Toivoako

Letrozol ORION 2,5 mg - kokemuksia?

1064 posts in this topic

Hei kaikille,

 

Kysyn täältä teiltä kokemuksia Letrozolista jospa osaisitte auttaa :) Meillä on takana jo neljän vuoden taival ja sinä aikana yksi pas-alkuinen raskaus, josta saimme kauniin pienen tytön mutta suureksi suruksemme emme koskaan kotiin asti.. Syksyllä jatkoimme hoitoja ja meillä oli tässä kierrossa mukana ensimmäistä kertaa letrot, ovulaation induktio yhdistettynä passiin tarkoituksena kasvattaa ohutta limakalvoa. Ekassa ultrassa kaikki olikin mallillaan ja kolme hyvää follia kasvamassa. Yllätys ja pettymys olikin suuri kun kierto jäi anovulatoriseksi eikä ovista tullut ollenkaan, yksikään kolmesta ei irronnut, joten siirtoon ei päästy :( Onko kenelläkään käynyt näin letrojen kanssa?? Ekaa kertaa jäi ovis tulematta hoitojen aikana, olinkin tyytyväinen että edes yksi asia tässä kurjassa kropassa toimii mutta tulipahan sitten tämäkin koettua. Ihan en osannut tätä odottaa kun kerran oli lääke menossa mukana.

 

Tsemppiä kaikille hoitoihin ja suuret onnittelut onnistuneille!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

talvityttö, ilmeisesti voi käydä noin ettei munis irtoa  :girl_mad:

 

Huomasin tuossa viestejänne lukiessa että moni on tikuttanut ovista ultrien lisäksi. Onko tää ollu lääkärin määräys vaiko ihan omaa mielenkiintoa?

Kun miulle lääkäri ei puhunut mitään tikuttamisesta. Mutta koska itellä ei nyt tässä kierrossa ollut ovis oireita, niin aattelin oiskohan tarpeen tikutella. En ole pitkään aikaan tikuttanut, koska miulla ollut vaikeuksia oviksen saamisessa ja tikkuja mennyt säkillinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talvityttö, luulen tietenkin että ovis on tullut ja munasolu irronnut mutta en tietenkään voi olla varma. Jokaisen kerran inssiin mentäessä on ultrattu ja munasolu/solut eivät ole kuitenkaan mulla siinä vaiheessa vielä irronneet joten mistä sen tietää? Ovista olen laiskasti tikutellut ja aina on tullut oikeena päivänä plussa, joten en ole sillä juurkaan itseäni stressannut. Verikokeessa en ole ikinä käynyt eikä sitä ole ikinä kukaan ehdottanut. Nyt aloin pohtimaan että mistä sen tosiaan tietää irtoaako ne vai ei?

 

T. hölmistynyt Sametti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talvityttö: Anovulatorisia kiertojahan tulee suurimmalle osalle naisista joskus. Ei siis välttämättä liity mitenkään Letrozolien aloitukseen. :) Uskon, että pettymys on silti ollut valtava kun hienosta alusta huolimatta ovulaatio on jäänyt tapahtumatta :(

 

Sametti:

Ovistestithän tosiaan näyttää vaan sen lh-huipun, joka tulee ennen ovulaatiota. Se, tapahtuuko ovulaatio vai ei, jää usein arvoitukseksi. Verikokeilla ja ultralla sen pystyy kyllä sitten todentamaan. Tai jos seuraa aamulämpöjä niin yleensä myös aamulämpökäyrässä tapahtuu muutos ovulaation jälkeen. Monihan myös tuntee ovulaation esim.toispuoleisena kipuna munasarjojen kohdalla. :)

 

Oviksen tulemistahan voisaan varmistaa myös lääkkeillä. Esim. siten, että ensin kypsytetään folli Letroilla, sit kun ovistesti on posiitiivinen tehdään tallettelut ja sit pistetään Pregnyl, jonka pitäis irroittaa munasolu. :)

 

Heluna: Meillä lääkäri käski tikuttaa oviksen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea Mintel! Ja tervetuloa uudet letroilijat! :)

 

Mulla oli tänään seurantaultra ja nyt olen vähän kuin puulla päähän lyöty. Ovulaatio tähän mennessä tullut aina kp 17-18. Nyt menossa kp 13 ja ultraajalääkäri sanoi, että näyttää enemmän siltä, että ovulaatio on jo tapahtunut. Whaat? Miten ihmeessä se on voinut niin aikasin tapahtua? Tämähän tarkottaa sitä, että limakalvo ei ole varmaankaan kerinnyt tarpeeksi paksuksi kun tiputteluakin on ollut. Eli onkohan tämä kierto sitten hukkaan heitetty. En tikuttanutkaan ovista koska ei käynyt mielessäkään, että se nyt yhtäkkiä näin aikaisin tulisi. Tuntemattomia ovat munasarjojen tiet..

