Toivoako

Letrozol ORION 2,5 mg - kokemuksia?

1064 posts in this topic

Monissa taulukoissa mymmeli on tosiaan hurjiakin vaihteluvälejä !

 

Täällä kp3 ja ekat letrot otettu. Saa nähdä tuleeko sivuoireita tällä kerralla :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä uusi kierto tuloillaan ja se on sitten letrokierto nro2. Onkos teillä muilla ollu seurantaultraa muuten kuin ekassa letrokierrossa?

 

Ajattelin tästä kierrosta jättää Pregnylin ja luget pois. En usko niistä olevan hyötyä. Toki ovis hyödynnetään, mutta en oikein usko onnistumiseen näillä eväillä. Tässä vain ivf-kiertoa odottelen ja ajan kulumista.

Edited by Kolmikko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tän päiväinen dpo 18 hcg oli 240. Oli triplaantunut kolmessa päivässä mutta silti kuulemma liian alhainen. Keskiviikkona taas verikokeeseen ja lisäksi kontrolliultra. Silloin olisi 4+6 niin en kyllä ihan ymmärrä mitä ne ultralla meinaavat nähdä. Joskus sitä luuli, että raskaaksi tulee kun harrastaa seksiä ilman ehkäisyä. Ja, että vaikka raskaaksi tuleminen olisi vaikeaa niin sitten kun vihdoin tulee raskaaksi niin jes. Mutta ei sekään näköjään ole helppoa...

 

Nyt on tullut omanapailtua urakalla mutta kun ahdistaa ja huolettaa tämä tilanne.

Tsemppiä kuitenkin teille kaikille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mymmeli: tiedän varsin hyvin miltä tuntuu epätietoisuus raskauksissa, enkä varmaan seuraavasta osaa nauttia ollenkaan kun pelkään varmaan jokaista wc käyntiä.. Mutta mielestäni niin kauan kun ei vuotoa tule niin on toivoa! Jotain siellä tapahtuu kun kerran hcg on kohonnut, tsemppiä :)

 

Itsellä dpo 3. Tuntuu pitkälle ajalle odottaa vielä puolisoista viikkoa. Vaikka toisaalta, turha kai sitä plussaa on odottaa testistä, jos inssillä on 20 % mahdollisuus onnistua, ja lääkäri inssissä kertoi että 40% naisen munasoluista on huonolaatuisia!! :o Mietin kans monesti, että miten maailmassa on niin paljon ihmisiä, kun raskaaksi tulo / raskaana pysyminen on niin vaikeeta.. :(

Edited by Keko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keolle kovasti plussatuulia!

Mymmelille tsemppiä. Toivottavasti kaikki on kuitenkin hyvin ♡

Kolmikko: Toivottavasti letrokiero2 olisi se hartaasti toivottu plussakierto.

On: Pregnyliä gyne ei ollut halukas kirjoittamaan. Tosin sovittiin, että hän laittaa nyt lähetteen julkiselle puolelle, koska jonottaahan sinne kuitenkin saa ja aikaa siinä menee. Letroja jatkan nyt vielä ainakin tän kierron + kolme seuraavaa. Ja sillä aikaa toivon niin sitä plussausta.

Tänään Kp13, ovis oireita on. Erityisesti oikealla puolella alavatsalla nipailee enteilevästi, mutta myös vasemmallakin puolella välillä jotain tuntemuksia (ei niin selviä). Lisäksi rinnat kipuilevat. Selkeästi selvempiä oireita kuin viime kierrossa.

Kokeilumielessä olen nauttinut tässä kierrossa muutamia lasillisia greippimehua ja lisäksi ostimme multivitamiinipurkin. Aiemmin otin vain D-vitamiinia ja foolihappoa purkista. Liekö nuista hyötyä, mutta tuskin haittaakaan :)

Edited by puuttuva palanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun käytätte greippimehua niin ootteko ottaneet selvää vaikuttaako se lääkkeeseen?se yleensä heikentää lääkkeiden tehoa?

Mulle lääkäri sanoi mehun kiellettyjen listalla sillon kun on letrot ja terolutit käytössä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä huomio Mariella. Olen ottanut greippimehua nyt vain muutamana päivänä oviksen lähestyessä, alkukierrosta en ole sitä juonut. Pitääkin ottaa selvää asiasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitähän siinä greippimehussa on se vaikuttava aine joka heikentää lääkeiden tehoa? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitä itsekkin olen miettinyt mikä siinä mehussa sen tekee et heikentää tai joissakin tapauksissa saattaa vahvistaa.

