Ink Q

Synnytystä edeltävät "oireet"

240 posts in this topic

Tässä kun laskettu aika lähestyy tulee tarkkailtua kaikkea synnytykseen viittaavaa. Kiinnostaisi siis kuulla, mitä merkkejä lähestyvästä synnytyksestä oli havaittavissa jälkikäteen ajateltuna, ja minkä ajan puitteissa. Siis esim tunsitko kivuliaita supistuksia ennen varsinaisia synnytyskipuja (kuinka paljon aiemmin), milloin vauva laskeutui tai kiinnittyi, tuliko limatulppaa ja kuinka paljon aiemmin, mikä oli tilanne viimeisessä sisätutkimuksessa, tai oliko muita merkkejä.

 

Entä teitkö jotain tavallisuudesta poikkeavaa synnytystä edeltäen, joka mielestäsi olisi voinut vaikuttaa synnytyksen jäynnistymiseen (sauna, seksi, siivous, jne...).

 

Edit: Niin, omalla kohdalla siis 6 päivää laskettuun aikaan, limatulppaa on tullut jo viikon, kanava on kadonnut ja paikat pehmeät ja auki 3cm, vauva on laskeutunut mutta ei kiinnittynyt, koska supistuksista (no, yksittäisiä vatsan kovetteluja lukuun ottamatta) ei ole tietoakaan. Eli muuten olisi asiat mallillaan, mutta jotain melko oleellista puuttuu. :lol: Lenkkeillyt olen päivittäin väh 5km, mutta ei mitään supistuksia ainakaan se tuo, heh. Lääkäri povasi isoa vauvaa, ja toivoi että syntyisi suht pian, siksi tässä vähän jo odotellaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Limatulppaa alkoi tulla n. vuorokautta ennen synnytyksen käynnistymistä. Muutama päivä ennen tätä vauva oli kiinnittynyt ja terkkari ei oikestaan enää tuntenut päätä, niin syvällä se jo oli.

 

Supistukset alkoivat oikeastaan n. vrk ennen synnytystä, mutta vasta n. 10 h ennen aloin tajuta, että nämä eivät olekaan ehkä mitään tavallisia suolistokramppeja. Supistukset eivät kuitenkaan säännöllistyneet, vaan jatkuivat pitkin yötä ja päivää ja maha tyhjeni niden avulla tosi tehokkaasti. (Mä hölmö vielä ajattelin että nyt mulle iski joku ripuli :rolleyes: )

 

Mulla ei ollut merkkiäkään synnytyksestä, kunnes tosiaan rv 40+5 alkoi supistelut ja limatulppa. 40+6 sitten vauva syntyikin. Ainoa minkä voisin ajatella liittyvän synnytyksen käynnistymiseen, oli kahden tunnin superhikilenkki rv 40+4.

 

EIköhän inkkumaa teilläkin kohta ala tapahtumaan ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verenpaineet alkoivat nousta ja samoihin aikoihin alkoi tulla limatulppaa. Mun paineet oli yliaikaiskontrollissa aika huimat, kun yleensä ne on menneet raskausaikana ihan mallikelpoisilla lukemilla. Limatulppaa ehti tulla melkein viikon ennen synnytystä.

 

Mullahan lopulta käynnistettiin 42+2 mutta ois tyttö varmaan tullut piakkoin maailmaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edellisenä iltana kävelin tunnin lenkin ja saunoin, ei tuntunut mitään missään. Seuraavana päivänä alkoi supparit heti säännöllisinä 15.00 ja poika syntyi siitä 12h päästä :lol:

Jos joku ois sanonu mulle, että huomenna synnytät ni oisin nauranu, niin varma olin et menee vielä vaikka kuinka kauan :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitään edeltäviä oireita ei ollut. Ei supistuksia, limatulppaa tms. Vesien menon jälkeen homma alkoi pikkuhiljaa edetä. Vedet menivät yöllä nukkuessani, ja siitä noin kahdentoista tunnin kuluttua alkoivat kivuliaat supistukset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei edeltäviä oireita. Kummatkin synnytykset käynnistetty yliaikaisena. Ekalla kertaa meni sitten ekana oireena vedet ja vajaan 11 tunnin kuluttua poika oli syntynyt. Tokalla kertaa alkoi yhtäkkiä supistuksilla ja vajaa 3 tuntia myöhemmin oli tyttö sylissä.

 

Eli siis kertarytinällä mulla. En ole tuntenut supistuksia kuin toisessa synnytyksessä vasta, en raskausaikana enkä ekan synnytyksessäkään. Eikä koskaan ole mitään vuotoja ollut, vaikka lääkäritkin ovat kaivelleet ja naureskellut partaansa, että "tän jälkeen saattaa sitten tulla veristä vuotoa ja synnytys käynnistyä, kun hän vähän ärsyttää." Niimpä niin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Entäs ne menkkamaiset oireet? Onko ne ainoostaan supistusten yhteydessä?

