Kumisaapas

Ristiäislahjat

161 posts in this topic

Mitä olet itse antanut ristäislahjaksi ollessasi vieraana tai mitä lapsesi on saanut? Sukulaislapsen ristiäiset ovat muutaman viikon päästä ja nyt olisivat hyvät neuvot tarpeen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kummina ollessani sovin lapsen vanhempien kanssa lahjasta, annoin lahjaksi perinteisen kummilusikan.

 

Meidän tyttö sai ristiäislahjaksi

 

- Kummilusikan

- Valokuvakehyksen

- Marimekon vaatteita

- Arabian muumi ruokailusetin (lautanen ja muki)

- Tilin, jolle laitetaan vuosittain rahaa ja johon ei muut pääse kuin tyttö(ja hänkin vasta 18-vuotiaana)

- Itseneulottuja lapasia ja töppösiä

 

Mun mielestä vauvakirja on myös kiva lahja jollei sellaista vielä löydy :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän neiti sai lahjaksi:

 

- valokuva-albumi ("hopeinen" kansi jossa paikka kuvalle)

- valokuvakehys, jossa myös rasiat hampaalle ja hiuskiehkuralle

- Kalevala-korun talon sydän riipus

- "hopeinen" pankki, jossa myös paikka valokuvalle

- hopeinen kahvilusikka (ei kummilusikka)

- soittorasia, joka samalla myös korurasia (aivan ihana!!! :) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meildän tyttö sai:

 

Kummilusikan

6kpl hopeisia lusikoita

pienen kultaisen sormuksen kultaketjussa

vaatesettejä

tyynyliinan ja lakanan

rahaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poitsu sai lahjaksi:

 

- Rahastosäästövakuutuksen (kummeilta)

- Hopeisenhelistimen (kummeilta)

- Arabian Veikka astiaston

- Timberlandin paidan, housut ja neuletakin

- Kirsikkapuun

- Rahaa

- Rahalippaan

- Pyyhkeitä kaksi ja kylpytakin

- Nallen

- Tuttipullo lahjasetin

 

Olikohan siinä kaikki :rolleyes: , muisti edellen vähän pätkii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse hieman ällöksyn noita hopeaesineitä (helistimet, rasiat, valokuvakehys), mutta toki jokainen lahja on itsessään arvokas muisto ristiäisistä ja lahjan antajasta, enkä minä voi tietää, mistä tyttö itse aikanaan pitää.

 

Hyviä lahjoja sen sijaan ovat mm. astiat, satukirjat, vaatteet tms. käyttöesineet, jotka kuitenkin säilyvät hyvin. Tytölle voisi myös hankkia helminauhan tai sellaisen laattarannerenkaan, johon sitten voi täydentää joka vuosi yhden helmen/laatan. Tuo Monalisan mainitsema puu on myös aivan mahtava idea (kunhan tietää, että perheellä on paikka sille)!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan viety kummilahjoiksi ekalle kummipojalle Nalle Puh Rakentaa talon -kirja, suojelusenkeliriipus ja sydämenmuotoinen puuheijastin. Toiselle vietiin vauvakirja jonka tarpeesta oli äitinsä kanssa puhetta. Lisäksi pakettiin ostettiin pieni enkelisormus.

 

Itsekin vierastan jostain syystä perinteisiä kummilusikoita ja valokuvakehyksiä, en tiedä miksi! En vaan osannut sellaista itse lahjaksi valita. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostin aikanaan kummipojalle ristiäislahjaksi kummikehyksen. Jotenkin tosin tuo lahja jäi "kummin lahjana" kaiken muun sekaan, kun lähes jokainen sukulainen ja kaveri toi myös noita kaiverrettavia hopeaesineitä. Taisi pojalle kertyä parikin kehystä, lusikka, kastetodistuksen kotelo, pankki, hammasrasia ja vielä joku jota en nyt muista (siitä on kohta 8 v). Olen pitänyt noita aina kummien lahjoina, mutta taidan olla vanhanaikainen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pupuliin: minä oon sitten kans varmaan vanhanaikainen, kun miellän ne myös kummilahjoiksi...

