Sign in to follow this  
Followers 0
Tinzu2012

Missä iässä olet aloittanu antaan vauvalle puuroa+

9 posts in this topic

Hei!

Olisin kiinnostunut siitä minkä ikäisenä olette antanu vauvalle ekankerran puuroa? ja mitä puuroja? Ja voiko puuroa antaa 4kk vauvalle ja jos sitä antaa niin onko siitä jotain vaaraa ym.?

 

T:mietteliäs äiti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä otettiin ensimmäisenä kaurapuuro kuvioihin viikkoa vaille 7kk iässä. Viljoista sanotaan että pitäisi aloittaa aakkosjärjestyksessä (kaura, ohra, ruis, vehnä). Keitin ihan tavallista kaurapuuroa pienen määrän veteen, soseutin hiutaleita ennen keittämistä hiukan.

 

Mutta en tiedä miten pienelle voi/kannattaa viljoja aloittaa, meitä (6kk täysimetys) ohjeistettiin neuvolassa että eka otetaan kasvikset ja hedelmät ruokavalioon ja vasta sitten viljat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tytöllä ollaan soseiden alotus alettu jo viikkoo ennen ku täytti 3kk. ku rintamaitoo ei tullu ja korviketta meni 3litraa päivässä. Nyt meillä ollaan 4ateriaa päivässä. aamulla ja illalla hedelmäsosetta ja lounas ja illallalinen jokin kasvissose ja korviketta menee 1-2litraa päivässä. Meillä on liikkusa ja todella kasvava tyttö. Oli 4kk neuvolassa 66cm ja 8,65kg. Siks kyselen tota puuro juttuu et onko siitä haittaa et jos alkaisin antaa vaikka iltapalaksi sitä,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä muksut on syöneet perunaporkkanavelliä 2,5kuisesta. Kauravelli tuli kuvioihin 3,5kk yhdellä 4kuisena. Nelikuisena söivät/maistelivat myös hedelmä ja kasvissoseita. meillä aloitettiin pepovelli koska olivat yölläkin nälkäisiä. Vellin kanssa nukkuivat. (esikko tosin on nukkunut yönsä viikon ikäisestä, mutta oli laiha vauva, joten neuvola kehotti lisäämään ruokaa.)

 

Kaurapuuroa (veteenkeitettyä) ovat syöneet 4kuisesta. Meillä tosin ei kenelläkään allergioita.

 

Jos tulee vatsavaivaa, pukluja tms niin jätä kuukaudeksi pois ja koita varovasti uudestaan.

 

Koita lisätä vielä yksi ateria johonkin sopivaan väliin. Meiilä ruuat klo ajat, 7, 11.30, 15, 17 ja 19

 

Puurosta ei ole haittaa jos vauvan massu sen kestää. Puuroonkin voi laittaa vaikka voisilmän, saa sitä ylimääräistä energia..

 

Iso likka sulla (verrattuna mun muksuihin. Ovat olleet 9kiloisia 1vuotiaana), ei ihme jos kaipaa paljon ruokaa. =)

Edited by flaming

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu. onhan toi isotyttö tullu äitiinsä ;) no eipä isäkään kovin pjaieni ole 190cm ja mie oon 174. annoin tossa eilen vähän puuroo iltapalaksi ja ei ainakaan viel menny vatsa kipeeksi. kiitos neuvoista

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me maisteltiin eilen ekaa kertaa kaurapuuroa, ja voi että oli hyvää! :)

 

Muuten syödään päivässä puoli purkkia hedelmäsosetta ja puoli purkkia kasvissosetta (tämä itse tehtyä), lisäksi litran verran korviketta. Nyt pikkuhiljaa otetaan iltapuuro mukaan.

 

Niin ja ikää pojalla 4,5kk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Molemmille noin 6 kk annettiin ekan kerran puuroa, ihan pikakaurahiutaleista veteen keitettyä+lisänä hedelmäsosetta. Tuo oli hyvä ratkaisu, vauvat oppi alusta saakka että kiinteä ruoka ei ole täysin sileää (aloitettiin kiinteät siis hiukka vaille 6 kk). Joskus olen koittanut tarjota näytejauhepakkauksista tulleita pilttipuuroja, mutta ne maisuvat omaankin suuhun järkyttävältä esanssikitiltä eikä vauvoille kelvanneet ollenkaan :)

 

Aikaisesta puuron (tai minkään kiinteän) aloituksesta ei ole sinällään VAARAA, mutta kannattaa muistaa että vauvan suolisto on tosi keskeneräinen ekat 6 kk. Bakteerikanta siellä kehittyy vähitellen, eikä se ole alussa valmis käsittelemään muuta kuin (äidin)maitoa. Eli mitä aiemmin sinne työnnetään "vierasta" ruoka-ainetta, sitä hätäisemmin suolisto joutuu mukautumaan. Ja jos siellä ei olekaan vielä valmista, niin voi tulla nyt tai myöhemmin (siis vasta aikuisena) allergioita, keliakiaa, ärtynyttä suolta, laktoosiongelmia... Itse en siis tajua näitä "kiinteät aloitettava viimeistään 4 kk iässä"-käsityksiä, saati sitä, että Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa (ei puutetta ravinnosta) parikuiselle vauvalle tungetaan kritiikittömästi jotain soossia naamaan. Siinä voi tehdä kauaskantoisen karhunpalveluksen lapselleen. Kyllä vauvalle ehtii syöttämään ruokaa sittenkin, kun vauva on siihen valmis! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ vieras ruoka-aine se lehmänmaitokin (eli se korvikemaito) on pienelle, mutta jos lapsi tarvitsee paljon energiaa en ymmärrä miksi pitäisi ihan tarkoituksella kiusata lasta jos suolisto pystyy kiinteitäkin käsittelemään.

 

Itselläni allergiat saivat alkunsa korvikkeessa olleesta sitruunahaposta eli ne turhat lisäaineet todennäköisemmin niitä ongelmia tuovat...

 

Meidän poika on 2kk ja maistanut jo banaania. Ei negatiivista reaktiota, hymyilytti vaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0