Neven

(Pään) magneettikuvaus

9 posts in this topic

4-vuotias tyttömme on kärsinyt päänsäryistä jo vuoden verran, sitä on tutkittu kyllä yliopistollisessa sairaalassa, mutta jouduimme ensin seurantaan ja täytimme päänsärkypäiväkirjoja.

Muutama kuukausi menikin helpommin, mutta nyt kun aurinko alkoi taas lämmittää pilven raosta, päänsäryt palasivat.

Tänään lääkäri sitten soitti ja kyseli oireista, lähinnä suurin ongelmahan on se, että neiti heräilee yleensä öisin päänsärkyihin ja saattaa sitten valvoskella tunninkin verran, että lääke ehtisi auttaa kipuun.

Lisäksi on tullut hieman huimausoireita, ja välillä neiti tulee valittamaan illallakin päänsärkyä veri nenästä valuen. En tiedä onko tuo vernevuoto nyt sitten ihan jotakin muuta, mutta pelottavalta näyttää, kun toinen samalla valittaa päänsärkyä.

 

Lääkäri soitti sitten uudelleen mietittyään asiaa ja Helmille tehdään nyt sitten varmuuden vuoksi pään magneettikuvaus. Se tehdään nukutuksessa ja sepä se sitten äitiä jännittääkin.

 

Jos jollakin on kokemuksia ja kertomuksia siitä, miten tuo pään magneettikuvaus on mennyt, niin lukisin mielelläni niistä :girl_sigh:

 

muoks. Muistakin magneettikuvauksista saapi kertoa kuin pään :girl_sigh:

Edited by Neven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole magneettikuvattu päätä vaan sydän. Suurinpiirtein sama homma, joten kaiketi voin kertoa meidän kokemuksen...?

 

Esikoiselta on siis sydän magneettikuvattu viime vuoden loppupuolella, poika oli n. 1v7kk ikäinen. Tämä tehtiin TAYSissa. Mentiin aamusta osastolle. Siellä lääkärit ja hoitajat haastattelivat ja tutkivat. Laittoivat kanyylin - tää oli ihan älytön operaatio kun poika pisti vastaan minkä ehti, lopulta kanyyli oli jalassa. Mä sain kantaa pojan röntgenosastolle. Sängyllä olisi muuten kuljetettu, mutta oli vieläkin vähän hysteerinen tosta kanyloinnista niin koin paremmaksi kantaa. Rtg-osastolla kysyttiin halukkuutta mennä tutkimushuoneeseen pojan nukutuksen ajaksi - tottakai halusin. Poistin korut ja muut metalliesineet ja mentiin sisälle. Istuin poika sylissä sen magneettilaitteen viereen tuolille. Anelääkäri antoi kanyylin kautta nukutusaineen ja hetken päästä poika oli jo ihan unessa. Hoitaja nosti laitteeseen ja mä poistuin huoneesta. Tutkimus kesti n. 30-40min, mistä poika vietiin heräämöön. Me mentiin tässä välissä kahvioon, ilmoitettiin tilanne molemmille isoäideille ja ostettiin kiparista pojalle auto palkinnoksi.

Reilu tunti sen jälkeen kun olin jättänyt pojan kuvaukseen soitettiin osastolta että lähtevät hakemaan heräämöstä. Me oltiin siis sovittu että mennään mukaan hakemaan. Heräämöstä sängyllä kärrättiin väsynyt poika, jota alkoi hymyilyttää kun näki äidin ja isän. Osastolla piti olla n. 4h seurannassa (muistaakseni). Tarkkailivat että syö ja juo eikä tule pahoinvointia. Pissaamista seurattiin myös. Me tehtiin alkuun miehen kanssa töitä että leikitettiin poikaa sängyllä, kun oli vielä tipassa (perusnestettä). Tipan loputtua pääsi leikkimään huoneen lattialle. Mitään komplikaatioita ei tullut, joten päästiin samana päivänä kotiin. Poika lähti osastolta iloisin mielin ja ehkä jopa vähän pakotettuna kun siellä olis ollut niin kivoja leluja :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, mietinkin tuota, pitäisikö laittaa otsikkoon vaan magneettikuvaus, taidanpa sen vaihtaa.

Meidän tyttö on onneksi jo 4-vuotias, voi olla että ehtii täyttyy huhtikuussa 5 vuotta ennenkuin päästään tuonne tutkimukseen, joten on hieman helpompi selittää asia, että tutkitaan mistä se päänsärky johtuu.

 

Lääkäri kyllä meinasi että 2-3 viikon sisään päästäisiin tuohon tutkimukseen,mutta enpä ihan tuota usko. Minusta (näin maallikkona) neidillä on ihan selkeä migreeni(ja sitä kovasti toivonkin, kun se on kuitenkin suht helposti hoidettavissa) , minulla on se itsellänikin, joten en ole huolissani tuosta tutkimuksesta sinänsä. Tuo nukuttaminen vaan ei tunnu kivalta ajatukselta, mutta siinä samalla tutkitaan silmänpohjatkin sitten tarkemmin.

 

Meidän kuopus on nukutettu kahdesti, joten kaipa sitä pitäsi olla tottunut tähän, mutta eipä sitä vaan näköjään ole. :girl_to_take_umbrage2:

Edited by Neven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tehtiin Lastenlinnassa kolmevuotiaalle pään magneettikuvaus. Meillä meni aika lailla samalla tavalla kuin Neralla.

