Briony

Tyhmät kysymykset yrityksestä, osa 2

704 posts in this topic

En oikein tiiä missä ketjussa tätä kysyis, ehkä tää on lähinnä oikeaa. Eli sellaista mietin, kun esikoisen aikaisessa jälkitarkastuksessa lääkäri sanoi, että jos esikoinen on saanut alkunsa helposti, niin seuraava saa alkunsa yleensä vielä helpommin. En sit hoksannut hältä kysyä, että mihin se sellainen perustuu? Tietääkö teistä joku? Itse mietin, että onko kohtu jotenkin vielä enemmän vastaanottavaisempi nyt, vai mitä ihmettä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Käytetty kohtu tiinehtyy paremmin" sanoi mulle joskus eläinlääkäri :D Pätee myös ihmisnisäkkäisiin :) miksi, sitä en tiedä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missä vaiheessa teillä on ollut kiinnittymisvuotoa ja millaista se on ollut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmaankin oli kiinnittymisvuotoa, kun 1,5 viikkoa hedelmöittymisen jälkeen luulin menkkojen alkavan, mutta verta tulikin tosi vähän ja vain yhtenä päivänä. Kivut kyllä oli ihan menkkamaiset useamman päivän ajan. (Tämä ei sitten kyllä hyvin päättynyt, mutta oletettavasti tossa vaiheessa vielä ok).

 

 Hauska toi "Käytetty kohtu tiinehtyy paremmin" :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

gyne on kerran sanonut että nainen on hedelmällisimmillään oliko vuosi synnytyksen jälkeen vai miten se oli.. Mutta kyllä uskon että kerran kun kroppa on ´osannut´ tulla raskaaksi toinen kerta sujuu helpommin..

 

nim. 1 yritys 3,5vuotta alku lääkkeillä, 2 ja 3 luomusti kohtuu heti..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa kaikki! olen uusi täällä joten en tiedä kuuluuko minun asiani tähän ketjuun, korjatkaa jos olen väärässä paikassa :D

Eli siis minulla on ollut aina epäsäännölliset kuukautiset. minulla oli marraskuussa 2014 kuukautiset jonka jälkeen ne jäi pois. kävin gynekologilla ja sain primolut kuurin käyttöohje 2 tbl 10 päivän aikana ja odottaa että menkat tulee. aloitin kuurin 15.5.2015 ja sen jälkeen 3 päivän päästä  tuli menkat jotka kesti 7 päivää nyt odottelen jos menkat tulisi normaalisti.. Mutta mistä voin sitten tietää kun minulla on ovulaatio tulossa?
Pitäisikö minun yrittää vain alkaa tekemään ovulaatio testejä ja sitä myötä yrittää?
raskaus olisi haaveena, mutta tilanteeni on mietityttänyt minua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

halinalle95 jos muistat yhtään minkä pituisia kiertoja sulla on ollut ennen menkkojen poisjäämistä, niin ovis yleensä tapahtuu 12-16 päivää ennen menkkojen alkua. Eli jos sulla kierto oli 28 päivää, niin kp14 molemmin puolin ovis mahdollisesti olisi. Kannattaa varmaan tilata isompi satsi ovistikkuja ja aloittaa hyvissä ajoin testailut. Niissä paketeissa lukee yleensä, et milloin kannattaa aloittaa testaamaan.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

moikka, minä laskeskelinkin että jos se menisi noin minun kohdalla niin ovulaationi tapahtuisi tän viikon lopussa tai ensviikon alussa? kun kiertoni on vaihdellen ollut 30- 40  päivää
okei, täytyykin nytten tilata että kerkeisi saamaan vielä tällä viikolla postista ne :)

 

Onko muuten tietoa vaikuttaako munasarjojen monirakkulaoireyhtymä raskaaksi tuloon? kun minulle gynekologi sanoi että epäilee minulla olevan semmoinen, mutta ei ollut varma?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Pco eli munasarjojen monirakkulaoireyhtymä voi vaikeuttaa raskaaksi tuloa, kokemusta on. Juurikin siksi, että kierto ei ole säännöllisen pituinen, ja ovulaation ajankohtaa on hankala tietää. Itse en ainakaan ovulaatiota etukäteen tiedä milloin on tulossa, kun luomukierto saattaa olla mitä tahansa 36-100 päivän välillä. Ovulaation olen nyt tuntenut kyllä parina kertana niin että alkoi tuntumaan erikoista kipua munasarjojen kohdilla, ja tärinä tuntui inhottavasti munasarjoissa. Silti vielä ovulaatiotesteillä varmistelen onko ovulaatio oikeasti kohdalla.

