-SJ-

Millaisia turvaistuimia kasvot menosuuntaan (yli 2 v lapselle)?

88 posts in this topic

Meillä on ongelma millanen istuin hankitaan kakkosautoon esikoiselle, nyt 2v7kk. Esikoinen on todella pieni, jotain 80cm ja painaa varmaan n.12kg. Eli mikään turvavyöistuin ei tule kysymykseenkään.

 

Ongelmana on se, ettei meillä ole edes varsinaista kakkosautoa. Toisella autolla ajetaan enemmän ja toisella enemmän pitkiä matkoja. Eli kummassakin pitää olla selkeästi hyvä istuin. Nyt pojalla on HTS:n besafe izi combi kummassakin autossa. Toinen näistä ajateltiin siirtää Junnulle ykkösautoon. Junnu voi kakkosautossa matkustaa vielä hetken aikaa turvakaukalossaan. Mutta mites toi esikoinen. Jos se matkustaa kasvot menosuuntaan kakkosautossa, suostuuko se toisessa autossa matkustaa selkä menosuuntaan? Ja toisaalta ei tahtois pistää noin pientä lasta vielä kasvot menosuuntaan.

 

Tämä istuin juttu on ihan loputon suo josta ei kyllä ota mitään selkoa. Tokihan sitä voi ostaa jo kolmannen tollasen HTS:n mutta onko siinäkään mitään järkeä. Ja mahtuuko autoon kaksi selkä menosuuntaan laitettavaa istuinta, voiko kuljettajan takana olla istuin selkä menosuuntaan, jos kuljettajan penkiä on voitava säätää kuskin mukaan?

 

Onpas tämä taas vaikeeta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gracon uusi istuin Nautilus on 9-36 kg kasvot menosuuntaan. Ilmeisesti 18 kg asti istuimen vöillä ja 15 kg (ja 96 cm) alkaen voi käyttää auton turvavöitä. Lastentarvikkeessa 249 euroa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko muuten missä istuimissa mahdollista käyttää 5-pistevöitä 25 kg asti? Selkä menosuuntaan monissakin, mutta siis otsikon mukaisesti kasvot menosuuntaan :) Löysin itse kaksi: Brio Zento vm. -09 (2010 mallissa vain 18 kg asti) ja Britax Two-Way Elite.

 

Joutuu tuo Enska nimittäin luopumaan Isofix-penkistään jo 2 v 8 kk:n iässä näköjään. En halua laittaa häntä vielä silloin turvavyöistuimeen kahdesta syystä: on alle 3-vuotias, ja meidän autossa ei kuskin penkin takana turvavyön palauttaja aina oikein pelaa. (Itse saan sen kyllä helposti rullaamaan, mutta 3-vuotias tuskin...) Se 18 kg raja mikä useimmissa istuimissa on, tulee varmaan tuossa 3-vuotispäivän tienoilla jo täyteen, mutta 25 kg riittäisi varmaan niin pitkään, että Toiskakin kasvaa ulos KidFixistä ja/tai vaihdetaan autoa :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kaksi Britaxin Two-way Eliteä, toinen kasvot menosuuntaan (3,5-vuotiaalla) toinen selkä menosuuntaan (2-vuotiaalla). Molemmat ovat istuimen omissa viisipistevöissä. Esikoinen on nyt 93cm, mutta vyöt ovat alimmassa asennossa edelleen. Ollaan siirtämässä niitä kyllä siihen keskimmäiseen reikään. Luulisi, että jos vyöt ovat ylimmärrä reiässä niin menisi helposti yli 100cm pituisellekin. Tuo istuin on ollut todella hyvä, sillä se on helppo siirtää autosta toiseen ja kätevä kun käy sekä selkä että kasvot menosuuntaan. Meidän autoon (Citroen C3 Picasso) mahtui kaksi istuinta takapenkille selkä menosuuntaan ihan hyvin ja ollaan kuitenkin molemmat miehen kanssa pitkiä eli penkit eivät olleet edessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten helppoa/vaikeaa on Two-Way Eliten laittaminen nukkumisasentoon? Ohjeessa sanotaan, että istuma-asento säädetään aina lapsen istuessa turvaistuimessa. Eikö se ole ihan pikkuisen hankalaa nostella sitä penkkiä kun siinä on joku 15-kiloinen tai isompi istumassa?

