Mayatar

Ketä kummeiksi?

86 posts in this topic

Meillä "ongelmaksi" tulee se, että parhaimmat ja läheisimmät kaveripariskunnat eivät kuulu kirkkoon. Yksi kaveri

pariskunta kuuluu ja heidät ajateltiin ottaa. Mietimme sellaista vaihtoehtoa, että nämä kaikki kolme pariskuntaa olisivat kummeja, yksi pariskunnista vain ns.virallisia.

Sukukaisia emme halua kummeiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei olla miehen kanssa vielä kovin paljoa asiasta keskusteltu. Mut luultavasti ei pyydetä pariskuntia vaan yksittäisiä ihmisiä. Saa nähdä.

 

Alustavasti olen jo pyytänyt kummiksi siskon poikaa, joka on oma kummipoikani (täyttää kohta 16v. eli kävi rippikoulun viime kesänä). Luultavasti lisäksi tulee vielä 2-3 muuta kummia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielestäni kummeiksi on fiksuinta valita henkilöitä, joiden kanssa ollaan enemmän tekemisissä. Ovat ne sitten sisaruksia, kavereita tai keitä vaan. Minusta on hullua valita kummiksi sisar jonka kanssa ei ole tekemisissä, sen sijaan että valitsee kaverin jonka kanssa on. Monesti kuullut, että otetaan kummiksi jomman kumman sisaruksia, koska ne eivät ainakaan katoa niin kuin kaverit saattavat kadota lapsen elämästä. Noh, kumminkin päin voi käydä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kummien valinta kyllä mietityttää... Omat ja miehen sisarukset ovat todennäköisesti tekemisissä lasten kanssa ilman kummeuttakin. Sitten on kavereita ja kaveripariskuntia. Pyytääkö kummiksi vain kaveria, ei puolisoa, jota ei niin hyvin tunne? Entä hyvää ystävää, jolla on jo useita kummilapsia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä mietin jo tulevaisuutta, mutta onko outoa pyytää ekan ja toikan lapsen kummeja kolmannen lapsen kummiksi. Ekalla ja tokalla on eri kummit, mutta tilanne on sellainen jos meille kolmas lapsi suodaan niin meillä ei ole ketään ketä pyytää kolmannen lapsen kummeiksi kun ihmiset on eronneet kirkosta, läheiset ihmiset on jo noiden kahden kummeja. Tietty sitten yksi pariskunta josta mies kuuluu kirkkoon ja nainen ei. Se olisi yksivaihtoehto kun kummatkin on ollut pitkään kavereita, mutta onko se hullua pyytää toista vaan kummiksi, kun toinen ei voi olla kummi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä tulee olemaan sama tilanne kuin yllä. Meillä ainoastaan kaksi pariskuntaa, jotka ovat vielä kirkossa. Jos ikinä hankitaan kolme lasta, niin kummit pitää joko ottaa samat kuin jommalla kummalla aiemmista lapsista tai sitten kerätä sieltä täältä.

 

Ärsyttää kun ei riitä, että olisi yksi kummi. Silloin tätä ongelmaa ei olisi. Lisäksi tuossa toisessa pariskunnassa toinen kuuluu toiseen uskontoon, joten en ole edes varma, että voiko hän olla kummi. Silloin meillä olisi vain yhdelle lapselle kummit. :(

 

Meillä ei siis vielä yhtään lasta vielä, mutta tämä asia ahdistaa jo etukäteen. Vakavasti ollaan myös harkittu jättää lapset kastamatta. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on kummiehdokkaat tosi vähissä kun kaikki ovat eronneet kirkosta. Nyt tulossa olevalle esikoiselle löytyy suht helposti kaksi kummitätiä (kummankaan mies ei kuulu kirkkoon eli ei tule kummipariskuntia), mutta jos lapsia tulee lisää niin sitten täytyy miettiä tosissaan... Haluaisin kuitenkin että kummit olisivat meille läheisiä ihmisiä, joiden kanssa vietetään muutenkin aikaa. No, eihän sitä tiedä, ketkä ystävät ovat läheisimpiä sitten muutaman vuoden päästä, jolloin toinen lapsi mahdollisesti olisi tulossa. Voihan olla vaikka joku uudempikin tuttavuus. Tai sitten samat kummit kaikille lapsille! Ei kai sekään niin paha juttu olisi.

Edited by Catherine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jellona käsittääkseni poikkeusluvalla voi olla vain yksi kummi. Tätä pitää anoa erikseen olikos kirkkoherranvirastosta, tästä oli jossain lehdessäkin juttua ja se löytynee googlaamalla. Itsellä ei ole kokemusta mutta meilläkin haastavaa keksiä sopivat kummit kun ei ihan samoja tunnu järkevältä pyytää..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen lukenut varmaan saman jutun. Mietityttää vain, että kuinka pätevä syy sitten on tuo "ei haluta kaikille lapsille samoja kummeja". :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä se lupa yleensä melko helposti heltiää :) Kirkkoherralta tosiaan anotaan, kirkkoherranvirastoista saa lomakkeen tai sitä voi pyytää esimerkiksi kastepappia ottamaan mukaansa kastekeskusteluun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now