Briony

Poikien nimiä, vol. 2

902 posts in this topic

^ Mä ehdotan nyt sellaisia, jotka ei ehkä istu kriteereihin, mutta mun mielestä tyyliltään taas jotain samankaltaista:

 

Karri, Kaapo, Tomi, Iikka, (Tuukka?), Iiro, Roope.

 

Voi olla, että menee ihan metsään :D .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla tuli ihan heti mieleen Perttu. Kiva yhdistelmä.

Muita tuli mieleen : Aaren, Aarni, Aarto, Aatos, Aarre, Santtu, Mirko, Turkka, Martti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä etsitään Jimin veljelle nimeä. J:llä ei välttämättä saisi alkaa, M tai L olisi kiva alkukirjain muttei välttämätön, kaksitavuinen nimi haussa jossa ei r-kirjainta ole. Pää sanoo tyhjää.

 

Omassa päässä pyörii Leevi ja Miko, noista ehkä Miko olisi lähempänä sitä oikean kuuloista mutta siitä ehkä puuttuu jotakin.. Tosi helppoa kun ei edes itse tiedä mitä tahtoisi. Tytölle olisi täydellinen nimi jo olemassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

laura!, Lenni, Lasse/Lassi, Mikko, Mika, Manu, Miikka, Luka/Luca, Luukas/Lukas, Miska, Mitja

Share this post


Link to post
Share on other sites

laura! Manu, Milo, Miiko, Miilo, Miio, Miki, Leo, Leon, Lauri, Lassi, Lenni, Luca/Luka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista avena ja Neven, pari noista teidän ehdottamista voisi mennä harkintaan :)

 

 

laura!:n tekstiä en kerennyt lukea loppuun niin tuli Leevi mieleen  :girl_crazy: ...ja Mikon vois kirjottaa myös Mico, eli C:llä..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laura!, meillä Luka on saamassa pikkuveljen nimeltä Jimi eli kannatan vahvasti Lukaa :D

 

Josta päästäänkiin omaan "ongelmaan" (vaikka mukava näitä onkin miettiä), eli Jimin oikeastaan kolmanteen nimeen. Kahdeksi ekaksi on ainakin tulossa Jimi Aldo ja itse olen saanut siihen jatkoksi kivasti sovitettua Benjamin, mutta koska pojalle nimen keksiminen on hankalampaa (ja tätä nimiasiaa on jo pyöritetty hyvä tovi..) olisi kiva kuulla muidenkin ehdotuksia. Mitään rajoitteita ei ole, antakaahan mielikuvituksen laukata :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mietiskellään nimeä Samun pikkuveljelle. Ei mitään erityisiä kriteereitä tai rajoitteita, kunhan olisi samaa tyyliä esikoisen nimen kanssa. Mielellään saisi löytyä myös kalenterista, mutta ei välttämättä mikään TOP 10 -nimi. Itse oon tykästynyt nimeen Juho, mutta työkaverin lapsi on sen niminen. On tosin jo täysi-ikäinen, eikä olla koskaan tekemisissä, mutta jotenkin arveluttaa, kun pojankin etunimi on yhtä kirjainta vaille sama kuin tämän työkaverin oma nimi. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

einju: Samun veljelle sopivia nimiä olisi mielestäni ainakin Juha, Mika, Rami sekä Nellunkin ehdottama Jami. Nämä nyt on kaikki samalla kaavalla konsonantti-vokaali-konsonantti-vokaali, mutta toisaalta ihan toisenkinlainen nimi siihen passaa vallan mainiosti.  :) Kuten vaikka Olli, Peetu tai Arttu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos ehdotuksista! Miro oli harkinnassa esikoisellekin, mutta mun mielestä on nyt liian eri tyylinen Samun kanssa. Mies sitä kyllä varmaan taas ehdottaa. Jami voisi olla ihan ok, tosin siinä vähän häiritsee, kun keskellä on a ja m niin kuin Samussakin. Jos tulisi kolmas poika, niin pitäisi olla taas samaa sarjaa. Toisaalta taas kirjaimet a ja m ois just kivat, koska ne on mun ja miehen etunimien alkukirjaimet. :) Muut ehdotukset oli sitten joko liian kasarivivahteisia, tutuilla käytössä, liian erikoisia (varsinkin miehen makuun) tai muuten ei vain kolahtaneet. Arttu oli ainut, joka on mulla omallakin listalla. Mutta onko siinäkin sitten liian paljon samankaltaisuutta (a ja u), joka aiheuttaa vaikeuksia seuraavan lapsen nimeämisessä? On tämä vaikeaa. :rolleyes: Muut omalla listallani olevat nimet Artun ja Juhon lisäksi ovat siis Lassi ja Eeli, ja veikkaan, ettei miehelle käy mikään noista. Blaah.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musta Samu ja Arttu kuulostavat tosi kivoilta veljesten nimiltä! :) Jos tulisi kolmas poika vielä joskus, niin voisi antaa sellaisen nimen, jossa olisi a ja u, mutta toisaalta ei olisi "pakko", kun nuo ovat kuitenkin ihan erilaiset nimet. Vaikka Lassi sopisi joukon jatkoksi hyvin. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ihastunut Eliel nimeen, tai oikeastaan se kuulostaisi tällä hetkellä kauniimmalle kahdella eellä lausuttuna, eli Eeliel. Koska olen niitä ihmisiä, joista nimi kirjoitetaan niinkuin sanotaan, kysynkin mielipidettä: Kumpi teistä on kivempi Eliel vai Eeliel?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tykkään enempi Elielistä ja siis yhdellä eellä myös lausuttuna :)

