Toivoako

Letrozol ORION 2,5 mg - kokemuksia?

1064 posts in this topic

Sukkulamato.

Tuo siun lyhenevä kierto kuulostaa samalta kun mulla.

Joko vuoto on yltynyt?jos ei niin veikkaan et siun limakalvot on kuivunu niin pahasti et ne vuotaa ja kohdusta veri ei tulisi tai sitten et ovuloinut ja vuoto tulisi samantien.

 

Kyllä tämä vuoto vaikuttaisi ihan kohdusta tulevan, kun kipujakin on. Gynen kanssa jo juttelin tänään puhelimessa ja meiltäkin meni nyt hommat toistaiseksi jäihin tämän vuodon takia. Pitää "antaa hormonien rauhoittua" ja odottaa jos luomumenkat alkaisi kuukauden sisällä. Eli teroja ei saa ennen sitä aloitella, eikä varsinkaan clomeja. Voi olla, että tätä vauhtia ollaan seuraavan kerran julkisen puolen hoidoissa jo, eli menee ehkä ensi vuoden puolelle. Periaatteessa voi siis unohtaa tavoitteelliset lisääntymispuuhat loppuvuodeksi kokonaan.

 

Mullahan on tässä vielä sekin, että kärsin kausimasennuksesta ja syön osan vuodesta pientä annosta mielialalääkettä. Sekin voi sössiä noita hormoneja, prolaktiinia lähinnä. Senkin näkee kunhan verikokeen tulokset tulee. HIrvittää jo valmiiksi, mitä kaikkea labra-arvoista paljastuu. Tässä on mielialat käyneet hormonivaihteluiden vuoksi pahasti pohjamudissa muutamaan otteeseen, vaikka lääkityskin on päällä. :wacko: Enpä arvannut, että tästä tulee tällainen soppa. Olen ollut aina siinä uskossa, että raskautuminen olisi suht helppoa kunhan hoidot saadaan alkuun. Kuinka väärässä olinkaan... 

 

Toivotan teille onnekkaille tärppionnea matkaan :gkahvi:  ja siirryn taustailemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi miten ikävää Sukkulamato että kroppa rupesi sekoilemaan :(

 

Kiva kun ootte vastailleet :) Jonkin verran tuntuu tosiaan olevan eroja noissa käytännöissä et milloin ultrataan jne. Mulla kaksi letropäivää takana ja ei mitään oireita. Heti rupeaa miettimään et vaikuttaakohan ne ollenkaan kun ei mitään oireita tule :unsure: Mulla on lääkkeillä yleensä hyvät vasteet, niin hyvässä kuiin pahassa :ph34r: No, ens maanantain ultrassa se selviää et mikä on tilanne! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen syönyt 6 kiertoa yhden napin kp3-7 ja viimeisimmässä kierrossa yhden kp3-6. Mut on ultrattu ihan ekassa letro-kierrossa muistaakseni kp12-13 ja sitten mentiin muistaakseni 4 kiertoa ilman ultraa ja taas seuraavassa oli ultra samoihin aikoihin. Folli on muistaakseni ollut jotain 18-21mm kokoluokkaa ultrien aikana ja positiivinen ovulaatiotesti on yleensä tullut parin päivän päästä ultrasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt määkin taas aktivoidun tästä :)

 

On nyt 1 kierto (kp 4-8) syöty letrot 1 pilleri aamuin ja toinen illalla ja hyvin on näköjään toiminut. Kävin seurantaultrassa 15pv ja siinä näkyi 1 selkeä johtofoliikkeli 23mm kokoisena. Myös limakalvot kuulemma olivat riittävän paksuisia. Vihdoinkin jotain positiivista, kun yleensä vaan saan kuulla mitä ei ole toiminut  :girl_sigh:

 

Ovulaatio testin mukaan tuli kp 17 joten nyt odotan ja jännitän miten kävi. JOS yhtään mitään on tapahtunut, niin kiintyminen vois olla joskus tän viikon lopussa. Tuskin siinä mitään kävi, mutta pidetään nyt toiveenpisara elossa :) 

 

Jos ei oo mitään, niin ens kierron jälkeen pitää taas mennä verikoelle progesteroniarvot mittamaan. 

