Sign in to follow this  
Followers 0
Letitia

Eilat

11 posts in this topic

Kaipailen vinkkejä ja tietoa Eilatiin matkustamisesta lapsen kanssa. Tarkoitus on lähteä reissuun 6 kk ikäisen kanssa, mutta kerätään tähän ketjuun toki tietoa kohteesta yleisemminkin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Retki Petraan kiinnostais kovasti, olen "aina" halunnut käydä siellä, mutta onko se tosi hankalaa vauvan kanssa. Näyttäisi olevan koko päivän retki Eilatista, joten bussissa istumista varmaan tulis aika paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me tultiin just viikon reissusta Eilatista. Siellä pääsee hyvin liikkumaan vaunujen/rattaiden kanssa. Vaippoja löytyy hyvin, mutta purkkiruokavalikoima on ihan onneton (olikohan 3 ruokaa ja 4 erilaista hedelmäsosetta). Nämäkin pitää mennä ostamaan isosta kaupasta, kun pikkumarketeissa niitä ei ole (noiden isojen kauppojen löytyminen vaatii vähän työtä). Takseissa ei ole iturvastuimia (en tiedä saako erikseen tilattua, kun me rohkeasti mentiin ilman istuimia).

 

Kohteessa on aika huonot rannat, paljon roskia ja lasinsiruja sekä melko kivikkoista. Yhdessä kohtaa rantaa oli kuitenkin kiva hienoa hiekkaa oleva rantapätkä jossa ei ollut edes roskia.

 

Ruoka-annokset ovat isoja, eikä ravintoloissa ole erikseen lasten kokoisia annoksia. Lastenruokalista kyllä löytyi, mutta se tarkoitti lähinnä tiettyjä ruokia, ei sitä ruuan määrää.

 

Kun me oltiin Eilatissa, niin siellä ei ollut sesonkiaika, joten lasten kanssa liikkuminen oli helppoa, en sitten tiedä miten paljon keskusta ruuhkautuu kun ihmisiä tulee lisää.

 

Taksilla matkustaminen oli aika edullista ja helppoa, takseja oli paljon. Liikennekulttuuri oli muutenkin kiva, kun kaikki pysähtyy suojatien eteen odottamaan.

 

Ainakin näin talviaikaan illat olivat melko vilpoisia.

 

ja hiekkaa on joka puolella joten meidän vanhempi oli aina ihan hiekkanen rymyttyään menemään siellä missä sattuu.

 

Petrassa ei käyty, kun ois ollut todella kallis matka meiltä neljältä. Sitä paitsi epäilen vähän pääseekö siellä liikkumaan vaunujen kanssa, kun ainakin Eilatissa se hiekka oli ihan todella upottavaa. SInnehän pitää kävellä 4(5) kilometriä ennen kun pääsee Petraan ja sama matka takaisin. Noin pienen kanssa kuintekin epäilen, että matka voi onnistua esim. kantorepun avulla ihan hyvin. Mutta oikeaa kokemusta ei ole.

 

Kysele jotain jos haluat tietää tarkemmin.

Edited by anemone83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Petraan pääsee kyllä pienenkin lapsen kanssa, mutta paras vaihtoehto on kantoreppu tai -liina. Rattaat on ison osan matkasta täysin käyttökelvottomat. Koko matkaa Petraan ei tarvi onneksi kävellä, vaan ainakin osan matkasta pääsee hevoskärryillä.

 

Kannattaa muuten varautua siihen, että lämpötilaerot on suuret: varjossa on tosi kylmä ja auringossa tosi kuuma. Matka on suurimmaksi osaksi varjossa, mutta sitten perillä aurinko pääsee paahtamaan kunnolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista, anemone83 ja Nirppu! Harmi että ranta ei oo niin kiva. Viihdytään sitten varmaan enemmän hotellin uima-altaalla se aika mitä voi uida. Pitää miettiä tarkkaan tuota Petran retkeä. Hyvä tieto ainakin, ettei turhaan raahaa niitä vaunuja mukaan.

 

Olisko anemonella lisätietoa ravintoiloista, esim. suosituksia? Onko joku tietty alue missä kannattaisi syödä? Ei oo perehdytty paikkaan vielä yhtään :) Entä onko Eilatissa muita nähtävyyksiä kuin akvaario?

