riirii

Millainen oli ensimmäinen yrityskiertonne?

41 posts in this topic

Eka yk meni kutakuinkin näin:

 

-alkuun oli sanaharkkaa miehen kanssa kuinka usein yritetään, mies halusi mennä rennosti ja minä vähintään joka toinen päivä

-no annoin periksi, en puhunut vauvan yrittämisestä enkä painostanut, kaikki meni omalla painollaan (n. 2 krt vk oli sitten tahti)

-kahtena päivänä oli ovistuntemuksia, en kertonut miehelle mutta pidin huolen muilla keinoin että niinä päivinä oli toimintaa :grin:

-söin joka päivä verigreipin (pari päivää ennen yritystä aloitin)

-söin muutenkin tapani mukaan terveellisesti ja riittävästi, liikuin, en kauheasti stressannut (oli vain sellainen iloinen jännitys -olo)

-raskausvitamiinit käytössä, miehellekin foolihappoa

-olin käyttänyt macaa pitkään, lopetin pikkuhiljaa sen käytön yk:n edetessä

 

Ja tärppäsi! :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekan yk:n lopputulos oli, että tärppäsi. ClearBluen testin mukaan raskaana vkoja 1-2. Meillä oli aika aktiivinen kuukausi, seksiä oli melkein joka päivä ja uskon tunnistaneeni oviksen, ekaa kertaa elämässäni. Miehelle mainitsin jossain vaiheessa, että viimeinen pillerilista on käytössä, mutta se oli häneltä mennyt ihan ohi, joten tuli asia tuli vähän yllärinä kun kerroin, että niin, ne pillerit on ollut jo loppu tovin, että ilman ehkäisyä mennään! :girl_crazy: Aavistin jo ennen testin tekoa, että olen raskaana. Väsymys on ollut aikamoista, alaselkä on ollut kipeänä ja kävely on välillä tuntunut tärinän takia aika inhalta. Eihän tätä nyt vieläkään usko, katellaan kuinka tässä käy.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei valmistauduttu mitenkään muutoin kuin lopettamalla ehkäisy. Monivitamiineja söin muutenkin ja foolihappoa epäsäännöllisen säännöllisesti.  Meni viis kiertoa ennenkuin tärppäs. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jotenkin sitä vähän naivisti ajatteli/toivoi, että jospa vaikka ekasta kierrosta tärppäis. :D no ei tärpännyt, liekkö edes oli ovista. Kierto venyi ja kyllähän siinä parit raskaustestit tuli tehtyä ennenkuin tajusi, että pillereiden lopetus aiheutti oireita. :)

Edited by Naffa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä eka yrityskierto venyi melkoisesti, vaikka osasin odottaakin sitä. Mulla on monirakkulaiset munasarjat, ja kun pillereitäkin söin 10 vuotta, niin toki odotukset oli pitkän kierron puolella. Ihan näin pitkää en kyllä odottanut - 103. kiertopäivänä Terolutit katkaisivat kierron! Mulle ei vaan tule luomumenkkoja, karu totuus iskeytyi vasten kasvoja. Onneksi ymmärsin varata ajan lääkärille jo siinä 50. kiertopäivän kohdalla, muuten odoteltais tässä vieläkin...

 

Toisin sanoen on tässä kolme kuukautta jo yritetty "ekaa kertaa". Edelleen asenne on että tulee jos on tullakseen, mutta tosiaan lääkkeet on käytössä ja molemmilla vauvakuume on kova. Mihin tämä mahtaa sijoittaa meidät akselilla tjottailusta aktiiviseen yritykseen, en tiedä :grin: Kovasti toivotaan, että nyt tärppäisi, kun saadaan mun kierto palautettua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän ensimmäinen yrityskiertomme on juuri nyt käynnissä. Kp 3-7 söin letrozolia ja sen jälkeen odotellaan ovulaatiota nyt menossa kp 13. Ennen varsinaista yrityskiertoa tjottailimme nelisen kuukautta. :) Ehkäisy minulla on viimeksi ollut käytössä 2012.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekaa tehtiin tekemällä 6kk. Toista 3kk. Kolmatta 2kk ja nelonen ilmotti tulostaan ehkäisyn läpi :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen kerta seksiä ilman mitään ehkäisyä (vielä ns tjot vaihe) osui aivan vahingossa ovulaation kohdalle ja tietty tästä sitten kaikki raskausoireet heti päälle. Oli pahoinvointia, huimausta, väsymystä, terävöitynyt hajuaisti, aamuyöheräilyt, tihentyneet virtsaamiset jne jne Testit luonnollisesti negaa näyttivät josta olin sen verran pettynyt että päätettiin unohtaa tjottailu ja kunnolla yrittää. Jolloin eka yk menikin aivan metsään kun miehelle iskikin ramppikuume ilmeisesti ja ei sitten onnistunut puuhailut oikeeseen ajankohtaan. Tästä onneksi on nyt päästy eteenpäin että ovulaatiot löytyy ja seksikertoja on mutta ei vielä sitä plussaa. Helposti kyllä niitä oireita jonkin verran edelleen kuvittelee 7kk jälkeen vaikka pitäisi jo olla tuttua puuhaa... mielestäni vaan ei samalla tavalla ollut oireita kondomin kanssa mikä kummastuttaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super onnellinen, sillä suhteen alussa ei ollut varmuutta saadaanko ikinä sitä ekaa yrityskuukautta alulle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eka yrityskierto pääsi vähän varkain liikkeelle, sillä kapselin poiston jälkeen menkat alkoivatkin lähes heti. Nyt sitten yritän olla stressaamatta, sillä suunnitelmana on kuitenkin olla tikuttelematta sun muuta. Tulen kertomaan kokemuksiani myöhemmin siis!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen yrityskierto oli sellainen "no nyt me tehtiin se lapsi", kun yli kymmenen vuotta oli jo yhdessä ehkäisty ja jätettiin ehkäisy pois. No eihän se siitä ekasta kierrosta alkanut. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään alkoi yk 2 eli nyt voin jo kertoa millainen se eka kierto oli. :D

