Sheanya

Kuinka pian uudestaan raskaaksi?

95 posts in this topic

Ensimmäistä yritettiin lähemmäs kaksi vuotta, joten aloitettiin toisen yritys esikoisen ollessa 8 kk, vaikka optimaalisena ikäerona pidettiin 2,5 vuotta. Plussa tuli esikoisen ollessa 1v 5kk, ja ikäeroksi siis tulee 2v 2kk. Aika hyvin osui, tällä kertaa nopeammin kuin osattiin odottaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolmosen ollessa 8kk aloitettiin tjottailu ja saman kuun lopussa plussa tuli  :)  Olen kyllä ollut älyttömän onnekas tässä suhteessa, kaikki neljä raskautta ensimmäisestä tjottailukierrosta. Neljäs on nyt 1kk, tyttö kohta 1,5v, poika täyttää enskuussa 3v ja esikoinen on 4v. Viidennestä jo haaveillaan eikä kovin isoa ikäeroa toivois vaan tarkoitus olis se 1,5v odottaa ennen tjottailua, en haluais hetkeen kärsiä pahoinvoinnista kun kaikissa raskauksissa pahoinvointia ja oksentelua alusta loppuun, tytöistä rajummin ja pojista lievemmin ja tämä neljäs raskaus oli helpoin tässä suhteessa vaikka pahoinvointia oli edelleen päivittäin mutta lopussa tosi lievää ja oksennella sai kuitenkin joka viikko jonkun kerran. Saa nähdä miten käy vuonna 2017  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen oli 6-vuotias, kun toinen syntyi. Yritettiin monta vuotta. Tokan ja kolmannen väliin jäi 1v 3kk. Monet ovat luulleet kuitenkin kaksosiksi näitä nuorimmaisia. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ompas tosi lähellä tätä omaa tilannetta :). Meillä esikoisen ja nykyisen kuopuksen välillä on 5,5 vuotta ja nyt kolmas tuloillaan niin, että ikäeroksi tulisi 2. ja 3. väliin 1v 5kk. Kiinnostaisi kuulla enempikin kokemuksia sinulta, jos ja kun pääset päikkyihin niin tulethan käymään päikyssäni...

Edited by bohemian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näitä on mielenkiintoista lukea. Meillä on toiveissa noin kolmen vuoden ikäero. Ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä. Esikoinen on nyt 10kk. Hän on niin pieni ja haluan antaa hänen olla vielä pieni hyvän tovin. Kiertoakaan ei ole vielä alkanut, todennäköisesti ei alakaan ennen kuin imetys on loppunut. Nyt vasta kroppakin alkaa olla toipunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekan ja tokan synnytyksen välillä 5v 10kk, eli tulin raskaaksi esikoisen ollessa 5, tokan ja kolmannen synnytyksen välille tuli 4v 5kk, eli raskaaksi tullessani toka oli noin 3v 7-8kk ja nyt tulin raskaaksi kun kolmas oli vasta 5kk ikäinen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen lapsi oli niin haastava tapaus pienempänä, että kahteen vuoteen ei tehnyt mieli ajatella toista lasta. Ekan ja tokan ikäeroksi tuli 3v 2kk. Toinen lapsi oli lähestulkoon päinvastainen tapaus, ja niinpä annettiin kolmannelle lupa tulla kun lapsi täytti vuoden. Raskaus alkoi heti, ja nyt toiselle ja kolmannelle (ja viimeiselle!) lapselle on tulossa ikäeroa 1v 9kk. Lapset ovat syntyneet alateitse, raskaudet ovat sujuneet hyvin ja raskaus- ja ylipainokiloistakin pääsin eroon juuri ennen tätä uutta raskautta. Toista imetinkin vain puoli vuotta, joten kierto palautui nopeasti minipillerien lopettamisen jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ :)

 

Mulla tuli esikoisen vauva-aikana kova halu saada toinen samanlainen ihana paketti mahdollisimman pian. Kun esikoinen oli 10kk tulin raskaaksi. Hiukan aikaisemmin kun olin ajatellut, sillä olin olettanut, että rakautumisessa kestäisi ainakin siihen asti, että kuukautiset alkaa imetyksen lopettamisen jälkeen. Mutta 1v 7kk tuntui kyllä hyvältä ikäerolta! Toinen raskaus oli helpompi kuin ensimmäinen ja synnytys melkeinpä läpihuutojuttu. Synnytyksestä palautuminenkin oli tokalla kierroksella paljon nopeampaa, vaikka keho ei ollutkaan ehtinyt toipua raskauksien välillä kovin kauaa. Välillä harmitti, ettei yhteen pieneen voinut keskittyä rauhassa kun aina oli kaksi pientä hoidettavana, mutta toisaalta lapset ovat toisilleen hirveän läheiset. Kahden pienen hoitamisen jälkeen oli sen verran mehut poissa, että vasta keskimmäisen ollessa 4v. tuntui, että kolmas voisi tulla. Keskimmäisellä ja kolmannella on ikäeroa n. 4,5v. Kolmas raskaus oli kaikkein hankalin, synnytys ja palautuminen keskivertoa. On ollut ihana seurata tällä kertaa kahden isomman lapsen sisaruksen odotusta, esikoinen kuin ei aikonaan oikein vielä osannut odottaa pikkusisarustaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekan ja toisen lapsen välillä 2v2kk, kolmas nyt tulossa ja tulee varmaankin se 2v3kk keskimmäiseen eroa. Eli kahden vuoden välein, ja hyvältä on tuntunut nämä ikäerot tähän mennessä. Sopivasti vanhemmat lapset on nukkuneet jo pitkään omassa huoneessaan yöt, osaavat syödä ja pukea (paitsi pienempi nyt tarvitsee vielä hiukan apuakin), ymmärtävätt, varsinkin esikoinen jo odotuksen päälle. Lapsista on hurjasti iloa toisilleen ja leikkivät yhdessä, esikoinen tykkää kun saa olla kuitenkin selkeästi vetäjän/opettajan roolissa toistaiseksi..  :grin: Ja pikkuveli ihailee tota isoa niin. Luulenpa että heistä on toisilleen iso tuki ja vielä enemmän seuraa nyt kun kolmas sisarus syntyy. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aloin haaveilla uudesta raskaudesta aika piankin esikoisen synnyttyä. Jotain paineita siinä tietysti oli, että haluaakohan puoliso enempää, kun hänellä on ennestään jo lapsia... Saimme selvitettyä kyllä asian niin, että yksi vielä mahtuu... Mutta kovin montaa vuotta ei voisi jahkailla, sillä puoliso on minua reilusti vanhempi, eli ikä tulee siinä mielessä vastaan.

