Anni30

Julkkisten raskaus/vauvauutiset!

687 posts in this topic

http://www.sateenkaariperheet.fi/index.php?item=71

 

Eipä se sateenkaariperheidenkään lisääntyminen käy aina nappia painamalla. Ihan yhtä paljon siihen voi liittyä odotusta, yritystä, menetyksiä ja tuskaa, kuin kenellä tahansa parilla joka joutuu syystä tai toisesta lisääntymään avusteisesti. Toki heillä se tie alkaa vasta klinikalla, kun heteroparit tahkoavat usein pitkään omin avuin ennen hoitoja. Siitä huolimatta prosessi ja matka vanhemmaksi on usein pitkä ja kivinen ei-heteroilla. Lisäksi se on niin kallista, että voin vannoa homoseksuaalien joukosta löytyvän siitäkin syystä paljon elämäntilannelapsettomia.  :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo edarin jouluvapaa tosiaan on "aika pitkä", joten se nyt selittää varmaan osan. Iltapäivälehdistöstä sitten tänään selvisikin, että kansanedustajan ei tarvitse taistella Kelan kanssa kuolevaisten tapaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, kansanedustaja saa olla isyysvapaalla ihan rauhassa ja nauttia täyttä palkkaa. Näppärää. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288611236841.html

 

En tosin ymmärrä, miksi kansanedustajalle peruste maksaa täysi palkka ja edut on

"- Olemme yhteisymmärryksessä todenneet, että on pienempi vaiva ilmoittaa vain poissaolo keskuskansliaan, eikä anoa etuuksia Kelalta. Se on vain epätarkoituksenmukaista rahansiirtoa valtion toisesta taskusta toiseen"

kun samaan aikaan kaikki valtion virkamiehet ja muut kiltisti anovat vanhempainetuudensa Kelalta. No, ne nyt tietysti joutuvat elämäänkin niillä etuuksilla, kun palkkaa maksetaan korkeintaan muutama äitiyslomakuukausi. Kotonakaan ei saa olla ansiosidonnaisilla etuuksilla kuin vanhempainvapaan loppuun, toisin kuin kansanedustaja. Kotihoidontuen ja kansanedustajan täyden palkan kanssa on vähän eri lähtökohdat olla kotona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harvinaisen käsittämätön etu tuo täysi palkka vanhempain- ja hoitovapaan ajalta. En ymmärrä, mikseivät kansanedustajat voi olla Kelan rahoilla kuten muutkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äitiyslomalla tai vanhempainvapaalla olevat kansanedustajat taitavat silti aika aktiivisesti käydä esim. äänestämässä ja turuilla ja toreilla kiertämässä, eikä heille tule sijaisia. Kansanedustaja ei ole kuka tahansa työntekijä, ei hän ole virkamies vaan luottamustehtävässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veikkaan, että etu on olemassa siksi (tai jäänyt olemaan, lähinnä), että sitä käytetään aika vähän, noin ajallisesti. En muista lähivuosilta, olisiko kukaan kansanedustaja/ministerinainen ollut edes yhdeksää kuukautta pois töistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

esim. äänestämässä ja turuilla ja toreilla kiertämässä, eikä heille tule sijaisia.

Kansanedustaja ei tokikaan ole tavallinen työntekijä, mutta toisaalta se myös velvoittaaei vainanna etuja. Ensinnäkin täysistunnossa äänen antaminen on hyvin pieni osa siitä työstä, johon kansanedustajat on valittu. Turkujen ja torien kiertäminen ei toisekseen ole yhteiskunnan palkkaama osa kansanedustajuutta.

 

Reliikki tuo käytäntö varmasti on ajalta jolloin hyvin harvoin edustaja oli vapaita käyttämässä, niin harvoin, ettei sille edes koettu tarvtta miettiä kummempaa käytäntöä. Viime vuosina naisten ja nuorempien edustajien määrä on kasvanut, joten lapsiakin syntyy kansanedustajille enemmän. Kukaan nyt ei luonnollisetikaan heti ole rummuttamassa omien huippuetujen poistamista Arkadianmäellä. Tietyllä tavalla on kuitenkin sekundääristä, onko etua käytetty, kun se kuitenkin on olemassa ja sallittu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastasin ehkä turhan nopeasti. Tiedän oikein hyvin, että äänestäminen on vain pieni osa kansanedustajan työtä ja esim. valiokuntatyöskentelyyn äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla olevat edustajat tuskin osallistuvat.

