Briony

Mistä lapsesi etunimi on tullut?

52 posts in this topic

Raskausaikana mietittiin yhdessä miehen kanssa pojalle nimeä. Ei meinannut löytyä nimeä, josta molemmat tykättäisiin tai joka ei olisi mun mielestä liian suosittu. Yhtäkkiä mies vain päästi suustansa The Nimen ja niin siitä vaan tuli nimi, joka iskostui mun mieleen. Toiseksi nimeksi valittiin mun isältä periytyvä nimi. Lapsi saa kuitenkin oman isänsä sukunimen, niin on kiva, että kantaa jotain myös mun suvusta mukanaan. Synnytyksen jälkeen mies alkoi miettiä tätä nimiasiaa kuin asiaa ei olisi jo päätetty. Mä ainakin olin jo päättänyt tän asian. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen nimi miellytti molempia, toinen nimi tuli suvusta.

Kuopuksen nimi oli mun mummini nimi ja toinen nimi taas miellytti meitä molempia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pojan etunimi on erään Nobel-voittajan, tunnetun tiedemiehen, etunimi. Toisena nimenä miehen toinen nimi ja kolmantena vaarivainaani etunimi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etunimi on meidän mielestä vaan kiva nimi, siihen ei liity sen ihmeempiä tarinoita. Toinen nimi on miehen isoisoäidin nimi, mutta se ei ollut varsinaisesti syy miksi nimi annettiin, kiva bonus vain kauniille nimelle muuten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kauhea kun rupeaa kiinnostamaan, mitä nimiä te olette antaneet :)

 

Meillä on jo päätetty sekä pojan, että tytön nimet, vaikkei ehkäisystäkään ole vielä luovuttu :girl_haha: Tytön nimi vaan joku kerta tuli mieleeni enkä ollut sellaista ennen kuullut. En tiedä ketään sillä nimellä, vanha nimi. Toinen nimi tulee serkultani joka menehtyi muistaakseni 7-vuotiaana. Kolmas on nätti ja vaan sointuu noiden jatkeeksi. Pojan nimi, ehhehe. Yksi asiakas toi koiransa tänne sisälle kuten moni muukin ja oli niin ihana (ihmisen) nimi, että päätin notta sen haluan (vaikka olikin salkkareissa yhden nimi)! Kävi miehellekin. Toiseksi nimeksi tulee miehen etunimi ja kolmanneksi isoisäni toinen nimi :wub: Mutta mitäs jos tuleekin kaksi tyttöä tai kaksi poikaa, kun olen niin päättänyt, että HALUAN nämä nimet! :hysteric: (jos niitä lapsia siunaantuu...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän molempien lasten ensimmäiset nimet on ihan "omiaan", niillä on meille itselle joku tietty merkitys, mutta eivät siis tule suvusta tai emme tunne entuudestaan ketään samannimistä. Molempien keskimmäiset nimet on luontonimiä, ja ajatuksena oli, että myös toisella puolen maailmaa asustavat perheenjäsenet voivat saada "muistutuksen" lapsista luonnon myötä. Kolmannet nimet tulevat suvusta, pojalla mun isältä ja tytöllä multa itseltä (kauan suvun naisilla kulkenut nimi). Kaikki nimet on kuitenkin valittu siksi, että ne on kauniita nimiä, ei vain merkityksen/sukuvelvoitteen vuoksi. Haluttiin ehdottomasti, että lasten nimillä on joku "tarina".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidan poika sai etunimensa eraan kilpapyorailijan mukaan ja nimi tietenkin taytti myos muut kriteerimme (kansainvalinen, helppo, selkeasti pojan nimi ja alkukirjain on aakkosten alkupaassa), toinen nimi tulee mun suvusta, sen on ollut isani suvun miespuolisten toinen nimi jo viimeiset 100 jotain vuotta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen etunimi päätettiin ulkomaan lomareissulla, juuri kun sukupuoli oli saatu selville. Minulla oli lista nimistä, joita ehdotin miehelleni. Yksi nimistä oli hyvin lähellä tytön nimeä. Mies ehdotti tytön nimeä ja minäkin tykkäsin. Aika pian päätöksen jälkeen näimme liikkeen, jonka nimi oli sama kuin tytön nimi. Nimi tuntui oikealta.