 

Kuten myös. Tunnustan, etten ole koskaan tuplaeeversiosta kuullutkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miekin tykkään enemmän Elielistä, enkä myöskään muista kuulleeni aiemmin tuplaeeversiota :blush:  Eliel on kyllä tosi kiva nimi, meillä kylläkin kuuluu valitettavasti niihin poissuljettuihin, sillä sukunimi alkaa L-kirjaimella ja tuntuu hankalalta sanoa, jos on sama kirjain etunimen vikana ja sukunimen ekana.. no, vielä ei kyllä ole sitä plussaakaan tullut, joten aikaa on miettiä miulla :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

En minäkään ole ennen kuullut nimeä Eeliel, mutta olen kysyjän kanssa samaa mieltä että se kuulostaa kauniimmalta niin. Eikä näköjään kuitenkaan ole mikään superharvinainen tai uusi keksintö vaan ihan olemassaoleva nimi, vaikkakaan ei yleinen. Minulta ääni sille, kuulostaa ihanalta  :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laittaisin Elielin, koska se on (ruotsinkielisessä) kalenterissa oleva nimi, Eelielistä pitäisi varmaan aina mainita että kirjoitetaan kahdella eellä (koska ei ole missään kalenterissa ja varmaan aika monelle uusi nimi, itsekään en ollut aiemmin kuullut). Eeliel on vähän kuin Eelin ja Elielin risteytys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annan ääneni Elielille, tunnen yhden sennimisen lapsen, eikä Voisin kuvitella muuta. Kyllähän tuohon tottuu, niinkuin muihinkin erilaisempiin nimiin, eikä tuo nyt niin kummallinen ole.

Mutta varmaan joutuisi selittelemään kirjoituasua.

Olen kyllä sitä mieltä, että jos vanhempia miellyttää joku nimi, niin älkää kuunnelko muita vaan pitäkää päänne.

Minäkin olen pitänyt pääni, vaikka skeidaakin ollaan mieleen kanssa saatu kuulla , en enää kadu valintojamme. Alkuun pikkuisen harmitti, mutta nyt sen marmatuksen antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ nyt OTnä jäi vaivaamaan että mikä nimi aiheuttaa marmatusta? Ja kuka kumma kehtaa marmattaa toisten nimivalinnoista?  :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ihan kamala ongelma, kun oon ihan varma että meille tulee toinen poika, mutta oon käynyt nimikalentereita läpi ja mä en vaan pysty hyväksymään sieltä yhtäkään nimeä. Esikoisen nimi oli ollut meillä tiedossa jo kauan ennen kun edes suunniteltiin lasten tekoa (pelasin joskus Simssiä ja sitä varten kysyin mieheltä että mikäs tulisi poikalapsen nimeksi niin heitti tuon esikoisen nimen..), mutta mikään muu nimi ei vaan tunnu sopivan...

 

Kriteerejä mulla on, ettei se mielellään tuo mieleen mitään kaikkien tuntemaa lastenohjelmaa (tai muuta tuttua tv-ohjelmaa tai kirjaa) tms. Kuten pampam Paulin taikakaulin, postimies Pate, Vaahteramäen Eemeli, Kaapo, Uuno, Hannu Hanhi, Aku Ankka...

 

Ei saa sisältää R-kirjainta, eikä mielellään S:ää, mutta se ei ole niin ehdoton kuin ärrä. Etenkin ehdoton ei on nimi jossa on molemmat näistä (pikkusiskoni nimi on Sara ja pahan puhevian vuoksi vasta nyt täysi-ikäisenä osaa tunnistettavasti sanoa sekä ässän ja ärrän. Pitkälle toista kymmentä vuotta oli omien sanojensa mukaan nimeltään Ala.

Ei myöskään kirjaimia x, c, y tms erikoisia. Ihan tunnistettavasti suomalainen nimi.

 

Nimen iällä ei väliä, siis uusi vaiko vanha, mutta ei kaikista yleisimpiä nimiä: ei siis esim. Sami, Joni, Johannes, Tommi, Pekka, Kalevi...

 

Ehkä helpointa jos vielä tuon esikoisen nimen paljastan... On nimeltään siis Jimi. Eli selvästi suomalainen, vaikka ulkomailta johdettukkin. kaksitavuinen, helppo lausua, kaikkien tuntema nimi mutta kuitenkin niin tuore, että ainakana minä eikä tuttuni ole vielä keski-ikäisiä tai eläkeikäisiä sen nimisiä tavannut.. mulla taas ollut luokkakavereina useampiakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now