 

Tiedät varmasti, että maanantai on kansanedustajille ns. maakuntapäivä - silloin heillä on mahdollisuus tavata oman vaalipiirinsä kansalaisia ja hoitaa kunnallisia luottamustehtäviä. Joku saattaisi käyttää tästä termiä "kiertää turuilla ja toreilla". ;) Myös viikonloppuisin ja loma-aikoihin edustajat ovat usein esimerkiksi puhujina erilaisissa tilaisuuksissa ja pitävät muuten yhteyttä kansalaisiin, enkä usko että tämä kaikki katkeaa perhevapaisiin. Onko tämä sitten sellaista työtä, josta heille maksetaan tai kuuluisi maksaa? Mielestäni on.

 

En minä sano, etteikö tätä ainutlaatuista käytäntöä voisi muuttaa, kun maailma ja eduskunnan kokoonpano muuttuu - ihan hyvin voisi ja tuskin saisi ketään itseään kunnioittavaa edustajaa lopettamaan työntekoa täysin vapaan ajaksi. Mutta kansanedustajathan eivät itse näistä eduista päätä vaan sen tekee käsittääkseni palkkiotoimikunta.

 

Miks tää asia muuten nousi esille nyt Toivolan casen aikaan? Onko tästä puhuttu esim. Sanni Grahn-Laasosen aikaan, hän kun taitaa olla edellinen lapsen saanut edustaja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miks tää asia muuten nousi esille nyt Toivolan casen aikaan? Onko tästä puhuttu esim. Sanni Grahn-Laasosen aikaan, hän kun taitaa olla edellinen lapsen saanut edustaja?

 

No tietty siksi kun kaikkien päässä surraa kysymys, että miten mies voi jäädä vanhempainvapaalle  :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tai ainakin, miten mies voi jäädä heti kotiin, kun äidille on varattu ekat 2-3 kuukautta ja vanhempainvapaa alkaa vasta sen jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tai siksi, että G.-L. oli otsikoissa äitiyslomalle jäätyäänkin aika ahkeraan paljon puhutun Lottokohun takia, eli paiski hommia menemään. Itselleni tuosta Toivolan ilmoituksesta tulee mieleen se, että olen "missing in action" seuraavat 6 kk, elkää soitelko, mutta tämä on vain mielikuva. Tuo höpölin kommentti tuli myös kärkikaartissa mielikuvien suhteen. Vanhempainvapaatahan pystyy käyttämään isäkin, mutta aika usein taitaa ravinnollisista syistä olla toisin.

 

Kieltämättä ruodin mielessäni myös sitä, miten lapsen hoito on aiottu tässä mainitun 6kkn aikana järkätä biologisen äidin ja Toivolan välillä, mutta se taitaa mennä jo niin pitkälle itselleni hämärälle alueelle, etten pohdi pidemmälle.

Edited by Jenny-Maria

Share this post


Link to post
Share on other sites

^No tuota mä just hainkin takaa, että kyllä nuo kansanedustajat kuitenkin varsin aktiivisia ovat perhevapaidensa aikanakin. Ehkäpä Toivola on pois pelistä ihan oikeasti pidemmän aikaa, mutta hän varmaan ottaa sen riskin et se voi vaikuttaa uudelleenvalintaan mikäli sellaista vuoden 2014 vaaleissa edes tavoittelee. :girl_sigh:

 

On jo mennyt vähän ot:ksi, olisko kellään mitään oikeita vauvauutisia? :grin:

 

 

Ainakin Mikael Forssell on saamassa kevätvauvan.

 

- Tein elämäni parhaan maalin! Meitä on siunattu ensi vuoden toukokuussa syntyvällä vauvalla! Olemme erittäin onnellisia, Forssell twiittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Manuela Boscon jättiyllätys: Kevätvauva!

Tanssii tähtien kanssa -kisassa sunnuntai-iltana finaalipaikan lunastanut Manuela Bosco on raskaana.

 

Luvassa on kevätvauva, sillä Boscon raskaus on jo viidennellä kuulla. Manuelan illan TTK-kisassa käyttämät vartalonmyötäiset asut paljastivat vatsanseudun hieman pyöristyneen.
 

Bosco ei paljasta, kuka on isä. Lapsen isä ei halua tulla julkisuuteen. Bosco kertoi vauvauutisesta IS:lle sunnuntai-iltana TTK:n semifinaalissa.

 

1288619367956.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Onpa jännä kun nuo tanssiasennot on tuollaisia, että maha alkaa pömpöttämään noin paljon." - Minä, eilisiltana :rolleyes::lol:

Oheinen uutinen kieltämäti avasi asian todellista laitaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luin Boscosta Iltiksestä (katsomatta yhtäkään jaksoa tätä sarjaa) ja siinä kuva oli suoraan edestäpäin, tekstillä "Manuela Boscon raskaus näkyi hieman illan tanssilähetyksessä". Mietin siinä, että oma mahani onkin sitten joku alienvauvojen hautomo, kun se on megapötsi verrattuna tuohon hieman näkyvään raskauteen...jota ei siis edestä otetusta kuvasta näkynyt mielestäni ollenkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jalkapalloilija Sergio Ramos tyttöystävineen on saamassa vauvaa:

tumblr_mw5zlqzO1k1qd59vmo1_500.png

Tuossa joukkueessa on kyllä menossa ihan hurja vauvabuumi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jääkiekkoilija Jarkko Ruutu ja hänen mallivaimonsa Sofia Ruutu ovat nyt tuoreita vanhempia.


