Briony

Tyhmät kysymykset yrityksestä, osa 2

704 posts in this topic

Mitähän mahtaa tarkoittaa, kun synnytyksen jälkeen menkat on ollu tosi oudot, siis synnytyksestä on aikaa jo yli vuosi ja menkat alkoi ehkä 4 kk synnytyksen jälkeen eli ovat olleet nyt jo melkein vuoden normaalisti käynnissä ja periaatteessa kierto on siellä 28-30 päivän luokkaa. Mulla on aina ollu tosi säännölliset menkat ja ilman mitään kummempia välitiputteluja. Nyt synnytyksen jälkeen jokaikinen kuukausi aina noin 4-5 päivää ennen menkkoja tulee sellaista tuhrua kunnolla ja välillä jopa ihan rehellistä vertakin (mutta niukasti) noin pari päivää ja aina yllätyn, että nytkö ne menkat alkoi ja sitten se loppuu kuin seinään pariksi päiväksi ja sitten yhtäkkiä kp 28-30 tienoilla menkat alkaa normaalisti ja tosi runsaina ja kestää taas sen 5 päivää. Ei puhettakaan mistään synnytyksen jälkeen häviävistä menkkakivuista tai menkkojen lyhenemisistä..(pöh). Mitä tuo ihmeellinen menkkoja edeltävä vuoto on ja kun nyt yritystä ollaan aloittelemassa, niin onko tuollaisilla tuhruilla jotain sellaista merkitystä, mitä en osaisi ajatella? Täällä tulee taas panikoitua kaikenlaista...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en valitettavasti osaa vastausta antaa ylempään kysymykseen, mutta tulin tänne oman kysymykseni kanssa.

 

Voiko siitä päätellä mitään, jos kahden päivän päästä pitäisi olla kp 1, ja kohdunsuu on alhaalla ja kova? Oonko ymmärtänyt oikein et pari päivää ennen menkkoja kohdunsuun pitäisi laskeutua ja tuntua sormiin löperöltä?

Edit. Korjasin ajatusvirheen.

Edited by yell

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko sillä väliä miten syvälle mies pyrkii työntämään tullessaan vai ei? Löytävätkö uimarit perille vaikka ei ihan perälle runnottaisi? :D

Tuli vain tämä hölmöys mieleen kun mies aina tullessaan rentoutuu täristen eikä ns. jysäytä syvälle. Voiko sillä olla mitään merkitystä?

 

Nimim. Viides yk alkamassa :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

En usko että jysäytyksillä :D syvälle laukeamisen hetkillä nyt on niin suurta merkitystä hedelmöityksen kannalta, tiettyhän se ehkä vähän saattaa lyhentää simppojen matkaa maaliin mutta eikai nyt niin paljon kumminkaan, väittäisin että kyllä ne kunnolla uivat simpat ui ihan ilman runnomistakin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esitänpäs oman ryhmän kysymykseni: voiko kausi-influenssarokote vaikuttaa tärppimahdollisuuteen tai ovulaatioon? Arvon täällä, kävisikö sen ottamassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puuhis, mietin samaa ku sain piikin. Sain sen tiistaina ja tänään on merkit oviksesta. En oo siis huolissani, koska raskaana olevillekki sitä suositellaan :)

 

Tosin, mulle ei tullu siitä mitään oireita, joten jos hirveen flunssan esim saa rokotereaktioksi, ni voi olla eri juttu. Aattelin et pienet flunssaoireet ois kuitenki pienempi paha, ku yli viikon täysi toimintakyvyttömyys, jos sen ifluenssan sais. Mul on joskus influenssa ollu ja se oli niin hirveetä, et en voi kuvitellakkaan et sillon tärppäis :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moiii!

Nro kakkosen kuumelija täällä odotteli menkkoja alkavaksi viikonloppuna ja nyt apteekin raskaustestissä haalea viiva.

Ollako vai eikö olla, äääh en kestä, mitä mieltä ootte, yritän liittää kuvalinkin tähän. Tämä tuli minuutin kuluttua näkyviin.

