Beibi

Vanhat vaunut

153 posts in this topic

Ihan järkky tilanne Amaryllillä! Ja vielä käsittämättömämpää että ne tavarat oli oikeasti menty rikkomaan, luulisi nykyään jokaisella olevan sen verran järkeä päässä että hylättyjäkin tavaroita tarjottaisiin ensin talon muille asukkaille ja sitten vietäisiin johonkin Ekotorille. Mutta että ehjät vaunut ja astiat heitetään roskalavalle ja vielä rikotaan ensin! Ei käy järkeen ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitä harmitteli naapuritkin, etteivät huomanneet meidän olevan reissussa, kesä kun oli ja ne jotka tiesivät eivät hokanneet meidän aarteiden joutuneen hävityksen uhreiksi, olisivat varmasti soittaneet meille!!!

 

Olisi sieltä tavarat kelvanneet muillekin, kun kuitenkin oli hyvä sää koko viikonlopun, siihen jos olisivat pihalle nätisti kantaneet ja kyltti kylkeen että saa viedä, niin varmasti olisi yli puolet tavaroista kotinsa löytäneet ja meidänkin tavarat olisivat voineet pelastua.

Vaan siellä oli urakoitsijan porukka, jolle oli sanottu että kopit ja tavarat joita ei ole erikseen merkitty puretaan, jätelavalle!

Huusin sillekkin urakoitsijallegirl_cry2.gif ja se vain sanoi ettei heillä ole aikaa tarkastaa kaiken maailman laatikoita ja jos koppia ei ollut myöhemmin tyhjennettäväksi merkitty niin purettiin pois. Ota yhteyttä isännöitsijään. Ja että nehän on vaan vanhaa tavaraa!!! SIIS KRÄÄK!!! ehkä niille niillä jätkän tampioilla varmaan oli vielä kaljakorikirjahyllyt käytössä!!!!(enkä nyt vähättele raksa tyyppejä, perheessä on ja paljon tunen ihania yksilöitä raksojen joukosta)

Mutta tyhmä ei saa olla!!! skilletgirl.gif JOS LAATIKOSSA LUKEE NIMI JA SÄRKYVÄÄ NIIN JONKUN KELLON PITÄISI SOIDA, no nyt pitäisi varmaan taas rauhoittua, meenyt mikä mennyt ja totta on että ne oli vaan tavaraa, olishan ne voinu mennä vaikka palossakin,,,mutta kun NYYYYYYYHHHHH!!!!

En ole muuten varma merkistä ja laitan tosiaan heti kameran löydettyäni kuvan sekä kopasta että kiinnike osasta!!! Kiitos kaikille sympatiasta! Helpottaa kun muutkin ymmärtävät aarteiden päälle!!!tender.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee vaunuiksi 80-luvun Briot, verhoilu on tummansinistä vakosamettia. Vaunut oli tosi hyvässä kunnossa pientä pölyisyyttä lukuunottamatta kun saimme ne, ainoastaan jalkapeite puuttuu mutta sille tuskin olisi muutenkaan kovasti käyttöä ollut.

 

7831854.t.jpg

 

7831855.t.jpg

 

Sitten kun makuuasento on ihan out niin siirrytään vähän pienempiin rattaisiin, nämäkin Briot niinikään 80-luvulta. Kankaat on alkuperäiset, verhoilin ainoastaan istuinosan oranssiraidallisella jokapoika-kankaalla että saatiin vähän väriä.

Näissä ei mene selkänoja ihan makuuasentoon mutta sen verran alas kuitenkin että pystyy nukkumaan ihan hyvin.

 

7831856.t.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ihanat! Varsinkin rattaat on ihan huiput! Me luovuttiin meidän 80-luvun Brioista kun poika alkaa olemaan niin iso... Ostettiin sitten uudet rattaat, haikeuduella kaipaan meidän vintagevaunuja, ne koristaa nyt lastenhuonetta girl_sigh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Siis aivan käsittämättömän upeat.

 

