Toivoako

Letrozol ORION 2,5 mg - kokemuksia?

1064 posts in this topic

Sametti: Luen ketjua puhelimella, joten nuo "allekirjoitukset" ei näy.

 

Mymmeli85: Ovis luomusti mulla kp 11-13 ja kierto 24-26 päivää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on kaks viimeisintä ollu 10-11 päivää, se tuntuu jo melko lyhyeltä omaan korvaan. Vaikka joskus viime keväänä tiputtelun takia luteaalivaihe jäi myös siihen 10 päivään niin polilta olivat sitä mieltä että se on normaalia. Täytyypi sitäkin kysellä uudestaan ensi viikolla.

 

muoks. Ah, nämä "ihanat" kuumat aallot! <3

Edited by mymmeli85

Share this post


Link to post
Share on other sites

OI:tä sen sijaan en julkkaripuolelta saanut. Ei määrätä kuulemma, jos ovuloi luomusti.

 

Tää on niin kummallista että käytäntö vaihtelee niin paljon! :blink: Mullakin on luomuoviksia mut silti aloitettiin OI:lla ja me ollaan oltu julkisella koko ajan.

 

Toivottavasti Sametti säästyt hyperiltä :(

 

Tsemppiä kaikille! Toivottavasti pian tulisi plussia tänne! :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi Sukkulamato, seuraat siis perässä :/ Harmi, ettei edellisestä tärpännytkään. Mullakin haamuili pregnyl vielä dpo10 jälkeen...

Mulla haamuili vielä kp30/28, mikä kuulostaa epäilyttävältä. Uskon, että irrotuspiikki laitettiin liian aikaisin ja hedelmöittynyt munasolu oli heikkolaatuinen ja pieni. Toispuoleinen särkykin ehkä tarkoittaisi, että keltarauhanen oireilee vielä.

 

Olen lietsonut itseni jo pieneen paniikkin noiden lääkkeiden toimimattomuuden vuoksi. En tiedä mitkä on fiilikset, jos Puregonkaan ei saa viikossa aikaiseksi mitään. Entä jos mulla on jo heikko munasolureservi tai jotain  :( Olisikohan se näkynyt ultrassa... Sivuvaikutuksia Puregonista on kyllä tullut. Samanlaisia, joita on ennen luomuovulaatiota. Olen pitänyt kirjaa parin vuoden ajan sellaisella mobiilisovelluksella. Ehkä se on hyvä merkki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen kanssa laittanut oireita ylös mobiili sovellukseen. Tosi kätevää, kun näkee aiempien kiertojen oireet ja muistiinpanot siitä :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luomutyttö (yk1) sektiolla 9/12 Maailman rakkain <3

Toisen yritystä 9/13-->Hoitoihin 9/14 ---> selittämättömiä ollaan, paitsi mun sektioarpi epänormaali, kerää kohtuonteloon nestettä

1. OI + Inseminaatio 6/15 (-) Kohdun limakalvolta näyte 7/15--> normaali  2. OI + Inseminaatio 9/15 (-) 3. OI + Inseminaatio 10/15 (-)

IVF jonossa... 1. IVF 1/16

 

Tässä Kolmikko mun rimpsu, toivottavasti ei enää kauheesti pidemmäks tuu :D

 

Mulla kans Letrot mukaan vasta insseissä. Ei puhettakaan että ennen ja tuskimpa niistä olis hyötyä ollutkaan kun kierto melkein kellon tarkka ja ovikset tulee.

Edited by Sametti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keko : mitä sovellusta olet käyttänyt? On kyllä kätsyä niin saisi vertailla itsekin !