 

http://aijaa.com/tB9dxP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eihän toi nyt edes kovin haalea ole, vaan mun mielestä selkeä onnittelunarvoinen plussa! ;) onnea!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei! Olen koittanut etsiä tietoja aamulämmön kestosta kun raskaus on alkanut, mutta en ole löytänyt mitään selkeää. Eli mistä erottaa oviksen jälkeisen normaalin lämmönnousun raskaaksi tulleen lämmönnoususta? Kuinka kauan kumpikin näistä kestää? Muistan, että aikaisemmissa yrityskierroissa aamulämpöni on pysynyt ylhäällä pari päivää ja ollut muutenkin melko edestakaisin sahaavaa. Nyt lämpöni ovat pysyneet 8 päivää tasaisen ylhäällä. Olisiko nyt siis toiveita? Vai pitääkö odottaa vielä kauemmin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^normaalistikin aamulämmöt ovat koholla koko luteaalivaiheen ajan, ja laskee menkkojen alettua, menkkoja enteilevästi tai menkkojen aikana/jälkeen. Jos lämmöt on koholla vielä kun normi luteaalivaiheen pituus on jo ohitettu, niin se voi viitata raskauteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voiko 23-päiväisessä kierrossa ehtiä ovuloimaan? En ole siis tikuttanut, kun olen ajatellut kierron pidentyvän, mutta nyt ei näytä siltä.. Eikö menkkojen pitäisi jäädä tulematta, jos ovista ei tapahdu, vai voiko silti vuotaa?

 

Ja joo, jos tämä näin jatkuu vielä pitkään, niin suuntaan kyllä gynelle, mutta ajattelin nyt ensin rapsuttaa vähän joukkoälyä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

En osaa kierron pituudesta sanoa mitään muuta kuin että itse olen ovuloinut joskus jo kp6,eli siinä tapauksessa 23:n päivän kierto olisi riittävä. Jossain muistaakseni sanotaan että kymmenen päivän luteaalivaihe vähintään pitää olla.

 

Ja kyllä ne menkat tulee vaikka ei ovuloisi. Pari kertaa vuodessa on normaalikiertoisella naisella ovuloimattomia kiertoja. Joskus kun ovista ei tapahdu,voi kierto venyä ja lopulta limakalvo vuotaa pois kun on jo "liian" paksu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Elikkäs minulla on sellainen ongelma että minun kuukautiset on todella epäsäännölliset joten minulla ei ole mitään tietoa että milloin ovuloin koska en ole oikeastaan koskaan laskenut kiertoani joten onko minun vaikeampaa tulla raskaaksi kuukautiset takia??? Toivon todella että autatte koska minulla ei ole ketään keltä kysyä ! Kiitos paljon jo etukäteen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Minulla oli pillereiden jälkeen kierrot 59, 54, 35 ja nyt olisi varmaan ollut 42 päivää mutta niin vaan plussasin tästä kierrosta. :) Sitähän en tietenkään vielä tiedä kantaako tämä tätä alkua pidemmälle. Kierronkartoituksen avulla (ketju näkyvissä kuumeiluklubeissa kunhan saat 10 viestiä täyteen) sain selville, että ovis oli tässä kierrossa myöhään, vaikka ovisoireita oli jo aiemmin vaikka muille jakaa. Eli minulla epäsäännöllinen ja pitkä kierto johtuu varmaan siitä, että oviksen paikka heittelee ja yleensä se on tosi myöhään eikä minulla tule kuukautisia ennen kuin n. 14 päivää sen jälkeen kun ovis on ollut. Toivottavasti sait jotain irti tästä sepustuksesta. :) Pääasia on pupuilla ahkerasti :lol:

 

Hei muuten tuonne aiempaan vielä, että minulla ne menkat ei siis taida tulla ennen kuin olen ovuloinut (esim. 30+29=59 eli varmaan ollut ensin n. 30 päivän ovuloimaton kierto ja menkat jääneet välistä ja sitten ollut n. 29 päivän kierto, jossa ovulaatio tms.)

