Sign in to follow this  
Followers 0
onion

Kivoja kirjoja pienille?

7 posts in this topic

Mulla ois hakusessa kiva pottakirja, mutta tässä ketjussahan vois muutenkin suositella kivoja kirjoja vauvoille/lapsille. Joten paljasta suosikkisi!

 

Eli meillä tuo 10kk harjottelee nyt pottailua, ja ois kiva saada selkee ja miksei vähän hassukin kirja aiheesta potta. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ihan suokkareita on Gunilla Wolden Sanna-kirjat ja Teemu-kirjat. Apua löytyy mm. niin lääkärissä kun hammaslääkärissä käyntiin, päiväkotiin menoon, pikkusisaruksen saamiseen sekä tyttöjen ja poikien eroavaisuuksiin. Ei nyt ehkä ihan vielä 10kk ikäiselle, mutta n. 1½v. eteenpäin. Tosi kivoja klassikkoja :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin tykkään Sannoista ja Teemuista, sekä kaikista Tammen kultasista. Myös Maisat yms on meillä suosiossa. Pottakirjoja on ainakin sellanen kun Jannen potta, jossa kaikki eläimet käy potalla :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Max Velthuijs: Sammakko on sammakko

 

Ja kaikki muut sammakko-kirjat. Kustantaja on Mäkelä. Ihana kuvitus ja lämpöinen ajatus joka kirjassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikki Mauri Kunnaksen kirjat. :lipsrsealed: Eivät ole ehkä ihan vauva-ikäisille, mutta itse olen rakastanut Hui Kauhistus! kirjaa jo varmaan 2,5-3 -vuotiaasta lähtien. Kirjan aihetta ja sisältöä kannattaa toki hiukan ensin selata. Osa on suunnattu vanhemmille kuin osa. Ja kaikkia pikkuisia ei tietenkään kiinnosta kaikki aiheet...

H.C. Andersenin satukokoelmat on myös ihania.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän suosikkeja on ollut n. 1,5v lähtien Richard Scarryn Iloinen autokirja. Tyttö löysi joka sivulta Luru Luteen ääntäkin nopeammin ja ko. kirja on meillä ihan puhki luettu, pitäisi itseasiassa ostaa uusi.. Myös Tipu Topakka on kiva!

 

Joulupukki toi nyt tuon Mauri Kunnaksen Hui Kauhistus -kirjan ja sekin on 3v:n suosikki. Luulen, että se kokee myös puhkiluetun kohtalon lähivuosina.

 

Tyttö tykkää myös Mimmi Lehmä -kirjoista ja nuorempana Puppe-kirjat oli huippuja!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pottakirjoista meillä on hittejä "Nyt Potalle!" (jossa pääosassa pieni Kaappo-karhu), tekijänä Virginia Miller, sekä englanninkielinen "No More Diapers for Ducky" / Bernette Ford & Sam Williams. Tuo englanninkielinen on muuten niin yksinkertaista englantia, että jos vaan haluaa sen lukee helposti suomeksikin ilman että tarvii kääntäjän apua. Molemmat kirjat on lyhyitä eli n. yksivuotiaankin kärsivällisyys ja käsityskyky riittää niiden seuraamiseen. Lainattiin joskus kirjastosta muitakin pottailuaiheisia kirjoja, esim. Oskari ja potta, mutta se ei jotenkin lyönyt läpi meillä.

 

Muista kirjoista meilläkin Sanna- ja Teemu-kirjat on ihan suosikkeja. Myös kirjastosta löytynyt "Veera tahtoo oman peittonsa" on meillä ollut suuri hitti, koska meillä on myös tärkeä peitto, jota ilman uni ei tule. Mimi-kirjat on myös jostain syystä olleet lapsesta ihania, esim. "Ei! sanoo Mimi".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0