Googlettamalla löytyy varmaan lisätietoo.ite en oo tutkinut kun en ole juomassa mehua.kerran sitä olen kierron testannut sillon kun ei ollutlääkityksiä mut hyötyy ei siinä kierrossa oo ollut.

Nyttemmin olen luovuttanut koko raskautumisen.

Punaviiniäkin olen yrittänyt mut se on niin pahaa etten saa kurkustaalas(en käytä alkoholia lähes ollenkaan)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolmikko: Mulla oli seurantaultra vain ekassa letrokierrossa :)

 

Mymmeli85: Voi kunpa kaikki olisi hyvin! :lipsrsealed: Haluavat varmaan ultralla varmistaa, ettei kyseessä ole kohdun ulkoinen raskaus. Pidän kovasti peukkuja!

 

Greippimehu vaikuttaa suoliston entsyymeihin, joten sen takia sitä ei kannata käyttää kaikkien lääkkeiden kanssa. Letrojen kanssa en kyllä muista tällaisia rajoituksia kuulleeni.

 

Voisin huomenna yrittää muistaa katsoa töissä josko löytäisin Terveysportista lisätietoja asiasta :) Yleensä lääkärit tai apteekki henkilökunta muistuttaa tällaisista :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolmikko, mulla on ollut nyt aina eli kolme kertaa letroista seuranta yksityisellä. Minusta se on kiva, mutta on toi 160€/10 minuuttia aika tyyristä. Pitää muutenkin ehkä alkaa miettimään päästäisiinkö mitenkään vielä julkiselle, ainakaan mahdollisten inssien jälkeen alkaa olemaan rahallisesti tiukat paikat.

 

Nyt kp 12 illalla tuli ovistestiin hymynaama ja huomenna olisi just sopivasti vielä se ylimääräinen seurantaultra kystaepäilyn takia, näkee miten nuo muut follit on kasvaneet jos on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites teillä muilla, joilla on letro & luge -yhdistelmä, onko vaikuttanut menkkoihin miten? Mulla nykyisin menkat alkaa ja loppuu kuin napista painaen. Useimmiten kolmena päivänä runsas vuoto eikä tiputtelua oikeastaan ollenkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jatkan omia kuulumisia vielä... Ultrassa paljastui, että oikealla on nyt iso yli 22mm folli, eikä kysta, koska tuo ovisplussakin tuli eikä vasemmalla oleva ole kasvanut tarpeeksi irrotakseen.

 

Sain pregnylin jonka pistin heti päivällä varmuudeksi ja nyt illalla olisi tarkoitus yrittää lisääntyä :D. Lugetkin sain mukaan, joten jatketaan niillä sitten. Oikeastaan en kyllä pistänyt pregnyliä itse, vaan kävin pistättämässä työterveydessä. Tuo piikin saanti ja pistoajankohta tuli niin yllätyksenä, etten olisi päässyt kotiin sitä laittamaan, eikä töissä tuntunut hyvältä alkaa purkkien kanssa sähläämään. Olisihan se lisäksi ollut tosi pelottavaa kun piikkinössö olen, mutta kai sitä kotona olisi saanut itsensä tsempattua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolmikko, mulla vuoto viivästyi 3-6päivää. Riippuen mistä laskee... eli mulla hiukan sekoitti kiertoa. Kylläkin tällä kertaa positiiviseen suuntaan.. ennen aina saanut pelätä että ovis la-su eli inssi liian aikaista tai myöhäistä. Nyt inssiin päästään ensi viikolla ma-ke (oma arvio)

 

Kiapsa, hienoa että kysta oli EPÄILY. Eli folli se siellä! Tsemppejä!

 

Täällä kp8 loppumaisillaan. Ihania nää letrot, vuoto kestää pari päivää vain! Nyt mennään tupla lääkkeellä tosiaan joten uskon oviksen olevan aikaisin... olihan se viime kierrossakin...

 

Ultraa vähän mietin, ja meinaan perua maanantailta sen vallan, mulla menee muuten todella vaikeaksi se päivä jos käyn ultrassa, hoitotyössä kun ei niin vain pompata autoon ja käydä ultrassa 20km päässä ja takaisin.. ja mistäs sitä tietää vaikka olis ovisplussakin jo tuolloin kp12. Klinikalla meinasivat että näkeehän sen sitten inssissä mitä sieltä löytyy. Kylläkin jännittää jos jää inssi tekemättä ja turhaa ajamme 330km suuntaansa!

