Toivoako

Letrozol ORION 2,5 mg - kokemuksia?

1064 posts in this topic

Letrot aikaisti miun ovista kyl tosi paljon.

Mulla ovis kp 9 ja 10 riippuu kummalta ovuloin.vasen on hitaampi ja edellisen plussa tul kp 11 vasemmalta ja nyt oikeelta viimoses kierros kp 10.

Ovuloin myös samanapäivänä kun pc liuska näyttää tummaa viivaa.

Nyt kp 6 mänössä ja ovista ootan kp 9-11 päiville.

Eli miulla kun hymy pärähtää ni heti hommiin koska liuska kun näyttää plussaa on jo myöhästä yrittää.

Liuskan plussasta tasan14 päivää alkaa menkat.

Terolut apuna.letrot ei nyt käytössä.

En uskalla letroi syödä jos vuodan taas kuukaudesta sen 25 päivää ja 5 päivää vuotamatonta.

Paino on myös noussu 69kg omapaino 62kg ennen lääkitysten alottamista.onks muilla noussu paino?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mariella,Voi ei, kurjaa jos letrot aiheuttaa noin paljon vuotamista :( sinulla onkin tosi ajoissa ovis!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervetuloa Kiapsa!

Peukkuja Danskulle ja Keolle ja kaikille muillekin kierron vaiheesta huolimatta! Ihanan positiivinen teskti Tinkalta :)

ON: Täällä kp 13. Ovistikuissa ei tähän mennessä juurikaan toista viivaa havaittavissa. Huolestuttaa, vaikka hyvin vielä ehtii. Ovistyyppisiä oireita ehkä jo vähän, mutta ei kunnolla.

Edited by puuttuva palanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin ovisoireita, ei kuitenkaan limoja... ja varasin hätäisenä huomiselle ultraan ajan jotta tiedän mitä letrot on tehnyt ja ettei vaan mene ovis ohi! Oon mä kans, moni varmaa nauraa mulle ja mun hösäämiselle, mutta kun tää on eka lääkekierto niin voi oon ressis!

 

Yks mahdollinen letroista tullut oire lisää on järkky jano! Voisin juoda kerralla monia litroja kylmää vettä!!!

 

Ja niin mulla oli pari iltaa takaperin ihan tunne että vasemmalla puolella on kasvamassa johto, mutta eilen illalla nukkuun mennessä tuli tunne että oikealla... no huomenna näen onko mitään kasvua missään. (Uskon silti vahvasti vasempaan :) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

kiitos tsempeistä puuttuva palanen :)  Ja tsemppiä täältäkin kaikille 

 

mariella, ei oo paino kyllä noussut. oletko puhunut lääkärille siitä että vuotoja tulee niin kamalasti? kuulostaa tosi hurjalta

 

tinka, kyllä nyt vaan voi ressata kun eka kertaa on uusi lääke mukana  :lol: oon juossut itsekin lääkärille vaikka kuinka usein siinä alkuvaiheessa. Nyt kun alkaa pikkuhilja tietää että mitä oire on itselle "normaali" ja mikä ei, niin osaa ottaa vähän iisimmin  B)

 

on: tänään on jotenkin kauhee paineen tunne alavatsassa, välillä siinä napan kohdalla ja välillä molemmin puolin napan alla. Nyt on depo 4 menossa, joten ei sen perusteella olis mitään syyttä siihen löydettävissä. Ei auta muuta kuin odottaa että työpäivä loppuisi että pääse kotiin löysimpiin vaatteisiin  ^_^ odotetaan edelleen miehen simppatestin tuloksia. Niitä pitäis tulla postissa ennen ensi viikon puoliväliä, joten taidanpas rampata nyt joka päivä postilaatikolle tsekkaan  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä käyty ultrassa tänään, kp 9.

Limakalvo jo 7mm, vasemmalla 5follia, 4 noin 10mm ja yksi johtofolli 13mm, oikeallakin yksi follikkeli 11mm...

