Emilien

Britax

57 posts in this topic

Tehdäänpä tällekin merkille oma ketju. Eli tänne kokemuksia ja keskustelua Britaxin rattaista/vaunuista! :)

 

Oon nyt ite saanu päähäni, että haluaisin meille B-Smartit. Vaikuttaisivat tosi näppäriltä ns. kaupunkikärryiksi ja olisivat vielä tarjouksessakin nyt Babystylessä ja ilmeisesti Hobby Hallissa.

 

Mutta mutta...meillä löytyy tällä hetkellä Brion Happy -yhdistelmät vm.2010 ja Gracon matkarattaat (saa meidän kaukalon kanssa travel systemiksi). Ja nyt kun on pikkukakkonen tuloillaan toukokuulle, tarvitaan tuplat. Kaverilta ilmeisesti saadaan ostettua hyväkuntoiset P&T Sportit tähän tarkoitukseen. P&T:t menisivät sitten kyllä yhdelläkin lapsella...juurikin vaikka kaupunkikärryinä.

 

Ei meillä siis oikeasti olisi B-Smarteille tarvetta, mutta kun minä vaan nyt haluan sellaiset... :P Kannattaisiko vain jättää haaveeksi vai myydä esim. Briot pois ja ostaa nämä tilalle?

 

Mietintää ja pähkäilyä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ootko katsellut Britaxin b-dualeja? Ne menis nyt yhdellä lapsella ja myöhemmin vois lisätä istuimen pikkukakkoselle.

Mä oon iskenyt silmäni noihin ja haluan semmoset meille. Viime vkloppuna käytiin katsomassa livenä ja vaikutti todella hyville - kivemmille kuin esim P&T:t. Tuolla tuplarattaat-keskustelussa on aika tuoretta juttua näistä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

B-dualit on aikas isot yhdelle, tai minä en tykkää siis isoista rattaista ja siksi meillä on pikkaset emmaljungat :D en ikinä käyttänyt b-dualeja yhdellä, vaan pelkästään tuplana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu olen katellu noita B-dualeita, mutta ne on munki mielestä aika isot yhden lapsen käytössä. B-Smartit ois sopivan näppärän kokoiset ja ketterät etenkin kaupungilla.

 

Meillä ei olisi enää tarvetta isokokoisille hyökkäysvaunuille, vaan näppärille kaupunkikärryille, joissa lapsen saa kasvot työntäjään päin ja jotka passaa ihan vauva-ajasta sinne taaperoksi asti. Näiden kriteerien pohjalta olen noita B-Smartteja ajatellut. :) Muutenhan me pärjättäisiin varmaan pelkillä P&T:llä (ne kun nyt todennäköisesti meille sieltä kaverilta ostetaan), mutta haluan että lapsen saa ehdottomasti myös kasvot työntäjään päin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen aiemmin kirjoittanut omia kokemuksia tuonne, Vaunukeskustelua II -topiciin.

 

"Sillon ostettiin sitten Britaxin B-smart 3 yhdistelmät. Niihin mä olinkin pitkään varsin tyytyväinen. Niiden lisäksi ostettiin vielä Britaxin turvakaukalo ja turvavuode, joka meillä korvasi hankitun vaunukopan ja kantokassin lähes kokonaan. Noissa oli todellakin mahtavan kokoinen säilytyskori, meillä vaihtui ruokakauppareissut kävelylenkeiksi kokonaan tuon ansiosta. Aiemmin saatettiin mennä keskustasta kauemmas markettiin autolla, tai jopa ajaa lähi s-markettiin autolla. Näissä rattaissa kaipasin kuitenkin pientä jousitusta tai edes ilmakumipyöriä. Moitteettomasti ne silti jyräsivät keskustan mukulakivet ja lumetkin.

Talvella noista sitten napsahti työntöaisa poikki. Joku valmistusvirhe muovissa kuulema. Samoin tosin kävi ystäväni Gessleinin vaunuillekin."

