskausoireita koko ajan, mutta niin vain todettiin viikolla 12, että oli mennyt kesken jo viikolla 6.

 

Kolmannessa raskaudessa oli heti plussan jälkeen pientä tiputtelua pari päivää ja sitten uudelleen viikolla 6, jolloin todettiin ar-ultrassa menneen kesken.

 

Nyt neljännessä raskaudessa oli taas tiputtelua heti plussan jälkeen muutaman päivän, viikon päästä uudelleen vähän tiputtelua. Olin varma että taas meni kesken, mutta nyt aloitellaan 16 raskausviikkoa :)

 

Eli mun kokemuksella raskausoireiden määrä / niiden puuttumattomuus tai tiputtelu / tiputtelemattomuus ei tarkoita mitään suuntaan eikä toiseen. Hirveää lisästressiä siitä tiputtelusta kyllä tulee ja itse ehdottomasti kannatan ar-ultraa, niin näkee heti onko joku vialla ja toisaalta jos kaikki on OK, niin vähän stressikin helpottaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olenkin tässä ketjussa kertonur että ennen kolmatta onnistunutta raskautta oli.km tms, joka alkoi pienellä tuhrulla. Joka sitten jonkun päivän kuluttua vahvistui kunnon vuodoksi kipuineen ja viivan pois haalistumisella testistä. Km:n jälkeen seuraavassa kierrossa raskauduin uudestaan, oli aluksi kaksi mutta toinen ei jaksanut pitkälle. Epäilen että km pisti kroppaa sekaisin ja irtosi kaksi munasolua.

 

Joulun aikaan plussasin yllätyäen. Viikolla rv 7+ alkoi yhtäkkiä lorista ihan kunnolla verta ja ajattelin että se oli siinä. Epäreilua kun juuri oli alkanut tottua ajatukseen. Vuoto kumminkin loppui yhtäkkiä parin tunnin kuluttua. Kipuja ei ollut. Seuraavana päivänä sama homma. Oli viikonloppu ja kun kipuja ei ollut niin ei päässyt mihinkään tarkistukseen.

 

Maanantaina sitten yksityiselle koska neuvolassa olivat aika hälläväliä asenteella, kehottivat menemään yksityiselle tai päivystykseen jonottaa kun oli kuulemma hiukan epäselvä tilanne kun vuoto välillä loppuu. Ultrassa yksityisellä oli elävä pikkutyyppi, mutta myös iso hematooma josta vuoto tuli. Tätä seurattiin sittten naisten polilla, kun tämä yksityinen laitto sinne lähetteen. Siellä sanoivat että 50/50 mahdollisuudet jatkoon, pikkuinen kasvoi hyvin mutta hematooma oli kuitenkin isompi kuin itse vauva.

 

Vuodot ei enää jatkuneet ja nt-ultrassa hematooma oli jo pienentynyt. Ei enempää seurantaa, jännityksellä odotan rakenneultraa. Mitä siellä on ja joko hematoona olisi kokonaan poissa.

 

Eli isokin vuoto voi olla vielä ok. Kivut on huono merkki sit. Nämä on lääkärin mukaan melko yleisiä, osalla vuotaa pois ja osalla sulaa vain ja tieto tulee ultrassa vain. Istukan alla olevat on huonompi juttu, kun voivat irrottaa istukan. Mistä tämä hematooma tuli? Vaikea sanoa, mutta lääkäri epäili että siellä on voinut olla toinenkin jolle sitten kävi jotain.

 

Semmosta. Eli kahdessa raskaudessa nyt kokemusta vuodoista, toinen meni kesken ja toinen tähän asti mennyt ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä säikähdettiin myös aikalailla pääsiäisen jälkeisellä viikolla kun heräsin niin pissalla käydessä hoksasin että pönttöön oli valunut verta :o

Kyseessä oli rv12+4 ja juuri olimme ehtineet kertoa vauvauutiset sukulaisille ja työpaikalle. Ei muuta kuin lääkärille tutkittavaksi. Vuoto todettiin ns. hyvänlaatuiseksi, eli ei tullut kohdusta vaan jostain kohdun kaulan kanavasta. Ultrassa sikiö näytti voivan oikein hyvin. Verta tuli vielä muutamana päivänä tuon jälkeenkin ja voin kertoa että en ikinä osannut edes kuvitella miten paljon voi olla huolissaan jo niin pienestä ihmisestä! Nyt on rv14+5 ja verta ei tuon episodin jälkeen ole enään tullut. Valkovuoto tosin on ollut nyt ruskeaa. Aion pyytää seuraavassa neuvolassa vielä käynnin lääkärille tarkastukseen ettei kyseessä ole mikään tulehdus tai vastaava joka vaatisi lääkitystä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli hiljattain alkuraskauden vuotoa, jota ensin luulin menkoiksi. Olin syönyt kk-kierron käynnistämiseen pillereiden jälkeen kaksi kuuria teroluteja eikä yhtään luomumenkkoja siis alla eikä kierron pituudesta tietoakaan. Olin bongannut oviksen tuosta toisesta tero-kierrosta ja raskausoireita oli sen jälkeen ollut ja olin aavistellut että tärppi olisi käynyt ja vähän petyin kun alkoi niukka rusehtava vuoto noin kaksi viikkoa bongatun oviksen jälkeen. Terolut-kuurien jälkeiset menkat olivat alkaneet juuri noin että eka päivänä niukkaa ruskeaa tiputtelua, toisesta päivästä lähtien sitten tavallista vuotoa. Nyt toisen päivän jälkeen ei kuitenkaan alkanutkaan "normivuoto" vaan ruskea niukka vuoto jatkui. Tein r-testin ja sain mielestäni vahvan haamun. Tein r-testejä useana aamuna tuon jälkeen ja viivat vain vahvenivat. Olin kuitenkin huolissani tuosta vuodosta.