 

Katsotaan mitkä jatkaa kasvuaan. Mutta kyllä, kasvukipuja oli, yllättävän ajoissa kuitenkin! No tyytyväinen olen, kun vaan liikaa ei kasvaisi :)

 

Klinikalle pistin viestiä, mutta en kuitenkaan saanut vastausta vielä. Mietinnässä on että käynkö keskiviikkona vielä vai seuraanko tilannetta testein...

 

Täytyy muuten sanoa että samperin kallis 10min ultra!! 153.50€ !!! No mainitsin kassalla et ohhoh, kassaneiti sanoi että juu kela kun laski korvauksiaan.. joo o!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos tsempeistä puuttuva palanen! Nyt sitten pitäisi pari viikkoa odotella. Pregnyl hillitsee kummasti liian aikaista testaamista. Vois yrittää odottaa sen 14 päivää jos pystyy :D Jännä että joissain kierroissa tulee oviksen jälkeen nännit kipeäksi, joissain taas ei. Nyt ne taas kipeytyivät pitkästä aikaa, ei oo muutamaan kk ollu kipeet. Mistäköhän sekin johtuu et välillä on ja välillä ei :D

Kyllä sen oviksen tulo on vielä hyvinkin mahdollista, jos vasta kp 13 oli eilen, pidetään peukkuja että tulee!

 

Oli kyllä kallis ultra Tinka28:lla, hui!

 

Tsemppejä kaikille :)

Edited by Keko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin, klinikalta tietoa että käyn vielä huomenna (tuhlaamassa 153.50€!!) Ultrassa katsastamassa onko montako munasolua kypsynyt... äääh... mua niin nappasee tuo ultran hinta! Muutenkin tää yksityisellä käynti kallista... harmi että meillä klinikalle 3tunnin ajomatka,jonka vuoksi käyn muualla ultrassa kun omalla klinikallakin olisi halvempi tuo ultra!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi kaikille! Olen lueskellut ketjua läpi. En ihan jokaista viestiä, mutta jonkin verran kuitenkin. Olen itse aikalailla samassa tilanteessa kuin moni täällä, joten ajattelin että josko tänne mahtuisi mukaan ihmettelemään?!

Meillä yritystä takana 2 vuotta ja 4 kuukautta. Nyt menossa neljäs letrozol-kierto. On auttanut ovisen bongauksessa, tosin nyt vielä ei tässä kierrossa oo kuulunut, mutta täällä odotellaan. Kuinka pitkään jatkuvaksi teille muille on suunniteltu letrozol- hoitoja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huggis, kyllä mahtuu hyvin mukaan  ^_^

 

Minulla on nyt kolmas Letro-kierros ja kaksi lisää on suunniteilla. Tai siis, riippuen siitä minkäläiset tulokset miehen simppatestisä tulee, saatetaan muuttaa suunitelmaa vielä. 

 

Tinka, no on kyllä aika suolainen hinta. huh!  :o

 

on: toi hassu paineen tunne jatkuu edelleen. Vaikkei nyt erityisen paljon olis syötykään päivän aikana, niin silti on pakko pitää nappi auki farkuista (toivoen ettei töissä kukaan huomais  :D ) Eilen illalla en saanut mitenkään unta, kun palelin ihan kamalasti, mistähän sekin nyt kertoo  <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervetuloa Huggis mukaan! Teillä on sitten melkein yhtä pitkä yritysaika kuin meilläkin. Meillä on 2v 8 kk ja nyt kolmas letro kierto menossa. Lääkärin kanssa juteltiin että yritetään nyt vielä yks tai kaks kiertoo tän jälkeen kotona ja sitten inssiä. Miehen sperma aavistuksen verran viskoosista joten lääkäri sen takia suositteli inssiä jos ei kotona onnistu. Toki se raskautuminen on koti oloissa onnistunutkin aiemmin ,mutta aina on keskenmenojen välissä kestänyt monia kuukausia saada plussa.

 

Tänään kolmatta päivää nännit arat, nyt dpo 3. Pitäisi vaan yrittää jaksaa odottaa vielä 11 päivää..

