Sign in to follow this  
Followers 0
silvis

Vauvan kanssa lomailu, mitä tehdä suomessa?

8 posts in this topic

En löytänyt ainakaan ihan tämäntyylistä ketjua. Miten on muut viettäneet esim. kesäloman n. vuoden ikäisen lapsen kanssa? Missä käydä ja mitä tehdä suomessa? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan oltu vain kerran tähän mennessä kotimaassa reissussa. Viime kesänä poika oli just täyttänyt 2v kun lähdettiin Lappiin ja oltiin myös Norjassa. Yövyttiin pääosin teltassa hienoilla paikoilla, viimeinen yö vain leirintäalueella mökissä. Ajomatkat oli pitkiä, mutta hyvin poika jaksoi istua. Suomessa ei sinänsä kovin monessa paikassa käyty... Joulupukkia toki käytiin katsomassa Rovaniemellä, lisäksi pysähdykset Torniossa josta piipahdus Haaparantaan Ruotsin puolelle...Karhunpesäkivi Inarissa (?) oli ihan kiva paikka, Inarissa on myös saamelaismuseo jos sellanen kiinnostaa, meillä ei siihen ollut aikaa :( Kuivaniemeltä löytyy tosi ihana vanha leirintäalue jossa siis itsekin se yö oltiin. Siellä pääsee umaan Perämeressä. Takastullessa pysähdyttiin Pyhäsalmen Vaskikelloilla ja siitä poika piti kun pääsee niitä itse soittaan. Ensi kesänä olis tarkoitus lähteä taas, eri reitti vain otetaan ja keskitytään vielä enempi tohon Norjan osuuteen, siellä on niin hulppeat maisemat :girl_pinkglassesf: Ei malttais enää odottaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä olis tarkoitus kesällä pojun kanssa lähteä ainakin partioleirille Lappiin. Poju on tuolloin 1v5kk. Lisäksi varmaankin käydään Ähtärin eläinpuistossa, kun kuitenkin sukuloidaan sillä seudulla. Jos innostutaan, niin saatetaan käydä vielä Itä-Suomessa perheystävän mökillä. Niin ja jos suunnataankin Helsinkiin, niin Korkeasaari on listalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin kaipaisin tänne lisää vinkkejä, mitkä olisi kivoja kohteita pienten lasten kanssa matkustaville! Me mennään ensi kesänä Itä-Lappiin ja pojat on silloin 1- ja 3-vuotiaita. Mitään suuria huvipuistoja ei vielä kannata koluta, vaan todennäköisesti ihan tavallinen leikkipuisto on enemmän heidän makuunsa. :) Tarkoituksena on ajaa täältä lounaisrannikolta Keski-Suomen kautta pohjoiseen ja tulla länsirannikkoa pitkin takaisin. Muutama yö ollaan sekä mennessä että tullessa matkanvarrella ja varsinaisessa kohteessa kolme tai neljä yötä.

 

Mihin kannattaa poiketa - missä on parhaat leikkipuistot, eläintarhat, kahvilat, ruokapaikat, lastentarvikkeiden kirpputorit jne...? :)

 

 

Voisiko muuten tuota otsikkoa vähän muokata koskemaan yleensä pienten lasten kanssa lomailua, ei pelkästään vauvoja? :)

Edited by Liisa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liisa, en nyt saanu ihan kiinni kuinka ylös asti olette tulossa, mutta Ranuan eläinpuisto on kyllä huippu mun mielestä :) Siellä viihtyy lapset varmasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai katos, toinenkin ketju. No, katsonpa sieltäkin... :)

 

Ida-Mari: Ollaan menossa vähän vielä Rovaniemeä pohjoisemmaksi, tai oikeastaan koillisemmaksi, ihan itärajalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm no se itäinen etelä-Lappi on mulle vähän tuntemattomampaa aluetta, mutta tosiaan toi Ranuahan on siinä huudeilla tai jopa matkan varrella, riippuen vähän mitä kautta olette menossa. Jos se vaan sattuu siihen niin suosittelen kyllä! Siellä on myös semmonen Kotieläinpuisto, missä on hanhia, lehmiä, hevosia, fasaaneja, vaikka mitä. :) Ja sit jos ajatte länsirannikkoa alas, niin jos Tornio/Haaparanta sattuu siihen matkan varrelle niin ehdottomasti käytte Haaparannalla Candy Worldissa. Noin pienet lapset ei välttis niinkään siitä karkkipuolesta vielä tajua, mutta siellä on tosi ihana "leikkipaikka" eli siis vähän HopLopin tyylinen iso leikkialue liukumäkineen pallomerineen kaikkineen. Ainakin isompi poika viihtyy takuulla, mutta miksei pienempikin. :)

Edited by Ida-Mari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0