Toivoako

Letrozol ORION 2,5 mg - kokemuksia?

1064 posts in this topic

Ensimmäinen kierto Letrozoleilla takana. Johtofolli kehittyi "aikataulussa", kohdun limakalvo oli paksuudeltaan ja rakenteeltaan kuulemma täydellinen ja ovis oli todennäköisesti kp 15. Kp 13 oli tuo kontrolliultra (folli 19 mm halkaisijaltaan), aamulla ovistesti vielä selvä nega, illalla testiviiva lähtenyt vahvistumaan. Kp 14 aamulla ovistestiin piirtyi niin vahva testiviiva, ettei kontrolliviivaan meinannut jäädä väriä ollenkaan. Petihommat ajoitettu täydellisesti, mutta valitettavasti toivottua lopputulosta ei tullut.

 

Sivuoireita en tosiaan huomannut, mutta menkat alkoivat tuhruttelulla, jota itselläni ei koskaan yleensä ole. Luulinkin aluksi toivorikkaana kyseessä olevan kiinnittymisvuoto. Muutaman päivän tuhruttelun jälkeen tulivat normaalit menkat, mutta oireet poikkesivat täysin normaalista. Liekö nuo itselleni uudet menkkaoireet olleet sitten lääkityksestä johtuvaa vai ei. Varmuuden vuoksi tein menkkojen jo alettua vielä yhden raskaustestin, mutta negaa näytti, kuten olettaa saattoi. Nyt menossa toinen yrityskierros tällä lääkityksellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päivitystä: Mulla ovis normaalisti kp 18-20. Nyt tässä letrozol kierrossa se tuli kp 19.  :rolleyes:

 

Kenguru, mulla taas menkat alkaa aina tuhrulla ja nyt toivon että tän letrozolin myötä myös tuhruilu loppuis. Mutta nähtäväks jää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aiemmin kyseltiin Letrozolin sivuvaikutuksista. Vasta tänään tuli mieleen, että päänsärkyni taitaa johtua lääkkeestä. Yleensä tällaista päivittäin esiintyvää päänsärkyä ei ole, joten voinee johtua Letrozolista. Ei ole kovin voimakasta, mutta ärsyttävää silti. Syönyt ja juonut olen normaalisti eikä mitään muutakaan flunssaa tms. ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toinen kierto Letrozoleilla takana, kävin ultrassa 11kp jolloin follikkeli oli 16 mm, tämän jälkeen ei ovulaatiotesti kuitenkaan koskaan näyttänyt plussaa (käytin clear bluen digitestiä)! Olin tosi yllättynyt ja ovulaatio meni siis "ohi" kun en osannut arvata, että digitesti voi jäädä plussaamatta. Muutaman kerran tuli sekstailtua suunnilleen oikeaan aikaan (siis arvailujeni mukaan), mutta tulos silti laiha kun kuukautiset alkoivat tänään. Näiden kahden letrozol-kierron pituus on heittänyt kolmella päivällä. Seuraavassa kierrossa mennään edelleen samalla meiningillä, mutta olen alkanut miettiä, että ehkä pitäisi lähteä kokeilemaan sitä inssiä sitten, varmaankin heti alkusyksystä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin toinen Letrozol-kuuri takana ja nyt sitten odotellaan. Ovistestiin ei tullut ollenkaan niin selvää plussaa kuin viimeksi, enkä ole tästä plussasta ihan satavarma (liuskatesti). Suurempia oireita ei ole ollut, vaikka limoja mielestäni bongailin. Kierto on joka tapauksessa pidempi kuin edellinen, koska kp 10 johtofolli oli vasta reilun sentin. Mutta kuten todettu, odotellaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

täällä sama juttu, toinen letrozole kierto menossa. Päänsärkyä oli aluksi, nyt jo helpottanut. Ovista saadaan varmasti odottaa taas pari viikkoa. Enään tämä yksi kierto ennenkuin päästään insseihin! Ei jaksaisi enää odottaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kolmas kierto letrozoleilla.. Vaste on lääkärin mukaan ollut tosi hyvä eikä kystia ole tullu (clomeista tuli). Elo-syyskuussa inssi. Kesäkuussa oli inssin mahdollisuus, mutta miehen töiden takia ei pystytty tekemään ;(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä onkin nyt jännät paikat, kun haaleasta (tai ehkä bongaamattomasta) ovisplussasta huolimatta jotain vissiin on tapahtumassa. Nyt taitaa olla kp 30 tjsp ja olen tässä ihmetellyt jatkuvaa limailua ja ajatellut oviksen yrittävän yhä vain pukata päälle. Eilen alkoi myös nännien aristaminen. Parina päivänä ovistesti on näyttänyt ihmeen vahvaa viivaa, lähes plussaa, ja tänään sitten plussaa. Päätin dipata myös raskaustestin ja siihen tulikin heti haamujen haamu. Viivaan tuli myös hitunen väriä. Toiveet on korkealla. Aiemmin raskaustesti on reagoinut minulla ovikseen, mutta nyt ei kyllä tosiaan pitäisi enää olla se aika.