 

Mites muilla meni? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyppään kans tuolta Femarista tänne, vaikka lyhyt aikaiseksi vierailuni taitaakin jäädä. Kolmas inssi takana ja nyt pp8. Toisen yritystä reilut 2v, esikko luomuna ekasta kierrosta. Tämän jälkeen siirrytäänkin ivf-hoitoihin ja suunnittelukäynti olisi joulukuussa.

Mulla seurantaultrat olla kp 9-10 ja letroja oon syönyt yhden tabletin kp3-7. Joka kerralla (paitsi eka inssi joka taisi hiukan myöhästyä viikonlopun takia) inssiaika annettu seurantaultrassa kiertopäivälle 14 ja pregnyl kp 12 illalle. Oviksia en ole siis tikutellut näissä kierroissa (muissa kylläkin ja tulee aina kp13-15 melko ajallaan) Selittämättömiä ollaan (paitsi mulla epänormaali sektioarpi joka kerää nestettä kontuonteloon) ja nyt tässä viimeisimmässä mulla oli kaksi follia 19mm ja 20mm ja 69 miljoonaa siimahäntää. Aiemmin folleja vain yksi ja kooltaan hiukan reilu 20mm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuskaisia nämä piinapäivät ja kyllä saa kaiken maltin itsestään kerätä ettei kaiva testejä kaapista :/

 

Plussaisia syksytuulia kaikille :D

Edited by Sametti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla tänään viimeinen letropäivä. Muuten olen pärjännyt ilman sivuvaikutuksia, mutta eilen itkin pitkin iltaa ilman mitään syytä ja kun kaveri oli käymäsä niin iski ihan hirveät kuuma aallot. Istuttiin kahvipöydässä ja mulla vaan valui hiki ihan norona. Onneksi oli sellainen kaveri, joka tietää tilanteen niin sanoin suoraan mistä on kyse.

 

Huomenna verikokeet ja maanantaina sit ultra. Toivon niiiin paljon, että letroista olis ollu apua ja ultrassa näkyis joku hienon hieno folli!

 

Tsemppiä Sametille piinailuun! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sametille mäkin toivotan tsempit piinailuun! :)

 

Wii, mulle gyne ja farmaseutti varoitteli nimenomaan mahdollisista todella voimakkaista kuumista aalloista. Eli ovat vissiin aika yleisiä. Ne kuulema kevenevät ajan kanssa. Mä onneksi tällä Letro-kierroillä säästyin niiltä.

 

Mä niin toivotan sulle tsemppiä maanantain ultaan! Peukut pystyssä follille! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sametti, koska voit tehdä ekan testin? :) Tsemppia jaksamiseen 

 

Wii, toivottavasti maanantaina tulee hyviä uutisia ultrassa.  ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiille tsemppiä ultraan, toivottavasti olis hyviä muniksia :) Mä oon onneksi säästynyt noilta kuumilta aalloilta ja muutenkin letrot ollut aika oireettomia. Eilen tein herkän testin pp11, täysin puhdas nega ja siis tiistaina olis oikea testipäivä. Menkkakramppeja ollut jo parina päivänä ja  pms-oireita havaittavissa, joten toivoni kyllä jo menetin näitten inssien suhteen. Nyt vaan sit taukoillaan ja ennen joulua suunnittelukäynnille ivf-hoitojen osalta. Eipä tarvi enää peittoa heilutella kalenterin kanssa kun jos ei inssillä onnistu ni aika heikot mahkut luomuna :D Joten ny voi siis panna ku panettaa :D

 

Plussatuulia edelleen kaikille <3

Edited by Sametti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoittelut sametille negasta :(

 

Meillä oli seurantaultra tänään ja melkoinen yllätys oli vastassa: folleja on kasvanut neljä!! :ph34r:

Yksi oli selkeästi isoin (13mm) ja siitä lääkäri sanoi, että on varmaan irtoamassa. Kolme muuta oli vähän pienempiä, mutta keskenään hyvin tasakokoisia. Lääkäri halusi sit et tuun keskiviikkona takas ja silloin ultrataan uudelleen ja katsotaan mikä on tilanne, keskiviikkona pitää aloittaa myös ovistestit. Nyt siis kaikki sormet ja varpaat ristiin, että tuo johtofolli jatkaa kasvamista, mutta muut ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea wii hyvästä tuloksesta!

 

Onko teillä muilla Letrojen vaste vaihdellut? Mulla Letrot on olleet samalla annoksella jo useamman kierron ja aina ovis on tullut ajallaan. Nyt kuitenkaan johtofollia ei ultrassa näkynyt ja inssi peruttiin. Ensi kierrossa Letrot nostetaan kahteen tablettiin joka toinen päivä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mulla vasta ekat Letrot menossa (otin 2 tablettia) ja vaste oli onnistunut. Gyneni sanoi, että älä ihmettele jos jokin kierto jää ilman vastetta. On ilmeisesti siis harmillisesti normaalia että jollakin kierrolla vaste jää tulematta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva Littis kun kerroit kokemuksesi. Mun lääkäri vain totesi, että nämä ovat niitä henkimaailman juttuja. Ei ehkä vastaus, jonka olisin halunnut kuulla :D Tuokin lohduttaa, että joskus näin vain käy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ei varmasti ollut vastaus jonka vauvakuumeessa oleva nainen haluaa kuulla. :D Mun gyne ei tosiaan maininnut tästä henkimaailmasta mitään. Toivotaan, että seuraavass kierrossa vasteesi on sitten sitäkin parempi. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

NeferNefer: Mullehan kävi niin 11/12, että Letrozoleista ja CB:n digin plussasta huolimatta ei ollutkaan ovista. Aamulla sain :) -naaman testiin ja kun iltapäivästä menin inssiin, ei ultratessa löytynyt mitään viitteitä oviksesta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomenta! Kyllä ne taitaa vaan olla henkimaailman juttuja, eipä voi muutakaan aatella :D Vaikka itellä myös olisi kyllä kiva jos joku selkeä syy löytyis niin olisi ehkä hiukan helpompi asiaa sulatella. Nyt siis kp2 ja yllättävää kyllä mieli ei mitenkään erityisen maassa kuten yleensä näillä kiertopäivillä. Katse edessä tulevissa IVF-hoidoissa ja siitä tarvii varmaan alkaa tietoa etsimään. Joten toivo elää <3 Tosiaan luomuna nyt mennään ainakin 2-3 kiertoa ja ennen joulua suunnittelukäynnille. Nyt täytyy sitten vaan yrittää hengähtää ja kerätä voimia seuraavaa koitosta varten :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ wii, loistava että hoito onnistui, toivottavasti nyt vain se 1 muna lähtee matkaan :)

 

@ Anastacia eli ovistestin plussan riippumatta ei ollut ovista? Ei hemmetti, just kun ajattelin että kyllä se siitä, kun lappuisilla lukee että plussa :-D Näköjään on sekin sit vielä monimutkaisempi kuin luulin. Oliko silloin muuten samat ovisoireet kuin yleensä vaan jäikö pelkästään irtonutta munaa puuttumaan?