 

Tuo nykyinenkin istuin on tosin käytännössä aina siinä kaltevimmassa asennossa :rolleyes: Lapsi nukahtaa helposti autoon, ja varsinkin pitkillä matkoilla se on tosi kätevääkin tietysti. Nykyään on oppinut jo valittamaan, kun ilkeä äiti yrittää laittaa penkkiä pystympän...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tyttö 3v ja pituutta metrin verran. Turvaistuimena on Britaxin Two-way Elite, johon mahtuu ihan kivasti. Vyöt siirrettiin hetki sitten ylimmästä reiästä tulemaan, mutta saa kasvaa vielä jonkun verran ennenkuin jää se säätö pieneksi.

 

Mä en nyt ihan ymmärrä tuota Two-way Eliten ohjeissa olevaa istuma-asennon säätöä, koska mun mielestä sitä ei voi säätä lennosta. Vai ymmärsinkö väärin mitä Miinanen tarkoitti? Mun täytyy varmaan tutustua meen ohjeisiin, jos multa on tuollainen ominaisuus jäänyt vallan huomaamatta.

 

Tytöllä on odottamassa Maxi-Cosin Rodi XR turvavyöistuin, johon siirtyy, kun turvakaukalo jää pojalle pieneksi. Ollaan tätä turvavyöistuinta käytetty jo jonkun aikaa, jos ollaan matkustettu muulla kuin omalla autolla, on hieman helpompi siirtää autosta toiseen kuin turvaistuin. Ja tytöllä on kuitenkin pituutta ja painoa ihan riittävästi ollut tuohon istuimeen jo jonkun aikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään olemassa cybexin pallasta? Entäpä kiddy comfort pro:ta? Kumpi näistä istuimista on kapeampi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tein jännän huomion, kun lapsi matkusti vuokra-autossa turvaistuimessa kasvot menosuuntaan. Meillähän on omassa autossa vielä selkä menosuuntaan, jalkatilaa on runsaasti ja viihtyy hyvin. No, viihtyi tuossakin. Suuren osan ajasta vaan jalat oli ihan sykkyrällä, kun ne piti saada laittaa etupenkin selkänojaa vasten... Eipä näyttänyt haittaavan se, että oli melkein polvet suussa :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehdittiin kokeilla kaupassa Britax Evolva 1-2-3 Plus ja Graco Nautilus. Britaxissa oli pikkuisen enemmän kasvunvaraa valjaissa, sopii siis pitkäselkäisemmälle. Lisäksi valjaiden säätö on paljon helpompi, kun se tapahtuu vaan nostamalla pääntukea (sama systeemi kuin esim. Babysafe Plussassa). Voi siis vaikka kylmempinä päivinä nostaa pykälän ylemmäs, ja helteellä taas laittaa alaspäin, aina on sopivassa säädössä. Muuta isoa eroa en näistä tällä kertaa löytänyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten helppoa/vaikeaa on Two-Way Eliten laittaminen nukkumisasentoon? Ohjeessa sanotaan, että istuma-asento säädetään aina lapsen istuessa turvaistuimessa. Eikö se ole ihan pikkuisen hankalaa nostella sitä penkkiä kun siinä on joku 15-kiloinen tai isompi istumassa?

 

Tuo nykyinenkin istuin on tosin käytännössä aina siinä kaltevimmassa asennossa rolleyes.gif Lapsi nukahtaa helposti autoon, ja varsinkin pitkillä matkoilla se on tosi kätevääkin tietysti. Nykyään on oppinut jo valittamaan, kun ilkeä äiti yrittää laittaa penkkiä pystympän...

 

 

ei twetä voi säätää kun lapsi istuu siinä? sitähän pitäisi nostaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään olemassa cybexin pallasta? Entäpä kiddy comfort pro:ta? Kumpi näistä istuimista on kapeampi?

 

Meillä on Cybexin Pallas ja ollaan oltu tyytyväisiä. Kapeudesta en osaa sanoa, koska ei ole kokemusta Kiddystä, mutta myyjän, joka edustaa molempia merkkejä, mukaan Kiddyä on hankala saada varastoon. Lisäksi se oli pari kymppiä kalliimpi. Kiddy on pärjännyt testeissä hyvin ja olisin halunnut Cybexiltä nähdä testitulokset, mutta emme halunneet jäädä odottelemaan koska varastoon olisi tullut mahdollista täydennystä ja Kiddyä ei ollut saatavilla kuin pinkkinä silloin. Pallashan on sama penkki kuin Cybexin Solution X, joka on testivoittaja, mutta lisättynä jalustalla ja sillä palkilla, joten luotimme siihen, etteivät nämä tarkoita merkittävää heikennystä turvallisuudessa.