 

Täällä 3 letroa otettu ja en ainakaan vielä huomaa mitään erikoista. Ainut että kuukautiset loppuivat heti kolmantena päivänä, jolloin otin ekan letron... toisaalta hyvä vain, vihaan menkkoja yli kaiken! Toivottavasti oli vimoset pitkään aikaan :)

 

Mymmeli: me päästäänkin jännäilemään kimpassa sitten :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tinka, mulla käy Letrojen kanssa kans aina noin, että ekana letropäivänä menkat loppuu melkein kokonaan, vaikka yleensä kestää useamman päivän. Kiva tosiaan jännätä yhessä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä tietää mymmeli että en ole ainoa ainakaan ! Tuntuu muutenkin että odotan jännittyneenä, kuitenkaan en jaks olla mitenkään niin luottavainen kuin muutama vuosi sitten olin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla tosiaan 8. letrokierto nyt ja kauhean toiveikas en jaksa minäkään olla. Koitan mennä tämän kierron niin, etten kyttäilisi itseäni niin paljoa enkä kävisi lukemassa mistään kenenkään dpo-oireita. Saa nähdä onnistuuko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos jaksatte, kertokaapa millaisia oireita letroista olette saaneet? Ovatko eri kierrot poikenneet toisistaan oireiden osalta?

 

Taisin todetakin, että luget vaikuttaa mulla henkiseen puoleen. Alavireisyyttä, kireyttä ja väsymystä. Fyysiset oireet ei mitenkään mainittavia. Tai no väsymys on toki fyysinen oire. Huoh. Enää neljä päivää niitä tässä kierrossa. Sitten uuteen rumbaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen käyttänyt woman log pro sovellusta, tuossa pro versiossa taitaa olla jtn ekstra juttuja mitä perusversiossa ei ole, mutta varmasti sillä perus versiollakin pärjää :)

 

Mulla on letrot joka kierrossa aiheuttaneet unettomuutta; en meinaa saada iltaisin unta niin helposti kuin normaalisti. Letro kuuri päättyi Kp9 ja nyt tänään kp11 olen ollut erittäin kiukkuinen. Onnistuin mies raukankin suututtamaan kiukuttelullani :( Muistaakseni olen aiemmissakin kierroissa ollut ärtyneellä tuulella letrojen aikana.

 

Jokaisessa kierrossa on ollut myös päänsärkyä vähintään yhtenä päivänä letrokuurin aikana.

 

Huomenna olis ultra polilla. Saas nähdä mikä on follien tilanne..

Edited by Keko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sulla onkin jo kokemusta enemmän letroista! Toivottavasti 2016 vuoden ensimmäinen kierto olisi se vuoden onnellisin! Millainen tausta teillä on? Siis jos haluat vastata :)

 

Itselläkin suunnitelmissa etten kyttäilisi ja stressaisi, no nähtäväksi jää ja itseni tuntien viimeistään pari päivää oviksen jälkeen löydän itseni mitä kummallisimmilta keskustelupalstoilta :D

 

Keko: mulla ollut päänsärkyä tänään eli kolmas otettuna, ei muuta mainittavaa..

 

Pitääpäs ladata tuo sovellus ja kokeilla:)

Edited by tinka28

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla nyt menossa toinen letrokierto. Oireet pitkälti samoja kuin Keolla ja Kolmikolla. Alkukierrosta ärtyneisyyttä ja toispuoleista pääkipua. Lisäksi pari kertaa kuuma-aalto ihan yllättäen. Tunnetteko, että tuntemuksia erityisesti jommalla kummalla puolella? Viime kierrossa ultrassa kp 12 gyne kysyi tuota asiaa. Sanoin että oikealla ja sieltä johtofolli löytyikin. Samoin tässä kierrossa nippailut keskittyneet oikealle puolelle. Nyt sitten ovista odotellessa, luulisin sen tapahtuvan muutama päivän kuluttua.

 

Mitä Keolle kuului ultrassa?

 

Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

Edited by puuttuva palanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Letro-oireet ovat yleensä ollut että on ollut huonotuulinen, mutta se on myös herättänyt haluja petipuuhiin ;) Päänsärkyjä on ollut joissain kierroksilla, mutta ei aina. Aina välillä on ollut sellainen hassu tunne mahassa, kun on aamulla tyhjään mahaan ottanut pillerin. Vähän niinkuin olis juonut lusikkallinen etikka tai jotain sellasta. 

