Toivoako

Letrozol ORION 2,5 mg - kokemuksia?

1064 posts in this topic

Täällä on muillakin huonoja päiviä takana, ja taidan yhtyä niihin.

 

Ei tiedä itkiskö vai nauraisko... tai itkemiseks tää on jo menny.

 

Kiertopäivä 32 tänään ja mitään ei oo tapahtunu... raskaustesti näyttää negaa ja Menkkoja ei näy, koskaan en oo näin paljon niitä odottanu.

Saas nähdä kuinka pitkäksi kierto venyy, kun primolutia ei saanu enää syödä.

 

Ja lääkäri sano et annostusta nostetaa jos ovistikkuun ei tuu viivaa, ja yhden kerran siihen sen tumman viivan sain.

Mut oliko mitään ovulaatiota edes tai irtosko sieltä mitään.

Millä tän stressin tästä asiasta saa pois, teen töitä lasten kanssa ja työpari kertoi pari viikkoa sitten odottavansa.

 

No helpotti kun sai kirjoittaa tän kaiken, aviomies onkin kuunnellu jo itkua aamusta alkaen.

 

Tsemppiä kaikille ja parempia päiviä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dansku, mutta ehtiihän se positiiviseksi vielä muuttua, älä vielä luovuta :) varsinkaan ellei normi menkka oireita ole ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsemppiä kaikille, erityisesti Tivolissalle :)En kyllä osaa antaa mitään stressinpoistovinkkejä, varmaan itsekin niitä kaipaisin. 

 

Mä käyn täällä lukemassa näitä keskusteluja, söin letroja muistaakseni 8. kiertoa ilman mitään tulosta, nyt on käynnissä 3. kierto ilman letroja. Masentaa, ketuttaa ja stressaa ihan älyttömästi, toisina päivinä enemmän ja toisina vähemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullakin lähti viime viesti liika ajoissa...

 

Kiapsalle tsemppiä miehen simppojen vauhditteluun ;)

 

Tivolissa, ompa harmillista! Kyllä nyt tämä vuoden alku kaikkia potkii :( muistaisipa myös potkaista plussat liikkeelle!

 

Täällä siis tänään dpo4, en tiedä mitä viime viesteissä olen laskeskellut!

 

Aamulla heräilin, vein koiran ulos tarhaan, laitoin teeveden päälle ja istuuduin odotteleen teetä, yhtäkkiä kohtu "supisteli" ainakin niin luulen, uskon että tunnistan. Noin kymmenen kertaa tiuhaa tahtia, aluksi sattui sen jälkeen ei mitään, olin todella kummissani. Rakas google kun tiesi kertoa että kohtu ei anna kiinnittyä. No tiedä häntä sitten. Eli kyyneleet valmiiseen negaan on jo tirautettu tänään ekan kerran ;(

 

Ja tosiaan eilen vasta eka luge illalla, ihmettelen kun ei aiemmin oo tollaista ollut koskaan ja nyt tuli lugen jälkeen, ja lugenhan pitäisi nimenomaan rentouttaa ja poistaa kohdun supistelua. Niin miten tässäkin ajattelisin!? Auttakaa ! Onko muilla ollut?

 

Aamulla tein myös rtestin ja pikkusen tummempi kun eilinen pliisusta pissasta tehty, eli kyllä vielä on pregnyl tallella, vaikkakin hassun haamun vain antaa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tivolissa, jos sulla myöhästyi se ovulaatio vai onko siitä laskujesi mukaan jo yli 2 viikkoa?

 

Millä annoksilla teille on pregnyl laitettu? Itse laitoin 10 000 iu ja rupesin miettimään milloin se oikea testauspäivä sitten olisi, jos se viime kerralla haamuili testissä vielä kahden viikon jälkeen.

