Moksis

Sotkuasotkuasotkua

10 posts in this topic

Miten teidän taaperot saa syödessä sotkua aikaiseksi? Siis syödäänkö vaan siististi lautaselta, mitä on tarjolla ja ruokailuhetki on siinä, vai lentävätkö lasit, lusikat, leivänpalat, lihapullat.. Mitäs tuollaiselle heittelijälle muuten pitäis tehdä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Useimmiten tuo meidän 1 v 1 kk poika syö ihan nätisti. Tai eihän tuo itse vielä oikeastaan syö, mutta omalla lusikallaan auttaa ja maidon juo itse. Sitten jos alkaa heittelemään leipää tai tiputtamaan lusikkaa tarkoituksella lattialle niin ensin otetaan leipä/lusikka pois ja jos pelleily jatkuu niin syöminen lopetetaan. Jos oikeasti on nälkä ja tahtoo syödä niin sitten ei leikitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika 1v 2kk syö itse. On syönyt nyt pari kuukautta. Mielestäni ollaan pienellä sotkulla päästy muihin verratuna. Meillä poika tykkää ruuasta sen verran ettei sitä pahemmin heittele ;) Lusikka saattaa joskus tippua, mutta sekin on yleensä vahinko. Lautaset ja mukit pysyvät kyllä pöydässä. Meillä on ihan posliinilautaset käytössä. Se mikä meillä ainakin vähentää sotkua on että poika istuu Tripp Trapissa. Se tulee ihan pöytään kiinni, että jos ja kun jotain menee ohi niin se tippuu tabletin päälle. BB:n kourullinen muoviruokalappu on myös tosi hyvä. Minä käytän vielä keittiö pyyhettä pojan sylissä ruokaillessa. Usein tahtoo sormet pyyhkiytyä housuihin. Ja jos tahallaa meillä jotain heitellään niin se otetaan kyllä pois.

 

Nyt tässä surffaillessani on poika syönnyt aamupuuron ja leivän :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisää vinkkejä mitä voi tehdä sotkijalle ja tavaroiden heittelylle ruokapöydässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on keittiö ruokailun jäljiltä kuin sotatanner. Tyttö syö itse käsin ja välillä vähän viskoo sapuskaa lusikalla pitkin lattioita. :D Ruokalappua tuo tahtonainen ei suostu pitämään ja tripptrappkin tönäistään vähän väliä kauemmas pöydän reunasta. Olen kuitenkin antanut melko vapaasti touhuta koska uskon että homma alkaa kokeilujen kautta sujua paremmin kuin kieltämällä ja rajoittamalla. Pääosin kuitenkin ruokaa menee tosi hyvin suuhun ja lähinnä vain epämieluisat ja uudet maut päätyvät lattialle (tai verhoihin... :P ).

 

Kotona pidetään jo ennestään tahraisia vaatteita ja ruokailun päätteeksi äiti sitten luutuaa lattioita ja tyttö nauraa käkättää ihastuneena tuolissaan ja taputtaa käsiään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lentelee kaikki mahdollinen ja mahdotonkin. Ja sotkua tulee. Syömisen apuvälineinä monesti vähän lukemista tai jotain lelua tai kippoa, jotka jossain vaiheessa rupeevat kyrpimään ja sitten niitä paiskotaan. Pitäis luopua moisista ja lopettaa ruokailu, jos ruvetaan pelleilemään. Mutmutmut.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sotkuasotkuasotkua meilläkin. Asiaa varmaan hankaloittaa se että poika on aika kranttu syöjä ja usein puljauttelee ruokaa ulos suusta tai kaivelee sitä kädellä ja viskoo lattialle. Ja oma lusikka on oltava aina kädessä ja sillä sitten sotketaan ruokaa pitkin pöytää.

 

Me vaihdettiin puinen syöttötuoli Ikean antilop -syöttötuoliin. Se on muovinen, joten siitä on helppo pyyhkiä sotkut pois eikä ne kovetu siihen niinkuin puuhun, ja siinä on myös oma pöytä jota sotkea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä neidillä ihme haarukka/lusikka vaihtamis kausi :D Eli jos meillä on erillaiset haarukat kaikilla tai vaikka samanlaiset niin...Jossain vaiheessa ruokailua neiti haluaa jonkun meidän kanssa vaihtaa niitä :D Ei kyllä suostuta tollaseen ja koitetaan sanoa että on ihan samanlaiset kuin meillä ja sillä voi ihan hyvin syödä :)No sit jos lautasella

on jotain mistä ei tykkää niin sitten se otetaan käteen ja heitetään lattialle :angry: Vaikka kuinka sanotaan että jos ei tykkää niin jättää sen lautaselle eika heitä lattialle... *huoh* Toi on niin ärsyttävää <_<

Edited by Emppu78

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on hyvin paljon sotkua. Ruokaa kaivetaan suusta, paljon heitetään lattialle. Kaikki epäilyttävän näköinen saa heti huutia. Sormin syöminen onnistuu ihan hyvin, yli puolet menee suuhun, mutta sellaset ruuat jota sormin voi syödä kranttu "yök-en-syö-kökköjä" on aika vähissä. Lusikalla ei vielä ihan onnaa tarpeeksi hyvin ruuan meneminen suuhun asti, mutta ei tässä auta muu kuin harjoitella. Äiti ei vaan jaksais sitä sotkua joka ikisen ruokailun jälkeen. Kun sitä tosiaan on ihan joka puolella. Mulla on imuri syöttötuolin vieressä, ruokailun jälkeen sitten imuroin leivänpalaset ja pojan ja poika hekottaa innoissaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika hyvin tuntuisi tuo syöminen jo sujuvan. Lattialle tietysti tippuu osa ruoasta ja kädet ovat ruoan peitossa, mutta tahallaan ei visko (ellei sitten unohdu lapsi syöttötuoliin kylläisenä, kun äiti lukee lehteä vieressä...). Lomaillessa ei hirveästi päässyt harjoittelemaan lusikalla syömistä, kun kyläpaikoissa ei samalla lailla kehtaa sotkea. Aika hyvin on kuitenkin riittänyt se, että saa harjoitella tekniikkaa hiekkalaatikolla. Kun osaa laittaa lapiolla hiekkaa kakkumuottiin, onnistuu lusikalla lautaselta syöminenkin jo kohtuullisesti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now