 

ON: Heräsin viime yöllä viidelta kun maha alkoi sattuun. Meninpä sitten tekemään ovistesti kun nyt kp 14, eli ovis vois periaatteessa olla jo, vaikka se oliskin aikaisin mulle. No kahta vahvoja viivoja sinne testiin tuli, joten kaippa tämä kierto on ollut aikaisempi vielä kuin viimeinen. Ei kai siitä haitaksi ole? Mä lähetin miestäni nyt Ovumialle siemennestetestiin kun emme viittinyt odottaa kunnes TAYSilta joku viitti kutsua meitä tutkimuksiin. Tulokset tulee postissa, joten varmaan ensi viikolla voisi olla jo enemmän tiedossa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli ekassa letrokierrossa kuumia aaltoja, toisessa ihan järkyttäviä mielialanvaihteluita. Saatoin räjähtää ihan yhtäkkiä jostain ja samantien perään vaan itkin. :( Mies onneksi ymmärsi mistä on kyse, mutta miehen lapset ja koirat ei tietenkään voineet tajuta miksi oon ku ruutitynnyri :(

Jommassakummassa kierrossa oli myös pääkipua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taustailija liittyy täältä myös joukkoon, moi! :). Tosi paljon olen saanut täältä vinkkejä ja tukea jo!

 

Meillä on yritystä takana reippaasti yli vuosi, ja nyt toinen letrokierto (2 tablettia päivinä 3-7) menossa. Ollaan hoidossa yksityisellä ja kummatkin on tutkittu, kaikki on sinäänsä ok, mutta miehen simpat voisi olla liikkuvaisempia (tähän hän syö vitamiineja). Kierrot ovat luomusti olleet noin kolmekymmentäpäiväisiä ja ovuloinut olen melkein tasan puolivälissä. Ekassa letrokierrossa kierto oli 29 päivää ja ovulaatio päivälle 14. Follikkeleita kasvoi hyvin, mutta ei vaan natsannut.

 

Tämä kierto nyt meni sitten ihan oudoksi :S. Kävin eilen kp8 follikkeliultrassa. Siellä näkyi oikealla puolella kiertoon nähden liian pieniä, mutta vasemmalla puolella taas kaksi hyvin suurta follikkelia. Lääkäri epäili, että nämä saattaisivatkin olla kystia, mutta varmuudeksi päätettiin alkaa tikuttamaan jo ovulaatiota. Plussaa se sitten näyttikin tänä aamuna, kp9, joka on tosi aikaista... Lisäksi kohdun limakalvo oli nyt tosi ohut (muistelisin että oli puhe 4mm), joten onkohan tässä nyt mahdollisuuksia :S.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiapsa, tervetuloa tänne :) ensinnäkin, en muista mutta eikö folli kasva noin 1-2mm vrkssa, ja limis 1mm vrk?

 

Keko, täällä minäkin malttamattomana odotan ultra kuulumisia:)

 

Omaa: tiettekös... mulla tapahtuu kummia : kp 7 nyt, ja vikan letron otan päivällä. Mutta oltiin puolison kanssa autoseikkailulla eilen illalla, mulla tuli voimakas painon tunne alamahaan. Sanoin puolisollekki että tekee vähän kipeää. No niinku oviskipua vastasin kun kysyi. Noh, päästiin kotiin, kauhia vessahätä ja ajattelin et kokeilempa huviksi ovistestillä kun niitä kuitenkin vinopino.. ei siis plussaa lähellä, mutta hyvin selkeä väri ja tuhti viiva! Viime kierrossa tsekkasin kokokierron tikuttaen ovista, ihan tätä kiertoa varten jotta voin vertailla. Viime kierrossa vasta kp 11alkoi edes väriä vähän näyttämään.

 

Ajattelin nyt sit tikutella joka päivä, ultra "vasta" keskiviikkona. Onko tää edes mahdollista että mulla ovis oliskin jo vaikka kp 11???

 

Tosiaan eka kierto millään lääkityksellä. Kroppa toimii ku kello yleensä ovis kp13-15, eli nää letrot vaan boostaamassa kun ei ole lääkkeettömiin kiertoihin inssit plussaa tuoneet.