 

Mulla alkaa olla mahassa sellasta inhottavaa jomotusta. Samanlaista, josta tiesi aina, että menkat on alkamassa. Toivottavasti tää olis vaan jotain ohimenevää, kun ei huvittais kärsiä mahdollisesti seuraavia seittemää viikkoo tästä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla limatulppa meni viikkoa ennen synnytystä ja verenpaine nousi tosi korkeaksi pari päivää ennen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei mitään oireita. Synnytys käynnistyi vesien menolla laskettua päivää seuraavana yönä. Olin jo aivan varma, että odotusta olisi vielä se pari viikkoa edessä käyknnistykseen asti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen synnytys käynnistyi laskettuna päivänä, illalla kasin maissa aloin tuntea menkkamaista kipua alaselässä, mutta en osannut aatella sen ennustavan tulevaa synnytystä.. Kympin aikaan kävin lämpimäs suihkus, kun selkää poltteli vähän enemmän.. Nukahdin melkein heti, kun sänkyyn sen jälkeen menin ja ehdin nukkua pari tuntia, kun alkoi tuntua siltä kuin maha olis sekaisin ja niinpä sitä tuli käytyä muutaman kerran tyhjennyksellä siinä vähän väliä.. :rolleyes: yhdeltä soitin synnärille, et mitäs mitäs..? kehottivat odotteleen kotona niin kauan ku vain jaksaa.. No, kävin miehelle kertomas, et voipi olla et tänä yönä lähetään.. Ei siinä kuiten kummempia alettu häsyään vaan yritettii jatkaa unta.. Nukahdin kahden maissa tasan tunniks ja sit taas vessaan, alkoi maha olla tosi löysällä ja olin varma, ettei tavaraa enää tuu ees :D puol neljän maissa lorahti vähän lapsivettä, joka oli ihan ku samaa tavaraa mitä peräpäästäki tuli, väriltään ja koostumukseltaan ei-lapsiveden-näköstä :lol: tulkittii myöhemmin vissii vihreeks lapsivedeks, vaikkei se vihreetä musta ollu.. Sitä tuli sit vähän väliä.. Lähettiinki sit synnärille niin, et oltiin siel puol viis ja Jere syntyi tasan 12h päästä.. Pitkä prosessi, mut ihana :-X :) ja kohta sama edessä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rv 41+4 aloin vuotamaan veristä limaa. Siitä tiesin, että synnytys on varmaankin lähellä. Illalla menin ihan normaalisti nukkumaan ja pian heräsin kovaan supistukseen. Nousin sängystä ja huomasin, että vedet olivat menneet. Säännölliset 6-8 min välein tulevat supistukset alkoivat parin tunnin kuluttua tästä. Yön olin osastolla odottamassa, että synnytys käynnistyy kunnolla. Aamulla olin 4 cm auki ja sitten meninkin jo saliin hönkimään ilokaasua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ollut mitään oireita. Yhden ainoan hieman kipeähkön supparin olin saanut joskus ehkä n. rv:n 34 tienoilla, kun mulla oli vähän liian kireä hame päällä ja istuin liian pitkään niin, että vyätrö puristi masua...

 

----

Jos joku ois sanonu mulle, että huomenna synnytät ni oisin nauranu, niin varma olin et menee vielä vaikka kuinka kauan :blink:

 

Samoin! Mä olin suunnitellut Ikean reissua, mutta aamulla huomasin vessareissulla lapsiveden lorahtelevan. Rv:t oli 37+3 ja mä olin asennoitunut, että ennen 40 rv:tä en oo minnekään lähdössä... Fiilis olikin hyvin hämmentynyt, kun illalla oli poju sylissä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kieriskelin viimeiset viikot tuskissani alakerran kipujen vuoksi. Vihloi ja juili siis aivan jatkuvasti, käveleminen oli aivan tuskaa. Kahta päivää ennen synnytyksen alkua kivut olivat yhtäkkiä poissa. Olisin voinut vaikka juosta. En tiedä oliko se varsinainen oire, mutta mulle se oli kyllä ihan selvä merkki siitä että jotain on tapahtumassa, koska olo muuttui aivan täysin. Synnytys alkoi sitten yöllä, ensin kipeillä supistuksilla ja sitten menivät vedet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen synnystä ei edeltänyt mitään kummempia oireita: ei supistuksia tai limatulppaa. Jotenkin kuitenkin "aavistin" synnytyksen olevan lähellä koska edellisenä päivänä kirjoittelin sähköposteja ystävilleni ja kommentoin, että on sellainen tunne että jotain on tapahtumassa... Seuraavana yönä sitten meni lapsivesi ja tytteli oli sylissä ennen puoltapäivää :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän samalla tavoin kuin saarulilla, eli ei mitään ennakoivia oireita mutta aavistus oli. Aavistus tuli varmaan siitä, kun olin lukenut että ennen syntymää vauva saattaa olla hiljaisempi liikkeissään pari päivää. Juuri näin mulla kävi ja rv 39+4 heräsin aamulla supistuksiin ja kuuden tunnin kuluttua syntyi tyttö. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