 

Nyt sitten odotellaan menkkoja, vaikka juurihan ne olivat... Dpo-päivästä ei nyt ole mitään käryä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei onkos kellään ollut pitempiaikaista kuivuusongelmaa letrojen kanssa? Tuntuu, että alakerta on kuin vaihdevuosi-ikäisellä naisella eli verenkierto, tuntoaisti ja eritteet on edelleen kadoksissa. Aika kummallista kun kuurista on aikaa kuitenkin jo useampi viikko. En silloin reagoinut letroihin toivotulla tavalla, ovulaatiota ei tullut ja kierto katkesi jostain syystä kesken.

 

Sokeritasapainon kanssa on nyt tullut pelailtua, kun se taitaa vaikuttaa suuresti hormonitoimintaan tällä hetkellä. Karppailen ja mittailen sokereita. Joulukuussa alkaa julkisen puolen hoidot, jännittää että mitä siellä ensimmäisellä kerralla tehdään...

 

Nyt on kp 17 ja luulen saaneeni ovulaation limoista ja mielentiloista päätellen luonnollisesti pari päivää sitten, mutta taitaa olla ihan luulo vain. Ovulaatiotesti näytti tummempaa viivaa kuin ennen, mutta ei kontrolliviivaa tummempaa. Vaakamamboa on kuitenkin harrastettu, vaikkakin väkinäisesti... Niin kuivaa on... Ehkä aivotkin pistää hanttiin tai jotain.

Edited by Sukkulamato

Share this post


Link to post
Share on other sites

Limakalvojen kuivuus mulla on ollut enemmänkin ongelmana toisessa päässä. Nenä vuotaa aina välillä vertaa, mitä se yleensä vain tekee jos mulla on todella kova stressi. 

 

Mitä mulla nyt on toisessa Letro kierrossa ilmennyt on että maha on kipeä. Ihan sellainen niinkuin olisi syönyt jotain liian hapanta, kuten pari lusikka etikka tyhjään mahaan. Ei satu missän tietyssä kohdassa vaan kirvelee vähän joka puolella. Letrojen sivuoireisssa lukee kyllä että mahakipu on suht yleinen. :girl_mad: Onko muilla näin käynyt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dansku, A-vitamiinitippoja suosittelen nenään tiputettavaksi. :) ei ole haittaa yritysaikana eikä myöskään raskauden aikana. Saa apteekista. :) toimii varmasti, mulla loppui nenäverenvuodot ja verestys niinku muutenkin. (Sori, mä huutelen ketjun ulkopuolelta. Ehkäpä tänne sitten ensikäynnin jälkeen itsekin parkkeeraan..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dansku, A-vitamiinitippoja suosittelen nenään tiputettavaksi. :) ei ole haittaa yritysaikana eikä myöskään raskauden aikana. Saa apteekista. :) toimii varmasti, mulla loppui nenäverenvuodot ja verestys niinku muutenkin. (Sori, mä huutelen ketjun ulkopuolelta. Ehkäpä tänne sitten ensikäynnin jälkeen itsekin parkkeeraan..)

aijaa, no se on hyvä vinkki, pitääpäs kokeilla  ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla paikat ei kuivu Letroista mitenkään erityisesti (tosin loppukierrosta olen kuin Sahara, mutta niin olen muutenkin), mutta nyt kun joku mainitsi vatsakivuista niin nostan käden ylös. Mulla on todella herkkä vatsa noin yleensäkin niin olen luullut, että yleistä vatsasärkyä vain. Mutta taitaakin liittyä näihin Letroihin. Mutta se on sellaista jonka kyllä kestän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kommenteista, Heluna, Sametti ja wii! :) Kyllä minäkin olen aika selviönä ovista pitänyt silloin jos testit näyttää plussaa vaikka testit vaan sen LH-huipun näyttääkin, enkä sitä sen kummemmin enää miettinyt mutta nyt toki se ei sitäkään tehnyt, joten sikäli selvä peli. Aina ultrattu vain alkukierrosta, sit käsketty tekemään ovistestejä kotona ja sen jälkeen toki siirron yhteydessä on seuraavan kerran ultrattu. Muutamia anovulatorisia kiertoja mullakin on aiemmin ollut mutta ne oli ihan luomukierroissa joskus vuosia sitten viimeksi (ja silloinkin luulen niiden johtuneen juuri olleesta kohdunulkoisesta ja sen leikkauksen jälkeisistä metotreksaateista - pisti kierrot pitkäksi aikaa ihan sekaisin), hoitojen aikana ei ole kertaakaan käynyt näin ja erityisesti näin lääkkeiden vaikutuksen alaisena yllätti. No kerta se on ensimmäinenkin, toivotaan että yksittäinen sellainen ja letrot voisi seuraavalla kerralla toimia paremmin.

