_Lara_

Lapsettomuus TV:ssä

142 posts in this topic

Minulla on tuo elokuva DVD:nä (olen ostanut jo kauan sitten, ennen kuin mitään omakohtaisia kokemuksia) Ja yhdyn kyllä edellisiin eli on todella huono!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä nyt ei ole suoraan "Lapsettomuus TV:ssä" vaan pikemminkin "Lapsettomuus mediassa", mutta huomasin Iltalehden sivuilla jutun siitä, kuinka taantuma näkyy lapsettomuushoidoissa:

"Lapsettomuus vähentää vauvahaluja - ja etenkin lapsettomuushoitoja"

 

Jos nyt haluaa tästä hakea jotain positiivista, niin eipähän sitten ole pahoja jonoja hoitoihin, eikös?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä tykkäsin sinänsä, mutta vähän ärsytti epäaitoudet sen lapsettomuuden suhteen.

 

Ovat mukamas juosseet kaikissa hoidoissa, mutta sitten homma loppuu siihen, että tyyppi makaa gynellä, joka sanoo "ei ole yhtään munasolua irronnut, te ette voi saada lapsia". Siis mikähän skenaario tossa muka oli menossa. Ja sitten pari päivää sen käynnin jälkeen, kun on todettu, että mitään ei ole tekeillä, se on ilmeisesti ovuloinut ja tulee raskaaksi. Mutta jos lähtee siitä, että homma nyt vain on pitänyt yksinkertaistaa niille, jotka eivät tiedä asiasta mitään, niin olihan se ihan viihdyttävä. Joskin Leppilampi kyllä aiheuttaa allergisen reaktion mussa.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä katoin puoleen väliin. Ensimmäisenä tuli paniikinomainen ahdistusitku siinä sairaalakohtauksessa ja sitten vaan alkoi ahdistaa. Mieskin sanoi että tuo ei oo nyt oikea ohjelma kun oon vihdoinkin saanut hoidot pois mielestä.

Tuli vaan valtava ahdistus, ällötys ja oksetus hoitoja kohtaan. Sellanen vastenmielinen olo, puistatus. Yök.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä katsoin ja pidin, mutta ei se täysin uskottava ollut. Tai siis minua jäi vaivaamaan diagnoosi, eli siis munasolu ei irtoa ja sekö oli loppukeskustelu lääkärin kanssa? Ja adoption ehdottaminen?

 

Toiseksi päähenkilöiden rooleista ei käynyt ilmi se raskaus ja kuluttavuus, miten ne toiveet, pettymykset ja hoidot vaikuttavat pariskuntaan pitkän yrittämisen jälkeen. Eli se rankkuuden kuvaus jäi jotenkin ohueksi.

 

Jatkan varmaan katsomista, mutta luulen että esim. vuosi sitten en olisi voinut katsoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mustakin oli ihan ookoo ja aion kyllä katsoa seuraavankin jakson. Vähän tietysti oli outoa, kun sitä lapsettomuutta ei avattu enempää ja reippaasti vaan ehdoteltiin adoptiota.. 

 

Samaa mieltä HIMmelin kanssa, vuosi sitten en ehkä olisi katsonut.

Edited by Napsu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä jätin koko sarjan katsomatta. Voi olla hyväkin, mutta on jotenkin nyt ainakin itselle parempi keskittyä tähän omaan juttuun. Ollaan kuitenkin sen verran hektisessä vaiheessa hoidoissa että päätin keskittyä nyt niihin ja muuhun elämään. Ei tunnu siltä, että "janoaisin" tietoa niin että pitäisi katsoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsoin myös ja tuli toi sama Speran kuvaama olo. Yök! Ja noi epäkohdat häiritsi todella paljon. Et ovuloi, adoptoi, eiku ovuloit sittenkin ja pam, olet raskaana.. En aio katsoa enää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iholla kolmas kausi AVAlla syksyllä 2014


"Iholla-sarjan kolmannella kaudella tutustutaan 39-vuotiaaseen Yrjänään."

"Surua Yrjänän elämään on tuonut kaksoisveljen traaginen kuolema ja lapsettomuus. Hän käy läpi hedelmöityshoitoja vaimonsa Saran kanssa, jotta unelma omasta lapsesta toteutuisi jonakin päivänä."

"Miksi halusit lähteä mukaan kertomaan tarinasi? – Vakavampana syynä oli, että koin tärkeänä tuoda esille mitä lapsettomuus merkitsee miehen ja aviopuolison näkökulmasta. Se on sellainen aihe, johon en itse ole kauhean paljon törmännyt."

"Mihin katsojat pystyvät samaistumaan tarinassasi? – Ne, jotka ovat eläneet samaa tilannetta lapsettouuden kanssa, toki ymmärtävät. Uskon, että tämän myötä myös ihmiset, joilla on mennyt kaikki niin kuin he ovat suunnitelleet, saavat ajatusta siitä, miten kipeitä ja vaikeita asioita nämä voivat olla – etenkin miehelle puolisona. Siitä johtuvat myös aika rajut tilitykset, joita sarjassa on aika ajoin."


http://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/ih ... na/3419274

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klikkaa mua-sarjassa sen Ellan kaverilla Tiialla ja hänen miehellään oli perättäisiä keskenmenoja ja siitä Tiia kovasti kriiseili, mm. petti miestään. Loppujenlopuksi päätyivät kouluttautumaan sijaisperheeksi. Mun mielestä lapsettomuuskriisi oli ihan hyvin kuvattu sarjassa, vaikkakin hiukan hassua että olisko ollut kolmen keskenmenon jälkeen päädytään sijaisperheyteen ilman että lääkäriltä kysellään apuja. Mutta sarjassahan tuo oli sivujuoni, joten pintapuolisemmin avattu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään alkaa AVA:lla Iholla, jossa seurataan lapsettomuushoidoissa käyvää Yrjänää ja tämän vaimoa Saraa. Odotan innolla, että pääsee näin läheltä seuraamaan toisten lapsetonta arkea ja ajatuksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsoin myös tuon Iholla, vaikutti hyvältä!

 

Sitten vinkki toisenlaisen draaman puolelta: Tampereella menee nyt teatterissa näytelmä Rakkauslaulu, jossa on yhtenä isona teemana lapsettomuus (ja toisena teemana rakkaus, parisuhde). Sitä katsoessa riipaisi kyllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toisenlaiset äidit
LIV, Ke 17.9.2014, 21:00

Mirvan ja Hekan saama tuomio lapsettomuudesta muuttuikin odotuksen onneksi.

Miltä tuntuu nähdä esikoisvauva ensi kerran, kun haaveista tulee sittenkin totta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now