Guest Vieras

Tyhmät kysymykset raskausajan ruokavaliosta

403 posts in this topic

Mitenkäs siman laita, käsittääkseni siihen voi alkaa prosentteja kertymään jos tolkuttomiin seisottaa ja antaa käydä? Juotteko ihan hyvillä mielin?

 

(taas tunnen itseni ylineuroottiseksi :blush: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aion juoda simaa, anoppi teki meille muutaman pullollisen. Ei sitä kuitenkaan litrakaupalla päivässä tule juotua eikä isoja määriä kerralla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama täällä, aijon juoda. En usko, että kotitekoisessa olisi enemmän kuin joissain siidereissä joita myydään "alkoholittomana", joissa kyllä jos sitten katson vähän paljonko on jos on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saahan kotimaisia pakastemarjoja (kaupan pakastealtaasta poimittuja) syödä ihan huoletta, ilman kuumentamista? Mansikoita tai mustikoita tulee syötyä päivittäin...

 

kaupan pakastemarjoja valitessa kannattaa huomioida se, että kaikkia EU:ssa kasvatettuja ja poimittuja marjoja saa myydä "kotimaisina", vaikka olisivatkin kaukana suomalaisesta. Eli vaikka pakkauksen etupuolella lukee "kotimainen" voi takapuolella lukeva alkuperämaa hyvinkin olla Puola.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kotisimassa on alkoholia yleensä (täysin yleistettynä ja hyvin pyöristettynä) käsittääkseni pari prosenttia. Samaa lajia siis kuin vaikkapa ykkösoluessa. Itse en kittaisi (enkä kittaa) tuoppitolkulla mutta lasi silloin tällöin tuskin pahaa tekee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä jätin tänä vuonna siman tekemättä, kun sitä tulisi juotua helposti muutama litra parin viikon aikana. Ostin mielummin kaupan simaa, jonka alkoholipitoisuus (0,8 %) on selvästi ilmoitettu. Itse tehdystä noita prosentteja on vaikeaa arvioida, joten sitä en uskaltaisi juoda kuin lasillisen päivässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kysyn täällä kun en löytänyt muualta sopivaa ketjua. Vinkatkaa, jos sopis paremmin muulle.

 

Eli löysin tällaisen väitöstutkimuksen:

http://yle.fi/uutiset/aidin_maitohappobakteerit_voivat_vahentaa_lasten_lihomista/2026643

Lyhyesti sisältö on, että maitohappobakteerit vois vähentää raskausdiabetesta ja lapsen ylipainoa. Lopullisia tuloksia esim. millon, kuinka paljon, mitä valmistetta, kenen, jne. pitäisi noita maitohappoja syödä, ei ole.

 

Mitäs mieltä olette? Aika hurjaa, jos on totta, vai mitä!? Mietin, et pitäiskö syödä, mut ne taitaa maksaa aika paljon eikä viitsisi koko raskausaikaa syödä. Joku ryhmä oli syönyt alkaraskaudessa ja joku loppuraskaudessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos pitää paikkansa, niin mulla onneksi on raskausvitamiineissa maitohappobakteereja lisättynä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 shamppajalasillista simaa tuli juotua tänä vappuna, alkoi kyllä kovasti naurattaa mutta se johtui mitä todennäköisemmin seurasta ja sokerihumalasta kuin siman aiheuttamasta humalatilasta :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pehmeät juustothan ovat vältettävien listoilla jos eivät ole tehty pastöroimattomasta maidosta(joidenkin mielestä silti) niin mietin, että onko kovat juustot samaa kastia? Ollaan lähdössä reissuun ja haluisin syödä siellä kovia juustoja, mutta mitenkähän niiden laita on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän neuvola ohjeessa oli, että kaikki pastöroimattomat maitotuotteet (eli myös kovat juustot) ja sen lisäksi tuorejuustot ja pehmeät juustot vaikka olisivatkin pastöroidusta maidosta tehtyä. Tosin EU maissa matkatessa jo elintarvikemääräykset pitävät muistaakseni huolen, että tuotteet ovat pastöroituja (en nyt aivan sata varmana vanno tätä) Mutta muualla matkatessa kannattaa sitten jo vähän katsella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ranskassa on paljon pastoroimattomia juustoja joten kannattanee pitaytya niissa kovissa varmuuden vuoksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko joku saanut tietoa sillistä? Uusien perunoiden aika kun on...

