Posted August 24, 2014 (edited) · Report post Saako syödä leipäjuustoa? Entäs oreganoa kun se on yrtti? Edited August 24, 2014 by Mariahs Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2014 · Report post ^ Jostain luin, että yrttejä saa käyttää mausteena. Pizzaan oon oreganoa laittanut. Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2014 · Report post Yrteissä lähinnä riskinä on se, että ne olisivat kasvaneet jossain hyvin omituisessa maassa ja sitten niitä käyttäis ihan tuhottomasti, esim. jois yrttiteetä litroittain. Mausteet on jees! Yrttiteetkin, jos ovat luotettavan tekijän tekemiä. Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 1, 2014 (edited) · Report post Mies osti 29.10. kalatiskiltä lämminsavulohta ja se on paperissa jääkaapissa edelleen, voinko syödä sitä? Tarrassa ei oo merkattu mitään viimeistä käyttöpäivää. Normaaliolosuhteissa söisin varmaan surutta. EDIT: Kuumensin sen 200-asteisessa uunissa kunnolla, sillä mennään. Edited November 1, 2014 by airua Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2014 · Report post Kuka osaa nopeasti kertoa saako cheddar -juustoa syödä, jos sitä ei kuumenneta? Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 25, 2014 · Report post ^ Jos se on tehty pastöroidusta maidosta, ei ole mitään hätää. Ja jos tuoteselosteessa ei erikseen mainita, että sitä EI ole pastöroitu, se silloin on. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2015 · Report post Mulla on pussi jotain vuohenjuustolastuja, eli tehty vuohenmaidosta. Ei sanota onko pastöroitu, eikä ole kotimaista. Uskaltaako syödä? Ajattelin varmuuden vuoksi kuumentaa uunissa, esim. laitan pitsan päälle tai lämpimään voileipään. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2015 · Report post ^Uskaltaisin kyllä kunnollisen kuumennuksen jälkeen syödä vuodenjuustoa. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2015 · Report post Mä oon syönyt pizzassa aurajuustoa ja kuumennetussa salaatissa vuohenjuustoa (siis uuniin laitetaan limittäin tomaattiviipaleita ja vuohenjuustoviipaleita) ihan surutta. Molemmissa paketeissa lukee pastöroitu kyllä myös. Nuo lastut söisin kans just vaikka pizzassa. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2015 · Report post Mitenkäs oli raa'an kananmunan kanssa asianlaita? Ei sitä varmaankaan kannata syödä? Pääsiäinen tulossa ja pasha on suurin herkkuni... Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2015 · Report post ^ kotimaisia voi syödä. Ulkomaisia ei oikein mistään edes saa, tasan kerran ravintolassa kysyttäessä majoneesi oli tehty ulkomaisesta munasta. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2015 · Report post Kamamunassa ei ole muuta riskiä kuin salmonella, mikä ei ole erityisvaarallinen sikiölle. Kiusallinen toki äidille. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2015 · Report post Mites ulkomaiset tuoreet mansikat?? Riittääkö hyvä huuhtelu? Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2015 · Report post ^ Tulin kysymään samaa, mies oli ostanut huomiseksi espanjalaisia mansikoita. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2015 · Report post Pese mansikat huolellisesti sen jälkeen, kun olet irrottanut kannat. Kyllä niitä etelämaalaisetkin naiset raskaana ollessaan noin syövät. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2015 · Report post Raskauden kannalta erityistä vaaraa mansikoissa tuskin on, mutta itse jättäisin ne syömättä normaalitilanteessakin säilöntä- ja torjunta-aineiden vuoksi. Mansikkaa kun ei kuoritakaan, niin kaikki aineet ovat siinä pinnassa huuhtelusta huolimatta. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2015 · Report post ^Ai jai, juuri pistin hyvällä halulla muutaman napaani... Jospas tuo vähäinen määrä joskus nauttiessa ei kuitenkaan hirveästi haittaa. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2015 · Report post Mun tekisi myös mieli ihan hirveästi syödä tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita, mutta en tiedä viitsiikö. Olympia-sulatejuustoa ostin tänään ja syön sitä parhaillaan. Ainakin Valion sivuilla vakuutetaan, että voi syödä. Mun on pakko vähän löysätä pipoa, alkaa liikaa kiristämään Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2015 · Report post Oon syöny lidlin tuorejuustoa jonka pakkaukseksessa lukee että se on tehty tuorejuustosta Toivottavasti ei oo kovin vaarallista. En oo kyllä ihan niin paljn syöny mitä normaalisti... Jee, kohta pääsee tästä radista eroon ja voi maistella kaikkia uusia jätskejä Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2015 (edited) · Report post Olen sekä ei-valveutunut kuluttaja että tosi pihalla tuotantoketjuasioista ja muista. Mutta tämän päivän Hesarin juttu Satakunnan jossain meijerissä paljastuneesta listeriariskistä jäi mieleen pyörimään. Miten se siis menee, että esim. ihan pastöroitu maito tai kerma saastuukin listeriaan? Kuinka usein tuollaista tapahtuu? Mistä se riippuu, ts. onko kuitenkin joku isompi tuottaja kuten Valio turvallisempi, vai onko Valiollakin käynyt tuollaista? Jutussa luetellut lukemat listerian vaikutuksista riskiryhmille (ml. raskaana olevat) oli aika karuja. En tarkoita olla hysteerinen enkä sitä, että tuo nyt olisi aivan kamala riski, mutta olinpa jotenkin ehtinyt mielessäni tuudittautua jonkinlaiseen Suomi-auvo-turvallisuuteen ja myös unohtaa, kuinka vakavasta taudista siinä on kyse. Jäi sellainen mieleen, että alan tarkemmin vielä kytätä ainakin tuorejuustojen välttämistä (niitäkin on vaikka missä!). Syön aika paljon töissä lounasta jne joten sitä on melko lailla sen lounasravintolan armoilla sitten. Muoks linkki: http://www.hs.fi/m/talous/a1431480448330 Edited May 13, 2015 by Blixen Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2015 (edited) · Report post Listeria pastöroidussa maidossa on käsittääkseni tosi harvinaista. Raakamaidossa taudinaiheuttajat taas on yleisempiä. Ei ilmeisesti ole pitkään aikaan ollut Suomessa vastaavaa. Maito on varmaankin päässyt kontaminoitumaan jälkikäteen tai sitten kuumennusprosessissa on jotain vikaa (Blixenin antamassa linkissä olikin tästä tarkemmin). Satamaidolla oli jo aiemmin muutakin ongelmia (enterobakteeria). Listeria on tosiaan riskiryhmille vaarallinen. Mutta pitäisin itse ainakin Valiota luotettavana toimijana.. Ainakin Valion mukaan niiden tuorejuustot valmistetaan pastöroidusta maidosta ja vielä massa kuumennetaan + pakataan kuumana. Eli jälkikontaminaation riskiäkään ei pitäisi olla. Toki itse ainakin käyttäisin pian paketin avaamisesta ja säilyttäisin oikeassa lämpötilassa jne. Ja toki Evira suosittaa riskiryhmille mm. seuraavaa: Vältä myös pastöroidusta maidosta valmistettuja pehmeitä juustoja. Ruoanlaitossa kuplivan kuumaksi kuumennetut juustot ovat turvallisia. Kovissa juustoissa listeria ei pysty lisääntymään. Edited May 13, 2015 by rain Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2015 · Report post Voi olla, että tätä on kysytty jo aiemminkin, mutta mitenhän on silli, voiko syödä? Siis tällainen liemessä oleva, lasipurkeissa myytävä (vaikla Abban perhesilli). Olrn myös menossa ensi viikolla laivalle äitini kanssa ja mietin että mitähän siellä buffetissa voi syödä? Onko ns. lämminsavulohi ok? Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2015 (edited) · Report post Sillistä on kyselty ja vastailtu monesti, taitaa kuulua vastausten monimuotoisuuden kanssa samaan sarjaan homejuustojen kanssa. Kannattaa kirjoittaa hakuun silli, sillä löytää itse noita "väittelyjä" ja tekee itse oman valintansa. Nappasin kuitenkin lainauksen yhdestä mielestäni fiksusta kommentista. Auppis: Itselläni on myös jouluun yleensä kuuluneet erilaiset maustesillit. Asiaa tiedustelin mm. Felix Abban kuluttajapalvelusta, josta sain vastaukseksi seuraavaa: Hei, Kiitos ystävällisestä yhteydenotostanne. Sillituotteemme (Abba, Ahti ja Vesta) koostuvat eri tavoin suolatusta kalasta. Tätä kalaa ei ole kypsennetty, minkä vuoksi myös aina listerian vaara on olemassa, joskin se on erittäin pieni ja epätodennäköinen. Tuotantomme puhtaus tarkastetaan useita kertoja vuodessa. Lisätietoa listeriabakteerista löytyy Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran www-sivustolta www.evira.fi. Kiitos aktiivisuudestanne ja mukavaa joulun odotusta! Ystävällisin terveisin, FELIX ABBA OY AB Kuluttajapalvelu 020785 4100 Itselläni siis jää sillit syömättä tänä jouluna. Mitähän sitä keksisi tilalle...? Noutopöydästä varmaan helpoimmin voi sanoa, että lämpimät ruuat ok, kylmien kanssa varuillaan. Näin yleistettynä. Edited May 22, 2015 by Onna Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2015 · Report post Mä sanoisin melkein myös, et kylmä- ja lämminsavulohet, sekä tuorejuustot ja homejuustot kannattaa jättää AINA buffetista ottamatta. Koskaan ei tiedä miten on pakattu tai miten kauan paketit on olleet auki. Lämpimiä ruokia söisin minäkin kursailematta, myös kalaa, ainoastaan naudanlihasta tarkistaisin et on läpikypsää. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 6, 2015 · Report post Kallen mätitahna? Luin jostain että ois ok mutta miksi? Share this post Link to post Share on other sites