 

Varasin ajan yksityiselle ar-ultraan menkoista laskettuna 7+0 viikolle. Ultrassa ei näkynyt noita viikkoja vastaavaa alkiota, eikä sykettä. Se vastasi viikkoa 6+0 -max 6+3, mutta lääkäri kertoi luotettavan mittaustuloksen saamisen olevan niin pienellä alkiolla vielä tosi vaikeaa. Positiivista oli että alkio oli oikeassa paikassa ja lääkäri sanoi että tuulimunasta ei ainakaan ole kysymys, sen verran sieltä löytyi "oikeita asioita". Lääkäri epäili että kyseessä on myöhäinen hedelmöityminen tai mahdollisesti voi olla myös keskeytynyt km (tätä mahdollisuutta kun kysyin). Kerroin että olin tikuttanut ovulaation ja siihen nähden lääkäri arvioi että voi olla mahdollista vielä että varsinainen hedelmöityminen silti tapahtunut muutamaa päivää myöhemmin. Mutta että oli hieman pessimistisempi kuin optimistinen. Sain lähetteen viikon päähän tarkistusultraan sairaalaan naisten polille. Säikähdin tuon reissun tulosta todella, myös mieheni ja valmistauduimme henkisesti siihen että kyseessä mahdollisesti keskeytynyt km. Viikon odotusaika tuossa tilanteessa oli todella pitkä, onneksi työ on sellainen että vie tehokkaasti keskittymistä muualle.

 

Viikon päästä (eli tällä viikolla) naisten polin ar-ultrassa löytyi sitten viikkoja 7+3 vastaava alkio ja syke :lipsrsealed: Kaikki vaikutti kuulema viikkoihin nähden niin normaalilta mitä tuossa vaiheessa voi sanoa. Sain myös tietää että mulla on taaksepäin kallistunut kohtu, mikä ymmärtääkseni voi vaikeuttaa mittojen ottamista, alkion näkemistä yms. Eli mun laskut oli noin viikon verran pielessä ja siitä johtuen eka ultrassa ei näkynyt sykettä eikä viikkoja vastaavaa kyytiläistä. Voi miten helpottunut olo ja miten iloisia olimme miehen kanssa! Tietysti mikään ei tässä vaiheessa ole varmaa, mutta hetkeksi tuo ultran tieto on tuonut helpotuksen + raskausoireiden lisääntyminen tällä viikolla (niitä oli alkuun minusta melko vähän joka sekin arvelutti).

 

Emme ole kertoneet raskaudesta kenellekään, emme myöskään yrityksestä koska kaikki on koko ajan vaikuttanut niin epävarmalta. Mutta tähän epävarmuuteen sitä kai pitää tottua kun lapsen haluaa, ei huoli varmasti missään vaiheessa poistu, huolenaiheet vaan muuttuvat :)

 

Nyt kaikki peukut ja varpaat pystyyn että tämä onnistuu ja saamme terveen pienen syliin joulun tienoilla :give_heart:  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä menossa rv 6+4 ja eilen alkoi vaaleanpunainen niukka vuoto. Kyllähän se säikäyttää, vaikkei mitään kipuja olekaan. Tähän vielä kun lisää oireiden vähyyden niin usko onnistunutta raskautta kohtaan on pieni :( En ole soittanut neuvolaan, koska sieltä käsketään vain rauhoittumaan ja korkeintaan sanotaan, että "jos menee kesken niin sille ei voi mitään". Jos olisi yhtään ylimääräistä rahaa niin varmaan menisin yksityiselle ultraan, mutta tällä hetkellä se ei ole mahdollista.

 

 

 

Edit. Vuoto yltyi vähitellen, kesken meni rv8+4.

Edited by Milaliina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä taustalla yritystä hankkia esikoiselle pikkusisarusta jo useamman vuoden ajan. Reilu pari viikkoa sitten tehtiin toinen inseminaatio ja perjantaina kp 29/28 tein positiivisen raskaustestin. Viikonloppuna oltiin ihan onnessamme, mutta sunnuntaina pilvilinnat romahtivat kun aamulla vessanpönttöön solahti reilusti veristä vuotoa. Päivän mittaan vuotoa tuli melkein kuin kuukautisissa, ei ihan yhtä runsaasti. Mitään kipuja tai tuntemuksia ei ollut. Loppuviikosta tunsin (tai kuvittelin) samaa pahaa oloa kuin viimeksi alkuraskaudessa. Nyt on maanantai ja vuotoa on tullut tänäänkin ehkä vähän niukempana. Edelleenkään ei mitään tuntemuksia ja viikonlopun pahaa oloakaan ei ole enää. Soitin tänään lääkärille ja sain lähetteen verikokeeseen hcg-arvon mittaamiseksi. Tuloksena 44, eli kuulemma liian alhainen (viikot olisi jotain 4 ja 5 välillä). Sanoivat, että kohdunulkoinen raskaus on yksi mahdollisuus, melko epätodennäköistä että raskaus jatkuu. Netissä on tullut surffailtua aiheen tiimoilta ja paljon kirjoitellaan myös "valekuukautisista". Onko kellään ollut tällaista tilannetta, josta raskaus olisi kuitenkin jatkunut? Heitänkö haaveet tältä erää romukoppaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Niin ikävää kun se onkin niin tuo hcg ei hyvää lupaa. :( Jos olisi vain vuotoa niin kaikki olisikin mahdollista. Tuo hcg ku on raskaushormoni veressä niin sen pitäisi kyllä olla suurempi luku jos kaikki olisi hyvin.

Toivottavasti olen väärässä, tsemppiä :lipsrsealed: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now