Toivoako

Letrozol ORION 2,5 mg - kokemuksia?

1064 posts in this topic

Eilen illalla tein o-testin ja se oli viittä vaille plussa. Jos tästä plussa tulee niin taidan kokeilla toisenkin kierron ilman letroja ja katsoa onko vain sattumaa vai onko kroppa alkanut toimia itekseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wii, onnea!

 

mymmeli, iso peukku luomuovikselle  :)

 

puuttuva palanen, tervetuloa mukaan.

 

(.) Piinailua... Pregnyl pistetty tiistai-iltana joten ei ainakaan tarvi hetkeen testailla eikä liian aikasin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kovasti! :)

 

Peukutukset mymmelin luomuovikselle! :)

Ja piinailijoille kovasti tsemppiä! Toivottavasti täältä pääsisi porukkaa syyskuisiin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervehdys kaikille!

Olen nyt lukenut kaikki kirjoitukset tästä keskustelusta, ja onnittelut plussan saaneille.☺

 

Itse aloitin eilen letrozolin syömisen 1 tabu 3-7 päivinä.

 

Eilen töissä tuli muutaman kerran tuska hiki ja tänään on sattunut navan seudulta aina kun venyttää... enkä juurikaan viime yönä nukkunut.

 

Nyt vain kovin toivon että tästä lääkkeestä on johonkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tivolissa, tervetuloa ja toivottavasti saat avun letroista :) Nuo haitta- ja sivuvaikutukset onneksi hieman helpottavat jos joutuu uusia letrokiertoja syömään. Ja tosi yksilöllistä tuntuu olevan kuin paljon noita oireita saa. Ite oon saanu lähes kaikki maholliset oireet eikä ne rajotu pelkästään vaan pillerien syöntipäiviin, vaan laimenevat pikkuhiljaa kierron loppua kohti kunnes alkaa uusi letrokierto ja oireet voimistuu :)

 

(.) Tääl ollaan nyt jotenki hölmön toiveikkaita ja syynä vaan tuo Pegnyl ja tän hetken tuntemukset   :girl_pinkglassesf:   Mut ei hätää kyl täältä toiveiden pilvilinnasta viel alas tullaan... :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei kaikille, oon täällä sivusta seurannut taas keskustelua pitkään. 

 

Lohdutuksena voin sanoa kaikille, jotka pohtivat että toimivatko ne letrot ja onko nisitä mitään hyötyä, että kyllä ne toimii. Itse söin niitä helmikuusta lähtien marraskuuhun, jossa viimeinkin sitten tärppäsi. Letrojen annostusta vähän vaihdeltiin matkan aikana, sillä muun muassa kesällä yhtäkkiä kypsyikin useampi munasolu. Itselläni lopulta toimi letro+pregnyl+inseminaatiohoito kolmannella kerralla.

 

Ilman letroja ei kiertoani olisi saatu kohdilleen, eikä ovulaatiota ollenkaan aikaiseksi. Oireet mitä letrot aiheuttivat oli ihan järjestön ruokahalu, sellainen että kun veti ison lautasellisen töissä lasagneja, niin ruokalasta lähtiessä maha mourusi niin että työkaverit kuulivat aj olivat ihan huolissaan että mikä on vikana. painoa tuli jonkin verran lisää, mutta se ei aittaa nyt, kun kerta ne toimivat.

 

Ja noista hoitopaikoista missä kannattaa käydä, Kävin itse Dextrassa juuri siitä syystä, että olivat muun muassa koko kesän auki ja ennakoin etukäteen että joulun tienoillakaan ei tule turhaa taukoja ja he pitävät kiinni siitä, ettei mikään kuukausi ole turhaa. On myös edullisempi kuin esim väestöliitto, ja väestöliitto piti koko heinäkuun ovet kiinni. Kyllä minua olisi ainakin harmittanut odotella ylimääräistä tässätilanteessa. 