 

Syömättä ja juomatta piti olla muistaakseni 6 tuntia ennen nukutusta, ohjeen mukaan laitettiin emla eli puudutuslaastari käteen itse. Osastolla hoitajat ottivat ensin mittoja (meillä kasvu myös seurannassa) ja sen jälkeen lääkäri teki alustavan tarkastuksen ja laittoi kanyylin kämmenselkään. Kanyyli ei mennyt ihan helposti, sattui, mutta onneksi on reipas poika. Sitten laitettiin poika sänkyyn ja kuljetettiin tuonne magneettikuvausosastolle. Sain olla pojan vieressä siihen asti kun nukahti. Nukahtaessa tuli lihasnykähdyksiä, ei tarvitse säikähtää. Lääkäri sanoi ettei lapsi muista siitä vaiheesta mitään jälkikäteen. Itse menin kuvauksen ajaksi syömään ja Lastenlinnan epilepsiaosastolle odottelemaan.

 

Hoitaja ilmoitti kun lapsi oli heräämössä ja lähdin hänen mukaansa hakemaan lasta. Meidän poika oli jo tulossa ovelle vastaan vaikka ei ollut oikein tajuissaankaan, hoitaja piti kainaloista...Otin pojan sitten syliin ja kun vähän rauhoittui niin saatiin takas sänkyyn ja kärrättiin epilepsiaosastolle. Kova kiire oli lapsella pissalle ja leikkimään vaikka olo oli hutera. Tarkkailuaikaa meillä taisi olla sellainen vähän päälle pari tuntia. Katsottiin tosiaan että poika syö, juo ja pissaa eikä tule pahoinvointia. Meidän pojalle ei lämmin ruoka kelvannut niin kysyivät mikä kelpaisi, heillä on monenlaista tarjota. Poika söi sitten jäätelön ja lettuja hillolla... Pojalla tuntui olevan kivaa leikkiessä ja kova meno päällä. Siellä oli tosi paljon mukavia leluja ja tekemistä eikä olisi kotiin halunnut lähteä kun sen aika tuli.

 

Kuvaus meni siis hienosti eikä meillä ollut muita ongelmia kuin tuo pojan vauhti, alussa piti olla tarkkana ettei satuta itseään. Jälkikäteen kertoi nähneensä unta leijonasta, joka karjui että raughhh. Ehkä magneettikuvauslaitteen ääni oli tullut uniin (se pitää siis kovaa ääntä, mutta laittavat kuulosuojaimet).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oon ite ollut magneettikuvassa montakin kertaa, mutta aikuisilta ei kysytä muuta kuin mitä musiikkia haluat kuunnella :grin:

 

Neidiltä tulee lisäksi silmälääkäri katsomaan silmänpohjat, hyvä vaan, että tulee tarkastettua neiti kunnolla. Nyt on ollut taas kolmena iltana peräkkäin päänsärkyä, tänään oli eka ilta ettei päänsärkyä ollut.

 

Kai neidin voi viedä seuraavana päivänä päiväkotiin vai täytyykö lasta pitää se seuraava päivä vielä kotona varmuuden vuoksi?

 

Tuo kanyylin laitto ei tule kyllä olemaan kiva juttu, mutta onneksi päästään molemmat miehen kanssa tuonne sairaalaan, niin on tytöllä sitten turvallinen olo. Helmi on aika arka, joten olen jo aloittanut neidin tsemppaamisen,että saadaan homma hoidettua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

voi viedä seuraavana päivänä hoitoon, nukutuksen ei pitäisi enää seuraavaan päivään (vointiin tms) vaikuttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nyt tultiin kotiin ja meni todella hyvin. Saatiin olla mukana siihen asti kun annettiin esilääkitys, sitten hoitaja kantoi neidin sinne tutkimushuoneeseen ja me menimme miehen kanssa kahville. Lapsi sai olla tutkimuksessa omissa vaatteissaan ja oma pehmolelu kainalossa, joten ihan turvallisin mielin sinne jäi.

Ikävintä oli se toipuminen nukutuksesta, koska me emme päässeet minnekään osastolle vaan olin tytön kanssa kaksin heräämössä ja mies sen ajan käytävällä. Olin lapsen kanssa siellä noin tunnin ja ihan hyvin hän virkosi, mutta siellä oli hiukan tylsää, jos olisi edes voinut videota katsoa tms. niin olisi aika mennyt nopeammin. Toisaalta ihan heti lapsi ei kyllä nähnyt kunnolla, kun hänelle laitettiin silmätippoja silmänpohjan tarkistamisen takia.

Heräämöstä mentiinkin sitten kahvion kautta kotiin. Heräämössä sai kyllä tripmehun ja siellä piti vielä kävellä vessaan ja takaisin, ennenkuin meidät päästettiin kotiin. Vietiin neiti kuitenkin melkein autolle saakka sairaalan lastenrattailla ihan varmuuden vuoksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kahdelle lapsistamme tehty pään magneettikuvaus. Kuopoukselle epilepsian vuoksi ja se sujui hyvin. Osastolla sai ensin esilääkityksen ja sain saattaa tytön kuvaushuonetta kohti, kuvauksen jälkeen tuotiin osastolle ja siellä oltiin seurannassa pari tuntia.. sai ruuan ja piti wc:ssä käydä, Sit päästiin kotiin.

 

Esikoiselle tehtiin pään magneettikuvaus tapaturman vuoksi. Itse kuvaus sujui hyvin, mutta tulokset oli ikäviä. Tyttö joutui saman tien leikkaukseen ja seuraavan kerran nähtiinkin vasta teholla. Nyt hän on onneksi kunnossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now