 

Mulla on menossa dpo 7 ja alavatsa tuntuu epämukavalta, varsinkin kävelylenkeillä. Saattaa tulla vuosisadan menkat, jos en ole raskaana. Verensokerikin heittelee ja joudun syömään useammin, ettei sokrut laske liian alas. Olen mittaillut alle nelosen sokereitakin ja ne on siinä hypon rajoilla jo, mikä tekee vhh-syömisen aika vaikeaksi. Pähkinät, juurestikut ja sen semmoiset ei allergian vuoksi käy, niin on helpompi tehdä voileipä. Ruisleipä ei onneksi nosta arvoja mulla, mutta vaa'assa rupeaa näkymään nopeasti.

 

Tinka, mulla on samaa, mutta se johtunee lugeista. Joka päivä kramppii hieman.

Edited by Sukkulamato

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos tsempeistä ja tsemppiä muillekin!

 

Lähti se toinen viiva vähän vahvistumaan muttei vieläkään yhtä vahva kuin kontrolliviiva vaikka on jo kp 17.. Ennen on vahvistunut nopeammin. Ajattelin huomisaamun testin ollessa vielä nega soittaa polille ja kysyä josko saisi reseptin pregnyliin. Tai jos osaisivat kertoa mistä mahtaa johtua. Viime viikon käynnillä kun se jäi kysymättä. Kp 11 folli oli 12mm niin vaikka olisi sen minimin eli yhden millin kasvanut vuorokaudessa niin eikös sen pitäisi olla jo sen 20mm. Hitsit kun en muista minkä kokonen se on ollu aikaisemmilla kierroilla ja mikä kp.

En nyt olisi tarvinnut yhtään enmpää päänvaivaa tähän tilanteeseen.

 

Mitäs muille?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on viiden päivän "letroputki" takana ja tänään eka päivä ilman tablettia. Sivuvaikutuksia ei onneksi juuri tullut. Mutta mm. hieman epämääräistä, hönttiä oloa etenkin aamulla. Sitten kuumotuksia ja öisin välillä levottomuutta ja outoja unia. Erikoisia unia mulle tullut myös lugeja käytettäessä.

Nyt tänään ollut rintojen arkuutta. Hieman oudossa kohtaa kiertoa tämä oire, mutta kuitenkin...

 

Onkos teillä muuten oireet letroista olleet samanlaisia eri kierroissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täältä heti alkuun omanapailua: tänään dpo 11 ja kp 24. Alavatsaa on vihlonnut viimeiset kolme päivää. Useampana iltana oon ollut ihan jäässä, ja oon nukahtanut villasukat jalassa. En silti jaksa uskoa että noi oireet liittyy raskautumiseen, ehkä mulla vaan on ollut muuten vaan kylmä, ja ehkä menkat tekevät tuloaan..huoh.

 

Aamulla dippasin kaksi testiä Huvikseni: one step testiin tuli haalea haamu ja vauvalasta tilattuun HCG merkkiseen testiin ei mitään viivaa. Molemmat ovat 25 iu vahvuisia, aika jännä että näyttävät erilailla. Ilmeisesti pregnyl (5000iu) ei ole vielä kokonaan hävinnyt, vasta lauantaina olisi dpo14, ja virallinen testi päivä, silloin sen ei pitäisi enään kai näkyä testeissä?

 

Kannattaa Mymmeli tosiaan pyytää se pregnyl, jos huomisen testi vielä nega. Kun ei siitä piikistä mitään haittaakaan pitäisi kai olla :)

 

Kolmikko: mulla on ollut kaikki nämä kolme letro kiertoa samanlaiset oireiltaan: yhtenä letropäivänä aina pääkipua, unettomuutta kuurin aikana, ja kuivuus sekä kk vuodon niukkuus.

 

Tsemppiä Kaikille!

Edited by Keko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aina vain käy oudommaksi nämä asiat.

Viime yönä heräsin oviskipuun, siitä ei voi erehtyä kun on joka kerta ollut samanlainen. Mutta tosiaan testit ei eilenkään ollut niin tummia mitä aikaisemmissa kierroissa. Tänään aamulla oli jo haaleammat. Ilmeisesti lh:n määrä oli kuitenkin riittävä.

