Toivoako

Letrozol ORION 2,5 mg - kokemuksia?

1064 posts in this topic

Sasa: Muakin hirvitti aloittaa letrozolet juurikin niiden sivuvaikutusten takia. Mulle tuli päänsärkyä joka kesti sen muutaman päivän kun tabletteja otti ja kuumia aaltoja oli myös. Ei siis sen ikävämpää kuitenkaan :) toivottavasti saatte näistä apua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullakaan ei ole sanottavammin tullut letrozoleista sivuvaikutuksia. Pienen yöhikoilun lisäksi suurin oire on ollut epämiellyttävä tunne kehossa. Se ei ole kipua, eikä sitä voi paikallistaa, mutta saman tunteen olen huomannut kuukautisten alkamispäivänä, jolloin myös hormoonitasot ovat alimmillaan. Eli kyllä olen huomannut sen, että kehossa ei ole estrogeenia normaalimäärää. Siitä huolimatta sivuvaikutukset ovat olleet voisi sanoa, aika minimaalisia.

 

Toivottavasti lääke toimii ja saatte siitä apua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista marsis ja pihlis ;)

 

Täällä lievää päänsärkyä havaittavissa nyt toisena päivänä, kun tabletteja olen syönyt.

Kiitos tsempeistä ja tsemppejä myös teille!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä syödään ekaa kiertoa Letrozolea, huomenna vikat pillerit. Mulla siis annostus 2 pilleriä per päivä kp 3-7. Tähän mennessä ainoa sivuoire on ollut silloin tällöin esiintyvät kuumat aallot. Oireluetteloa lukiessani olin aika kauhuissani mutta hyvä jos näin helpolla pääsee :)

 

Taustalla lievää pco:ta mitä ei viime ultrassa enää havaittu, sekä ovuloimattomuutta. Yritystä takana reilun vuoden. Katsotaan onko näistä pillereistä mitään apua.

 

En tiedä onko tässä ketjussa mitään eloa enää, mutta kirjoittelin nyt kuitenkin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä määrättiin miehelle tätä lääkettä nostamaan testosteronin (ja sitä myötä myös siittiöiden) tuotantoa. Onko kellään kokemusta, miten toimii tällaisessa tilanteessa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mies on nyt viikon tuota käyttänyt ja näköjään näyttää unettomuutta aiheuttavan (toki voi myös osittain johtua työstressistä) ja kuumia aaltoja. Toivottavasti hormonitoiminta tasaantuis pian, niin saatais molemmat nukuttua yöt paremmin :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen nyt tätäkin ketjua, mulla lähtee huomenna toinen Letro-kuuri käyntiin (kp3-7, 1 tbl päivässä). Ekassa kuurissa kävin kerran seurantaultrassa (kp10), yksi johtofolli löytyi ja tämän johdosta saan jatkaa seuraavat kuurit ilman seurantaultria. Tämä kierto mennään näillä ja seuraavaan tulee mukaan Lugesteronit tukilääkkeeksi, mikäli tästäkään kierrosta ei tule toivottua lopputulosta.

 

Inhottavin sivuvaikutus on ollut finnit, joita tuli isompina ja kipeämpinä kasvoihin, päänahkaan, niskaan ja selkään. Toisena pahana oli pieni, jatkuva päänsärky, kuin vanne olisi puristanut päätä koko ajan. Mitäpä sitä ei kestäisi hyvän asian puolesta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuukauden käytön jälkeen (1 tbl joka toinen päivä) miehen testotaso on noussut 11->29. Eli lääke toimii toivotulla tavalla ja sitä jatketaan, kunnes hoidot alkaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä oon lukemassa kokemuksia  :) Mulle määrättiin tänään kyseistä lääkettä kp3-7 välille. Tänään aloitin Primolutit että saatais menkat tulemaan (kp52 menossa). PCO diagnoosi ja pari reseptiä kourassa lähdin siis lääkäristä.