 

Toivottavasti nyt tärppäisi täällä sekä kaikilla muilla yrittäjillä, etenkin kaikilla pidemmän tien kulkijoilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kemiallinen tämä ilmeisesti kuitenkin oli, kun testiin ei enää viivaa ole ilmestynyt ja oireet ovat jo lieventyneet. Toivottavasti uusi kierto käynnistyy nopeasti. Samalla lääkityksellä jatketaan yhä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi että Kenguru!  :unsure: Mutta ainakin jotain yritti tapahtua! Monessa ketjussa on plussa tullut heti kemiallisen jälkeen. Toivottavasti sinullekin kävisi niin.  :girl_sigh:

 

Täällä letrozole aikaisti ovista parilla-kolmella päivällä nyt toisessa kierrossa. Dpo5 ja tänä aamuna oli aivan kamalan huono ja oksettava olo. Tosin en usko että olisi raskaudesta kyse, saatika että oireilisi näin aikaisin. Menkkoja odotellaan ja polin kesäsulun päättymistä, jotta päästään sopimaan aikaa inssille.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivotaan. Itse asiassa esikoisen kohdalla kävi juuri niin. Nyt pettymys ja ahdistus ei ainakaan omalla kohdallani ole yhtä suuri, koska meillä on jo yksi ihana lapsi. Kyllähän sitä silti malttamattomana laskee kiertopäiviä ja tarkkailee oireita liikaakin. Kierto ei muuten käynnistynyt itsestään, joten nyt nollataan kierto Teroluteilla ja sitten uutta yritystä kehiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä lapsettomuutta takana 1,5v. Ikää 22v, mies 27v.

E-pillereitä söin lähemmäs 5 vuotta. Lapsettomuuden syynä ovuloimattomuus sekä kohdun limakalvo hivenen turhan ohut.

Ensimmäinen Letrozol-kierto nyt menossa. MInulle määrättiin 1tbl kp2-6. Ensi viikolla olisi ultra, saa nähdä onko mitään tapahtunut. Ajattelin esittää lääkärille toiveen irrotuspiikistä, sillä aiemmin minulla nähtiin ultrassa kaksi suurta follikkelia, joista lääkäri antoi jo turhat toiveet ilmoille mutta ovulaatiota ei kuitenkaan tapahtunut. En ole ikinä testeillä bongannut ovlaatiota. Kuurin lopussa vihlontaa/pientä repäisykipua munasarjoissa, toivottavasti sielä jotain tapahtuisi... :unsure:

Edited by Minnna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on nyt ollut kaksi kiertoa letrozolit käytössä. Ovulaatio on niiden ansiosta aikaistunut ja siten myös luteaalivaiheen pituus. Tämän osalta lääkkeet ovat siis minulla toimineet. Vaste on ollut hyvä, vähän liiankin, joten seuraavaan letrozol kiertoon lääkkeen annostusta ilmeisesti hieman muutetaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ultrassa näkyi yksi johtofolli joka 17mm, kiertopäivänä 11.
Vaadin saada Pregnyl-injektion, johon lääkäri kirjoitti reseptin. Uskoi kyllä munasolun irtoavan ihan itsekseen, mutta eihän tuosta piikistä haittaakaan ole. Pistän sen kp 13. Voi kun tärppäisi jo...