 

Mulla on ollut kaikki kierrot vähän erilaisia. Juuri kun olen oppinut yhden kierron niin seuraavassa tulee jotain uusia oireita. Ettei vain kävisi liian helpoksi tämä elämä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan vain taas omaa napaa...

 

Tänään dpo6, oon kahdesti tänää tehnyt rtestin, aamulla tummempi ka illalla hieman haaleampi 4h pidätyksellä..

 

Tänään ollut istuma päivä töissä ja voi luoja, vattaa kivistänyt, polttanut ja jopa 3 pientä vihlaisua kun olin pidempään istuvana paikalla.

 

Hullua, mä taas odottelen ja uskottelen itselleni.. oi miksi!? Kuitenkin alkaa menkat ja totean,mä niin tiesin että nää johtuu lääkkeistä! Plääh.

 

Onko täällä muita dpo naisia? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla muttui tänään dpo 14 kp 1:ksi. Kerkesinpas tehdä testin ennen kun edes huomasin että vuodot alkoi  :D Yleensä kuukautiset alkoivat aina kipujen kera, mutta tällä kerta ei ollut mitään varoitusta. Nojoo, olihan se toisaalta odotettavissa. 

Nyt on vielä 1 täyskierros välissä enen lapsettomuushoitojen suunnittelykäynti. 

 

Onks kellään kokemusta siitä Taysin lapsettomuusklinikalta? Laskiskelin vähäsen eteenpäin ja mulla pitäisi olla ovis n. 3-4pv ensikäynnin jälkeen. Jos nyt päätetään tehdä inssit, niin kerkiskö vielä sen kierron ovikseen tai onks siinäkin ne odotusajat niin kauheen pitkät?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Julkinen vai ovumia? Jos sulle määrättäis lääkkeitä esim alkukiertoon niin eivät tee. Mutta yksityisellä luulis ainakin onnistuvan inssi, jos kaikki ok, eikä erikoisempaa alkukierron lääkitystä lääkäri halua. Onko sun kierto kartoitettu?

 

Mulle tehtiin joskus tollai hätäpäin inssi, kaikki tutkimukset oli tietty hoidettu aiemmin omasta toimesta ym. Mut tästä stressi insssistä ei mitään tullut :(

 

Tsemppiä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä dpo 7, rtesti ei oo haalennut eikä tummentunut eilisestä. Tein ovistestinkin ja melkein plussa, onko tää normaalia dpo7?

 

Oon kyl niin hätähousu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

tinka, kyseessä olis nyt julkinen puoli, TAYS. Me ollaan tehty spermatestit ja mies kävi urologillakin, että sen puolen kaikki hoidettu.

Mulla on alkukiertoon toi letrozol, mutta ei kuukautiskierto ole kyllä sen kummemin kartoitettu. 

 

Eli varmaan voi sit odottaa ettei kerkee enää siihen kiertoon mitään, vai?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko sulle aukiolotutkimusta tehty? Se on yks mitä yksityisellä tykätään, ja mä halusin nimenomaan, vaikka nuori ja terve. Mut julkisesta en tiedä.. ja se tehdään muistaakseni kp12 ennen vai kp10 ennen. Ettei häiritse ovista niin ettei Huuhdo munasolua pois...

 

Mut en kyl näe miksi ei voisi inssiö tehdä? Julkisella vain tuntuu olevan hidasta ?

 

Voisitko kysellä soittamalla ja esittää toiveesi jo puhelimessa? Jotta lääkäri tiesis etukäteen toiveen...

 

Toivottavasti tästä yhtään apua sulle, mä muistan ton tunteen kun itse haluis haluis jo inssiin.. mekin odoteltiin yks kierto turhaa, ja täs kuussa vasta tehtiin. Toivottavasti tämä kaikki on sen odottamisen arvoista meillä kaikilla <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi dansku :( mulla on nyt kans sellainen painon tunne mahassa, että taitaa kohta aueta seula. Tänään on dpo 13 ja kp 26. Tasan kaksi viikkoa sitten näihin aikoihin pistin pregnylin. Ei onnistunut taaskaan, tekisi niin mieli mennä peiton alle päiväksi itkeen..huoh.