 

Toivotaan kovasti parasta!  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä on kokemusta tuosta letrotsolista, positiivisia sellaisia :rolleyes:  Taustalla PCOS ja lapsettomuuspoliklinikalla aloitettu letrotosoli. Ekassa letrotsolikierrossa ultra, jossa todettiin yksi johtofolli toisessa munasarjassa, mutta tästä kierrosta ei tärppiä. Tärppi seuraavasta kierrosta (ultraa ei tehty) ja ylläri varhaisultrassa, kahdet sykkeet ja nyt odotellaan kaksosia syntyväksi syksyllä :tender:

Letrot sopi hyvin, mitään oireita ei tullut, vaikka niitä pelkäsinkin ja olin koko ajan "varuillaan", että jos jotain tulee. Kipuilua tunsin alavatsalla kierron puolivälissä, liekö oli ovulaatiokipua... Söin letroja kp:t 3-7. Lisäksi käytössä oli metformiini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa :)
Meillä ollut lapselle sisarus haaveissa ja yrityksessä lokakuusta lähtien. Kaksi kiertoa oli ihan normaalia niin kuin mulla on aina ollut. Sitten alkoikin tulla kuukautisia miten sattuu (kierto 20-60 päivää) eikä ovulaatiota ollenkaan. Ja jos joskus tuli, menkat alko heti siitä viikon päästä eli luteliaalivaihe oli liian lyhyt. Ensin kuukautiset käynnistettiin Teroluteilla, sitten Letrotsoleja kp 2-7, ultrassa kp14 18mm follikkeli. Lääkäri sanoi, että 3vrk päästä viimeistään ovulaatio. Ovulaatio tulikin vasta 7 vrk päästä. Ovulaation jälkeiseen aikaan määrättiin Lugesteron. Ja siis ensimmäinen Letro-/Lugestreonkierto ja raskuastestiin tuli plussa <3 Ihan alkumetreillähän tässä mennään, että mitä vaan voi tapahtua. En siltikään oottanut tapahtuvaksi näin nopeasti, kun vähän saa avustusta :) Nyt Kugestreonit vielä ainakin ihan tämän alkutaipaleen käytössä, katsotaan varhaisultrassa lääkärin kanssa uudestaan.
Niin ja Letroista ei tullut itselle mitään sivuvaikutuksia.
Tsemppiä kaikille vauvahaaveiluun :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Justiina30 voi kiitos viestistäsi! En oo kauheesti kuullut kokemuksia näistä letroista kun kaikille melkein määrätään clomeja. Voi kun mullakin kävisi nyt tässä ekassa letrokierrossa yhtä hyvä tuuri kuin sulla!  :give_heart:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa, täällä kanssa yksi letrojen popsija. Oon nyt kolme kiertoa syönyt noita. Annosta suurennettiin tokan kierroksen jälkeen, kun ei meinannut mitään tapahtua. Huomenna on lääkärillä tämän (4.kierto) kierron kontrolli, jos vaikka siellä olisi folli ja se voitaisiin irrottaa pregnylin avulla. Kaikki sormet ja varpaat ristissä. :D

 

Oon ennen tätä keskustelua etsinyt paljon tietoa, että toimivatko letrot ylipäätänsä ja voiko niillä saada halutun lopputuloksen. Tämä antaa uskoa niihin "synkkiin" hetkiin. Lääkärini tosin on paljon kertonut letrojen käytöstä ja kertonut muun muassa, että ovat parempia kuin clomit, jotka samalla kun kypsyttävät munasoluja, niin ohentavat kohdun limakalvoja, joten lopputulos niillä olisi plusmiinusnolla. 

Edited by Fendiina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä kans nyt ensimmäinen Letrozol kierto menossa. Taustastani sen verran että lievä PCO, ikää 30v. Meillä on vuoden vanha poika joka sai alkunsa Clomien avulla (söin 5mg kp 3-7, toisella kierrolla tärppäs). Toinen laps siis haaveissa. Imetyksen jälkeen kuukautisten palauduttua sain lääkäriltä het luvan alkaa taas syömään pillereitä, söin ensin yhden kuurin Clomeja (koska niitä oli jäänyt kaappiin) ja kun niillä ei nyt tärpänny (en edes havainnu ovuloineeni) niin vaihdettiin "nykyaikaisempiin" Letrozoleihin 2,5 mg kp 3-7. Siinä missä Clomeista sain mahottomia kuumia aaltoja, hermojen kiristystä ja "munasarjakipuja" (menkkamaisia mutta vahvempia särkyjä) niin Letrozolista ei toistaiseksi mitään sivuvaikutuksia (jos näppyjä ei lasketa). Kävin UÄ.ssä kp 11 ja lääkärin mukaan lupaava follikkeli oli tulossa (mitoista ei hajua). Tämän annosken pitäis siis tepsiä mutta itellä ei meinaa usko riittää kun ei tunnu missään, muut tuntuu syövän isommalla annoksella ja ovulaatiotestit toistaiseksi neg. (nyt kp 13). Sain ohjeeksi napsia Letrozoleja tällä annoksella ad puoli vuotta ja ottaa sitten yhteyttä jos mitään ei tapahdu (??!!). Onko muilla annosta suurennettu herkemmin ja millä periaatteella saa follikkelin irrottavan piikin? Kiitos jos joku osaa/ viitsii vastata blondille :) (lääkäriltä en muistanu kysyä...)

