Guest Arska

Tyhmät kysymykset vauvanvaatteista ja pukeutumisesta

1046 posts in this topic

^Voisitteko käyttää esim. äitiyspakkauksen toppajalkineita? Me on käytetty niitä, kun haalarissa ei ole käännettäviä lahkeita ja pelkät villasukat tuntuu liian vähältä. Ja tuntuisi tosiaan hassulta hommata kenkiä, kun toinen on vielä niin pieni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^No joo, siis itseasiassa voitais, ja meillä on toinen talvihaalari kanssa johon on semmoiset tossutyyppiset jalkineet. Toi haalari mikä tänään oli päällä oli sit just se mihin ei jalkineita kuulunut, mutta jos sen jättäisikin vaan vaunutteluhaalariksi. :) (Niin kun siis ei voi tietenkään laittaa sen kanssa vääränvärisiä jalkineita. :girl_haha:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ostimme pojalle ensimmäiset kengät hänen alkaessa nousta seisaalleen noin 10-kuisena. Siihen asti hänellä oli keleistä riippuen vain bambu- tai villasukat ja niiden päällä Reiman tuulen- ja vedenpitävät Minitec-töppöset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tommoset tuulen- ja vedenpitävät töppöset kuulostaa kyllä kanssa hyvältä ratkaisulta. Meillä tosiaan vauva on tähän asti oleillut kaukalopussissa, äitiyspakkauksen makuupussissa tai rattaiden lämpöpussissa niin muutamat sukat on riittäneet ihan hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ite aloin käyttämään tytöllä kenkiä tuossa marraskuussa muistaakseni, kun ostettiin autoistuin ja muutenkin kengät tuntuvat lämpimämmiltä rattaissakin istuessa. Ostin huutiksesta uudet Kuoman saappaat, koko 20.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä on varmasti tämän ketjun historian typerin kysymys, mutta olkoon. Eli nyt kun tuolla alennusmyynneissä olisi edullisesti tyrkyllä toppahaalareita, niin olen miettinyt, että voisi sellaisen ennakkoon ensi talveksi jo hankkia. Mutta minkä kokoinen kannattaisi hankkia lapselle, joka nyt on puolivuotias ja tällä hetkellä noin 65 cm pitkä. Tietty lasten kasvu on yksilöllistä ja eri valmistajien mitoituksetkin vaihtelevat, mutta noin suunnilleen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Osviittaa saa, kun katsot oman ja lapsen isän neuvolakortista pituuskasvun. Keskimäärin lapsi kasvaa ekana vuonna 25 cm ja toisena vuonna 12 cm. Jos ihan lonkalta pitäisi vetää, ostaisin 86 tai 92 cm haalarin.

Edited by -Jonski-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällanen kysymys, että kumpaa kokoa tulee käytettyä kauemman aikaa 62 vai 68? Siis onhan se yksilöllistä, mutta kokemuksia. Kaksi aiempaa tyttöä ovat olleet pienikokoisia, ja aika hitaasti kasvaneet, mutta en muista yhtään mitään noista vaatteista... Olis kiva jotain hankkia valmiiksi, koska tyttöjen vanhat olen jo antanut pois... Kesäkuussa vauva on n.3kk, joten minkä kokoisia vaatteita tuon ikäinen käyttää... Tyttöä odotetaan ja kesävaatteita olis kiva hankkia valmiiksi...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meillä meni 62cm n.3-7kk. (vieläkin menisi parit housut ja yksi 60cm paita on käytössä..) 68cm otettiin käyttöön 5kk ja vieläkään mikään 68cm ei oo liian pieni. (tyttö siis nyt 9kk) Meillä tyttö on myös aika pieni. 8kk neuvolassa alle 8kg ja 68,5cm.

Tuon perusteellahan 62cm voisi olla kesävaatteissa parempi, kun meilläkin ne on otettu kunnolla käyttöön vasta 3kk. Muutenhan taas 68cm on meilläkin pitkäikäisempi. En tiedä oliko musta nyt mitään apua. Jos pieni tyttö on tulossa niin sitten uskaltaa varmaan ostaa 62cm, mutta muuten 68cm. Mutta tietääkö sitäkään nyt sitten, että tuleeko sieltä pieni vai ei.. girl_sigh.gif

