miisukka

Vauvan vaatteiden pesu

79 posts in this topic

Kuten jo tuossa aiemmin on vastattu, 60 astetta riittää, se tuhoaa virukset ja ulosteperäiset bakteerit. Kestovaippojen materiaalit kestävät kyllä 90 asteen keittopesunkin, mutta sille on tarvetta äärimmäisen harvoin - yleensä hajuhaitat johtuvat pesuainejäämistä, joten turhia keittopesuja voi välttää käyttämällä oikeanlaisia pesuaineita oikeanlaisilla annostuksilla sekä pitämällä pesukoneen puhtaana. Kaikki täyspuuvillaiset vaatteet myös kestävät 60 asteen pesun, vaikka ohjeena olisikin 40 astetta, ainoastaan painatukset saattavat kulahtaa nopeammin. Jos puuvillavaate on kutistuakseen pesussa, se kutistuu alemmissakin lämpötiloissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos myös rouva Tossavaiselle :) Huomenna laitan ensimmäisen vauvapyykin pyörimään.

 

Muoks. Jos 60 asteen pesun tarkoituksena siis on tuhota virukset ja ulosteperäiset bakteerit, niin sehän ei tarkoita että uudet, kaupasta ostetutkin vaatteet pitäisi käyttöönottopestä noin kuumassa, vaan käytetyt vasta.

 

Äh. Kaippa mä pesen vaan kaikki summan mutikassa siinä 60 asteessa varmuuden vuoksi. Ei tämä nyt näin vaikeeta voi olla. :P

Edited by Aeria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastasyntyneen pyykit pestiin pitkälti erillään kun tuli paljon kakka- ja pissavahinkoja, ja siis 60 asteessa (et pöpöt kuolee) ja kestovaipat muiden vaatteiden kanssa samassa. Omat lakanat ja pyyhkeet myös pestiin samassa jos kone oli vajaa et tuli täyteen. Käyttöönottopesen kaikki vauvan vaatteet ja omat alusvaatteet et teollisuuden ainejäämät lähtee pois, ja kun niitä kuitenkin kaupassa on kymmenet ihmiset lämineet. Nyt kun ajattelen niin hölmösti pesin myös kaverilta saadut käytetyt puhtaat vaatteet 60 pesussa vaikka vähempikin ois riittänyt.. Pestä hausin nekin kun en voi setää kaverin käyttämän Arielin hajua :P

 

Vauvan synnyttyä siirryttiin pesemään kaikki pyykit LV pesupulverilla, ja sitä annostelen pienen kahvimitallisen eli huomattavasti vähemmän kuin ohjeessa neuvotaan. Huuhteluun käytetään satunnaisesti etikkaa. Nyt kun vauva on jo 11kk eikä vahinkoja tuu pestään pyykit enimmäkseen sekaisin, liinavaatteiden sekaan 60 pesuun laitan paljon vauvan vaatteita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^On muuten totta, että jo tosi vähällä pesuainemäärällä saa puhdasta pyykkiä. Mua aina ärsyttää, kun mies lotraa pesuainetta ihan kauheesti, kun vähempikin riittäisi. Joo, sori ot. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anoppi sanoi tässä kerran jutellessamme, että pienelle vauvalle kannattaa sitten ostaa vaan valkoisia vaatteita, niin ne saa samaan pyykkin ilman värivahinkoja, koska ne täytyy keittää. Olin hetken tässä mielentilassa: :blink:

Meillä oli muutama ihan valkoinen vaate ja mun mielestä se on huonoin mahdollinen väri, koska "värivahingot" näkyy niissä älyttömän hyvin eli kakkatahrat jos tulee huteja :grin: Joskus jos ei ole vaatetta päässyt heti pesemään (vaate on ehtinyt kuivua) niin se ruma, keltainen kakkatahra ei ole meinannut irrota sitten millään.

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Toisaalta valkoisen puuvillavaatteen voi aina valkaista, jos siinä on pahoja tahroja. Tästä syystä anoppi kertoi suosineensa leikki-ikäisillä muksuillaan valkoisia kesävaatteita. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Totta! Meillä tuli just yks päivä tytöltä sellaset norsunkakat ettei vaippa pidellyt niitä sitten alkuunkaan. Ja jalassa tietty valkoset pökät...girl_crazy.gif Vein heti likoomaan, että ei kuivu. Seuraavana päivänä hieroin sappisaippuaa ja sitten pesin koneessa ja lähti!