 

Käyköhän tässä nyt kuitenkin niinkuin pelkäsin, että aikastuu liikaa/en ehdi ees ultraan, tai kasvaa aivan liikaa folleja.

 

Mitäs sanotte?

(Ps. Pahoittelut sekava teksti ja jos kirj. Virheitä, kirjoitan puhelimella)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tinka28, okei, limakalvon kasvusta mulla ei ollut varmaa tietoa, mutta toivottavasti se olisi nyt vähän ehtinyt vahvistua. Kerroit aikaisesta oviksesta ja kuulostaa samalta kun tää mun toka letrokierto, eli ovisplussa tuli kp9 joka on tosi ajoissa... Mutta en osaa tuohon loppuun kommentoida, tosi kurjaa jos joutuu tämän kierron ohittamaan jos et ultraan ehdi :(.

 

Letrojen sivuoireista kyseltiin aiemmin, niin mullakin tuli ekassa kierrossa noita "kuumia kohtauksia", pääkipua ja mielialanvaihtelua. Tässä toisessa kierrossa en ole enää huomannut sivuoireita onneksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tinka28, meillä on taustalla mun pco-tyyppiset munasarjat, jotka todettiin kun kierto ei lähtenyt käyntiin pillereiden lopetuksen jälkeen. Vuosi sitten lapsettomuuspolin ensikäynnillä pco-tyyppisyyttä ei enää havaittu (siihen varmaan vaikutti painon pudotus) mutta silti määrättiin Letrot ja niillä on nyt menty kohta vuoden verran ja välissä tosiaan yksi varhainen keskenmeno. Viime kierto oli joulutauon takia lääkkeetön mutta ovis tuli samaan aikaan kuin letrojenkin kanssa. Tähän polin hoitaja ei kommentoinut mitään, täytyy ensi viikolla kysyä lääkäriltä. Siinä meidän tausta lyhykäisyydessään.

 

Kolmikko, mulla oli alussa enemmänkin kuumia aaltoja. Saatoin yöllä herätä viisi-kuusikin kertaa kauheaan hikikohtaukseen. Kierto kierrolta ne on vähentyny. Mielialan vaihteluita olen myös huomannut. Välillä kaikki ärsyttää aivan suunnattomasti. Huomasi hyvin viimeisessä luomukierrossa, että olin paljon paremmalla tuilella mitä letrojen aikaan. Haluttomuutta letrot on myös aiheuttanut, mikä tässä touhussa ei ole ollenkaan hyvä asia. Muita suurempia oireita en ole huomannut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoista kuulla sivuvaikutuksista. Tietääpä mitä on kohta luvassa. Huh!

 

Ootteko ottaneet tabletin aamulla vai illalla? Muistaakseni lääkäri sanoi, että samaan aikaan joka päivä muttei väliä onko aamu vai ilta. Jos letrot aiheuttaa unettomuutta, vois aamu olla parempi ajankohta. Toisaalta taas ei oo päivällä kiva olla töissä pahalla päällä ja hikoilla. Vaikka tuleehan noita oireita varmaan kuitenkin, otti tabletit sitten mihin aikaan tahansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä otan tabletit aina aamulla ja tosiaan yöhikoilua silti esiintyy. En tosin tiedä esiintyisikö unettomuutta jos illalla vasta ottaisi. Itsellä on helpompi muistaa aamuisin ne ottaa samalla kun vitamiinitkin otan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervetuloa Kiapsa mukaan :)

 

Kävin eilen kp12 ultrassa, ja siellä oli jo nyt 20mm kokoinen folli  :grin:  (Marraskuussa jolloin aloitin ensimmäisen letrokierron, niin samaisena kp12 oli ultrassa vain 13mm kokoinen folli! Ens kierrossa tehdäänkin sitten ultra jo kp11. Luomukierroissa ovikseni on testin mukaan ollut monesti vasta kp18-20, eli ovis on letroilla aikaistunut noin viikolla verrattuna luomukiertoon.) Limakalvo oli myös kiertoon nähden sopivasti paksuuntunut, en vain valitettavasti muista kuinka paksu se oli.