 

Onnea matkaan kaikille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivotaan tosiaan että seuraavassa kierrossa ovulaatiokin tapahtuu :)

 

Minä suosittelen myös noita A-vitamiinitippoja. Niitä saa apteekeista ilman reseptiä  :) Mulla on ollu nenäverenvuodot tosi tyypillisiä ihan lapsesta asti, varsinkin jos on kuiva ilma eli esim. talvella saattaa vuotaa päivittäin. Ja sitä ei muuten tuu vaan pisaraa tai kahta :D Noista tipoista on ollut apua :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talvityttö, toivottavasti ovuloimattomuus oli vaan pokkeustapaus ja seuraavassa kierrossa ovis taas tapahtuu.

 

Tänään kp10 ja seurantaultra on takana. Kyllä näillä Letroilla näyttäis vastetta olevan. Oikealta puolelta löytyi 12mm johtofollikkeli. Kohdun limakalvo oli ohuehko, mutta ei mitenkään epänormaalin ohut näille kiertopäiville. Ovistestailut aloitan nyt viikonloppuna, ensi viikolle olisi siis ovis odotettavissa. Toivottavasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anjusha, me eletään samoja hetkiä! Mulla myös ovis ensi viikolla odotettavissa. Tosin tässä kierrossa ei seurantaa ole ollut, niin en tiedä onko siellä johtofollia. Mutta luotto on kova. Sen verran oppikirjan mukaan meni viime kierto. :) Mietin, että pitäiskö jättää testailut tekemättä ja luottaa vain luontoon. Kun viime kierrossa se testailu tuotti lähinnä harmaita hiuksia ja stressiä. Se tikun viivan värin seuraaminen on rankkaa puuhaa. :D Jos vaan tallentelisi varmuuden vuoksi päivittäin tai joka toinen päivä. Noh, hetki aikaa pähkäillä tätäkin.

 

Miten wiin tilanne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sinne alapään kuivuuteen suosittelen liukkaria :D Mä en pärjäis ilman ja on kyllä ollut aika korvaamaton aine parina viime vuonna. Kun epämukavaahan koko touhu on jos on vaan kuiva kun sahara just silloin kun hommat pitäis hoitaa...

Mun on mahdoton ajatella et alkaisin aamulämpöjä mittailemaan, joten täytyy vaan sitten olettaa että munarakkula irtoaa  :)

 

Hyviä oviksia vaan kaikille ja just hokasin että alkuviikosta se ois odotettavissa itselläkin, vaikka tosiaan luomuna tässä mennään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt sitten ilmeisesti alkoi TAAS menkat! Kierto oli siis 14 päiväinen. Miten tämä nyt on mahdollista? Onko muilla kokemusta vastaavasta? Menee kohta hermo tähän mun kroppaan.. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt sitten ilmeisesti alkoi TAAS menkat! Kierto oli siis 14 päiväinen. Miten tämä nyt on mahdollista? Onko muilla kokemusta vastaavasta? Menee kohta hermo tähän mun kroppaan.. :(

onko sulla terolutit käytössä? Ne teki samanlaista temppua mulle, että ensin tuli terolut-menkat sit n. kaks viikko myöhemmin tuli luomomenkat. Jätin sen sit sen jälkeen pois kokonaan, kun tuntui tekevän enemmän haittaa kuin hyötöä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla tuli viime kierrossa 14 pv:n kohdalla muutamat veritipat parin vessareissun aikana, mutta kp 17 tuli ovulaatio normaalisti. Ja oikeat menkat sitten kp30. Olisikohan siis jotain harmitonta tiputtelua vain?

Share this post


Link to post
Share on other sites

dansku, joo mulla oli viime kierrossa terolutit. Ja mulla kävi viime kierrossa vielä niin, että kp 3 ja 4 otin vahingossa terolutia tupla-annoksen kun luulin ottaneeni letroja. Polilta käskettiin sitten ottamaan terot kp 15-25 ja niiden jälkeen tuli menkat. Menkkojen ympärillä oli erilaista tiputtelua ja tosiaan kaksi viikkoa menkoista nyt ne tuli taas. Viime ke kp 13 kävin seurantaultrassa ja ovulaatio oli jo tapahtunut. Olisiko ne ylimääräset terot sitten laittanut kropan sekaisin.

 

Maanantaina täytyy soitella polille, varmaan taas täytyy letrot aloittaa.

 

Muoks. ja kyllä nää on ihan kunnon menkat, kipuja myöten.

Edited by mymmeli85

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.