Sign in to follow this  
Followers 0
keiju79

Pottailu - minkä ikäisenä / miten?

4 posts in this topic

Hei! Kiinnostaisi tietää, milloin olette aloittaneet pottailun kaksosten kanssa ja miten sen olette käytännössä toteuttaneet?? Meillä ainakin on aikamoista rumbaa ja vahtimista :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jossain ketjussa täällä on siitä jo puhuttu, mutten nyt just jaksa etsiä sitä... :D Ihan hyvä kuitenkin tää omakin ketju aiheelle.

 

Meillä aloitettin kaksosten kanssa pottailu n. 7kk/4kk ki. Aluksi eivät osanneet vielä istua, joten pidettiin heitä potan yläpuolella"sylissä" vähän samaan tapaan kuin jotkut pissauttavat jo pikkuvauvoja lavuaarin tai pöntän yläpuolella. Suhistiin kun pissa tuli tai laitettiin hana valumaan. Potatin vaihtelevasti oman jaksamisen mukaan, mutta pyrin potattamaan heräämisen ja syömisen jälkeen ja ennen nukkumaanmenoa tai ulkoilua. Lisäsin pottailua sitä mukaa kun tuntui, että osaavat pottaan pissata ja kakata. Jossain vaiheessa katsoin ihan kellosta, että milloin vois olla pissahätä :D

 

Niin kauan kuin eivät osanneet istua, potatin peräjälkeen, sitten kun istuivat, laitoin heidät yleensä vastakkain potille istumaan. Viihtyvät paremmin kun oli omanikäistä seuraa :pupu_1: Kyllä se vaati viitsimistä, mutta helpotti sit taas vaippapyykin vähenemisen muodossa ja oli muutenkin kiva fiilis, että tarjoaa lapsille toisenkin vaihtoehdon housuun pissaamisen tilalle. Harkkahousut tulivat päiväsaikaan käyttöön muistaakseni joskus 1,5-2 -vuotiaina. Meillä oli jossain vaiheessa vaihe, etteivät malttaneetkaan istua potalla. illoin annoin jonkun lelun tai kirjan viihdykkeeksi ja jos ei silti malttanut, otin pois potalta. Vaihe meni ohi ja malttoivat taas pissata. Oikeastaan ajoitus taisi olla kaiken a ja o, koska jos oli sopiva pissa- tai kakkahätä, malttoivat istua just sen hetken ku oli tarvis.

 

Toivottavasti tästä muistelosta oli edes jotain hyötyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Penni vastauksestasi! Suositteletteko muutkin tuollaisten "harkkahousujen" hankkimista? Kuinka monet niitä oikein pitäisi olla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli harkkahousuja aika vähän, vissiin yhteensä 3kpl :D Jos haluis käyttää vain niitä ni sit pitäis varmasti olla enempi. Se helpotti sitäkin, että jossain vaiheessa oppivat laskemaan ne housut itse alas eli pääsivät itsenäisesti potalle. Meillä oli tuolloin potat yleensä olkkarissa (jos ei ollut juhlia, vieraita tms) niin olivat aina saatavilla. Ja vähän isompana sit oli kiva sanoa niitä pikkareiksi niin tunsivat itsensä isoiksi tytöiksi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0