 

Tsemppiä kaikille kovasti, mä toivon teille kaikille kunnon plussatuulia letrojen avulla. :)

 

6+5

Edited by Fendiina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tivolissa, mulle sanottiin aluksi, että 5-6 kiertoa letroja kun simpat oli ok ja ongelmana vain mun ovuloimattomuus. 5. OI kierrosta alkoi raskaus, joka meni kesken. Ja kun kerran tulosta saatiin niin lääkärin mielestä vielä mennään letroilla. Seuraavana alkaisi 8. letrokierto. Riippuu varmaankin paljon siitä mikä ongelmana on, että mitä keinoja otetaan käyttöön. Ja annoskoon nostosta on sellainen käsitys, että mikäli seurantaultrassa ei nähdä johtofollikkelia, niin saman tien annosta suuremmaksi.

 

ON, sieltähän se ovulaatio tuli. Samalla aikataululla mitä letrokierroissakin on tullut. Itseasiassa inan verran aikaisemmin. Maanantai-iltana ja koko eilisen päivän o-testit näyttivät plussaa ja viime yönä heräsin kipuihin. Jännää. Täytyy kierron loputtua soittaa polille ja kysyä, että kannattaako mun letroja edes syödä, jos kerran ovis itsestäänkin tulee. Tai sitten tämä oli vain sattumaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tivolissa: Mulle sovittiin, että maksimissaan kuusi kiertoa mennään pelkillä Letroilla, sit siirrytään inssiin ja ilmeisesti vasta inssissä olis tullu tueksi Pregnyl, ei aiemmin. Ja kuten mymmelillä, meilläkin vikaa on vain minussa. Mulla oli annostuksena vaan 1tbl kp3-7, koska ovuloin luomustikin ja Letrot oli vaan omaa ovista buustaamassa. Ensimmäisessä kierrossa oli seurantaultra, itseasiassa kahteen kertaan. Ekassa ultrassa nimittäin näkyi neljä kypsyvää follia, joten lääkäri halusi ultrata parin pvä:n päästä uudelleen ja varmistua että vain yksi on lähtenyt kasvamaan.

 

mymmeli: Mulla tosiaan tulee ovis luomustkin, ainakin testien mukaan. (Ja todistetusti ainakin kerran kun on tuo yksi varhainen km) Tokihan voi olla että lh:t nousee luomusti, mutta sitten munasolu jääkin irtoamatta ja ovis ei oikeasti tapahdukaan. Mutta siis ainakin testien perusteella ovis tulee. Aina näin ei kuitenkaan ole ollut. Lääkäri silti aloitti mulle nuo Letrot ja kyllä ne näköjään toimii. En tosin vielä tiedä, että montako tuolla on kiinnittyt vai onko oikeasti ketään. Parin viikon sisällä selvinnee, siihen asti voi vaan toivoa parasta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä tietää mitä on edessä.

Mulla on sama tilanne, eli minussa vika ei tule ovulaatiota ja kierto hirmu pitkä ilman primolutia.

Vähän jo jännittää tuo ultraan, mä oon niin huono uskomaan lääkkeisiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla oli kanssa se, että en vain ovuloinut ja ilman lääkkeitä kierrot vain venyivät. Minulla otettiin aika varhain tukilääkkeeksi tuo pregnyl, sillä toisessa kierrossa kävi ilmi, että folli kasvoi mutta ei irronnut. Parissa kierrossa kun ei ollut kypsynyt folli hyvin niin pistelin lisäksi ovitrelleä useampaa päivänä. Tosiaan puolen vuoden jälkeen lääkitystä jatkettiin ja hommaan lisättiin inseminaatiot. Nämä sitten yhdessä lopulta tuottivat hyvän lopputuloksen. Ja Tivolille tiedoksi, olin minäkin todella epäileväinen että voiko nämä lääkkeet johtaa mihinkään, mutta kyllä ne toimi ja lääkäri selkeästi tiesi mitä teki. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miksi oi miksi menin tekemään r-testin kp 26! Se näyttää niin hailakkaa positiivista, että katsoin kirkasvalolampun valossa tulosta ja lopulta lähdin kävelylle lepuuttamaan silmiä, koska luulin aiheuttaneeni sillä kyyläämisellä optisen harhan. Kotiin tultua vilkaisin uudestaan ja näyttää se edelleen toooodella hailakkaa positiivista, jota saa väännellä ja käännellä. Painotan sanaa todella. Sofin 25 testiliuskalla.