Edited by Minnna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paljon onnea karoliiina! Täällä testattu jo muutaman päivän "jotain" (malttamattomana aivan liian varhain) ja eilen ja tänään haamujen esiäidit, joita hädin tuskin saa kuvaan tallennettua. Menkkojen pitäisi alkaa loppuviikosta, mutta toivottavasti ei ala. Oireita on ollut viikon ajan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tullut plussaa, viivanpaikkoja vain, mutta kuukautisetkaan eivät alkaneet. Tarkistusultrassa munasarjojen ja kohdun tilanne muistutti ehkä kp 7-10 tilannetta: johtofolli 12 mm ja limis 5 mm. Menkat vain olivat jostain syystä jääneet nyt sitten tulematta tai ovulaatiotestit näyttivät aiemmin väärin tai jotain muuta hämärää. Odoteltiin muutama päivä, jatkuuko kasvu itsestään, mutta tänään todettiin, että apua tarvitaan. Sain nyt Ovitrelle-pistoslääkkeen, jota pistetään pieni satsi viiden päivän ajan (avittaa munarakkulan kehittymistä) ja kuudentena päivänä koko loppusatsi pistoskynästä (irrottaa munarakkulan). Näin ainakin ovulaatio varmasti tapahtuu. Heti perään tueksi vielä Terolut parin viikon ajaksi. Ja sitten toivottavasti plussaa testiin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heissan ja onnittelut Karoliinalle! Minä aloitin juuri viidennen letzorel-kuukauden. Viime kierrossa letzorelin tueksi otettiin pregnyl, koska edeltävässä kahdessa kierrossa en ollut saanut ovulaatitestiä plussaamaan. Pregnyl lyhensi kiertoni 26 päivään eli ovulaatio varmaankin onnistui, mutta ei silti tärpännyt. Ultrassa limakalvo oli ohut, mutta lääkäri oli sitä mieltä että se kyllä siitä paksuuntuu... Ensi viikolla sitten ensimmäinen inseminaatio (mikäli ajoitus ynnä muu osuu kohdalleen)!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysynpä vielä täältäkin, että Pregnyliä käyttäneet, milloin olette testanneet? Laitoin 2.9. Ovitrelle-irrotuspiikin ja oireiden takia hätähousuna testasin tänä aamuna haalean, mutta selvän plussan. Vasta sen jälkeen muistin, että lääkityshän voi antaa valheellisen plussan. Eli joko kohta voi hymyillä vielä leveämmin tai sitten tiputaan korkealta ja kovaa.

 

Muoks. Ovulaatio on voinut olla päivän pari piikkiä ennenkin luomusti, mutta tästä ei ole varmuutta.

Edited by Kenguru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi Kenguru!

Mulle klinikalta sanoivat, että raskaustestin voi tehdä 2 viikon päästä pregnylin laitosta mikäli kuukautisia ei kuulu, ja tätä ohjetta sitten noudatinkin.

 

Tässä kierrossa pregnyliä ei sitten tarvinnutkaan laittaa ja sain kuin sainkin ovulaatiotestin plussaamaan (tein kaksi testiä samana päivänä, niistä jälkimmäinen plussa)! Näin ollen inseminaatio saatiin ainakin ajoitettua oikein. Lääkäri tosin sanoi, että mahdollisuutemme ovat siinä mielessä huonot, että olemme jo yrittäneet niin kauan. Ja suositteli vain kolmea inseminaatiota, useammasta ei kuulemma olisi hyötyä....?

Nyt, viikko inseminaation jälkeen, yritän kuulostella kehoani, mutta ei se sano muuta kuin että rintoja aristaa pms-oireiden tapaan...

Viikko vielä niin sitten sopii tehdä testi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pregnylhän on nimenomaan sitä hcg-hormonia, joka näkyy positiivisena tuloksena raskaustestissä (itse testasin hyvinvuoksi muutama päivä pistämisen jälkeen ja selkeä viivahan sieltä tuli, ovulaatiotestithän havaitsevat myös hcg-hormonin.) Itse odotin kaksi viikkoa ennenkuin testasin lopullisen positiivisen tuloksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testi haamuili selvästi vielä 14 vuorokautta pistämisestä, joten Ovitrelle-paketin 10 päivän varoaikaan ei voi luottaa tai sitten jotain kiinnittymisyritystä oli ilmassa. Uutta kiertoa kuitenkin taas eletään enkä vielä tiedä jatkosuunnitelmista. Kyllä taas ärsytti ja suututti, mutta nyt alkaa jo helpottaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo kyllähän tää henkisesti aikamoista ylä- ja alamäkikyytiä on.

Meillä menossa nyt kuudes kuukausi letzoroleilla ja toinen inseminaatio tehty kolme päivää sitten. Ovulaation testaamisen välttämiseksi (koska voi mulla niin helposti mennä ohi) laitettiin pregnyl. Siemenneste oli priimaa, mutta katsotaan nyt tärppääkö.

Kolme inssiä ajateltiin katsoa ja sitten siirtyä ivf-hoitoihin, näin lääkäri on suositellut.

 

Tsemppiä kaikille pimeneviin iltoihin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä aloitin tänään kyseisten pillereiden popsimisen. Vähän kyllä kauhistuttaa, kun luin mihin niitä käytetään (lisäksi) ja ne haittavaikutukset. Onko teille tullu jotain sivuvaikutuksia?

 

Syön 2 tabl/pvä kp 3-7 ja kp 14 ultrataan ja tehdään aukkari. Jos lääkkeet tehonneet niin luultavasti pistetään myös pregnyl.

Nyt siis yk 20 menossa ja toivotaan todella, että näistä olisi apua!

 

 

Tsemppiä kaikille <3 ja plussatuulia!

Edited by sasa85

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.