 

Meillä pyykit pestään seuraavasti:

 

-värilliset 30-40°

-valkoiset (vaaleat) 40°

-mustat (tummat) 30-40°

-pyyhkeet ja lakanat 40-60°

 

Lastenvaatteet menee siellä muiden vaatteitten seassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole ajatellut pestä erikseen, tosin vauvan vaatteet tulee olemaan aika vaaleita, ja itselläni ja miehelläni ei vaaleita vaatteita ole, joten tulee ehkä pestyä erillään aikuisten vaatteista. Usein kahden tytönkin vaatteet tulee pestyä erillään meidän aikuisten vaatteista, koska molemmilla paljon pinkkiä, lilaa ja vihreää ja keltaista. Aikuisten vaatteet on usein eri värisiä, joten useimmiten ne lasten vaatteet tulee pestyä erikseen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

En pese aikuistan vaatteista erillään, mutta pesen kaikki vaatteet hajuustettomalla ja herkälle iholle sopivalla nestemäisellä pesuaineella.. On ollu passeli meiän vauvalle :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pestään muutenkin pelkästään hajusteettomia pesu- ja huuhteluaineita. Yleensä pesen erikseen "aikuisten vaatepyykin" 40 asteessa huuhteluaineella ja sitten vaippa- ja vauvanpyykin ( + pyyhkeet ja liinavaatteet jos niitä ei tule yksinään täyttä koneellista) 60 asteessa ilman huuhteluainetta. Muutamat hienommat vauvanvaatteet sietävät huonosti pesua kuumalla joten pesen ne sitten aikuistenpyykin seassa ja laitan tarvittaessa sappisaippuaa tms. kakkatahroihin. Alkuun meillä käytettiin harsovaippoja ja ne pesin pariin otteeseen 90 asteessa jotta puhdistuivat kunnolla koska ne värjäytyivät niin helposti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen saanut vauvan vaatteista hyvin ruokatahrat super 10:llä ja hieman vanhemman lapsen housuista lähtee myös ruoho jäljet. Sama aine käy kotona myös kaikkeen vettä kestävään pesuun. On edullista käytössä kun on tiiviste ja vielä luontoystävällinen.

 

Täältä tuotetta ainakin saa

http://goldenstore.w....com/index.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilla pestaan mun ja vauvan vaatteet yhdessa 40 asteessa. Valitsen yleensakin miedot pesu- ja huuhteluaineet eika mitaan ongelmia ole ainakaan tahan mennessa ollut, joten nain on ihan hyva meille. Pukluliinat, peppupyyhkeet, yms. pesen meidan molempien lakanoiden kanssa 60 asteessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon pessyt vauvan vaatteet erillään miedoilla pesuaineilla ja ilman huuhteluainetta. Ainakin osa aikuisten ja isoveljen vaatteista on ollut niin paljon likaisempia kuin vauvan vaatteet, etten ole halunnut, että pesukoneessa sekoittuu vauvanvaatteisiin mitään. Meillä on ollut niin paljon vauvanvaatteita, että olen pystynyt pesemään täysiä koneellisia myös vauvanvaatteita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minua hieman ihmetyttää, että osa ilmeisesti pesee vauvankin vaatteet hajusteellisella pesuaineella. Ehkä se ei sitten tosiaan kaikki haittaa. Ainakin osa käytettyinä ostamistani vaatteista tuoksuu voimakkaasti pesuaineelle. Pesen kyllä kaikki vaatteet ennen kuin otan ne vauvalle käyttöön.

 

Ajattelin käyttää mahdollisimman vähän pesuainetta ja ehdottomasti hajusteetonta, mahdollisesti pesupähkinöitä. Tahrojen poistoon toimii hyvin sappisaippua. Voi siis olla, että vauvan vaatteet pestään erikseen. Paitsi kestovaipat, nekin taidan erikseen. Onneksi on pieni pesukone.