 

Danskulla on aika lupaavia oireita! Mulla on kans aina maha turvonnut pian oviksen jälkeen jos on tärpännyt, lisäksi olen palellut ja lämmöt olleet 37 paikkeilla. Pidetään peukkuja <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huggis, tervetuloa! :) kyllä täällä tilaa riittää :)

 

Dansku, on niin ihanan lupaavaa! Kuulostaa tuntemuksesi hyviltä :)

 

Keko, onko sulla yleensä oviksen jälkeen aina nännit arat? Tuokin on lupaavan kuuloista ;)

 

Onko täällä clearblue digi ovistestailijoita? Mulle sillä ei tänään vielä hymynaamaa tullut, iltapissasta kylläkin, aamulla teen uudelleen... mietin vain kun ensi kertaa tälläistä testiä diginä teen, otin tikun pois lukijasta ja ihan kuin normi liuskatesti, siihen jos yhtään luottaminen niin viimeistään to antaa plussan.. no huomenna ultran jälkeen taas muutenkin viisaampi. Vatsaa vain niin polttelee että huhhuh.. kun ny vaan olisi kasvukipua!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tinka28: joissain kk alkuun johtavissa kierroissa on ollut nännit arat oviksen jälkeen ja joissain taas ei, en tiedä sitten mistä johtuu moinen vaihtelu :D

 

Olen käyttänyt aika usein sitä digi testiä. Viime kierrossa lauantaina ei tullut hymynaamaa ja sen tikun testiviiva oli hyvin haalea. Seuraavana päivänä sunnuntaina tuli hymynaama ja tikun testiviiva oli kontrollin vahvuinen. Olin ihan varma että ei tule hymynaamaa, mutta ilmeisesti se viiva voi tummua tosi nopeastikkin niin että antaa hymynaaman :) toivottavasti selitin ton selkeesti :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tinka28: UÄ kuulumiset kuulostavat hyvältä. Toivottavasti huomenna selkeä kasvanut johtofolli löytyy :)

Tervetuloa vaan kuumeilemaan kanssamme Huggis!

dansku: Lupaavan kuuloisia oireita.

ON: Kp16 juuri ja juuri..:) Ovis oireita vaikuttaisi olevan, mutta eiliseen mennessä ei kahta viivaa ovistestiin ole tullut. Tympäsee jo koko testit ja pohdituttaa mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään ja luottaako tuntemuksiinsa vai tikkuihin. Vielä kuitenkin pieni toivonkipinä elää, että pian myös ovistesti reagoisi toivotusti. Talletteluja on tehty, mutta usko on koetuksella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huggis: OI-kiertojen määrä riippuu varmasti siitäkin, että kuinka paljon on löytynyt vikaa. Meillä oli suunnitelmissa 4-6 OI:tä, sit 1-3 inssiä ja sit IVF jos ei muuten tärppää. Vaihtoehtona oli myös skipata inssit ja mennä suoraan IVF-jonoon, mutta ensisijaisesti OI ja inssi oli meidän hoitosuunnitelmat. Meillä vikaa ainoastaan minussa PCOS:n verran, luomuoviksia kuitenkin tullut.

 

Jos esim. miehessä on vikaa, ei varmaan noin montaa OI:ta lähdetä kokeilemaan ja voi olla, että OI:n jälkeen on suoraan IVF-jono.

 

Tsemppiä piinailijoille! :) Minä tikuttelin ovista 2krt/pvä liuskatestein ja sit ekassa OI-kierrossa otin käyttöön ClearBluen digin, tein sen kun liuska näytti minusta positiiviselta, sain sit digiinkin hymynaaman. Tokassa OI-kierrossa en testannut ollenkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muakik tympäisee nuo testit.. tänää jo melkein positiivinen. Eli huomenna tai pe varmasti. Vähän vain jännittää ehditäänkö klinikalle ajoissa. On kivut oviksesta ainakin kovasti voimistunut letrojen avulla! Ja kirjoittelin nyt kun jännään niin tätä ultra tulosta! Mitäs jos siellä onki 4kunnon kokoista follia !? Onko tää ihan turhaa :(

 

Tunti ja jännitys muuttuu tiedoksi !

 

Muoks. Keko , toivotaan että kielisi nänni tuntemukset mahdollisesti muusta :)

Edited by tinka28

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arvatkaa oonko pettynyt!