 

Meilllä kylläkin esikoinen sai alkunsa clomifeneilla juurikin epäsäännöllisen kierron takia, ja pco:han voi aiheuttaa juurikin myös ovulaatiohäiriöitä tai voi olla ettei edes ovuloi joka kierrossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okei,selvä. Se siis vaikuttaa aika suurelta osin. täytyykin ruveta seurailemaan tuleeko ovulaatiota.minulla on nyt valmiina jo 2 ovulaatiotestiä  mutta  juuri tilasin niitä lisää.. Mitenkäs onko tuo clomifen resepti lääke? :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on PCO ja nyt on eka kierto menossa hormonihoidoilla. Mulla siis vaikuttaa niin, että ovulaatiotestit näyttää kokoajan plussaa eli ovista on tosi vaikea arvioida ja tällä hetkellä en ainakaan oo ovuloinut ollenkaan (kierto venyi yli 60 päivään ja käynnistettiin Primoluteilla). 

 

Joten pco vaikuttaa kyllä aika paljonkin riippuen ihmisestä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

okei juu, Koska sinulla nuo hormonihoidot alkoi?  minullakin on kyllä enenkun hakeuduin gynekologille ovistesti näyttänyt plussaa ja gyne sanoi siitä että mulla ei sitä ovulaatiota ole silloin tapahtunut. Nyt ajattelin katsoa mitä ovistesti näyttää kun sen teen.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla alkoi ne tässä kuussa vasta. Söin siis eka sen Primolut kuurin 10 päivän ajan että menkat saa alkamaan ja nyt kp3-7 oon ottanut hormonia joka kasvattaa folliikkelia (tai useampia), että saataisiin ovulaatio tapahtumaan. Oon muuten saman ikäinen kuin sä!  :grin:

 

Mutta joo jos kerran tiedät, että sulla on pco ja varsinkin jos kierrot on ylipitkiä (yli 35 päivää) tai tosi epäsäännöllisiä niin kannattaa mennä lääkäriin niin saat nopeasti apua. Kuulemma jos kierrot on yli 35-40 päivää, on aika suuri riski ettei ovuloi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okei juu, toivottavasti ovulaatio tapahtuisi.  mä käytin tuon primolut kuurin tuossa toukokuun lopussa ja tuli kuukautiset niin nytten mun pitäis odottaa tulisko seuraavat ilman primoluttia. gyne sanoi että jos ne saataisiin tuleen itsellään olisi tuo ovulaatio mahdollinen.. Mä tosin aamulla tein tuon ovulaatio testin niin se antoi plussan? eli onkohan toi nyt sitte niin että se ovulaatio olisi tulossa vai eikö ? 
Hyvä ikä :D:)
 

juu, mä kävin sen takia juuri gynekologilla toukokuussa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos on pco niin ovistestit ei oo kai ihan luotettavia, lh-hormoni voi nousta ilman että munasolu irtoaa. Peruslämmön mittaamisesta eli kierronkartoituksesta voi olla hyötyä, siitä on ketju tuolla kuumeiluklubien puolella :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla PCO, tikutettuna ovikset tulee, kierto säännöllinen.
Ekaa tehty 18kk, toista 5v, ja kolmas plussa tuli kun kakkonen oli 5vko vanha. (luomuja kaikki)

Eli PCO vaikauttanut ainakin mulla raskaaksituloa, ja juu ''käytetty kohtu'' oli vastaanottavaisempi ainakin sillä kertaa.
Nyt 7kk TJOT takana (+ovikset tikutettuna) eikä mitään...