Edited by pinkdream

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ 68 cm vaatteilla pelaa ainakin varman päälle. Kovin kesäisiä vaatteita kun ei taida olla nyt myynnissä ja muutenkin pieni vauva on suojattava auringolta vaatteilla. Jos ovat kesällä isoja, syksymmällä voi sitten ottaa käyttöön :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän maaliskuun alussa syntynyt poika käytti ensimmäisenä kesänään pääosin 62-kokoisia vaatteita. Hän oli 3-kuisena n. 60cm ja vajaa 6kg. Muistan siksi, että esikoisen kesävaatteet olivat kokoa 68 (syntynyt marraskuussa) ja ne olivat liian isoja kuopukselle ja jäivät käyttämättä lähes kokonaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitää mun nyt laittaa uudemmankin kerran nokkani tähän keskusteluun.. girl_crazy.gif 68cm vaatteilla pelaa tosiaan varmasti varman päälle, mutta toisaalta jos ei oo mitään "jättivauvaa" povailtu, sen 62cm uskoisi menevän vielä jos uskaltaa riskin ottaa. Tai sitten ostaa tasaisesti molempia.. girl_wink.gif Niin, ja ainakin meidän hm:llä oli paljon kesävaatteita alennusmyynneissä! :)

Edited by pinkdream

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja sama kai se on, jos ostaa ihan mitä vaan perusvaatetta. Jossain vaiheessa niille on kumminkin käyttöä :P . Mä en käyttänyt meidän maalisvauvalla ekana kesänä t-paitoja enkä shortseja, mutta muistaakseni kesä 2008 ei ollutkaan erityisen kuuma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meilläkin on maalisvauva. :) Ja meillä taas käytettiin paljon kesävaatteita, mutta viime kesä nyt oli jo toukokuusta alkaen tosi kuuma!! Tosi vähän kyllä oikein ulkoiltiin, kun oli liiankin kuuma. Mutta esim.juhannuksena kun oltiin pihalla, oli pitkähihaista ja lahkeista päällä. Muuten nukkui lähinnä pihalla vaunuissa ja niissä nyt oli varjossa, mutta sisällä kyllä piti olla yölläkin lyhythihainen tai jopa pelkkä vaippa, vaikka meidän tyttö on vieläpä vilukissa. girl_sigh.gif

Edited by pinkdream

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juuri katoin tyttöjen neuvolakortteja ja ovat molemmat olleet puolen vuoden iässä 63-senttisiä. Joten ehkä kesävaatteissa tosiaan riittää tuo 62. 68cm on mennyt molemmilla rikki 8kk iässä...Ja ainakin H&M koot ovat omasta mielestäni reiluja, Lindexin koot pitävät enemmän paikkaansa...

Taidan heti laittaa tilauksen muutamasta vaatteesta Sisukkaaseen... Hirveästi en uskalla hankkia, jos sukupuoli ei sitten pitäiskään paikkaansa!=)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja sama kai se on, jos ostaa ihan mitä vaan perusvaatetta. Jossain vaiheessa niille on kumminkin käyttöä :P .

