Sign in to follow this  
Followers 0
hiljaisuus

Eskarilaisen hoidontarve

2 posts in this topic

Minkä mittaisia päiviä eskarissa on ja tarvitseeko teidän eskarilaiset hoitoa eskaripäivien lisäksi?

Ovatko aamupäivät hoidossa vai iltapäivät, vai sekä että? Miten nuo eskarilaisten päivähoitopaikat on järjestetty kunnassanne/kaupungissanne. Onko eskarilaiset omana hoitoryhmänään, vai ovatko muissa ryhmissä ne iltapäivät?

Sähköpostia olen meidän kunnan päivähoitovastaavalle jo laittanut, mutta kiinnostaisi tietää miten muualla toimitaan...

 

Eskariin ilmoittautua pitäisi ja samalla on nuo päivähoitoasiat mietinnässä, joten olisi kiva kuulla kokemuksia muilta, jotka noista asioista enemmän tietävät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä eskari on päiväkodin yhteydessä, ja eskarilaiset on omana ryhmänään. Kaikki ryhmässä olevat tarvitsevat eskarin lisäksi enemmän tai vähemmän myös päivähoitoa; pelkkää eskaria käyvät ohjataan koululla järjestettävään esiopetukseen. Päivärytmi meidän eskarissa on periaatteessa sama kuin muilla ryhmillä, paitsi että virallisesti klo 9-13 on joka päivä (paitsi koulujen loma-aikoina) esikoulua. Käytännössä kuitenkin tuohon aikaan sisältyy normaalit päiväkodin rutiinit eli esim. aamupäiväulkoilu, lounas ja lepohetki. Ihan varsinaisia eskaritehtäviä tehdään siis ehkä tunti päivässä, ja päivästä riippuen ne voi liittyä äidinkieleen, matematiikkaan, kädentaitoihin, musiikkiin tai liikuntaan.

 

Meidän eskarilaisen päiväkotipäivät on ihan saman mittaisia kuin ennen eskariakin eli menee päiväkotiin noin klo 7.30 ja haetaan klo 16 jälkeen. Hän on siis hoidossa sekä aamulla että iltapäivällä yhteensä noin 4-5 tuntia eskarin lisäksi, ja hänestä maksetaan näin ollen puolipäivämaksu.

Edited by Köllis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0