 

Eli nyt kaikki paniikki tieto tänne, oletteko joskus saaneet letroilla kasvamaan oikeasti liikaa (yli 3) folleja?

Muoks. Siis PELKILLÄ LETROILLA ?

Edited by tinka28

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiapsa: hyvä, että tuli positiivisia ultrakuulumisia. :)

 

Tinka28: Varmaan tosi harvinaista, että letroilla tulisi kolme tai enemmän folleja. En ole ainakaan moisesta kuullut. Itse ajattelin jättää nyt seurannan välistä jo senkin takia, että nyt on töiden takia hankala järjestää.

 

Juuri kun edellisessä viestissä totesin, että letro & luge -yhdistelmä on vähentänyt tiputtelua niin nyt ei käynytkään niin. Ennen kuukautisia ei ole nytkään tiputellut, mutta kolmen runsaan vuotopäivän jälkeen kolme päivää tiputtelua. En tiedä mitä tää nyt on... Ihan outoa.

Edited by Kolmikko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huoh.. oon ollut oksutaudissa ja kaks päivää,molemmista päistä tulee,eilen illalla nous kova kuumekin. Nyt alkaa helpottaa. Testit piti aloittaa eilen aamulla, vaan arvatkaapa en ole tehnyt yhden yhtäkään vielä. Siis ovistestit. Huomenna teen ja toivon että pian alkais näyttää plussaa niin ei tarttis tutkailla koskakoskakoska... olis taas inssi vaan ohi ja sais jatkaa ilman stressiä!

 

Ultran maanantailta peruinkin jo. Eli mennään suorilta inssiin eli jännityksessä elellään.. tuntuu vähän tänään iltasella että alkais limotella...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsemppiä Kiapsalle oviksen jälkeiseen piinailuun :) Hyvä että kystaepäily osoittautui vääräksi!

 

Toivottavasti Tinka28 paranet pian, oksennustauti on ehkä flunssaakin inhottavampi tautu :( Onneksi siittiöt elävät muutamia vuorokausia, jos se inssi ei ihan tarkalleen oviksen kanssa osukkaan kohdalleen, niin silti on toivoa :)

 

Omaa napaa: Olen ollut todella väsynyt viimeisen viikon, epäilen että väsymys johtuu lugeista. Voisin nukkua vaikka kellon ympäri helposti. Muita oireita ei onneksi lugeista ole ollut. Tänään on dpo 9, ja pregnylin pistosta on 11 päivää. Sofin 25 IU testi näyttää vaaleanpunaista haamua, jonka selvästi näkee. Onko teillä muilla kokemuksia että kauanko Pregnyl näkyy testissä?  Halusin vaan testata varmistuakseni että Pregnyl on poistunut elimistöstä.. Oon kyl itse sata varma että pregnyliä se viiva on, koska vaan 20% onnistuu ekalla inssillä..

Edited by Keko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla pregnyl näkyi pistosta 13päivää, ja ihan vain 5000iu oli... ja muka 10vrk varoaika, pyhpah. Yksilöllistähän tuo :)

 

Toivotaan että siellä lähtis jopa vanhenemaan viiva ;)

Edited by tinka28

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos tsempeistä kaikille :)

 

Lugeista kun puhutaan (vaikka onhan sillekin oma ketjunsa näköjään...), niin kuinka nopeesti nuo sivuoireet on tulleet? Pelkäsin sitä huimausta ehkä eniten, mutta sitä ei ole vielä ainakaan (onneksi!) ilmennyt. Pari päivää sitten alkoi hirveästi turvottamaan ja on aika epämukava olo sen kanssa, lisäks just niihin on liittynyt päivisin ilmestyvä väsymys. Toivottavasti Keko sun oireet alkaa helpottamaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun pitikin kysyä samaa mitä Kiapsa :) eli kuinka nopeesti lugeista tulee sivuvaikutuksia? Olen tosiaan niitä nyt viikon käyttänyt ja ainoana oireena on ollut kova väsymys. Tänään heti heräämisen jälkeen olen ollut hyvin kiukkuinen ja itkuherkkä. Samanlainen fiilis ollut kuin yleensä ennen menkkoja. Koko viikonlopun olen palellut, ja tänään on ollut välillä hiki ja välillä kylmä..