 

Me ollaan Tays:ssa julkisen puolen hoidoissa, tähän asti ihan hyvät kokemukset. Varmaan ensi kierto mennään vielä letroilla ja ylitetään kotona ja sitten ehkä inssiin.

Edited by Keko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tinka, ovistestin viiva oli toiselta reunalta saman vahvuinen ku kontrolliviiva niin ilmeisesti se tällä kertaa riitti. Jonkun kuvan löysin vanhasta o-testistä missä viivat oli tasavahvat kauttaaltaan niin siksi ajattelin ettei plussa vielä ole. Mulla oviskipu oli tosiaan niin selkeä ja tuli sellaiseen aikaan etten usko sen muutakaan olevan.

Täällä dpo1 eli piinapäivät alkakoon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

tinka, ei ole aukiolotutkimustakaan tehty  :lol: hyvin meillä on asiat. Noh, uskoisin että pitää nyt vaan hyväksyä kohtalo ja odottaa mitähän siellä sanotaan. 

 

Ja julkisella on varmaan koko juttu aika tukossa, kun yksityisella on semmoset hinnat kaikesta ettei meikäläisen kukkaro siihen riitä. Olisi kaikki säästöt syöty ennen kun saada vauva aikaiseksi. 

 

keko, äläs nyt. kyllä se vielä joskus onnistuu. ihan varmasti!  :)

 

Mulla on nyt letrokierrot 4kpl takana ja kerkee tulla vielä viideskin ennen kun päästään Taysille. Joten kaippa se on aikalailla nähty nyt meidän osalta, että pelikillä letroilla ei tapahdu mitään...se sentään ottaa stressi pois hommasta, että tietää sitten ettei ennen maaliskuutta tarvi edes kauheesti odottaa mitään. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoittelut kp 1 Dansku ja Tinka mulla haamuili/epämääräisiä viivanpaikkoja pregnyl vielä 11 pvää piikistä...kesti tosi kauan kunnes tuli ihan blanco. Tsemppiä siis kaikille piinailuun. Dansku, me ollaan Tayssissa julkisella hoidossa ja ei kans huonoa sanottavaa, ihan kivasti on rullannut eteenpäin, joskus tulee kuukauden odotteluja mut luulen että yksityiselläkin tulis kun naisen kierto nyt on mitä on :/ Ainut miinus, että siihen kohdun tähystykseen en tunnu pääsevän sitten millään, kun haluisin että tietäis että paikat on kunnossa. Tällä hetkellä meillä siis 4 alkioo pakkasessa ja niiden siirto odotellaan huhtikuulle. Välikierto IVF:n jälkeen  ja sit on oma lomamatka sekoittamassa aikatauluja. Luulen, että et vielä tuosta ekasta kierrosta pääse siihen inssiin, koska ainakin mun oli inssikierroissa syötävä tota letrozolia ja pistettävä se pregnyl vaikka oma kierto onkin lähes kellon tarkka. Toivottavasti kuitenkin pääsisit sitten heti seuraavasta kierrosta niin sais asiat rullaamaan <3 Plussatuulia :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dansku, meillä tärppäs 5. letrokierrosta vaikka menikin kesken joten älä vielä heitä pyyhettä kehään :)

Ja nyt menissa 8. letrokierto eikä mulle ole vieläkään aukiolotutkimusta tehty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ehdottomasti aukiolotutkimuksen kannalla. Kannattaa sitä vaatia.

 

Mulla ultrassa yksi 19mm solu. Ei kahta, kuten toivoin. Kuten alkuun ajattelinkin, ei taida olla tästä OI-hoidosta mulle hyötyä kun luomusti ovuloi myös. Plääh...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.