 

Itse annoin omalle kummitytölle pienen kultaisen kummisormuksen. Eihän sitä pikkuinen oikein voi käyttää, mutta sitten isompana tyttönä vaikka kaulaketjussa. Jonka kummi ostaa vaikka synttärilahjaksi. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Itse annoin omalle kummitytölle pienen kultaisen kummisormuksen. Eihän sitä pikkuinen oikein voi käyttää, mutta sitten isompana tyttönä vaikka kaulaketjussa. Jonka kummi ostaa vaikka synttärilahjaksi. ;)

 

Mun käsittääkseni kastesormusta kantaa kaulaketjussaan äiti lapsen ripille pääsyyn asti. Sormuksen kastelahjaksi antanut kummi voi hankkia lapselle ketjun rippilahjaksi, jolloin sormus annetaan lapsen kaulaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen antanut kummilapsille valokuvakehyksen, mutten sellaista perinteistä kummi- tai vauvakehystä, vaan ihan yksinkertaisen hopeisen valokuvakehyksen ilman mitään kaiverruksia. Näin olen tehnyt, koska uskon tuolla hopeisen yksinkertaisen kehyksen olevan enemmän lapsen mieleen hänen kasvaessaan aikuiseksi ja sitä on ehkä kivempi pitää aikuisena esillä kuin kummikehystä krumeluureineen ja syntymäpainoineen. Mutta tämä on makuasia - kummilasten aikuiset on kyllä ainakin tykänneet, mutta kannattaa vähän udella vanhemmiltakin heidän toiveitaan ennen lahjan ostamista ja pohtia vähän perheen tyyliin sopivaa lahjaa. Minun kummilasten kanssa on kyllä käynyt niin, että he ovat saaneet noita vauvamalliin koristeltuja esineitä paljonkin, joten tämä kummin hopeinen kehyslahja on poikennut sitten jollain tavalla muista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon kans yhtä vanhanaikainen kun Pupuliin ja Annine. Me annettiin kummitytölle riipus, tiedettiin että toiset kumit antaa lusikan ja meistä yksi kaiverrettu esine oli tarpeeksi.

 

Kummityttö saa ihan pian sisaruksen. En tiedä kutsutaanko meitä ristiäisiin, mutta jos kutsutaan niin ajattelin että joku tollanen käytännöllisempi lahja ois kiva.

 

Tästä marimekon bo boo astiastosta tykkään tosi paljon:

pikkuboboo_set_big.jpg

Oisko kiva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Minusta tuo on kiva, mutta lapselliset ottakoon enemmän kantaa ;)

 

Minäkin olen vanhanaikainen noiden kaiverrusesineiden suhteen. Minusta ne on kummien lahjoja. Itse olen ostanut molemmille kummilapsilleni kummilusikan. Siinäkin olen sikäli vanhanaikainen, et minun mielestäni lusikka nimenomaan kuuluu kummin hankkia ja muita 'vapaaehtoisia' ei sit ole ollut niitä ostamaan. Mut nää on kenties vain näitä omia pähkäilyjäni.

 

Nykyisin en enään kuulu kirkkoon ja kun oma lapsi syntyy, aiomme hankkia hänelle itse tuon lusikan. Minusta on ainakin tosi kiva kun oma lusikka on edellee tallella. Lisäksi oli lapsena ihan huippua, jos joskus sain syödä sillä vaikkapa jogurttia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pojan ristiäislahjat:

 

- rahaa

- 2 kultaista ristiä ketjuineen plus 1 toinen kultainen riipus

- 3 kultaista ranneketjua

- hammasrasia

- kastetodistuksen kotelo

- hopeisia valokuvakehyksiä 2 kpl

- valokuva-albumi kastekuville

- Fatboy-säkkituoli

- kirjoja

- vaatteita

- leluja

 

Kummitytölle ostettiin itse hopeinen valokuvakehys ja annettiin lisäksi rahaa. Muille on ostettu myös usein koruja, jos kyseessä tyttö. Pojalle mä en kyllä välttämättä ostaisi koruja. Luulisin, että nuo meidänkin pojan saamat korut jää rasioihinsa pölyttymään. Kirjat oli lahjana kiva juttu ja samoin tuo Fatboy. Vaatteetkin kai muuten ihan ok, mutta ei ollut ihan mun maulla valittuja :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paljon tässä on jo mainittukin, muutama lisää jotka joko meidän tyttö sai tai ollaan itse ostettu:

 

-sitteri (me pyydettiin kun kerran tarvittiin eikä lahjan antaja sanonut, että haluaa ostaa "pysyvämmän" lahjan)

-vauvakirja (pyydettiin, kävin jopa itse valitsemassa ja sitten kerrottiin mikä halutaan)

- kasteliina (teetin kummitytölle morsiusliikkeessä. Satiinia, nimi kirjailtu vaaleanpunaisella.)