Share this post


Link to post
Share on other sites

me tykättiin CafeCafen ruuista, samoin Gulf reutautant oli hyvä (siellä käytiin kahdesti ja löytyi jopa suomenkielinen menu :P ). Syötiin kyllä rohkeasti myös katukeittiöistä ruokaa ja meille maistui, eikä saatu mitään ruokamyrkytystä. Kertaakaan ei syöty huonoa ruokaa, mutta nuo kaksi ravintolaa jäi erityisesti mieleen. Jos ei muuten tykkää sisäelimistä, niin kannattaa vähän katsoa mitä syö, osassa ruuista on maksaa, munuaisia ja sydäntä (oli kyllä meidän maun mukainen seos, mutta tarjoilija ihmetteli pitkään ja varmisti, että syödäänhän ruoka varmasti). Yksi suomalainen pariskunta kehui ihan mäkkäriäkin, siellä on aika erilainen tarjonta kuin suomessa, koska juutalaiset eivät syö sianlihaa. Muutenkin hyvin löytyy kohtuuhintaisia ravintoloita kävelykadulta rannalta. Se kannattaa muuten huomioida, että osassa paikoista saa iltaruuan vasta klo 19 jälkeen, osa aukee jo 18:30. Meillä nimittäin lapset tarvitsi ruuan viim. heti klo 19. Jossain vähän kauempana on joku pikku brasiliaksi kutsuttu paikka, josta löytyy kuulemma hyviä ravintoloita, itse ei koitettu. ja kun sapatti alkaa perjantaina, niin mikään muu ei ole auki kun rantakadun paikat.

 

Me käytiin akvaarion lisäksi katsomassa delfiinejä ja se oli kanssa kiva paikka (siellä saa myös kokemattomat sukeltaa delfiinien kanssa jos haluaa, ei käyty, mutta mieli teki. Olen itse kerran aiemmin sukeltanut ja on kyllä sen rahan arvoista jos yhtään kiinnostaa). Sittenhän siellä on jossain vähän kauempana Timnan luonnonsuojelualue, vois olla mielenkiintoinen paikka, mutta ei käyty. Jos vaellus kiinnostaa, niin tuolla on muutamia lyhyitä vaellusreittejä merkittynä maastoon (yksi suomalaispariskuta kehui meille sitä). ja kylä tuolta löytyy myös perinteisiä kameliratsastuksia, mönkkäriajelua ja maastoautolla hurjastelua jos semmoinen kiinnostaa.

 

ja se hyvä ranta löytyy rantakadulta läheltä aikuisten urheilupistettä (eli rantakadun toisesta päästä ja siitä vähän keskustaan päin), rannan nimeä en ikävä kyllä muista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisi kiva kuulla millaiset turvamuodollisuudet lentokentillä oli. Ystäväperheellä kun meni muutama vuosi sitten yli 3 tuntia menomatkalla ennenkuin pääsivät lentokentätä jatkamaan matkaa ja silloin se kuulemma ainakin oli ihan tavallinen aika. Itse kuopattiin sen takia viimevuotinen idea tuonne matkustamisesta. Onko homma muuttunut jo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lennettiin vuosi sitten siihen Jordanian puolelle, eikä tulissa mennyt mitenkään pitkään (siis jordanian ja israelin välisessä maatullissa), vaikka meillä tarkistivatkin kaikki laukut (eli ei kannata ottaa mukaan pehmolelua missä on soittorasia sisällä, eikä kirjaa missä on äänet :D). ja lentokoneellinen meitä siinä meni kerralla ja ihan sujuvasti. Ja siellä oli hyvin tilaa antaa lasten touhuta ja liikkua pitkän lentokoneessa istumisen jälkeen. 

 

En sitten tiedä jos siellä on taas vaikka muuttunut käytännöt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

En nyt mee vannomaan, mut luulen, et meidän hotelli oli Yam Suf. Siellä oli ainakin jokunen vuosi sitten tolkuttoman hyvät ruoat, joskaan muuta ei kauheasti jäänyt mieleen. :D Sijainti oli kans ihan jees, lähellä observetoriota ja rantaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0