 

Kuukautiskierto käynnistyi pikkuhiljaa kuitenkin vasta kun esikoinen oli 1 v 3 kk. Kahdet kuukautiset ehti tulla, kunnes olinkin taas raskaana (vähän yllätyksellisesti: yrittämättä ja ns. kerrasta  ;)) . Valitettavasti se meni sitten pian kesken, minkä jälkeen toiveestani aloitettiin tosiyrittäminen. Jo toisella yrityskierroksella plussasimme! 

 

Mikäli kaikki menee nyt hyvin, lapsillemme tulee ikäeroa 2 v 5 kk, mikä kuulostaa minusta oikein hyvältä. :)

Edited by muurmanski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekan ja tokan ikäero 1v 3 kk ja tokan ja kolmennen ikäero tulee olemaan 1v 8 kk, ei oltu suuniteltu kolmatta alle 3 vuotiasta, mutta näillä mennään

Edited by Kippara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me annettiin toiselle lupa tulla kun esikoinen oli puolivuotias. Muutama kk meni kun tärppäsi :) nyt näyttäisi siltä, että ikäeroa tulee vajaa 1,5v.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me alettiin yrittää toista kun esikoinen oli täyttämässä vuoden. Yöimetykset sotki kiertoa ja raskauduin "vasta" 4. yrityskierrosta. Raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon rv12. Uusi raskaus sai alkunsa yhden välikierron jälkeen ensimmäisestä yrityskierrosta. Ikäeroa on tulossa 2v2kk-2v3kk jos kaikki menee loppuun asti hyvin. Ikäero vaikuttaa hyvältä. Esikoinen on jo aika omatoiminen pieni miehenalku. Uhmaa on ollut jo monta kuukautta ilmassa, joten vauvan syntymä tuo siihen tuskin muutosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä tulin raskaaksi uudelleen kun esikoinen oli 4.5v. Muutaman kerran aiemminkin mentiin riskillä, mm. kun lapsi oli n. 1v. Onneksi en tullut raskaaksi, meillä tämä 5v3kk ikäero on erittäin passeli. Isompi on omatoiminen ja iso, arki tuntuu mukavalta kotona kahden lapsen kanssa eikä mitenkään täystyöllistetyltä :)

Edited by wap

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen ja kakkosen ikäero on 1v 10kk. Nopeamminkin olisin varmaan raskautunut koska menkat alkaneet joka kerta alle kaksi kuukautta synnytyksestä täysimetyksestä huolimatta.

 

Kakkosen ja kolmosen ikäero melkeen 5-vuotta mutta tässä välissä vaihtui mieskin. :D

 

Nyt kuopus oli siis 5kk kun jätettiin ehkäisy ajatuksena että edellinenkään ei tärpännyt heti ja täysimetys hieman ehkäisee vaikka kierto alkanut. No heti tärppäsi ja pienen järkytyksen jälkeen ihanaa. :) ikäeroa tulee 1v2kk jos kaikki menee hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me jätettiin ehkäisy pois kun esikoinen oli joku 9kk. Ajatus niin pienestä ikäerosta kylläkin hirvitti, mutta esikoista yritettiin kaksi vuotta. Vuosi siinä sitten meni, raskauduin ekasta imetyksen lopettamisen jälkeisestä kierrosta kun poika oli 1v9kk. Ikäeroksi tulossa noin 2,5v mikä on aika lailla se mihin oltais ehkä tähdätty jos olisi voinut ajoittaa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eka Ja tokan välillä ikäeroa 1,5 vuotta eli esikoinen oli 9kk kun keskimmäinen lapsi sai luvan tulla. Keskimmäisen ja kuopuksen välinen ikäero on 2v3kk ja nyt on perheemme lapsiluku täynnä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on esikoinen vajaa puoltoista vuotta ja ekan yrityskierron loppupuolta eletään. Ehkäisy jätettiin pois käytännössä heti kun tuntui että jaksan uuden alkuraskauden, viimeksi pahin oire oli väsymys. Väsymystä lukuunottamatta palauduin raskaudesta ja synnytyksestä noin yhdeksässä kuukaudessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now