heinäruusu

Tjottailu vs. aktiivinen yritys?

228 posts in this topic

Ensimmäisen kanssa en pystynyt kyllä yhtään ottamaan rennosti, vaikka vakaa ajatus oli vaan jättää ehkäisy pois ja katsoa mitä tapahtuu. Ehei, luin kaiken mahdollisen tiedon kierroista ja pituuksista ja muusta, ja hyvin tietoisesti raahasin puoliskon peittojen alle sopivina päivinä. Aktiivinen oli siis yritys. 

 

Tänä keväänä sovittiin että ehkä voisi olla jo sopiva aika alkaa yrittämään toista ja ajastakin päästiin kutakuinkin sopuun. Odotin jo hieman jännittyneenä yrityksen aloitusta ja aikeissa oli siis toimia jälleen hyvin aktiivisesti ja tietoisesti. Phyh, toisin kävi. Samaan aikaan kun ensimmäisen yrityskierron piti alkaa, plussasin ihan yllättäen. Voiko siis vastata kysymykseen että tarkoitus oli olla aktiiviyrittäjä, mutta vahingossa meni tjottiplussaan!  :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkoitus oli tjottailla, mutta niin vaan piti (miehen ehdotuksesta!) ostaa "hymynaamatestejä" ja niillä testata tärppipäivät. :grin:  Sinänsä ihan turhaa testailin, kun mulla on muutenkin niin selkeät limat oviksen aikaan :rolleyes:  mutta jos kerran mies halusi nähdä sen hymynaaman, niin mikäs siinä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tjottailulla mennään. Rajan yrityksen ja tsottailun väliin laitan ovulaation tikuttamiseen. Päiviä lasken ja tunnistan ovulaation suunnilleen limojen perusteella, mutta yritän olla ottamatta asiasta murhetta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me vasta aloitettiin, mutta kaippa tämä heti aika aktiivista on. Mä tunnistan aika selkeästi ovulaation kipujen myötä, joten sitä on väkisinkin aika tietoinen että missä mennään...lisäksi oon käyttänyt jo puolisen vuotta Womanlog -appsia kuukautisten merkkailuun ja sehän laskee myös ovulaatioajankohdan. Kyllä me nyt sitten aika tarkasti ajoiteltiin näiden tietojen pohjalta omaa toimintaa, ja molemmilla on semmonen fiilis että kun kerran yritetään niin yritetään sitten kunnolla. Meilläkun on tuota ikääkin jo jonkin verran...

 

Mä kuitenkin yritän henk.koht. pitää pään kylmänä...pelkään että odotan liian nopeasti plussaa ja sitten petyn kun sitä ei kuulukkaan... :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en taida kyetä tjottailuun, vaikka tiedostankin että voi mennä kauan ennen kuin raskaudun. Ehkäisy jätettiin pois viime viikolla ja eilen tilattiin ovistikkuja. En tiedä olisinko niitä ostanut mutta mies oli sitä mieltä, että varmempaa niiden kanssa. Lähinnä mua kiinnostaa, ovuloinko ylipäätään, koska käytössä on ollut hormoniehkäisy ja mulla on aika paljon ylipainoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä ostin heti ovistikkuja, lähinnä myöskin sen takia, että tietäisin edes alkaako normaali kierto palautua miten nopeasti. Pillerit jätin pois huhtikuun puolen välin jälkeen (ekat menkat alkoi 4 päivän kuluttua lopetuksesta), ja nyt tikutellut jo yli viikon. Peittoja on heiluteltu noin joka toinen päivä parin viikon ajan. Eli aika aktiivisesti tämä alkoi. Hieman alkaa epäilyttämään, että riittääkö tämä "innostus" kovin montaa kuukautta. :D Hirveä kehon merkkejen tarkkailu koko ajan menossa. :D Olisi tosi hyvä jos oppisi näkemään oviksen merkit ihan ilman tikutteluita. En ole oviksen merkkejä koskaan oikeastaan tiedostanut. Yhdistelmäpillereitä olen syönyt n. 10 vuotta ja minejä puoli vuotta, ennen kun jätin nyt ehkäisyn kolmisen viikkoa sitten pois. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luulen, että tässä tjottaillaan. :grin: Toiveet on tottakai korkealla, mutta ovistikkuihin en lähde...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meinaa tulla stressi aktiivisesta yrityksestä :D Ainakin kesän yli tjottaillaan.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä jotain tjottailun ja ay:n välillä, ei ovistestejä ainakaan tässä vaiheessa kuvioon. Mies rennompi kuin minä, totta kai. :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulee, jos on tullakseen. Aktiivisesti emme yritä, mutta reilun viikon verran olemme olleet täysin ilman ehkäisyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vasta ensimmäinen yrityskierto menossa, mutta lasken tämän kyllä yrittämiseksi, en tjottailuksi, koska tikutan mm. ovista jo heti (no tikutin mielenkiinnosta jo viimeisestä odottelukierrostakin).