Paitsi että ei. :grin: Meillä oli tosi paljon koon 62 vaatteita just sillä ajatuksella että se on ensimmäinen koko jossa viivytään vähän pidempään ja niistä jäikin nyt sitten iso osa pitämättä kun koko 62 oli meidän vauvalle sopiva juuri viime kesän helteiden ajan. Meillä oli vaan pari hassua hihatonta ja lahkeetonta asua ja niitä oli sitten jossain vaiheessa pakko käydä ostamassa lisää samalla kun hirveä määrä pitkähihaisia bodyja ja velourhousuja jne jäi käyttämättä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän maaliskuun alussa syntynyt tyttö käytti viime kesänä kokoa 68cm. Osittain oli käytössä jo 74cm vaatteitakin joitakin ja jotkut 62cm menivät ainakin alkukesässä mutta suurimmaks osaksi 68cm oli käytössä. Viime kesänähän kesävaatteille oli todellakin käyttöä ja pitkään, kun oli +30 ja ylikin monta viikkoa putkeen. Meillä oli mökillä illallakin 29 astetta lämmintä, joten viime kesänä ei pitkähihaisia bodeja tarttenut käyttää kuin muistaakseni yhtenä tuulisena päivänä. Käytettiin lyhythihaisia bodeja, hihattomia ja lh kokopukuja, siis sellaisia shortsipukuja. Myös mekkoja ja lyhyitä trikoohousuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä neuvolakortin mukaan kun katon, ni tuo 62 on ohitettu nopeasti. 60-68 senttiin kasvaminen on tapahtunut kyllä nopeasti. Sen muistan, että hankin ekalle lapselle 62-senttisiä vaatteita, ja tyttö kun olikin tosi pieni niin jouduin hankkimaan niitä 50 ja 56- senttisiä. Kesävaatteet on kuitenkin aika monikäyttöisiä, hankin muutaman mekon ja tunikan kokoa 62, ne menee ehkä sitten myös vaikka muuten oliskin se 68 käytössä...Enempää en uskalla hankkia, en kuitenkaan edes ihan täysin luota tuohon sukupuoleen, perusvaatteita hankin jotka käyvät sitten sekä tytölle että pojalle... Äitiyspakkauksen jätän tällä kertaa, meillä on ollut tosi vähän käyttöä äitiyspakkauksen vaatteille. Makuupusseja on tullut vähän käytettyä, molemmat tallessa joten niitäkään ei tarvi. Puolipotkareita oli nuoremman (-08) pakkauksessa, ja ne oli hyviä...taitavat olla tallessakin! Muuten ne vaatteet on ollut niin isojakin, että edes alussa ei ole tarvinnut... Eihän se rahana paljon oo, mutta ehkä sillä sitten hankin jotain mitä vauva tarvii...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen todella ihastunut velourpaitoihin esikoisella ja tykkään niistä että ne on vähän paksumpia ja pehmosia käyttää. Haluisin kuopukselle taas sellaisia bodeja jotka olisi kokonaan velouria. Pikaisella googletuksella en löytänyt sellaisia tai oikeastaan tuli kaikkea muuta shittiä mutta ei mitään lasten bodeihin liittyen. Eli onko sellaisia olemassa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Jotain velourisia bodeja on muistaakseni ollut ainakin Metsolalla. Siis tämä kotimainen merkki, jota voi tilata monesta nettikaupasta. Muuta ei nyt tullut mieleen. On tosiaan aika harvinaisia velouriset bodyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos lapsi kasvaa noin keskikäyrällä, niin minkähän kokoisia vaatteita hänelle kannattaisi kesäksi hommata? Lapsi täyttää siis vuoden toukokuun lopulla. Tällä hetkellä meillä menee Tutalta 62-68 cm vaatteet ja Lindexiltä ainakin bodyissa 74 cm on hyvä. H&M:stä aattelin siis ostella, mutta me ei olla aiemmin niiden vaatteita käytetty, joten en edes tiedä minkä kokoisia niiden vaatteet on, tuskin ainakaan niin reiluja kuin Tutan vaatteet? Lähinnä tuo koon arvioiminen on hankalaa... Mietin itse, että 80 tai 86 cm, mutta kumpi sitten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö on ehkä vähän normaalia pienempi ja teidän lasta 2kk vanhempi ja oon varannut kesäksi 80-86cm vaatteita vähän molempia. Kyllä mä uskoisin 80cm menevän jos ei oo mitenkään erityisen pientä kokoa, mutta sitten taas 86cm ei varmastikkaan ihan päällä roiku. Jos on joku t-paitakin, niin ei 86cm varmasti liian iso oo. Eli musta nyt ei sinänsä apua ollut, kun kysyit nimenomaa, että kumpi. girl_crazy.gif

Mun pikkusisko on nyt 1v8kk ja on sellainen normaalikokoinen (jos näin nyt voi sanoa). Sille menee vieläkin kaikista vaatteista 86cm ja osa 80cm, eli sen perusteella sanoisin teille, että 80cm täksi kesäksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiitos vastauksesta. Ja oli siitä hyötyä :) Sitä 80 cm itsekin pohdin, mutta kuten sanoit 86 kokoisetkaan tuskin putoo päältä.. Ehkä tilailen vähän molempia kokoja, meneehän ne isommat sitten loppukesästä ainakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

T-paidoissa ja alaosissa koko ei ole käytön kannalta niin tarkka kuin esim. bodyssä. Eli vähän reilukin on ok päällä :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö on ihan keskikokoinen, painaa nyt 9800g ja on 74,5cm pitkä ja käyttää bodeissa nyt 10kk ikäisenä 80cm, samoin housut (osa 74cm vielä menee, samoin tunikat). 80cm bodyt on olleet jo pitkään käytössä. Mä ainakin luulen, että ensi kesänä hänellä on 86cm vaatteet käytössä bodeissa ainakin. Tietty merkistä riippuu. Suosittelen bodeissa ostamaan 86cm enemmänkin, muissa vaatteissa pienempikin koko mahtunee kesällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.