Briony

Mistä lapsesi etunimi on tullut?

52 posts in this topic

Nimen valintaan vaikutti ensisijaisesti kansainvälisyys. Sen piti sopia suomalaiseen suuhun, niin että se lausutaan kuten kirjoitetaan. Toisaalta sen pitää totta kai sopia myös miehen äidinkieleen. Lisäksi minun toiveeni on, että se on helppo kaikkialla maailmassa ja erityisesti englanniksi. Toisaalta, koska miehellä ja minulla on yhteinen kiinnostus Aasiassa, halusimme tuostakin vaikutteen. Näiden kaiken jälkeen tulin siihen tulokseen, että nimen on oltava lyhyt, max. 5 kirjainta, mielellään vähemmän.

 

Niinpä tytön nimi oli loppujen lopuksi todella helppo valinta. Ei ollut kovin montaa vaihtoehtoa ja niistä vain tuo oli ehdottamasti paras. Väestörekisterin mukaan tuolla nimellä on alle 600 ihmistä. Maailmalla se on kuitenkin ihan käytössä oleva nimi.

 

Varmuuden vuoksi etsimme myös pojalle nimeä ja selailimme listaa skandinavialaisista nimistä. Sieltä se nimi löytyi, vaikka se onkin hyvin erikoinen. Suomessa on alle 26 tuon nimistä. Nimi kuitenkin täytti edellä mainitut kriteerit.

 

Samalla löytyi tytölle toinen nimi. Mies ei meinannut ymmärtää miksi edes tarvitaan toinenkin nimi, mutta minusta se kuuluu asiaan. Olisin halunnut toiseksi nimeksi Marie, mutta mies ei siitä innostunut. Löytyi sitten toinen, joten olkoon tuo. Se on oikein kiva sekin. Pojalle ei ole vielä toista nimeä, joten toivotaan, että tyttö tulee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pojalla on raamatullinen nimi, jonka merkitys miellytti kovasti minua ja miestäni. Matias hänestä piti tulla, mutta ei, mokoma, ollutkaan yhtään Matiaksen näköinen synnyttyään. Pari päivää laitoksella yritin väkisin kutsua vauvaa sillä nimellä, kunnes nukkuvaa vauvaa tuijotellessani (jep, esikoislapsi) hoksasin, että hänhän näyttää ihan siltä nimeltä, jonka lopulta sitten saikin etunimekseen. :) Toiseksi nimeksi sai sitten miehen suvussa Matias-nimen lisäksi kulkevan nimen, joten perintöpuolen pitäisi olla kunnossa. ;)

Tytön nimi on minun äitini äidinäidin toinen nimi, joka sointuu mukavasti yhteen isoveljen nimen kanssa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now