 

3 follia 12-13mm ja yksi 14mm, kaikki samalla puolella vasemmalla.. siis anteeks mitä?! Letroilla kasvaa vaan yks ihanteellinen. joo eipä mulla, mulla toimii paremmin kroppa ilman lääkkeitä!!!! Oon nii pettynyt ja vihainen et aloin edes syömää noita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tinka28: höh, mitäs nyt sitten? Onko varmaa että suurin niistä vaan kasvais ja irottais munasolun? Varmasti olet pettynyt :(

 

Ei kai näin aikaisin voi tulla oireita kun kiinnittäminenkin tapahtuu vasta viikko oviksesta? (Mun tuurilla ei tod. Kiinnity) Jostain luin että kun folli muuttuu keltarauhaseksi munasolun irrottua niin se keltarauhanen voi aihettaa esim. Nännien arkuutta..

Edited by Keko

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nyt luotetaan että max 3 kasvaa ja ihanteellisin olisi 2follia... pregnyl resepti valmiina apteekissa, jos huomenna ei plussaa niin pistän. Ja sit pe inssiin, mulla kun tuo vkoloppu rajoittaa.

 

Ja jatkosta en tiedä, kyllä gynekin ihmetteli miten letroilla tää voi olla mahdollista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei kaikki! Onnea plussanneille ja tsemppiä hoidoissa oleville!

 

Olen pitänyt kirjoittelusta taukoa, mutta käynyt ajoittain lukemassa kuulumisianne. Hienoa, kun useampi on plussannut melko nopeasti letrojen aloituksen jälkeen. Itse tein positiivisen raskaustestin nyt 5. kierrosta keskenmenon jälkeen. Olo on epäuskoinen ja hyvin hermostunut. Keskenmenon pelkääminen, pahimpaan valmistautuminen ja ajan hidas kuluminen ahdistavat. Mutta siis kuitenkin letrozol 7.5 mg (kp 3-7) ja menopur 75 (kp 7-11 ja 13-15) kypsyttivät kaksi munarakkulaa ja kp 16 pistin Pregnyl-piikin. Eli hoito toimi ja se on hienoa ja olen tästä mahdollisuudesta kovin kiitollinen.

 

Voimia kaikille hoitoihin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vaan tervetulotoivotuksista! :)

 

Tinka28:  Mulla ollut kans nyt viime - ja tässä kierrossa cb- hymynaamatestit käytössä ja ihan samaa oon pohtinut niistä viivoista! Tosin ei vielä oo kuulunut hymynaamaa vaikka ovisoireita on mun mielestä ollut.. vähän pelottaa, että menee koko homma ohi tässä kierrossa :/

 

Keko: Hyvä kuulla, mäkin elättelen siis vielä toiveita että haalea viiva ehkä voi muuttua hymynaamaksi :)

 

ja Tinka28: Täälläkin ollut aikamoista ailahtelua näillä tableteilla. Mulla ekasta Letrozolkierrosta(2 tabl. päivät 5-9)  kypsyi 3 follia ja neljäs tulossa heti perässä. Saatiin hommailukielto kun riski monikkoihin oli kuulemma niin suuri. Seuraavassa kierrossa Annos puolitettiin, mutta silti ultrassa odotti 3 19millistä! Sitten ultrattiin kaks päivää myöhemmin ja todettiin että kaks jatkanut kasvuaan ja yks taantunut. Ei kuitenkaan tärpännyt, vaikka oviskin tuli bongattua.

Kolmas meni kotiseurannalla joulunpyhien vuoksi, tosin sain ohjeeksi syödä vain 4 tablettia. Hymynaama tuli testipuikkoon kp11,  mutta kierto jäikin jostain syystä  ennätyslyhyeksi ja oli vain 20. Eikä taaskaan mitään. 

Nyt odottaa jääkaapissa eka irrotuspiikki mutta en tosiaan tiedä onkohan menny koko homma jo ohi. Maanantaina ultrassa 1 19mm ja toinen 16mm molemmat oikealla. Jännää sekin että monet näyttää syövän kp 3 eteenpäin! 

 

Mitään syytä meiltä ei oo kummastakaan löytynyt. Ainoastaan joku hormooneita kuljettavan jutun arvo oli mulla viitearvoista poikkeava mutta lääkäri oli sitä mieltä ettei sen pitäisi olla yksin syy mihinkään..