 

Pojan nimi oli itselleni ( :grin:) selvä jo alusta lähtien, kun saimme tietää lapsen sukupuolen. Mies tykkäsi ihan muun tyylisistä nimistä ja mikään ehdottamani ei toiminut ja aina silloin erittäin harvoin, kun hän ehdotti jotain, tuli totaalitorppaus. Ihan raskauden lopussa sitten sanoi, että jos nimi on sinulle tärkeä, niin kyllä se hänelle sopii. Sittemmin mies on tykännyt nimestä, hänellä kesti paljon pidempään makustella nimeä.

 

Molemmilla lapsilla on kolme nimeä ja yksikään niistä ei ole millään tavoin perintönimi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikon nimi on mun jo teiniajalta mieleen jäänyt suosikkinimeni pojalle, mies tykkäsi heti. Toiselle tulokkaalle ei ole 'varastossa' nimeä, annetaan esikon nimeen sopiva ja molempia miellyttävä nimi. On jo tiedossa sekä tytön että pojan molemmat kaksi nimeä, eivät tule suvuista ja molemmat nimet yhdistelmissä ovat aikas harvinaisia.

Edited by Ravenna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen etunimen löysin nettiä selatessa, halusin harvinaisen nimen. Toinen nimi on miehen isovaarin nimi ja kolmas keksitty.

 

Kakkosen tuleva nimi on myös netistä kaiveltu, harvinainen nimi, ja mikään sen tulevista nimistä ei ole suvusta, mikäli masussa kasvaa se poika, jota ultrassa meille veikattiin.

Jos tuleekin tyttö, niin on miehen äitivainaan etunemiestä väännetty erittäin harvinainen nimi tulossa, toinen eräästä kirjasarjasta ja kolmas mun toinen nimeni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pojan nimi tarkoittaa villiä, ja mun mielestä oli juurikin sopiva hälle masuasustelun perusteella.... ja on kyllä ollut nimensä veroinen edelleen ;) On myös helppo nimi suomalaiseen että englantilaiseen ääntämiseen, mikä oli yksi tärkeä kriteeri kanssa nimen valinnassa.

Pian pojan syntymän jälkeen keksin jo tosi ihanan nimen tytölle, ja se nimi tarkottaisi rauhaa :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etunimi valittiin sen perusteella, että kovasti molemmat tykättiin kyseisestä nimestä. Jälkeenpäin tosin selvisi, että nimi löytyy myös suvusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikoisen nimi löytyi netistä, harvinaisten nimien joukosta. Ei meinattu miehen kanssa millään päästä yhteisymmärrykseen nimenvalinnassa, mutta kun nähtiin tämä nimi, miellytti se heti kumpaanki. Toisena nimenä tyttärellä on minun toinen nimi. Jälkeenpäin sain anopilta kuulla että tämä toinen nimi oli myös miehen mummon toinen nimi. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tytöllä on mun mummuni nimi. Päätin jo kauan sitten, että jos joskus saan tyttölapsen, sille tulee tämä nimi, jos mitenkään saan lapsen isän siihen suostumaan. No, niin siinä kävi, että aikamoinen taivuttelu ja sulattelu siinä miehellä oli. Oppi kuitenkin tykkäämään nimestä kovasti. Toiseksi nimeksi tuli ihan nimikalenterista molempia miellyttänyt nimi, jota ei ole kummankaan suvussa aiemmin esiintynyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Halusin aikanaan pojalleni e:llä alkavan nimen, tykkäsin Eliaksesta, mutta se oli silloin just se kaikkein suosituin hittinimi, joten se jätetiin laskuista. Sitten keksin sen nimen joka pojalle annettiin ja se sopi sukunimen kanssakin oikein mainiosti, saatiin aikaiseksi "suurmiehen nimi" ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pojan nimi oli ainoa josta päästiin miehen kanssa sopuun. Kriteerejä oli, että se on suht lyhyt, kansainvälinen mutta myös suomalaisen suuhun sopiva. Lisäksi poika näytti niin nimensä kantajalta heti syntymästään lähtien, niin niimpä hän sai sen nimekseen. Sukulaisilta tuli aika paljon kommentteja kun ei ollut mikään perintö nimi niinkuin pojan toinen nimi on, mutta kyllä ne mummot ja isomummotkin alkoivat tottua nimeen kun se oltiin kerrottu. :)

