Sign in to follow this  
Followers 0
Sippura

Vaippariippuvuus

4 posts in this topic

Miten saada kohta kolmevuotias luopumaan vaipasta vai luopuuko sitten ajan kanssa? Viime kesänä 2-vuotiaana harjoiteltiin olemaan ilman vaippaa ja hienosti meni. Pari kertaa koko kesän aikana tuli pikkuhousuihin vahinko eikä siitä tehty suurta numeroa. Syksyllä alkoi sitten pikkuhiljaa mennä taaksepäin vaipan pitämisen suhteen. Neiti siis ilmoittaa vessahädästään ja käy hienosti edelleen pissat ja kakat tekevät pönttöön tai pottaan. Vaipan kuitenkin haluaa ehdottomasti pitää. Melkein joka kerta on yön jäljiltäkin vaippa kuiva. Nyt on parin viikon ajan yritetty houkutella pikkuhousujen pitämiseen edes kotona ollessa, mutta ei vaan halua pitää niitä jalassaan.

Mietin, että johtuuko tämä jotenkin pikkusiskon tulosta taloon vai onko joku muu vaihe kyseessä? Vaippa kuitenkin tuli takaisin jatkuvaan käyttöön jo ennen vauvan syntymää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oisko pikkuhousut jotenkin epämukavat hänen mielestään? Ja vaippa siis mukavampi?

Ehkä hän kaipaa varmuutta ettei housut kastu.

 

Meillä meni yli nelivuotiaaksi isompi välillä vaippaillen, kun hän halusi itse olla varma että ei kastele vaatteita tai sänkyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä esikoinen on jo neljä ja yövaippa on vielä käytössä ja päivävaipastakin luovuttiin tosi myöhään. Neuvolassa sanoivat että kyllä ajan kanssa lapsi on valmis siitä luopumaan ja ei kannata kiirehtiä ettei siitä tule lapselle "peikkoa" .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy varmaan siis vaan antaa ajan kulua. Eipä tuosta vaipasta haittaakaan ole. Sitä vaan jotenkin oletti, että kun lapsi osaa hienosti käydä vessassa, niin vaippakin jäisi samalla pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0