Edited by Kurukulla

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Itse kans pesen aina hajusteettomalla. Edelleen, vaikkei tuo mikään pikkuvauva enää olekaan. Kirpparilta ostin haalarin, joka haisi todella voimakkaasti pesuaineelta, eikä se haju lähtenyt siitä edes pesun jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä olen myös huomannut kirppareilta ostaessani, että ihmiset pesee vauvojen vaatteita voimakkaasti hajustetuilla pesuaineilla ja huuhteluaineilla. Todella vastenmielistä, en ikipäivänä itse tekisi niin. Kiva niitä sitten pestä ennen käyttöä kun koneessa olevat muut vaatteetkin alkaa haista..

Meillä käytetään aikuistenkin vaatteisiin vain hajusteettomia pesuaineita ja tarpeen mukaan lisänä etikkaa. Huuhteluainehan on tunnetustikin aivan turhaa. Vauvanvaatteet on tähän asti pesty erikseen, kaikki 60 asteessa. Ostan vain vaatteita jotka saa pestyä kunnolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pestään vauvan (kohta puolin 1v) vaatteet erillään meidän vaatteista omalla pesuaineella ja erottelee ne vielä värillinen valkopyykki ja värilliset erikseen mukana vielä värinkerääjä liinojen kera, hmm.. neuroottisia ko:D no olen päässyt kuitenkin silittämisestä yli, silitin kaikki vaatteet + harsot mitä kului paljon.. ekan puoli vuotta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pestään vauvan vaattet erillään aikuisten pyykeistä. Valkoiset ja värilliset pestään toki myös ominaan. Vauvan vaatteita olen pääsääntöisesti pessyt pesupähkinöillä ja joskus MiniRiskillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pesen kaikki vaatteet samassa, erottelen vain värien (valko-, kirjo- ja mustapyykki) ja pesulämpötilojen mukaan. Käytössä hajusteettomat allergiatestatut pesuaineet.

Rehellisesti sanottuna en kyllä ymmärrä yhtään miksi vauvan vaatteet pitäisi pestä erillään. Puhdastahan siinä pesussa tulee kuitenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapsi jo reippaasti yli 2 vuotias ja edelleenkin vanhasta tottumuksesta pesen hänen pyykkinsä omana satsinaan, hajusteettomalla pesuaineella tietenkin. Voisipa pyykit ihan hyvin yhdistää meidän aikuistenkin pyykkeihin ja käyttää hajusteetonta pesuainetta kaikkiin, mutta sujuupa se näinkin ja pienempi vaiva sitten pyykkien lajittelussa kun kaikki menee samaan kaappiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on ollut tapana pestä ihan pienen vauvan vaatteita 60-asteen pesussa, mutta sitten kun olen pessyt vauvanvaatteita 40-asteessa niin olen pessyt ne aikuisten vaatteiden kanssa samassa. Käytän koko perheelle samaa hajustamatonta pesuainetta. Vauvan vaatteita en pesisi missään nimessä hajustetulla pesuaineella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä vannoin etten ikinä käyttäisi huuhteluaineita, koska aiheuttavat allergiaa, mutta sorruin, koska halusin vaatteistamme hyväntuoksuisia :/ Vauvalle olen ostanut Erisanin kirjopyykille tarkoitettua pesuainetta. Pohdin, että voisin hyvin pestä valkoisia 40-asteessa pestäviä vauvanvaatteita meidän omien valkoisten kanssa, mutta käyttäen tuota Erisania. Mutta sitten päästään ristiriitaan, eli vauvan petivaatteet pitää pestä tuoksuttomilla, mutta kuitenkin saattaa nukkua meidän sängyssä, jonka petivaatteissa käytetty huuhteluaineita.. Huh, menipä vaikeaksi ja pitänee pohtia uudestaan asiaa. Käytän huuhteluainetta kuitenkin melko vähän, koska inhoan voimakasta huuhteluaineen hajua, mutta kuitenkin....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauvan vaatteet pestään samassa muiden vaatteiden kanssa ja yleensä 60 asteessa. Ainut on jos on jotain yltiölikaista pyykkiä, niin sinne sekaan en vauvanvaatteita laittaisi. Ja koko perheelle käytän ehdottomasti hajusteetonta ja zeoliititonta pesuainetta, KW:n tai LV:n jauhemaista ja erisanin nestemäistä pesuainetta ja tahranpoistoon toimii sappisaippua. Kamalaa on saada jostain vaatteita, jotka haisee hajustetuille pesuaineille, ei tahdo hajut lähteä edes yhdellä pesulla. Ihmiset on varmaan niin turtuneita noihin hajuihin, etteivät itse huomaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now