 

Sellaisen miinuksen olen kyllä huomannut, että palkki on aika kireä reisien kohdalta, mutta eipä ole käyttäjä ainakaan vielä valittanut. Talvivaatteissa tosin saattaa tulla ongelmia, niistä ei vielä Pallaksen kanssa kokemusta. Meillä ei autossa myöskään turvavyö asetu kunnolla niihin pystyloviin, vaan jää ikään kuin vähän liian eteen. En ole kuitenkaan nähnyt tätä isona ongelmana, koska ei se siitä millään pääse pois luiskahtamaan. Lisäksi lapsi melkein ylettyy painamaan turvavyön lukon auki, mutta ei onneksi yritä sitä vauhdissa avata vaan vasta pysähtyessä haluaa auttaa äitiä ja isiä. Penkki pitää myös aina muistaa laittaa kiinni, ettei lentele vauhdissa, mutta sama ongelma on muillakin vyöistuimilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemusta Cybex Solution X- turvavyöistuimesta?

solution%20x%20cinnamon.jpg

 

Meidän pitäis hommata pian toiseenkin autoon turvavyöistuin. Britaxin Kid plus löytyy jo toisesta, se on kyllä hyväks havaittu, mutta tuo Cybex kiinnostais mua pikkaisen enemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minuakin kiinnostaa Cybex, tarkemmin Solution X-fix. Miten se selkänojan säätö käytännössä toimii, onnistuuko etupenkiltä käsin? Entä se pääntuen "nukkuma-asento", kuinka jäykkä se on (sitä nyt ei varmasti etupenkiltä yllä laittamaan :lol:) saako lapsi itse säädettyä? Millaiset nuo peruskankaat ovat, entä se mokkajäljitelmä, kestääkö käyttöä vai nyppyyntyykö?

 

Mietin vaihtoehtona myös Britax Kidfixiä, mutta sen selkänojan säätö vaikuttaa hankalammalta. Unelma olisi tietysti Concord Transformer XT kaasujousineen, mutta kun hintaa tulee satanen lisää niin eiköhän pärjätä ilmankin :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja taas täällä. Meidän pian 3-vuotias tyttönen istuu edelleen Securassaan ja hyvin viihtyy. Tosin muita hankaluuksia on tullut istuimen kautta. Tykkää kiivetä itse istuimeensa - tosin helmpaa on kiivetä isoveljen puolelta, mikä tietysti ärsyttää poikaa (ja isiä kun penkit on aina ihan hiekassa).

 

Nyt ollaan siis vakavasti harkitsemassa sitä Britaxin Kid Fixiä tytöllekin. Jotenkin tyttö muka tuntuu niin pieneltä laitettavaksi 3-pistevöihin, mutta poika oli samanlaiseen istuimeen mennessään tosiaan nuorempikin. (Tosin ehkä aika lailla samankokoinen.) Ja kun talvi tulee, on päälläkin kauheasti tavaraa - silloin ei kyllä enää Securaan mahdu.

 

3-pistevöiden lisäksi tuo 'mötikkäistuin' voisi olla varteenotettava vaihtoehto. Tosin katselin vähän, eivätkä olekaan niin pitkäikäisiä - eli jos nyt kohta kolmevuotiaan siihen pistää istumaan, niin vuoden päästä pitäisi melkein jo vaihtaa taas. Hmm.

 

Ehkä pitää vähän testailla tyttöä siihen pojan istuimeen ja katsoa kuinka sopii ;)

 

(5-pistevöiset naama menosuuntaan -istuimet eivät ole meille vaihtoehtona.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on istuinasiat ihan selvät, mutta silti pientä apua kaipailisin.

 

Meillä on poika 3v tällä hetkellä Recaron Young Sport -istuimessa 5-pistevöissä. Noissa saa olla 18kg asti ja poika painaa nyt ihan himpun päälle 17kg. Tosta istuimesta saa myös ne vyöt revittyä irti, jolloin se menee vyöistuimena.

 

Tyttö 1v istuu nyt HTS Besafe Izi Kid-istuimessa, joka on vain selkä menosuuntaan -malli. Tyttö painaa vähän päälle 9kg.

 

Tuo Besafe -istuin on vuokraistuin If-vakuutusyhtiöstä. Kun tuo palautetaan, niin saadaan seuraavaksi istuimeksi HTS Besafe Izi Up -vyöistuin. Se olisi menossa sitten pojalle ja tyttö saisi tuon Recaron.