Edited by ElisaT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hip, minulla suurennettiin letrozol annosta ekan kahden kuukauden jälkeen, kun folleja ei muodostunut. Nyt tosiaan popsin 2 tablettia kiertopäivinä 2-9. Tällä mennään syyskuuhun asti, mikäli sitä ennen ei tapahdu mitään, niin sitten lääkäri tekee uuden suunnitelman. Syyskuussa tulee noin puoli vuotta täyteen näitä lääkkeitä. Mut on ultrattu nyt aina kiertopäivänä 13 ja samalla laitettu pregnyl-piikki. Tosin hieman jäi nyt torstaina kun kävin tohtorin luona niin epäselväksi, että kun joka kiertoa ei tarvitsisi ultrata, että voinko itse pistää piikin 13 päivä, kun reseptin siihen sain. Täytyy varmaan laitata tohtorilel aiheesta sähköpostia ja kysyä lisäohjeita. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korjaus edelliseen viestiini: Clomia 50 mg eikä 5mg

 

Voipi olla että en odottele puolta vuotta tämän saman annoksen kanssa vaan jos nyt ei tärppää niin soitan ens kierrolla polille ja kyselen sitä piikkiä/ annoksen nostoa, ei hermo kestä  :hysteric:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla toinen Letro-kierto päättyi juuri, eikä toivottua tulosta tapahtunut. Tarkoitus on seuraavaan kiertoon ottaa Lugesteronit mukaan. Nyt kuitenkin aloin pohtimaan, irtoaako munasolu ollenkaan, kun saan ovisplussan niin myöhään eli kp 14-15, vaikka syön Letrot jo kp 3-7 ja ultrattu on hyvänkokoinen folli kp10.

Share this post


Link to post
Share on other sites

andra, mulla tulee ovisplussa kp 17 tai 18 eikä lääkäri ole siitä mitään maininnut, että se myöhäinen ovis olisi. Syön samat päivät kuin sinä, kaks pilleriä per päivä. Seurantaultra oli kahdessa ekassa kierrossa kp 10 tai 11 ja lääkärin mukaan sopivan kokonen follikkeli löytyi kummallakin kerralla. Ilmeisesti mulla sitten follikkeli kasvaa vähän hitaammin tai lääkäri on jättänyt jotain kertomatta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta :) Mä syön vaan yhden tabletin päivässä, mutta kai annostukset on niin ihmisestä ja lääkäristä kiinni. Olin jo tänään soittamassa klinikalta tukea, mutta soittoaika livahti ohi. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ElisaT, täällä saatu samanlaiset ohjeet eli letroja 6 kk (kiertoa) ja jos ei tärppiä siihen mennessä, niin yhteys polille. Annos pysyi samana ja ovulaatio varmistettiin 1. kierrolla ultrassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^hyvä tietää, että tämä on yleinen käytäntö, taidan vaan turhaan taas panikoida heti toisen kierron jälkeen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi! Olen uusi täällä ja tänään kp 1. Letrot odottaa kaapissa ja lääkäri määräsi otettavaksi (1tbl kp 3-7) inssiin joka tapahtuu heinä-elokuusssa riippuen kerkiääkö kesäsulku loppumaan ennen mun ovista. Nyt mietinkin, että uskaltaisko kokeilla jo tähän kiertoon, vaikka siis seurantaultraa ei pystytä tekeen kesäsulun vuoksi. Hitsit kun en tajunnut kysyä lääkäriltä, kun mulle reseptin määräsi!?! Taustaa siis hiukan, meillä tyttö 9/12, sai alkunsa ensimmäisestä kierrosta ja syntyi kiireellisellä sektiolla rv 41+4. Nyt toista yritetty pian 2 vuotta, miehen simpoissa ei vikaa. Mulla aiemmin pco-epäilyjä, mutta nyttemmin ne kumottu, koska ainoana oireena on, että toinen munasarja hiukan näyttää siltä. Kierto melko säännöllinen 28-30 ja oviksenkin tunnen joka kuukausi (olen myös tikuttanut ja tulee silloin kuin pitää). Kahdesti käynyt johtimien aukkaritutkimuksessa ja ensimmäisellä kerralla molemmat tukossa ja nyt viimeksi molemmat auki!!! Kohdun sektioarpi sen sijaan normaalista poikkeava. Mahdollisesti siis sektiosta tullut arpikudosta/kiinnikkeitä jotka haittaavat raskautumista. Nyt siis aika kesäsulun jälkeen ensimmäiseen inssiin, mutta siis kokeilisko onnea ja söisin Letrot oma-aloitteisesti jo tähän kiertoon? Laitoin viestin tuonne Femar- palstallekkin mutta kertokaas tekin täällä mielipiteitä...