Meidän piti tjottailla, mutta lopulta se meni siihen, että mä melkein itkin, kun mies ei ollut niin halukas hommailemaan (oli väsynyt tms) silloin, kun mä ilmoitin, että on ovulaatio mahdollisesti meneillään. :girl_haha: Miehen mielestä ei voi mennä kello kaulassa sellaisen asian kanssa, kun meidän piti muutenkin rauhallisesti tjottailla. :grin: 

Lisäksi otin heti ekasta kierrosta käyttöön omenaviinietikan ja l-arginiinin. Toki puolusteltakoot tätä sillä, että omenaviinietikkaa oon käyttänyt ennenkin vaikean vatsani takia ja arginiini sopii paljon urheileville muutenkin. 

Joka tapauksessa, tjottailla piti, mutta intoilin, tärisin ja suoritin silti vähän liikaakin, mies taasen oli rauhallisempi. :D Alkukierrosta asia oli lähes liikaakin mielessä, loppukierrosta taasen oli paljon muuta ajateltavaa.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yk 1 meni vielä omaa kehon toimintaa tutkiessa, enkä tiedä, voiko sitä oikein yrityskierroksi edes laskea, helpoin kuitenkin pysyä kärryillä, kun ajattelen sen olevan ensimmäinen. Lopetin siis e-pillerit 07/2017 ja 02/2018 aloitettiin tjottailu. Ensimmäiset kuukautiset pillereiden lopetuksen jälkeen tulivat 04/2018. Yk1 meni siis rennosti yrityksen puolesta ja yleensäkin luomukierron alkua toivoen. Nyt käynnistyi yk 4, ja vasta nyt olen alkanut ajatella, että voisi olla realistisemmat mahdollisuudet raskautua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen yrityskierto oli samalla viimeinen, koska pamahdin paksuksi samantien. :lol: Mutta joo, olihan se jännittävää kun on 11 vuotta tehnyt kaikkensa ettei vain vahingossakaan tulisi raskaaksi ja sitten sitä vain pelattiinkin upporikasta ja rutiköyhää, tai siltä se vähän tuntui. Ihan kuin olisi tehnyt jotain kiellettyä tai riskaabelia. Mutta samalla se oli kyllä tosi vapauttavaa, tyyliin parasta seksiä ikinä. :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yk2 on nyt meillä käynnissä eli yk1 hyvässä muistissa :) Laskeskelin ovispäivää kalenterista ja yritin väittää miehelle, että kyllä minä tunnen kun ovis tulee :D no totuushan on, että noin 60% kerroista mulla on tosi vahvat ovulaatiotuntemuksesta alavatsan kivuista, kananmunalimaan ja vahvaan seksiviettiin. 

Yk1:llä en oikein mitään tuntenut, osa syy voi olla isohko leikkaus jossa kävin alle viikko ennen laskemaani ovista ja mulla oli kipulääkkeet ja opiaatit käytössä. Plus aika kova kehon stressitila siitä leikkauksesta.

Harrastettiin ~päivittäin oviksen aikaan (kp 9-16), menkat alkoi yli puoltoista viikkoa laskemaani aiemmin... ehkä se ovulaatioajankohta oli todella jotain muuta kuin olin kuvitellut :D

No, nyt on ovis tikutettu viikolla ja odotellaan, että tärppäiskö tästä tokasta yrityksestä. Jännittää :ph34r: ekaa yritetään ja onhan se ihan valtava elämänmuutos jos kahdesta tulee kolme - sekin tässä jännittää, tietysti sellaisella positiivisella tavalla (ainakin 98% ajasta) :):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now