 

Jossain toisessakin ketjussa olen niistä kirjoittanut, mutta en nyt äkkiä haulla löytänyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sainpas pääni sekaisin googlettelulla. Mutta siis, onko B-Dual ja B-Ready samat kärryt mutta vaan nimi muuttunut jossain vaiheessa? Jossain ulkomaisissa verkkokaupoissa oli tuota readya myynnissä mutta ei ollenkaan dualia? Samalta ne mun silmiin näyttää kuvassa mutta en alkanut tehdä sen suurempaa tuotevertailua (vielä)

Share this post


Link to post
Share on other sites

B-Ready on mielestäni B-Dualin jenkkiversio. Muillekin malleille on eri nimet siellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oukei, eli vähän selvensi hommaa, kiitos suzy ja kirppu! Ja nimenomaan, mä löysin usan ebaysta nuo Readyt aivan ihanan pinkkeinä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin epäreilua, että Austraaliaan Britax terkee kivempia kärryjä kuin Eurooppaan. (Nyt menis yhdelle, mutta pikkusisarus on toiveessa).

Pienirenkaisia B-Dualeja en haluu :girl_mad:

 

Haluaisin nämä sisarusrattaat: http://www.britax.com.au/strollers/travel-systems/steelcraft-strider-plus-pram-3-wheel

 

Onko Euroopan markkinoilla vastaavia, siis kuppi-istuin ja iso kääntyvä eturengas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkälaoset renkaat noissa b-smarteissa (kolmipyöräset) on? Siis onko ihan kumiset kumminkin, vaikka mainostetaan rikkoitumattomina? Mihinkään muovirenkaisiin en lähde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävisiköhän Agilen talvirenkaat Affinityyn?

Jos laittais Ozonet ja Agilet kiertoon, ja hankkisi Affinityt tilalle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaako kukaan kertoa, onko Suomessa myytävä Britaxin b-dual sama kuin Australiassa myytävä Strider Compact vai ehkä Strider Plus? Compact on kai ikään kuin uudempi ja kompaktimpi versio Strider Plusista, mutta miten ne vertautuu b-dualiin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oisko kellään kokemuksia noista B-Agileista tai B-Motioneista?

 

Meille ois Motionit tulossa, kunhan saan Gessleinin yhdistelmät myytyä. Kävin niitä Baby Stylessä pyörittelemässä, ja olivat tosi näppärän oloiset. Etenkin yhdellä kädellä kasaan laitto näytti kätevältä! Noissa kahdessa mallissa ei ilmeisesti kauheasti ole eroja, näyttävät ainakin ihan samalta...Motioneiden ilmakumirenkaat ja säädettävä työntöaisa riitti mun mielestä viemään voiton Agileista. Meille rattaat tulee käyttöön puisto- ja kauppareissuille + sitten korvaamaan matkiksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on b-motionit. Nyt ne on olleet muutaman viikon käytössä kaupparattaina kaukalon kanssa. Valitsin nämä juuri ilmakumipyörien takia. Me ei tarvita varsinaisia pieniä matkarattaita vaan just kauppa/kaupunki/puisto/yleisrattaiksi. Oon tykännyt tosi paljon. On hyvät työntää jousituksen ja ilmakumirenkaiden ansiosta. Mahtuu autoon hyvin ja saa vaikka pystyyn ja pysyy siinä. Kulkee hyvin hiekalla. Lumessa kulkemisesta ei ole kokemusta, mutta uskoisin että voisi pärjätä hyvin. :) Ollaan siis tykätty tähän mennessä näistä! Tähän mennessä ei ole mitään moitittavaa keksinyt.

 

Motioneissa on taittuva aisa ja ilmakumipyörät sekä painoraja 17kg+tavarakorin kantavuus olikohan 4 tai 5kg. Agileissa ei aisa taitu ja painoraja on 15kg, mutta niissä on talvipyörät joita ei Motioneissa ole. Muuten on käsittääkseni samanlaiset. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on agilet travel systemillä Britaxin turvakaukalon kanssa ja lisäosana vielä pehmeä kantokoppa. Ainut miinus on se, että aisa ei tosiaan käänny. Kaupunki- ja kauppareissuilla ihan huippukärryt, mutta maalla asuessa hiekkateillä ne ei kulje kunnolla. Tosin sitä varten meillä onkin sit kunnon hyökkäysvaunut :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hei, kaipaisin vertailua Britaxin ratasmallien kanssa!