 

 

Nimim. haluis jo päästä kokeileen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 ^ itse en aloittaisi letrojen syöntiä ilman seurantaultraa. Miten niiden toimivuuden/toimimattomuuden voi muuten varmistaa? Ja toisaalta haluaisin tietää, jos munasoluja onkin kypsymässä liikaa... Saisitko soittoaikaa hoitavalle lääkärille tai esim. soittoajan/seurantaultran yksityiselle gynelle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin seurantaultra takana.

 
Tilanne nyt siis se, että nyt on kp13 ja selkeitä johtofolliikkeleita ei löytynyt. Oli kuitenkin kaksi muita isompaa, 7mm ja 8mm. Limakalvo ja kaikki muuten oikein hyvät. Seuraavassa kierrossa letrot myös kp3-7 ja jos ei vuoto ala nyt parin viikon kuluessa niin primolutit taas 10 päiväksi. 
 
En nyt tiiä mitä pitäis ajatella.. Ovistestejä oon tehnyt ja ne vahvistuu mutta jos selkeitä johtofolleja ei ollut niin tuleekohan ovista edes.. Tyhmää!  :girl_sigh: 
 
Kellään omia kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Nyytikin tilanne muistuttaa pitkälti omaani, joten ajattelin kommentoida, että myös minulla sekä clomeilla että letrozolilla follikkelit kasvoivat hitaasti, mutta ovulaatio kuitenkin lopulta tuli. Clomeilla sai alkunsa esikoisemme, ja kyseisessä kierrossa kp 14 suurin follikkeli oli muistaakseni 11 mm. Lääkärin mukaan en tulisi ovuloimaan, mutta tiesin itseni paremmin ja ovis tuli kp 22 ja siitä (6. clomikierto) alkoi myös raskaus ja tyttö syntyi v. 2011.

 

Nyt toisen lapsen toiveilun myötä aloitettiinkin maaliskuussa letrozoli, joka ei selkeästi nopeammin kasvattunut follikkeleja ja lääkäri halusi lisätä heti ekaan kiertoon pistokset. Muutama päivä viimeisestä letrosta pistelin neljänä iltana menopuria 37.5 yksikköä (eli puolikas satsi kerrallaan) ja yhtäkkiä niiden neljän päivän jälkeen follikkeli olikin 23 mm ja pistin samantien pregnyl-irrotuspiikin. Tulin tästä ekasta hoitokierrosta tän vuoden huhtikuussa raskaaksi ja varhaisultrassa näkyi yksi alkio ja syke. Valitettavasti np-ultrassa 13. raskausviikolla todettiin keskeytynyt keskenmeno. Nyt odottelen uuden hoidon aloittamista kuun loppupuolella. Ainakin kyseinen lääkekombo toimi minulla hyvin vaikkei toisen lapsen syntymään johtanutkaan. Nyt pelottaa ihan hirveästi sekä se ettei hoidot enää tepsi sekä se että tepsiessään saan keskenmenon. Taustalla mulla on PCO. Ei voi kuin toivoa kaikkein parhainta!

 

Voimia ja onnea kaikille hoitoihin!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.