Mistä löytäisin tietoa lämmöistä? Mitäs sen mittarin pitäisi näyttää ennen menkkojen alkua jos on raskaana? Vai onko ihan höpöjä koko homma? =)

 

Edited by Ennatiina

Share this post


Link to post
Share on other sites

^raskauttahan ei lämmöistä näe sen aiemmin kuin testeilläkään, mutta ovulaation toteamiseen ne sopii :) peruslämpö on matalampi kierron alkuvaiheessa ja nousee jonkun verran ovulaation jälkeen pysytellen korkealla koko luteaalivaiheen ajan. Lasku lämmöissä voi ennustaa menkkoja, joillakin alkaa ensin vuoto ja sit tippuu lämmöt. Jos on raskaana, lämmöt pysyy sillä luteaalivaiheen tasolla normaalia pidempään. Yksittäisistä lämmönmittauksista ei siis ole hyötyä, vaan siitä kun mittailee koko kierron ajan. Ja aina samalla tavalla, väh 3h yöunen jälkeen mielellään suht samaan aikaan,ennen sängystä nousemista joko suusta tai alakerrasta. Tuolta klubien puolelta löytyy se kierronkartoittajat, sieltä saa lisätietoa :) mukavaa ja koukuttavaa touhua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka pahasti kroppa voi kehittää raskausoireita plussaa toivoessaan? Huomasin viime viikolla, että etoo kokoajan. Tunne kuin olisi pala kurkussa (=närästys?). Tätä kestää koko päivän. Menkkajomot kestäneet myös sen 5 päivää. Kohdunnipukka ihan ylhäällä eikä menkkoja kuulu. Viime viikolla olin vähän kauhuissani entä jos. Mutta nyt kieltämättä olisin pettynyt jos en olekaan raskaana :D Olen itkuherkkä. Oon herkistynyt muutamasti melkein pillittämään. Pissattaakin mukamas.

 

MUTTA ainoa yhdyntäkerta lähelläkään ovista mies ei päästänyt mun sisälle. Päättelin googleteltuani keskeytettyä yhdyntää, että osalla toimii osalla ei.
Ensi viikolla testailen jos ei menkat ala. Nuo oireet ovat vaan niin todelliset. Jokin mun sisällä sanoo että vauva on tulossa mutta mahdollista myös että ylitulkitsen nyt itseäni.

Missä kohdunnipukka luuraa alkuraskauden aikana? Entä menkkojen alkaessa? Kuukuppia aseteltaessa se yleensä löytyy kyllä aika hollilta, mutta nyt en olekaan enää varma miten ihan menkkojen alkaessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mellinelli mulla (ja valitettavasti varmaan kaikilla kuumeilijoilla) on kyllä kokemusta siitä, että kroppa kehittelee oireita kun kovasti toivoo.. Mullakin on ollut varmaan kymmenen kiertoa, jolloin olen ollut ihan varma että olen raskaana  :D Tuttuja oireita on ollut palelu, kuumat aallot, runsas valkovuoto, alavatsatuikkailut, päänsärky, nenästä veren vuoto, ihottuma, suupielen aukeaminen, yökötys ja krapulainen olo aamuisin, voimistunut hajuaisiti, ummetus, pissatus.. Sit kuitenkin menkat ovat alkaneet. :P  Mutta voihan toki olla, että ovis olisikin ollut eri aikaan kuin luulit tai että keskeytetyssä yhdynnässä simppoja olisi kuitenkin päässyt livahtamaan.  ;) Toivotaan parasta!

Edited by Nyytikki

Share this post


Link to post
Share on other sites

On se naisen mieli ihmeellinen! Itsekin esikoista kuumeilessani kehittelin vaikka ja mitä. Nyt tuntuu taas niin varmalta :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voihan se olla että onkin tärpännyt  :)  Silloin kun itse kuumeilin ja oltiin miehen kanssa keskeytetyssä yhdynnässä kokoajan niin luin keskusteluja aiheesta ja kyllä tosi moni on raskautunut vaikka onkin yhdyntä keskeytetty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä miettinyt että pitääkö odottaa ns. Luomu menkkoja ennen kuin aloittaa yrittämisen. Pillerien paketissa luki että niin suositeltais jotta lasketun päivän määrittäminen helpompaa. Eikö siis niitä ekoja menkkoja lasketa? Vai oonko ymmärtänyt väärin:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se pillereittein lopettamisen jälkeinen vuoto on ns. tyhjennysvuoto ja seuraavat menkat ovat sitten luomumenkat. Onko sillä lasketulla ajalla nyt niin päivän päälle väliä? Kuitenkin tiedetään koska olet ne pillerit lopettanut. Näin mä siis ajattelen, eikä me mitään luomumenkkoja odoteltu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahaa, aivan. Samoilla linjoilla itekin. Kun eihä sitä voi muutenkaa tietää etukäteen tuleeko etuajassa vai myöhässä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now