Marmalade

Kaupunkilomat vauvan kanssa

52 posts in this topic

Me asutaan Lontoossa ykkosvyohykkeella ja kylla taalla vauvan kanssa parjaa vaikka kadut ovat kapeita ja usein aika kuoppaisia. Metro on tosiaan hankala mutta onneksi ilman sita parjaa keskustan alueella mainiosti silla bussit kulkevat kaikkialle varsin tiheaan ja samalla nakee vahan maisemiakin.

Pakko tunnustaa etten ole tarvinnut tubea viela kertaakaan ja vauva on tanaan 10kk vanha ja me kuitenkin kaydaan kaupungilla ja treffataan kavereita monta kertaa viikossa.

 

Parhaat hoitohuoneet loytyvat suurista tavarataloista ja ostoskeskuksista, esim John Lewis Oxford Streetilla tai Westfield, mutta myos museoissa ja joissakin kahviloissa ja ravintoloissa on usein hoitopoyta tai edes jonkinmoinen alusta vessojen yhteydessa.

 

Lontoossa on paljon kivoja puistoja, museot ottavat lapset hyvin huomioon ja niissa on paljon hypisteltavaa ja katseltavaa (tosin saattavat olla rattaiden kanssa aika hankalat). Tasokkaatkin ravintolat toivottavat pienet vieraat tervetulleiksi erityisesti lounasaikaan kunhan poytaa varatessa kertoo asiasta jotta he voivat varautua poydalla jossa on tilaa joko rattaille tai syottotuolille. Ruokaa tarjoavat pubit ovat sopivia myos lapsiperheille.

 

Jos lennot saapuvat Heathrow'lle ja hotelli on kaupungin lansipuolella niin kannattaa melkeinpa varata etukateen lentokentta transferi ja tasmentaa varauksessa turvakaukalo vauvalle, paasette katevasti ovelta ovelle eika tarvitse rampata rappusissa ja ahtaissa metroissa. Toki jos hotelli on Paddingtonin kupeessa niin sitten Heathrow Express on nopein ja helpoin vaihtoehto.

 

 

Viime syksyna olimme Nizzassa silloin hieman alle puolivuotiaan vauvan kanssa ja sekin sujui hyvin, vaikkei vauvanhoitohuoneita ollut kylla oikeastaan missaan muualla kuin lentokentalla. Mutta onneksi majailimme aivan ytimessa joten. Ma suosin myos vauvan kanssa huoneistomajoitusta silla se on niin katevaa kun illalla voi pistaa vauvan makkariin nukkumaan ja aikuiset voivat viela seurustella keskenaan viinilasin aaressa.

 

Me suunnitellaan loppuvuodeksi New Yorkia, kaupunki on mulle tosi tuttu mutta stressaan vahan taksimatkoja, ja sita miten lapsi niissa matkustaa kun turvaistuimen roudaaminen mukana ei ole kovin katevaa, plus voin kuvitella ettei paikalliset taksikuskit hirveasti innostu jos ennen matkaan lahtoa alkaa saataa istuimien kanssa.

Ehkapa etukateen buukatut lentokentta transut ja ja muuten sitten jalkapatikalla tai metrolla.... hmmm. Tama prinsessa joutuu todellisen reality checkin eteen kun yhtakkia pitaa kayttaa julkisia yellow cabien sijaan.  :grin:  

Edited by Fifi

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Metrossa on ainoastaan se huono puoli, että niissä ei ole juurikaan hissejä, eli vaunut pitää aina kantaa portaat ylös ja alas. Muutenhan verkosto toimii hyvin ym, eli muuten ei ole ongelmia kulkea vauvankaan kanssa. Ja tosiaan paljonhan siellä tulee muutenkin aina käveltyä. Ja toisaalta kun vauvan kanssa ei ehkä tule myöskään mentyä mihinkään yömyöhällä, jolloin on kivempi ottaa taksi, vaan lähinnä varmaan päiväsaikaan, jolloin metro toimiva vaihtoehto.

 

Mä kyllä kuljin vauvan kanssa myös taksilla, mutta tiedän, että se vaihtoehto ei ole kaikkia varten. Taksi lennosta, vauva isoäidilleen, Bugaboon rattaat näppärästi kokoon ja kyytiin :D Sen verran pystyi taksikin aina pysähtymään. Istuinten kanssa niillä ei tosiaan varmaan ole aikaa odotella. 

 

Muuten kokemusta vauvan kanssa on Nykin lisäksi Bostonista, Washington D.C:stä, Detroitista, Torontosta, Madridista ja Kööpenhaminasta. 

(Harmi että tämän kuopuksen kanssa ei päästä reissaamaan yhtä paljon kuin esikoisen kanssa. Silloin oli tosiaan helppoa, kun ei ollut touhutaaperoa mukana eikä myöskään tarvinnut maksaa istuimesta lennolla . Eli suosittelen kyllä rohkeasti lähtemään reissuun vauvan kanssa. Ei se siitä ainakaan ihan heti nimittäin ainakaan helpotu.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now