 

Ei tuohon nyt voi luottaa. Jos se pregnyl vaikka näkyy siinä vielä. Tein myös ovulaatiotestin, missä tuli lähes samanvahvuinen viiva kuin kontrolli, mutta se ei taas kerro mitään.

 

Halusin vain avautua, koska no... Miksi sitä muuttuu ihan pöljäksi? Tiedätte varmaan tunteen. Sitä positiivista vain toivoo niin kovasti, että seisoo vaikka päällään nähdäkseen plussan tikussa.

:dash2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tiedän tunteen! :D

Toivotaan, että häivähdys on ihan oikeaa!  Suosittelen testaamaan myös PregCheckillä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikä tilanne piinailijat? Täällä kp 26 ja melko oireetonta on. Välillä mahan nippailua, vvuoto ollut tavallista runsaampaa oviksen jälkeen ja nyt tuli flunssa. Onnellista alkanutta vuotta kaikille!

Peukkuja Sukkulamato! Toivottavasti viiva alkaa vahvistumaan.

Edited by puuttuva palanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä kp 29/30-31. Olen kp 25 asti saanut one step 25 iu testiin haamuja. Kaikki haamut ovat olleet joka päivä saman vahvuisia, miksei ne tummene? Kaiken järjen mukaan niiden pitäisi vahvistua. Kaikki olen tehnyt aamu pissasta. Olen tehnyt elämäni aikana monta liuska testiä, eikä niihin koskaan ole tullut haamuja ilman syytä. Tiedän sukkulamato ton tunteen vähän liiankin hyvin! :( Toki olisin voinut jälleen jättää testaamisen siihen kunnes menkat on myöhässä, ja säästyä tältä epätietosuudelta..huoh. Epäilen että joku kiinnittymisyritys ollut. Vuotoa odotellessa..

 

Toivotaan että sun viiva vahvistuu sukkulamato! :)

Edited by Keko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt määkin palaan lomatauolta takaisin kerhoon  ^_^ Mites lomat ovat sujuneet? 

 

on: Tehtiin eilen uusi kotitesti mieheni kanssa. Ei näytä hyvältä, ei. Testi kertoo onko spermassa ainakin 20mlj siittiöitä per ml tai vähemmän. Jos on, niin testiväri on tummempi kuin vertausväri. Ei ainakaan mun silmään ole yhtään tummempi...Se aiempi tulos oli täsmälleen saman näköinen kuin mitä nyt saatiin.  <_<

 

http://imgur.com/SK3atZW (linkki kuvaan)

Share this post


Link to post
Share on other sites

dansku, onko tuo testi ihan luotettava vai luoko sillä vain lisää paineita... Onko teillä varattu aika jo viralliseen testiin?

 

Täällä edelleen samanlainen erittäin hailakka haamu Sofilla. Olo on oireeton, mitä nyt kuukautiskipumaisia tuntemuksia välillä ja ehkä enemmän näläntunnetta. Rinnoissa ei mitään tuntemuksia. Kahvi maistuu entiseen malliin ja näin. Eipä ne hormonitasotkaan toki merkittävät ole, jos noin haalea haamu tulee.

 

Keko, Eikös One step ole tuo sama Sofin testi? Saa olla kyllä viimeinen Sofin testi, jos antaa haamuina vääriä positiivisia :girl_mad:

Taidan katsoa kohta löytyykö lähikaupasta joku muu testi...

 

Toivotaan parasta.

 

muoks. Nojoo, en sitten ajatellut kemiallisen raskauden mahdollisuutta. Katsellaan...