 

Tuosta kasteliinasta vielä sen verran, että teetin omalle tytölle ristiäisiin samanlaisen. Meille tuskin enempää lapsia tulee, mutta JOS tulisi, niin siihen voi sitten kirjailla lisää nimiä. Tai luultavammin antaa sen tytölle, jos hänelle joskus tulee lapsia, niin voi käyttää niille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta nuo ristit ovat perinteisiä rippilahjoja.. <_< Meillä suvussa on kulkenut perintönä että kummi ostaa rippiristin...

 

Ostettiin siskontytölle kultainen kastesormus ristiäislahjaksi. Juuri siksi että miellän kummien lahjoiksi enemmän nuo lusikat yms. hopeaesineet ja isovanhemmat harrastavat yleensä noita raha- /pankkitililahjoja...

 

Sitä en ollut kuullutkaan, että äidin pitäisi kantaa kastesormusta kaulassaan ripillepääsyyn asti!! Kaunis perinne! (Pitääkin vinkata!)

 

Mitähän ennen oikein annettiin lahjaksi kun minulle ei ole jäänyt muuta kuin se iänikuinen kummilusikka omista ristiäisitä muistoksi! :lol: Toivottavasti moista turhuutta ei tule meidän pienelle... :unsure: Valokuvakehyksetkin ovat käytännöllisempiä ja ne ovat kauniita koristeita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poikamme sai lahjaksi:

 

-kummilusikan

-kummikäärön

-tina-auto lipas

-tina kippo ensimmäiselle hampaalle

-itkuhälytin

-vaatteita+ neulottu villatakki, myssy ja tumput+sukat

-lahjakortti lastentarvikeliikkeeseen

-Kreikan matka

-pari kirjaa

-torkkupeitto

-pieni hopeinen kantasormus

 

Itse olen ostanut molemmille kummipojilleni kuva kehykset ja kaiverrus lahjakortit. Miehen kummipojalle ostimme valokuva-albumin johon saivat myöskin kaiveraa tiedot pojasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

miulla on kaksi kummipoikaa ja molemmille olen ostanut kultaiset nimikaulakorut johon on kaiverrettu nimi ja syntymäpäivä. ajattelin että niistä on iloa myös myöhemmin jos pojat tahtoo ne kaulaansa kun ymmärtävät niiden päälle. kulta on arvokasta eikä lahja vanhene poikien kasvaessa. vaatteet ym kausitavarat jää pieneksi ja häviävät, ja varsinkaan pojat ei perusta noista koriste-esineistä myöhemmin.

 

molempien vanhemmat on olleet tosi tyytyväisiä lahjaan, toisen äiti osti vielä toisellekin pojalleen samanlaisen kun ei saanut sellaista kastepäivänä joten luulen että oli tosi mieluisa lahja.

 

 

omaa lasta ei ihan vielä ole, mutta kovasti suunnittelen jo kastejuhlaa. lahjaksi toivoisin jotain vastaavaa, mutta myös ihan sen perinteisen valokuvakehyksen johon saisi nimen, syntymäajan, painon ja pituuden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kummilahjoiksi olen ostanut

-2x kummilusikka

-kultainen enkeliriipus, johon kaiverrutin lapsen nimen ja syntymäpäivän, ketjun ostan myöhemmin

-hopeisen säästölippaan

 

Kaikki lahjat ovat olleet tytöille. Muissa kuin kummilapsieni ristiäisissä en ole aikuisiällä ollut joten muita lahjoja ei ole tarvinnut miettiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö sai

 

-kummilusikan

-soittorasian

-musiikkia

-pehmoleluja

-pyyhkeen

-kultaisen sydän-riipuksen

-rahaa (jolla ostettiin matkarattaat :) )

Edited by RouvaS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän vauveli sai:

 

  • kummilusikka
  • kultainen enkeli-riipus
  • rahalipas
  • valokuvakehys
  • kultainen ranneketju
  • hopeinen lusikka
  • pehmolelu

Edited by Minnie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oma kummityttöni sai kaiverretun valokuvakehyksen ja suloistakin suloisemmat pikkuruiset baby vansit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now