Share this post


Link to post
Share on other sites

huh huh, onpas taas ollut päivä  -_-

Miehen simppatestitulokset tuli postissa ja eipä ollut mitään kauheen hyvä. Siittiötiheys sekä siitiöiden liikuvuus on alentunu. Ylipäätän liikkuvia oli vain 29% (viitearvo 40%) ja niistä hitaasti eteenpäin mene 19%. Nopeat ja eteenpäin liikkuvat tasan 0%  :( Siittiöitäkin oli vain 13 x 10^6 / ml kun viitearvo taas oli 15 x 10^6 / ml

Mies oli tietenkin aika huolestunut siitä  :unsure:

 

Nyt sain lääkärin kiinni ja se vaan sanoi mulle että kyllä te lapsen saatte, se vaan tulee teillä kestämään pitkään. Nyt ollaan lapsettomuuspoliolle jonossa ja mieheni sai lähetteen urologille kouraan. 

 

Vähän tekis mieli vaan itkee... :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huggis, tervetuloa! Meillä on nyt meneillään 8. Letrokierto. Aluksi oli puhe 5-6 kierrosta mutta koska välissä tärppäsi kerran niin lääkäri on sitä mieltä, että hoito on riittävä. Itse olen kyllä jo oikeastaan menettänyt uskoni letroihin..

Huomenna on ultra, katsotaan mitä sieltä löytyy. Täytyy samalla kysellä, että hamaan tappiin astiko meinataan letroilla mennä.

 

Onko jollekin määrätty pregnyl vaikka munasolu kaiken järjen mukaan irtoaa itsekseenkin? Tai mistä sitäkään satavarma voi olla. Mulla on aika kovat oviskivut ja olen ajatellut, että ne johtuisivat siitä irtoamisesta. Mutta olen alkanut sitäkin epäilemään kun kierrossa, jossa raskaus alkoi, "oviskivut" olivat kaikkein lievimmät. Voiko kipu johtua siitä, että munasolu yrittää irrottautua mutta ei irtoakaan? Täällä taas pohditaan asiaa sopivasti ennen nukkumaan menoa..

 

dansku, nyt kuitenkin saitte asiaan selvyyden ja sitä myöten oikeat hoidot voidaan aloittaa. Tsemppiä!

Edited by mymmeli85

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dansku: mun miehellä nopeasti liikkuvia ja suoraan eteenpäin uivia oli 2 %. Itse olin huolissani siitä luvusta, mutta paperissa luki kuitenkin että "normaali hedelmällisyys". Luliko teillä siinä mitään lääkärin kommenttia? Pääasia on että siittiöitä löytyi, ja nyt teille osataan järjestää oikeaa hoitoa. Vaikka tiedän kyllä varsin hyvin että odottavan aika on pitkä :/

 

Mymmeli85: Mulle on lääkäri määrännyt molemmilla kahdella folli ultralla pregnylin, vaikka sitä irtoamista ei ole edes tutkittu. Uskoisin että ei sitä mitään haittaakaan voi olla vaikka luomusti irtoaisikin. Se maksaa n. 8 e eli ei ole edes kovin kallis mielestäni. Kannattaa kysyä saisitko siihen reseptin huomisessa ultrassa :)

Edited by Keko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huggis, mukava kuulla etten ole ainoa, että muillakin kehittyy enemmän...

 

Nyt tuntuu että koko kroppa on pettänyt mut, ensinnäkin surkea kasvu muutavan päivän ajalta, no laitan sen letrojen piikkiin, toimi mut niin et useampi kehittyy mutta tasaisesti.

 

Pe tosiaan inssi, tänään tuikkaan pregnylin ennen iltavuoroa,huh.

 

Huomenna siis tiedän onko joku follesta alkanut johtotähdeksi :)

 

Pregnylistä, pyysin taas reseptin VARMISTAMAAN irtoamisen.. niinku mullon aiemminkin ollut, ei ongelmaa mun kierrossa mutta vaan varmistamiseen :) suosittelen!

Edited by tinka28

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.