 

testissä viiva oli haaleampi kuin eilen, mutta jotain vielä näkyi. ärsyttävää kun joka paikassa tosiaan lukee se 10 päivää mitä sen pitäis näkyä max :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sivusta huutelen, että mulla ei parin luge-kierron aikana ainakaan tullut mitään sivuoireita. Eli yksilöllistä varmaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keko näyttiks testi viel tänään mitään?

Itel ei oo kokemusta noist piikeistä ni ihan mielenkiinnosta seuraan.

 

Mites muilla mitkä kp päivät menos?

 

Itellä nyt 19/24( 2 viimost kiertoo ollu ton 24)

Ovista en oikei jaksanu tikutella eikä dpo päivist mitää hsjuu.

Tää kierto ollu lähes kivuton.

Ei tissi kipui eikä munasarjat oo jomotellu.ainut mikä on ollut arka on kohtu.

Mitään muita oireita en oo havainnu ja tää on lääkkeetön luomukierto.

Ens kierrossa sit terolutit käyttöön.

Eikä myt oo ollu mitään pms oireitakaan.

Ainut et oviksen aikoihin kp 10 olin ku ampiainen ja todella kiukkunen.

Millon voisin alkaa testaa raskaustestillä?

Et siis jos haluu et näkyis varhain?

Nii ja niin sanottuu kuivaa kautta ei oo täs kierros näkyny eli holahtelee jotain kokoajan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen inseminaatiossa käyty. Ja sata varma olen jo nyt että turhaan tehtiin ja aivan liian ajoissa...

 

Eli folleja löytyi yks johto vasemmalla ja kaksi pienempää oikealta. Ei mitannut, ja sekin harmittaa. Johtofolli yli 20mm selkeästi, kaksi pienempää oli alle ja rinnakkain samankokoisia. En ymmärrä nyt, ovistesti melkein plussa, ei pregnyliä jnejne... kuulemma kokeillaan olisiko meille avuksi se että tehdään todella ajoissa odotteleen. Joten arvatkaa onko luottoa. Eihän nuo pestyt edes elä esim. Torstaihin saakka! Että ärsyttää.

 

No itse toimenpiteen teki eri lääkäri kuin viimeksi. Ei niin asiakaspalvelullinen...

Katetri ok, meni huomaamatta. Noh, sitten kolme todella tiukkaa ruiskutusta, jumankauta et sattui! Viimeinen kolmas ruiskaus niin lääkäri käänsi katetria vasempaan munasarjaan päin, ja todella kovaa ruiskas, tunsin miten kamala paine niinkuin olis menny kohdusta läpi! Ruiskutuksen jälkeen kipu kohtaus ohi. No kuitenkin alkoi taas kotimatkalla ja koko illan olikin todella hellä. Eipä ole näinkään vielä koskaan ollut!

 

Kotiin päästessä sitten tuli parinkolmensentin järjetön oviskananmunalima kera suuren ruskean klöntin kanssa.. tänäänkin vielä liman kanssa tullut ns kuivaaverta, ruskeaa kuin verisäikeitä kohdusta.... kyllä oli kokemus. Ja valmiiksi ole täysin varma epäonnistumisesta! Toivottavasti tämä menee rennommin siis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään tuli testiin taas yhtä vahva kuin toissapäivänä, eilen oli himmein viiva. Erikoista. Tänään on 13 päivää pregnylistä, ja dpo 11. Luulis että olis jo pregnylit lähteny. Vatsassa on pieniä menkka tuntemuksia, mutta käsittääkseni vuoto pysyy poissa niin kauan kun käytän lugeja?

 

Varmaan Mariella voit muutaman päivän päästä testailla, jos oviksesta on 9 päivää jo. Pidetään peukkuja että oireettomuus tarkoittaisi hyvää :)

 

Voi ei tinka :( Olikos sulla edellinen inssikin kivulias vai muistanko Väärin? En tiennytkään että pestyt eivät elä kauaa :o Tsemppiä nyt kuitenkin, toivotaan että tärppää ajoituksesta huolimatta.

Edited by Keko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tähän saakka inssit olleet kivuttomia, jälkimaininkeja ollut mut ei mitään tälläistä ! :(

 

Eiköhän tuo nuo viivat tarkoita jotain muuta ;)

 

Täällä bongattu pullea ovisplussa juuri! Vähä kaksijakoiset ajatukset kun inssi oli jo eilen :(

Edited by tinka28

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.