 

Onko kellään kokemusta uusista Britax Affinity rattaista? Ne taitaa olla vähän monipuolisemmat kuin B-Agilet (ratasistuimen voi laittaa molemmin päin, työntöaisaa voi säätää, ilmakumitakapyörät), mutta miten eroaa B-Motionista? Yhdestä blogista luin, että istumakorkeus olisi turhan lyhyt, onko näin? Liikkeessä näitä hypistellessäni mietin taas, onko istuinsyvyys liian pieni eli luiskahtaako isompi lapsi istuimelta helposti alas?

 

Työntäminen tuntui tosi mukavalta, kasaus tosiaan simppeliä ja turvakaukalon yhdistäminen huippujuttu. Niin, se ero B-Agileen ainakin oli, että Affinityssä rattaan selkänojaa säätäessä koko istuin jalkatukineen kallistuu, kun Agilessa taas pelkkää selkänojaa voi remmien avulla laskea, mutta jalat jää roikkumaan. Miten Motionissa?

 

B-Agile

269e (vauvatalo Johanna)

Mitat kasattuna 27x88x62

Paino 6,4kg

 

B-Motion

329e

27x58x70

10,5kg

 

Affinity

567e (Babystyle)

33x66x60

11kg

 

Sitten on vielä B-Smart.. Mitä eroja siinä? Hinta n. 399e

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikö kukaan haluaisi jakaa kokemuksia ja tarkempaa vertailevaa tietoa näistä rattaista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Minulla on vain kokemusta B-Smarteista (4 pyörää), joten en pysty vertaamaan muihin. Smartit on meillä kakkosvaunuina /-rattaina. On kyllä käytetty monenlaisissa olosuhteissa. Jousitus ei tietenkään täysiveroisten yhdistelmien veroinen, mutta renkaat yllättävän hyvät eri alustoilla. Istuinosa toimii niinikään hyvin, myös puolivuotiaalla. Kuomu jää tosin vähän "vajaaksi", ellei avaa vetoketjua, jolloin osa kuomusta on verkkoa. Nutta nukkuvan lapsen osalta se on helposti ratkaistu jollakin rätillä tai rievulla. Isommalla lapsella tätä ongelmaa ei ole. Ostettiin vuosi sitten uutena tarjoushinnalla ja minusta tällä hinnalla varsin oivat pelit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun oli tarkoitus hankkia meidän emmaljungiin koppa vauvalle, mutta nyt tuli hankittua uusiksi matkarattaiksi b-agilet. Tajusin vasta, että niihinhän saa kopan myös kiinni. Vauvan pitäisi syntyä heinäkuussa, joten ihan heti ei räntäkelien pitäisi häiritä. Asutaan kaupungissa, joten siksikin nuo ketterämmät kärrit houkuttelevat. Onko jollain kokemusta b-agileista pienen ainoina kärryinä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietääkö joku saako B-Agile -rattaisiin kiinni muun merkkisiä turvakaukaloita kuin Britaxin omia? Meillä on Maxi Cosin kaukalo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistaakseni myyjä sanoi meille, että saa kun ostaa erikseen kaukaloon sopivat adapterit. B-agilen mukana tulevat adapterit sopii vain Britaxin kaukaloihin. Luetteli se myyjä vielä merkitkin joidrn adapterit niihin sopii mutta enpä tietenkään niitä enää muista :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Hmmm... okei, vaikuttaa ihan lupaavalta! Täytyy vielä selvitellä asiaa :) Kävin tänään taas kaupassa kokeilemassa matkiksia, ja jotenkin olen tykästynyt B-Agileen enkä kykene harkitsemaan muita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joku kyseli motionien jalkatuesta eli se selkänojan säätö on samanlainen kukn agileissa eli jalkatuki ei liiku samalla. Ja sitä jalkatukea ei voi säätää varsinaisesti. Sen saa vähän koholleen kyllä. Musta noilla kolmilla rattailla on käyttötarkotuksissa eroa eli agilet matkarattaat, motionit kuomurattaat ja affinityt ilmeisesti ihan kunnon vaunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now