Edited by Diable

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen eka nimi on miehen edesmenneen äidin nimi, toinen nimi "oma" ja kolmas mun molempien vanhempien suvuissa jo kauan ollut nimi.

Kuopuksen eka nimi on miehen isänäidin nimi, toinen nimi "oma" ja kolmas mun äidinäidinisänäidin nimi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pojan nimet tulee isovanhemmilta, eka nimi mun isänisältä ja toinen miehen äidinisältä. Perinteisiä molemmat. Muitakin harkittiin, mut aina palattiin noihin, tykättiin niistä muutenkin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla yksi tärkeä peruste nimelle oli, ettei siitä helposti väännetä lempinimeä. Oma etunimi vääntyy joidenkin mielessä helposti lempinimeksi ja en voi sietää, että minua sillä lempinimellä kutsutaan. Vastaan joka kerta, että mulla oikea nimikin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nimet tulee suvun puolelta. Etunimi Elsa on edesmenneen papan siskon nimi. Ja saara on mun mummon nimi ja kolmas maria on vaan niin kaunis et haluttiin se. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä halusin antaa esikoiselle erikoisen nimen, joka ei tulisi vastaan ihan kaikkialla. Mieheni tosin teilasi suurimman osan ehdotuksistani, mutta ihan loppumetreille asti pari erikoisuutta roikkui mukana niin tytölle kuin pojallekin. Sitten kävikin niin, että "löysin" (tai muistin, miten vaan) yhden perinteisen, kauniintytön nimen, jonka halusin mukaan nimilistaan. Kuulin vasta sitten, että toisen mummoni toinen nimi oli tämä sama kaunis nimi, ja halusin entistä enemmän nimen lapselleni, jos se vain olisi tyttö. Mies ei kauheasti nimestä innostunut, mutta alkoi vähitellen sille lämmetä. Toista nimeä pohtiessa ajattelin, että olisi kiva, jos se olisi mieheni mummon nimi. Kuinka ollakaan ihastuin "arkisena" pitämääni nimeen, joka siis on mieheni mummon nimi. Hassuinta oli, että mies vielä ehdotti nimeksi tuon oman mummonsa nimen sijaan minun toisen mummoni etunimeä, jota hän ei siis tiennyt mummoni nimeksi, koska mummoani kutsuttiin eri nimellä. :)

 

Ja siitä erikoisuudesta sitten...molemmat nimet ovat hyvin suosittuja tyttöjen nimiä tätä nykyä... :girl_sigh:

 

 

Lyhyesti siis: Tyttäremme sai nimensä isomummojensa nimien mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä nimikriteerinä on ollut se, että nimi on tavallinen, mutta ei liian yleinen. Tiedän henkilökohtaisesti yhden esikoisen kaiman, muuten nimi on ollut esim. yhdellä presidentillä. Pikkukakkosen kaimoja en alunperin tuntenut, mutta nyt tunnen. :D Nimi jäi mieleen jääkiekkopelissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unohdin mainita, että toisena niminä pojillamme on esikoisella isänsä ja isänisänsä toinen nimi ja kuopuksella äidinisän nimi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now