Edited by -Kanerva-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tikutin ovisplussan sunnuntaina CB testillä. Jos pupuillaan vielä tänään illalla niin onko mitään mahiksia raskautua? Pupuiltiin kyllä silloin sunnuntaina, mutta eilen ei onnistunut :(.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ovulaatiohan tapahtuu ovisplussasta n. 12-36h kuluttua, että sanoisin ettei enää tänään pupuilulla oikeen ole hedelmöittymisen kannalta hyötyä. Hyvin olette ajoittaneet kuitenkin jo, joten mahdollisuudethan on hyvät. Kaiketi ne kaksi ovulaatiota edeltävää päivää olisi ne parhaat päivät hyödyntelylle, koska silloin simpat olisivat jo valmiina odottelemassa munasolua ovulaation tapahtuessa

Edited by Montana

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Okei :).

 

Harmittaa vaan että se jäi vaan siihen yhteen kertaan, meillä on nyt tällainen "ongelma" että mies ei pysty pupuilemaan kahtena peräkkäisenä päivänä, ei vaan yksinkertaisesti onnistu :(. Eilen siis yritettiin mutta huonoin tuloksin. Ajattelin että jos tänään vielä olis yrittänyt, mutta ei kai siitä ole sitten mitään hyötyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ripaus no mutta tuskin siitä pupuilusta mitään haittaakaan on! Onhan näitäkin ihmisiä, keillä tärppi on käynyt "mahdottomana" päivänä, tyyliin juuri ennen menkkoja tai jopa menkkojen aikaan.  ;) Oviksen ajankohdasta kun ei voi täysin varma oikein olla ja kaikki nää ajat (siittiöiden matka kohtua kohti, siittiöiden elin-ikä, ovisplussasta ovikseen, munasolun hedelmöittyminen) on kuitenkin jokaisen kohdalla vaihtelevia. :) Toivotaan parasta teille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Rekkasin nyt tänne kun tätä lukenut jo kuukauden. :) Yk2 menossa. Toivottavasti

viesti tulee nyt oikeeseen ketjuun. 

Eilen alkoi vaivaamaan kovasti eräs asia josta toki juttelen vielä lääkärini kanssa kunhan sinne

pääsen, mutta löytyisikö täältä mahdollisesti ketään joka pystyy yhtään avaamaan tätä asiaa mulle.... 

 

Mulla on siis joka vuosi siitepölyallergiaa ja aloin pari kk sitten syömään Kverilla nimistä

luontaistuotetta. Naturanetti sanoo että Kverilla sisältää mm. Plantagoa joka vaikuttaa limakalvoja supistavasti.

Tässä vielä lainaus: "Allergisessa reaktiossa limakalvoilla on taipumus laajentua, jolloin normaalit liman kulkutiehyet tukkeutuvat ja lima pyrkii tulemaan nenän kautta ulos. Plantagon vaikuttavat aineet supistavat limakalvoja, jolloin normaali liman kulkureitti on mahdollista ja niistämisen tarve vähenee."

 

Voisko tosta olla jotenkin haittaa raskaaksi tulemisen yhteydessä? Joo, tosi neuroottinen kysymys, tiedän, mutta

tällä hetkellä oon niin paneutunut tähän asiaan ja karsimaan kaikki turhaan haittaavat tekijät pois. Oonko käsittänyt

oikein että limakalvot kuitenkin merkittävä tekijä raskaaksi tulemisessa? Yk1 ei jostain syystä tuottanut tulosta vaikka

kammarissa oli hyvinkin aktiivista ja ovulaation kannalta oikeaan aikaan. Ei ihmeellistä siinä, tiedän! Mutta kuten sanoin haluan 

kaikki haittatekijät karsia pois. Kverillan lopettaminen ei ois ees mikään suuri juttu, oireet on tänä vuonna jääneet tosi

pieniksi ja pikku nuha ei mua niin haittaiskaan. Kiitos jo valmiiksi....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei vastauksia mulle. :(

Lopetin sitten varmuuden vuoksi kyseisen tuoteen käytön. Eipä ole oireet siitä kummemmin pahentuneet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noista luontaistuotteiden vaikutuksista raskaaksi tuloon ei hirveästi tiedetä, niitä kun on todella vähän tutkittu. Itse olisin ehkä tehnyt samoin eli lopettanut käytön ja varsinkin jos pärjää ilmankin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now