 

MUTTA. Nyt sitten pähkäilen tuota vaihtoajankohtaa. Mä en ihan hirveesti tykkää tuosta Izi Kidistä... Se on aika iso möhkö ja sen asentaminen on persiistä. Koskaan en ole täysn tyytyväinen asennukseen. Hyvä istuinhan se kuitenkin on, ei siinä mitään. Monethan ovat noita vyöistuimia laittaneet jo pienemmillekin, mitä tuo meidän 3v/17kg poika. Tutkin tuon Izi Upin tietoja, ja siinä luki, että 15kg eteenpäin ja n. 4v ylöspäin. Onko siis jokin syy, miksi pitäis vielä lähes vuosi odotella? Vai alanko hissukseen miettiä jo vaihtamista? Tytön siirtoa Recaroon en emmi yhtään, tuohon Recaroon olen tosi tyytyväinen. Jos olisin aikanaan istuimista enempi tiennyt, niin oltais hankittu 2kpl noita Recaron Young Sportteja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä muutama vuosi sitten monissa nyt alkaen 4-vuotiaille suositeltavissa istuimissa oli suositus että 3 vuodesta alkaen. Luulen, että muutos johtuu siitä, että moni "ennakoi" ja laittaa hädin tuskin 15-kiloisen 2-vuotiaan jo turvavyöistuimeen.

 

Joku juttu voi olla siinäkin, että 4-vuotias ymmärtää ehkä jo paremmin miten turvavyöistuimessa ollaan. Siinähän lapsi on kuitenkin itse "vastuussa" siitä, että vyö on kireällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ok.

Eli voinen pikkuhiljaa alkaa vaihto-operaatiota järkkäillä. Saatai autoon vähän tilaa enempi. Nyt poika istuu kuskin takana ja miehen ajaessa ei poitsulla kauheesti ole jalkatilaa. Joten voitais vaihtaa samalla lasten paikkoja takapenkillä. Kun kumpikin olis naama menosuuntaan, niin tyttö lyhyempänä vois olla kuskin takana ja poika sitten pelkääjän takana.

 

Ja joo, poika on pari kertaa harjoitellut Britaxin vyöistuimessa oloa. Mummulla ja papalla on sellainen. Asuntoautossa ei oikeen siinä oleilu luonannut, kun siellä ihan pysty penkki ja kun nukahti, niin retkahteli. Mutta niiden Yariksessa sitten istui ihan hienosti samassa istuimessa.

Edited by Haavis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olemme aina etsineet ja valinneet turvaistuimet ensin vertaillen törmäystestien ja käyttötestien tuloksia. (Netissä löytyy tietääkseni esim autoliitto ja tekniikanmaailma ja kait myös tuulilasin testit.)

Sitten on vain vertailtu lähimpien kauppojen hintoja( ja niiden nettisivuilta löytyviä mittoja), aina on sopivs ja turvallinen löytynyt!!!

Meillä piti poika kääntää kasvot menosuuntaan(siis vielä istuimen vöissä) jo 1v6kk(painoa n13-14kg) jalat oli niin mahdottoman pitkät, ettei olisi enää ollut turvallista tai mukavaakaan matkustaa toisinpäin. Lykkyä kaikille etsintään.girl_smile.gif

Edited by Amaryll

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meiltä löytyy Cybexin solution x-fix.

 

Selkänojan säätö ei kyllä kovin helpolla onnistu niin, että lapsi istuisi istuimessa. Me ollaan ainakin säädetty ennen matkaa. Niskatuen säätö on 3-vaiheinen ja sen onnistuu säätämään vain aikuinen. Lapsi ei sitä voi istuessaan säätää.

 

Meillä kangas tuossa istuimessa on se mokkajäljitelmä ja se on kestänyt käyttöä tosi hyvin. On edelleen ihan uuden näköinen, vaikka istuin on yli vuoden vanha. Ehdottomasti laadukkaamman oloinen kuin se peruskangas, jonka kestävyys epäilytti.

 

Ollaan tykätty kovasti istuimesta ja aiotaan hankkia toisellekin lapselle samanlainen, kunhan kasvaa edellisestä yli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on pojat 2v 11kk ja 1v. Isommalla on tällä hetkellä käytössä Maxi Cosi Tobi 5-pistevyöistuin, joka on ollut käytössä siitä asti, kun siirtyi pois turvakaukalosta. Pienempi istuu autossa edelleen turvakaukalossa, ja nyt olisi jo korkea aika siirtää pienempi istumaan isompaan istuimeen.