Edited by Sukkulamato

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ no varmaan luo vähän lisää paineita, mutta uskoisin sen ihan luotettavaksi. En ole vielä tehnyt ajanvarausta viralliseen testiin. Pitäis ensin tutkia missä sen nyt edes vois tehdä. Jätin soittopyynnön gynelle ja meinasin kysyä sit että miten kannattais edetä, kun suunitelma oli, että ottaisin letroja vielä 2 kk lisää ilman muita lisäapuja. Mut nyt kun sekä mussa että miehessä näyttää olevan vikaa, se ei vältämättä tunnu järkevältä idealta...  <_<

 

Voikohan gyne kirjoittaa miehelle läheteen simppatestiin tai meneekö se aina miehen oman lääkärin kautta? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simppatestiin ei lähetettä tarvitse, esim. Väestöliittoon saa ajan hyvinkin nopsakasti. Julkisesta en sitten osaa sanoa. Täällähän on monella jännät paikat.:)

Edited by puuttuva palanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dextralla myös aloitetaan simppojen tutkimisesta, ajan saa heti ja vastauskin tulee nopeammin kuin uskoisi. Meillä lääkäri totesi, että helpoin tapa on sulkea ensin viat pois miehestä, me naiset kuulemma ollaan monimutkaisempia. :D Mutta jos yhtään mieltä painaa, niin kannattaa kotitestit heivata ja mennä kunnon tohtorin puheille heti. Säästää omia hermoja ja ei tuhlaa aikaa odotteluun. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oho, ompas täällä piinailijoilla jännät paikat :D Nyt peukut pystyyn <3

Dansku, meilläpäin on ollut tapana, että mieskin tutkitaan heti alkuun. Lääkäri oli ehdoton ja Tampereelle Ovumiaan saatiin lähete kun Tayssilla ei vielä silloin ollut omaa labraa. Nyt ilmeisesti aukeaa vuoden vaihteessa. Toivottavasti saatte ajan mahdollisimman nopeasti :)

Täällä kp 28/28-30 ja dpo 14 eikä testeissä haamun haamua joten tätiä oottelen hetkenä minä hyvänsä. Ekaan ivf (lyhyt kaava) hain lääkkeet tänään ja ei tullut maksukatto heti täyteen, lasku oli "vaan" 578€ :D Joten täällä fiiliksillä, että alkas ny niin sais alkaa pistelemään :D Plussatuulia :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

dansku: Ehdottomasti kannattaa hakeutua pikimmiten kunnon tutkimuksiin. En tiedä noiden kotitestien luotettavuudesta, mutta varsinkin jos antavat viitteitä siitä että jotain olisi pielessä niin sitä suuremmalla syyllä kunnon testit kehiin. Meilläkin miehen näyte tutkittiin vaikka miehellä on 4v ja 3v lapset, jotka on heti saaneet alkunsa. Tuo simppatesti oli ihan ensimmäisiä tutkimuksia (tehtiin itseasiassa jo ennen ekaa poliaikaa) eikä mulle olis Letroja edes määrätty ennen kuin on selvitetty, että onko miehessä vikaa. Koska jos vikaa on myös miehessä. niin turhaan sitä pelkkien Letrojen varaan jättää toivoa, eihän ne siemennestettä paranna. :unsure: Toivottavasti saatte pian selvyyttä asiaan :)

 

Piinailijoille tsempit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä sama juttu, ennen ekaa käyntiä piti käydä itse verikokeissa ja miehen simppatesteissä.

 

Jännittyneenä odottelen ensiviikon ultraa, saas nähdä onko letrot saanut mitään aikaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä menossa dpo6. Kaikenlaisia mahatuntemuksia on ollut, mutta kokemuksesta tietää, etteivät ne mitään meinaa. Muista kierroista poikkeavaa on ollut oviksesta lähtien kipeät nännit. Niin kipeät ne on ollut viimeksi kun olin raskaana. Nyt kyllä jo lievenemään päin. Plus haluja oli useampana päivänä vaikka letroilla niitä on ehkä just yhtenä päivänä, jos silloinkaan.

Odotukset eivät ole korkealla ettei tarvitse taas pettyä, ainakaan niin pahasti mitä viime kierron jälkeen, kun olin taas luulevinani vaikka mitä. Miksei sitä osaa vaan olla. Miksi tarttee koko ajan analysoida itseään. Luulisi, että tässä kahdessa vuodessa olisi jotain oppinut..

 

Mitäs muille kuuluu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.