 

Sain reseptin Pregnyliin, jonka sitten samantien hain apteekista. Jotain napsahti päässäni, kun piikkikammoisena ihmisenä kotiin tultuani keräsin rohkeutta ja laitoin sen ihan itse vatsaan! Ei sattunut yhtään. En jaksanut odottaa iltaan asti, että mies sen laittaisi. Ainoo vaan että lasiampullia avatessani se meni sirpaleiksi, ja pari sirpaletta putosi ampullin pohjalle. Sain lääkkeen kuitenkin neulalla imettyä, ja sirpaleet jäivät ampullin pohjalle. Nyt sitten tämä viikonloppu pitäisi talletella ;)

 

Itse otan kanssa Letrot aamusin, samalla kun otan tyroksiinin. Laitan tabletit illalla yöpöydälle, jotta muistan ne aamulla siitä ottaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keko, mennäänkin aika samoissa aikatauluissa, vaikka mulla on varsinainen kierto pari päivää jäljessä. Tarkotan siis, että mullakin näkyi just iso follikkeli ja nyt viikonloppuna talletellaan :D. Hyvä että olit rohkea pistämisen kanssa!

 

Otan letrot aina aamuisin suht samaan aikaan ja olihan noi kuumuuden tuntemukset inhottavia töissä, mutta onneksi oli yleensä vain maksimissaan noin tunnin juttuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnittelut pistämisestä! Mullakin eka kerta oli kamala! Ja samanlailla sain ekalla kerralla toisen laseista hajoamaan sinne nesteen sekaan. No toinen kerta meni sit jo helpommin, yhteensä 3kertaa oon pistänyt.

Jotenkin nytkin toivon että pregnylin saisin, niin olisi sata varma että irtoaa.

 

On hauskaa että työssäni pistän päivittäin monesti asikkaita, kuitenkin omalla kohdalla se pelkkä sekotus operaatio oli niiiiin muka haasteellinen ja paniikinomainen. Ja ah se pistäminen, se vasta tuskaa tekikin. Mulla muutenkin jonkinsortin piikkikammo, mikäli pistäminen liittyy muhun. Onneks puoliso oli vieres tukena ja ehdotti että hän voi pistää,hapyhpah, ajatus hänen pistäessä piikkiä vatsanahkaani sai paniikin nousemaan yhä enemmän.

 

Mutta omaa: ovistesti tehtynä illalla ja huh, vahvistuu vaikka ei kuitenkaan lähelläkään plussaa. Silti jännään että onkos se ovis nyt sit piruvie ensi viikonloppuna ja syön turhaa letrot ja käyn ultrassa turhaan. Oon kyllä niin paniikki ja stressi ihminen et huh. Varsinkin kun olemme naispari ja ainoat mahdollisuudet on inssit... niin kyllä sanon että harmittaa jos meneee ohi.

Illalla oli muutenkin hauska(oon siis ollut tän kierron tosi tarkka mm. Kahvin juonnissa,juon normaalisti pari pannua päivässä eli liikaa, nyt en ole juonut kun max muutaman vrk) niiin asiaan, eli oltiin siskoni luona kun koira oli siellä hoidossa niin kysäsin olisko sillä jäänyt mun siideriä tai jotain olutta kaappiin kun teki NIIIIN paljon mieli... sanoi että onhan hällä mut puoliso sanoi vieres et et ota tosi kiukkuisesti vaikka yleensä ei nokkaansa liikauta :D no, en ottanut. Kiitin sit kultaa et olitpa rohkea kun uskalsit uhmata MUN mielitekoa :D no, siinä olikin loppu illaksi naurua meille <3

 

Jotenkin oon muutenkin nyt niiiiiin onnellinen kaikkeen,kaikkiin ja toiveikas. Hei mikä mua vaivaa?! Oon yleensä neiti negatiivinen tai pessimisti :D mutta, edes päivän tässä kierrossa tyytyväinen <3

 

Nyt naiset plussat kehiin sitten tästä kierrosta kaikille ! Ja,kyllä kaikille !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.