 

Kysynkin teiltä mielipidettä seuraavaan:

 

-Kannattaisiko meidän antaa isomman pojan istua vanhassa Tobissaan, ja ostaa pienemmälle pojalle vastaavanlainen istuin? VAI olisiko järkevämpää siirtää pienempi istumaan Tobiin, ja ostaa isommalle pojalle turvavyöistuin, tai jokin muu isomman lapsen istuin?

 

Itse olen sillä kannalla, että ostaisimme isommalle pojalle uuden ja tilavamman istuimen, mutta asiassa mietityttää vain se, mikä istuin olisi sopiva. Turvavyöistuin tuntuu aavistuksen turvattomalta, sillä yleensä sitä suositellaan 13 kilosta ylöspäin, ja poikamme painaa vasta n. 12kg. Onkohan olemassa istuimia, jotka ovat tilavampia kuin esim. Maxi Cosi Tobi (ja muut vastaavat turvakaukalon jälkeen tulevat istuimet), mutta pienempiä/pienemmille lapsille tarkoitettuja kuin turvavyöistuimet? Siis jotain sellaista välimallia.

 

Toivottavasti joku osaa valaista minua ongelmassani, luotan enemmän teihin kokeneisiin mammoihin täällä kuin lastentarvikemyyjien myyntipuheisiin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten olisi Cybexin tai Kiddyn palkki-istuin? Noissa on sekä leveydessä että korkeudessa säätövaraa, kun on tarkoitettu palkin kanssa jo 9 kilosta eteenpäin, ja ilman jopa 36 kiloon saakka. Tuotahan voisi sitten ensin käyttää vähän aikaa palkin kanssa (suositellaan 15-18 kg asti) ja sitten ilman sitä turvavyöistuimena.

 

Siis esim. Cybex Pallas tai Kiddy Comfort Pro.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

mäkin suosittelisin Småfolkille palkki-istuinta. teillä ei varmaan poika ole kamalan iso, kun vielä tobiin mahtuu? meillä tuli tuolla 2-vuotiaalla siinä jo vöiden säädöt vastaan, eli jäivät liikaa selän taakse.

 

vaihdettiin cybexin pallas-fixiin,e nkä enää IKINÄ vaihtaisi takaisin, vaikka tobia hehkutinkin aiemmin. :) se menee 18kg:n saakka palkin kanssa ja sen jälkeen, kun jalustan ja palkin jättää pois, turvavyöistuimena. aivan loistava penkki ja ainakin tuo meidän 2v 3kk tykkää kovasti, kun on 'pöytä' edessä.

 

isommalla meillä on solution x-fix ja sekin on loistava. :) meillä on se peruskangas, eikä ole kyllä sekään miksikään mennyt. :) on kuitenkin päivittäisessä käytössä.

 

pääntuen säätö onnistuu kyllä ainakin mulla etupenkiltä. ei nyt ehkä ihan moottoritienopeuksissa, mutta ainakin, kun pysähdytään valoihin tms. on nopea ja näppärä käyttää. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me on kans mietitty hankkivamme tollasen palkki-istuimen. Ihan vielä se ei ole ajankohtaista, mutta valmiiksi jo katselen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostettiin tänään pojalle Maxi-cosin Ferofix ja heti alkoi mietityttää oliko valinta oikea. Testeissä saanut arvisanan heikko mutta kaikki turvallisuuskohdat on hyviä, vain kankaan käsinpesu ja suuri kemiaalikuormitus saivat miinusta. Kuinka vakava asia tuo kemiaalikuormitus on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en tiedä minkä istuimen tytölle (2v4kk) hankkisin. Pituutta hänellä on 98-99cm ja kiloja vasta 12 eli pitkä ja hento! Tällä hetkellä on käytössä BeSafen izi Combi selkä menosuuntaan, mutta siinä ei vöiden säätö ole enää pitkään aikaan ollut riittävä. Lisäksi meillä on Gracon Nautilus mummon autossa, missä myös sama ongelma eli istuimen omat vyöt ei riitä. Senhän saisi seuraavaksi muutettua turvavyöistuimeksi, mutta tytön hentouden vuoksi ei se tule mielestäni kysymykseen.

 

Onko ehdottaa jotain turvaistuinta, joka mahtuisi tämän pituiselle (ja mielellään hieman pidempään)?

Onko selkä menosuuntaan vaihtoehtoja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now