 

Entä siika?

Share this post


Link to post
Share on other sites

En kyllä muistais että kummassakaan on rajoitetta. Silliä varmaan kummiskin kohtuudella kun on aika suolaista, varsinkin jos turvottaa helposti. Eikös noissa kaloissa eniten ollut rajoituksia vain hauesta. Mie söisin kumpaakin silloin tällöin ja varmasti syönkin kesällä, itse odottelen vielä suomalaisia uusia perunoita, järkevään hintaan, ennen sillikautta.

Edited by syksyn tyttö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanhasta mitä suuhusi laitat -ketjusta löytyy yksi pohdinta sillistä. Tästä eteenpäin muutama viesti. Viimeinen tuomio taitaa olla valmistajan toteamus, että "Tätä kalaa ei ole kypsennetty, minkä vuoksi myös aina listerian vaara on olemassa. --- Emme siis kokonaan voi poissulkea listerian mahdollista esiintymistä sillituotteissamme, joskin se on erittäin epätodennäköistä."

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, tosi tyhmä kysymys:

 

Kun vappusimaan aina muodostuu hiukan alkoholia, miten mahtaa olla muiden käyttämällä valmistettujen simajuomien laita? Tuo vappusiman alkoholimäärähän on tosi pieni, eikä siitä ole haittaa, ellei ämpäritolkulla vetele, mutta voiko eri raaka-aineista tulla jotenkin vahvempaa? Tällaista ajattelin kokeilla: Mansikka-raparperisima

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Käsittääkseni siihen alkoholipitoisuuteen vaikuttaa hiivan määrä sekä käymisaika, ei se, mitä marjoja tai hedelmiä juomaan käyttää. Näyttäisi siis siltä, ettei tuohon linkittämääsi juomaan pitäisi tulla alkoholia sen enempää kuin tavalliseenkaan simaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen _esikko_* syönyt arnoldsin bageleita. Olen varmistanut, että he käyttää Philadelphia tuorejuustoa ja sehän on pästöroitua ja sitä uskaltaa sen verran syödä mitä siinä on. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Oikeastihan sillä määrällä tai kuinka usein syö ei ole merkitystä tautiriskin (listeria) kannalta. Huonolla tuurilla pienestä määrästä saa tartunnan ihan yhtä lailla kuin isostakin määrästä. Sitten taas jo tuotetta vältyetään jonkun muun ominaisuuden takia (lakun glykyrritsiini, maksan A-vitamiini jne.), on syödyllä määrällä merkitystä, ettei saa yliannostusta tuota vältettävää aineitta.

 

Mua ei oo kukaan kieltänyt leikkeleitä syömästä ja oon kyllä hyvällä mielellä vedellyt niitä. Mun käsittääkseni jos haluaa ottaa varman päälle, ne voi käyttää pakastimen kautta. Pakastaminenhan tappaa toksoplasmoosin, joka mun käsittääkseni on se suurin riski noissa lihatuotteissa, joita ei ole kuumennettu riittävästi (toivottavasti en nyt puhu ihan paskaa).

 

Pastöroidusta maidosta tehdyt kovat, kypsytetyt juustot on turvallisia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En löytänyt ainakaan tästä ketjusta vastausta siihen, saako esim. pakastevihannekset pelkässä mikrossa kuumennettua tarpeeksi kuumiksi vai onko pakko keittää kattilassa? Oon tottunut kätevästi sulattamaan ja lämmittämään pakastevihannekset aina mikrossa... Kyllähän ne ainakin kovasti höyryää ja on kuumia pois otettaessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now