 

Olemme odottaneet vuosia erilaisten esteiden poistumista ja nyt kun vauva saa vihdoin tulla niin ei kumpikaan malttaisi enää odottaa tai tjottailla rauhassa kuukauttakaan :give_heart:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kumppari mitäs sitä turhaan "pelkästään" tjottaileen, jos kumpikaan ei malttaisi odottaan. :) Eli antaa mennä vaan! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Syys/lokakuussa jätetään ehkäisy pois. Luulen, että ainakin alussa tjottailulla mennään, mutta jos ei vaavikkaa tahdo tulla niin ay:ta kehiin vaan!  :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä oli tärppi tjot meiningillä yk2 joka osottautu tuulimunaks ja sen jälkeen alko ay ja yhet menkat ehti tulla välissä kun tärppäs uudestaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tjottailulla meinataan aloittaa syyskuun alussa :) Luulenpa että silti vähän laskeskelen kiertopäiviä, tuskin maltan kokonaan olla kalenteria katselematta. Ovulaation tikutuksia tms ei kuitenkaan aiota aloittaa. Varmaan siinä puolen vuoden kuluttua yrityksen aloittamisesta aletaan aktiivisemmin yrittämään jos ei heti tärppää

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan yritetty aktiivisesti alusta asti. Ovista olen seuraillut aamulämmöistä, yhtenä kuukautena olen tikutellutkin, mutta se ei tainnut olla oikein mun juttu. Miehellekin kyllä sanon, koska on otolliset päivät, ja ollaan pyritty niitä hyödyntämään, mutta välillä on jäänyt väliinkin. Raskaustestejä en tee ilman erityistä syytä, yhden olen vasta tehnyt, vaikka yli puoli vuotta on jo yritetty.

 

Näköjään tähän ketjuun on joskus tullut kirjoitettua. Meillä esikoisen yritys kestikin lähes kaksi vuotta, ja suurimmaksi osaksi oli aika aktiivista yritystä, vaikka välillä siihen yrittämiseenkin väsyi ja odottelu oli aika raskasta. Mihinkään tutkimuksiin ei kuitenkaan keritty ennen kuin plussa tuli. Nyt sitten aloitettiin tjottailu esikoisen ollessa joku 9kk. Tällä kertaa ajatuksena on siis mennä tjottaillen ja koittaa olla stressaamatta asiasta. Itse asiassa en toivoisikaan tulevani ihan nyt heti raskaaksi, vaan olisin ihan tyytyväinen jos muutama kuukausi menisi. Aateltiin, että puolisentoista vuotta olis meille sellainen minimi-ikäero, mutta mielellään sais olla vähän isompikin. Ollaan kuitenkin nyt varauduttu että tässä voi kestää, niin ei haluta stressata turhia. toisaalta jos plussa tulisikin nopeasti, niin pienen nikottelun jälkeen oltaisiin varmaan ihan tyytyväisiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä yritys oli alusta saakka aika aktiivista ja vuosien varrella siitä sitten tuli ongelma, sillä seksi meni vähän sellaiseksi suorittamiseksi. Edelleenkin seksi on usein suorittamista omalta puoleltani, mutta onneksi tässä kuitenkin on kasvettu tiiviimmäksi pariksi vuosien varrella minun haluttomuudesta huolimatta.