Eka kerran huomasin tän ketjun, pitääkin selata läpi. Meillä on mummolassa jotkut vanhat vaunut, ainakin ne on ollut mulla käytössä silloin 80 luvun alussa, en tiedä onko ollut isosiskoilla. Pitääpä katsoa niitä vähän tarkemmin. Ensimmäisen kerran niitä tänään tarvitsin ja voi että ne oli ihanan kevyet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vitsi miten hienoja vaunuja täällä. Kotoani löytyy samantyyppiset kuin monet täällä, vihreät vaunut, jotka olleet minulla 80-luvun alussa siis. Ne pitäisi "pyyhkiä pölyistä" vaan ja ottaa jonkinlaiseen käyttöön.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee P:n vanhat 70-luvun vaunut yhdeksi kulkupeliksi. Ne ovat aivan ihanat, samettia ja rottinkikoristelua. Eivät ehkä kaikkein käytännöllisimmät, mutta tunnearvoltaan merkittävät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keksin nyt yhtäkkiä että olisi saatava parveke-/kotivaunuiksi tällaiset retrovaunut... :girl_sigh: Voi kunpa jostain löytyisi suht edulliset, ihan satoja euroja ei tällaisiin ole kuitenkaan budjetoitu. :grin: Saa vinkata jos tulee vastaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^käypä huuto.netistä katsomassa. Siellä oli ainakin eilen parit 60-lukulaiset. Mutta jos uudempia haluat, niin ei taida olla apua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onkohan Huuto.net käytännössä ainoa paikka, jossa voi norkoilla noita vanhoja vaunuja? En kaipaa mitään viime vuosisadan alun laivoja, mutta kyllä vaan noi 70-80-luvun vaunut oli niin paljon sirompia, kauniimmin muotoiltuja ja kauniimman värisiä kuin nykyiset. Minkähän takia nykyvaunut ovat jotenkin niin urheilullisia, raskaita, muodottomia ja ankean värisiä?! :mellow: Vai onko niin että Suomeen eivät sisäänostajat valitse tyylikkäitä kärryjä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaivettiin just mun vanhat vaunut varastosta - Ora-vaunut vuodelta 1984 :)

Ihan sikahyvässä kunnossa siihen nähden, että näitä on käytetty minun jälkeeni kahdella lapsella 80-luvulla ja yhdellä lapsella vielä 90-luvulla. Vaunuissa kaikki alkuperäistä, ja nyt nämä on tulossa käyttöön syyskuussa syntyvälle esikoiselleni.

 

Näyttää ihan samoilta kuin edellisen postauksen vaunut, mutta väri on eri ja työntöaisan tyyli erilainen.

 

http://aijaa.com/0095210346037

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaisko joku neuvoa, mistä sais emmaljungan kuomurattaisiin (vuodelta 1987) uudet renkaat. Ongelmana se, että halkaisijan ois oltava 25cm mutta kaikki uudet on yleensä 30cm ja lastentarvikeliikkeessä hinnat on ihan älyttömiä. haluaisin umpikumiset ja metallinvärisillä vanteilla mieluiten. mulla siis entistyksen alla omat vanhat rattaani joissa renkaat aivan rikki...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä löysin vanhat Jovi rattaat (varmaan 70-luvulta). Niissä on pyöristä jäljellä vain vanteet. Tietäiskö joku sopiiko noihin esim brion renkaat. Halkaisija on maksimi noin 24 cm ja pikalukkokiinnitys. Esim meiän crescentin renkaat menee noihin, mutta on vaan aivan liian isot. Tai sopiiko jotkin muut muut renkaat. Yritän kyllä metsästää kirppareilta renkaita, mutta se on vaan aika hankalaa kun noi on keskivertoa pienemmät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mahtava ketju! Oon nyt viime aikoina katsellut käytettyjä vaunuja huuto.net:istä, kun olisivat halvempia ja mitä luultavimmin kestävempiä kuin uudet. Löysinkin yhdet ihanat, tässä mietin, että ostanko. Tarkoitus olisi verhoilla ne uusiksi. Täältä luultavasti saan sitten hyviä vinkkejä siihen hommaan, kunhan rupean :) Niin joo, ja esikoista odotellaan rv 11+3, eli ajoissa ollaan, mutta laskeskelin, että olis mukavat puoli vuotta aikaa tähän projektiin. En halua pitää kiirettä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

untamoinen- joko ostit käytetyt vaunut/rattaat? itsellä kiinnosti kans 80-luvun lopun kuomurattaat (brio comfort vm 88) ja ostin keväällä sellaiset. nyt ois tarkoitus verhoilla ne uudelleen. kyselin hinta-arviota verhoomosta, ja sanoivat, että maksaa 200-300 euroa. oon ihaillu noita rattaita pienestä asti, ja uskon että vanhat on kestävämpiä kuin nykyiset. ei oo muoviosia ainakaan. kuomurattaat kankaineen on moitteettomassa kunnossa nytkin, mutta kangas on vaaleanpunainen ja haluisin jotain toista väriä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oralla on ainakin viitisen vuotta sitten ollut vanhanaikaisia vaunujen renkaita myynnissä. Kyselin silloin s-postilla ja ihan niitä umpikumisiakin oli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laittelinkin aiemmin oraselille sähköpostia, ja pähkäilyn ja mittaamisten jälkeen tilasin sieltä renkaat. Ja ne sopii TÄYDELLISESTI noihin Joveihin! Jarrukin toimii. Nyt vielä lokasuojan maalaus, istuin osan kovikkeen muotoilu ja viimeiset saumat kiinni, niin tuunaus on valmis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now