 

Määhän lähdin aamulla tyhmänä testailemaan tommosella superherkällä testillä, mutta enpä saanut muuta kuin viivanpaikkaa aikaan. Mieli maassa, vaikka olisi kyllä pitänyt odottaa sitä, kun nyt on vasta 10 päivä oviksen jälkeen. Mutta kun oli maha niin kipeä ne viimeiset päivät että tein, mitä teen paras ja uskottelin että siinä olis mahdollisuus.  :girl_cry:

 

Asiasta kolmanteen...miten muuten lasketaan noi dpo päivät, eli päivät oviksen jälkeen. Lasketaanko siihen se varsinainen ovispäivän mukaan, eli päivä ykköseksi tai sitten aletaan laskea vasta sen jälkeen. Varmaan varsin tyhmän tuntuinen kysymys, mutta tulipas kysyttyä  :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiille peukut pystyyn muniksien suhteen, eikös tänään ole keskiviikko ja sun uusi ultra? :D

Tsempit myös kaikille, oli sitten menossa piinapäivät, oviksen odottelut tai mikä vaihe hyvänsä <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dansku, musta kans tullut varsinainen himotestaaja, mut kun ei näköjään itellensä mitään mahda :D Nyt on kyllä vaan pari kappaletta raskasutestejä kaapissa jotka päätin jättää sinne ihan hätävaroiksi ja uusia en tilaa. Vaikka onneks ne on aika halpoja nykyään kun netistä tilaa. Mut silti en tilaa, en ainakaan nyt luomukierroille :D Ja jotenkin sen negan tuijottelu saa nyt vaan riittää. Mun mielestä ovispäivää ei lasketa, eli dpo 1 on oviksesta seuraav päivä. Näin mä olen ymmärtänyt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sametti, yritän aina pysytellä pois mahdollisimman pitkään, mutta kun aina löydän itselleni syitä miksi just nyt on ehdottomasti tietävä onko tai eikö :grin:  pitipäs nyt äkkiä tilata lisää, kun kerran niin tyhmänä oli käyttää etuajassa viimeinen testi pois. Ja kyllä onneks ne ei maksa malttaita, muuten tästä tulisi laskulla vielä kiva oppiraha pettymyksen päälle. 

 

Okei, eli sitten laskin oikein ja tänään olisi dpo 10. Hei, sentään jotain oikein tänään :grin:  Älkää nyt vaan korjaa tätä enää, se on nyt päätetty näin 

Edited by dansku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain muuten ajan IVF suunnitteluun jo joulukuun alkuun. Olikin nopeemmin taas kun odotin. Mutta menee varmaan kuitenkin ensi vuoden puolelle hoidon aloitus ja eikös se kannatakkin niin saa sen Kelan lääkekaton täyteen sitten? Onko muuten kenelläkään mitään tietoa IVF-lääkkeitten hinnoista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovispäivä on 0 päivä, siitä etenpäin sit dpo1 jne. :) (Ja tämä himotestaaja on aloittanut testaamisen joskus jo dpo7 :D )

 

Sametti: Kannattaa tosiaan jättää IVF lääkkeiden osto alkuvuoteen jos mahdollista, koska Kelan lääkekatot nollautuu aina vuoden vaihteessa. Hinnat määräytyy käytettyjen lääkkeiden ja annostusten mukaan, mutta yhdellä kertaa saattaa apteekkiin tosiaan mennä yli 500€. Eli vaikka julkisella on näennäisesti halpaa hoitoa niin lääkkeet on ne jotka maksaa. Tehdäänkö teille siis inssejä vaikka olette IVF-jonossa? Meillä ei kuulema tehdä! :o

 

Ja kiitos tsempeistä, mulla tosiaan tänään toinen ultraus. Jännittää ihan hirveesti!! :unsure: Onneksi J tulee mukaan ettei tarvi yksin mennä.

Edited by wii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vihdoin mäkin pääsen tänne ihan kunnolla mukaan. Kp38 vaihtui tänään kp ykköseksi. Ohjelmassa siis Letrot kp 3-7. Pitää tänään vielä soitella polille ja varata aika seurantaultraan.

 

Wiille tsempit ultraan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

wii, pidetään sulle peukkoja  :girl_smile:

 

pitääpäs viikonloppuna testata uudestaan. Eikö sellainen dpo 12/13 on jo sellainen että siinä olis edes järkevä mahdollisuus saada plussaa jos aihetta siihen siis löytyis? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.