Me aloitimme aktiivisen vauvanteon 2006 keväällä ja esikoinen syntyi 2013 tosiaan useiden lapsettomuushoitojen jälkeen.

 

Omalla tavallaan kotona seksihommat on sitä tjottailua. Ei meistä kumpikaan siihen oikeasti enää usko, että kotona voisi tehdä mitään sellaista, että siitä lapsi saisi alkunsa, mut ei sitä seksiä ole silti kokonaan lopetettu (vaikka joskus tuntuu, että voisin koko hommasta luopua, kun useikaan ei huvita).

Joskus sitä erehtyy näinkin pitkällä kokemuksella kuvittelemaan, että kotonakin voisi tärppi käydä, mut kyllä se luonto sitten muistuttaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

On se vaan vaikeaa pitää tää yritys rentona. En haluis alkaa liikaa tuijottelemaan kalenteriin, mutta eipä oo vielä yksikään kuukausi onnistunut. Nooh, jotain sekin kertoo että tälle sivustolle rekisteröidyin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vuosien varrella on sekä tjottailtu että yritetty ja kummallakin tavalla on tulosta saatu aikaan.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli yritykset tjottailua, en tikutellut oviksia enkä ainakaan alun jälkeen sitten seurannut kiertojakaan. Siksi tajusinkin raskauden mahdollisuuden vasta kun menkat oli kaksi viikkoa myöhässä :) Tämä siis esikoista yrittäessä, tjottailua oli takana silloin kolme vuotta ja usko lapsen saantiin loppunut varmaan kaksi vuotta aiemmin viimeistään. Mutta niin se vaan tuli :)

 

Toisen kohdalla sitten annettiin myös lupa tulla kun on tullakseen ja yhdet kuukautiset tuli kun esikoinen oli 5kk (imetin edelleen) ja siitä kierrosta sai toinen alkunsa. Aika iso ero :D

 

Luulen että sitten jos/KUN aletaan yrittää kolmosta niin en taida pystyä enää tjottailuun, varmaan ihan mielenkiinnosta ainakin tulee kokeiltua nuo ovistikut. Toisaalta seksin ajoittaminen (jota kylläkin on usein muutenkin) ja kaikenmaailman greippimehut ja mitkälieyrtit ei oikein ehkä ole meidän juttu että siltä osin yritys varmasti tulee silloinkin olemaan rentoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tjottailtiin. Tikutin kyllä tosin ovista. Mutta jos ei napannut silloin seksi vaikka tikku huusi plussaa, en tehnyt alotetta tms. Elikkä mulla oli kait ay ja mies tjottaili. :)

 

Meillä oli kerran seksiä siinä kierrossa kun sitten tämä tärppi kävi. Samoin joulukuinen keskenmennyt alkoi kerrasta. Että näinkin voi näköjään onnistua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmaan aikalailla henkinen asia. Joku voi tikutella oviksia ja seurata kiertoa sen kummemmin stressaamatta raskautumisesta. Itselläni kävi niin että tjottailu meni aktiiviseksi koska raskauduimme nopeasti ja on tullut jo pari keskenmenoa. On aika rankkaa olla raskaana ja sitten taas ei olekaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaksi raskautta tullut tjottailulla, joten kai me nytkin sillä aletaan sitten meneen kun kierukka poistetaan. Jos ei onnistu heti (neljänkuukauden sisään) niin sitten varmaan aletaan tikuttaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitähän tämä meidän touhu oikein on? En siis jaksa tikutella ovulaatiota, mutta yritetään kalenterin kanssa melkein verenmaku suussa. :D En myöskään käytä mitään muita lisäravinteita, kuin foolihappoa.

 

Mies oli enemmän tämän "kunnolla" yrittämisen kannalla. Raukalla kun on vauvakuume ja ikäkriisi.

 

Kai me ollaan ihan aktiivisia yrittäjiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now