LA oli 9.5. ja limatulppa irtosi 28.4. Seuraavana päivänä oli vatsa ihan löysällä. 30.4. eli vappuaaton aamuna kun menin vessaan niin huomasin että nyt sitä lapsivettä sitten alkoi lorista! Soitin synnärille ja siellä sanottiin että voi pikkuhiljaa lähteä tulemaan sinnepäin. Mies lähti kans töistä ja siinä klo 9 aikaan aamulla oltiin synnärillä. Vauva ei ollut vielä laskeutunut joten mut passitettiin sänkyyn makoilemaan. Puolen päivän aikaan alkoi supistelemaan ja poika syntyi klo 23.22 :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verenpaineet kohosivat n. viikkoa ennen synnytystä. Limatulppaa en huomannut missään vaiheessa ja supistelut alkoivat aamuyöstä (olin sairaalassa klo 6 jälkeen). Yöllä pakkailin sairaalakassin varmuuden vuoksi, vaikka olin aivan vakuuttunut, että supistelu ei johda mihinkään. Vedet meni vasta sairaalassa. Vauva syntyi 38+5.

 

Edit. Minullehan oli varattu sektioaika mutta synnytys käynnistyi muutamaa päivää aikaisemmin. Siksi tuo sairaalakassin pakkailukin tapahtui epäuskoisissa mietteissä. Eihän ennen sovittua päivää voi mitään tapahtua :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei viela omakohtaista kokemusta, mutta kolme kaveriani ovat alkaneet siivoamaan tai organisoimaan kotiaan synnytysta edeltavana paivana. Yksi heista alkoi yksistaan vaihtamaan ruokailutilan poydan ja tuolien paikkaa toiseen huoneeseen, toinen jarjesti astiakaappinsa uuteen uskoon, kolmas jarjesti kaikki kirjansa aakkosjarjestykseen (taisi muuten koti olla prima-kunnossa, kun ei muuta keksinyt)!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekalla kerralla ei juuri mitään oireita: alkoi supistelemaan yöllä "hieman erilailla" mutta kuitenkin niin kevyesti ettei tarvinnut nousta sängystä, kunnes tästä parin tunnin päästä hulahti vedet ja vauva oli maailmassa aamulla. Mutta ei siis limatulppia, vuotoja, vihlontoja tms.

 

Nyt odottelen toista synnytystä alkavaksi (rv 39+4) ja saa nähdä meneekö miten samalla kaavalla :) . Sen verran eroa on jo ollut että limatulppaa olen bongaillut - ei sillä että se mitään ennakoisi :rolleyes:.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käynnistetty synnytys. Supisteli koko illan tuntuvasti, mutta ei kivuliaasti. n. 23 supistukset koveni, mutta en vieläkään ajatellut niiden olevan "niitä" supistuksia. Maha meni aivan sekaisin, ja ravasin vessassa joka supistuksella. Eipä sitten muita oireita oikein ollutkaan, aika pian supistukset koveni ja saliin päästyä meni vedet -siitä se sit lopulta lähti :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paria viikkoa ennen synnytystä alkoivat järkyttävän kovat supistukset, jotka kestivät parhaimmillaan 12h putkeen. (Viikosta 12--> oli kipeitä suppareita, jotka kuitenkaan eivät onneksi saaneet mitään aikaan)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ollut mitään merkkejä lähestyvästä synnytyksestä. Aamulla seitsemältä, päivää ennen laskettua aikaa mahassa napsahti, ja lapsivedet meni. En ikimaailmassa olisi sinä aamuna herätessä uskonut, että saman vuorokauden puolella olisi vielä vauva maailmassa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaksi viikkoa ennen tuli aika paljon limaa. Edellisenä päivänä tuli limaa ja lorahteli jotain... En uskonut synnytyksen olevan lähelläkään. Aamulla lorahti jotain ja siitä puolentunnin päästä alkoi supistukset... Kaikki lorahdukset oli hyvin pieniä ja synnärilläkin vielä oltiin varmoja, ettei se mitään lapsivettä ole. Vedet meni varsinaisesti vasta synnytyssalissa. Poika syntyi viikoilla 34+6.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now