Jarkko ja Sofia Ruutu ovat saaneet perheenlisäystä. Jarkko Ruutu vahvistaa ilouutisen MTV.fille tekstiviestitse:


– Voin vahvistaa, että saimme terveen tytön tänään keskiviikkona, Ruutu kirjoittaa.


Sofia, 25, ja Jarkko, 37, menivät naimisiin viime vuoden heinäkuussa. Pari asteli avioon Helsingin Tuomiokirkossa noin sadan vieraan edessä.


Perheenlisäyksestä uutisoi ensimmäisenä 7 päivää -lehti nettisivuillaan.


 


Lähde: Mtv3.fi


 


1413180.jpg


Share this post


Link to post
Share on other sites

Mika Häkkinen paljastaa: Kaksoset tulossa!

 

Mika Häkkinen ja Marketa Remesova saavat muutaman kuukauden päästä kaksoset. IS tavoitti Mika Häkkisen Kiinasta, missä hän oli Mercedes Benzin pr-tilaisuudessa.

F1-maailmanmestari kertoo, että kohta heidän perheeseensä on tulossa todella paljon lisää vilskettä.

- Iloinen asiahan tämä on, että perheeseen tulee kaksoset.

- Lapset ovat iloinen ja onnellinen asia ja kohta on huushollissa aiempaa enemmän hulinaa, Häkkinen sanoo naurahtaen.

Mikalla on entuudestaan kolme lasta: 14-vuotias Hugo-poika ja 8-vuotias Aina-tytär entisen vaimonsa Erja Häkkisen kanssa ja 3-vuotias Ella-tytär nykyisen avopuolisonsa Marketan kanssa.

Mikalle kaikki hänen lapsensa ovat yhtä rakkaita. Hän on painottanut lasten olevan elämässä tärkeintä ja hän on äärettömän kiitollinen isyydestään.

- Ihmisellä voi olla monia erilaisia asioita elämässä ja paljon töitä, mutta loppujen lopuksi perhe on aina tärkein. Minun elämässäni perhe on ykkönen. Olen etuoikeutetussa asemassa ja tavattoman kiitollinen siitä, että saan olla isä, Häkkinen kertoi IS:n haastattelussa.

Edited by Anni30

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arttu Wiskari sai pojan

 

1740963.jpg

 

Esimerkiksi Tuntematon potilas -hitistään tunnettu muusikko on tullut isäksi.

Muusikko Arttu Wiskarin ja hänen Pauliina-vaimonsa esikoinen on syntynyt keskiviikkona illalla. Wiskari ilmoitti asiasta Facebookin välityksellä.

– Tänään kuuden aikaan illalla syntyi 3,2 kiloa ja 51 senttiä pelkkää timanttia. Vasen nyrkki pystyssä, on se komia! Terveisin ylpeä poikavauvan isä Arttu, Wiskari kirjoitti virallisella Facebook-tilillään kello kymmenen jälkeen keskiviikkoiltana.

Kirjoitus keräsi heti satoja onnitteluviestejä Wiskarin faneilta.

Arttu ja Pauliina kertoivan lokakuun alussa menneensä naimisiin. Tulevasta perheenlisäyksestä he puolestaan kertoivat jo viime kesänä.

Syyskuussa Sel8nne-dokumentin kutsuvierasensi-illassa Wiskari paljasti MTV.fille, että perheeseen on tulossa poika.

 

Lähde: mtv.fi

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Onpa jännä kun nuo tanssiasennot on tuollaisia, että maha alkaa pömpöttämään noin paljon." - Minä, eilisiltana :rolleyes::lol:

 

Oheinen uutinen kieltämäti avasi asian todellista laitaa.

 

Mää taas arvasin/aavistin tuon Manuelan raskauden jo silloin muutama viikko sitten kun ne esitti ensimmäisen kerran sen tanssiesityksen jossa Manuelan "roolihahmo" oli raskaana. Minusta sen maha pömpötti pienesti jo silloin ja ihmettelin ettei lehdistö ym. tarttunut asiaan ollenkaan. Niissä harjoituksissa kuvatuissa haastatteluissakin se silloin jotenkin rivien välistä vihjaili asiaa.  Sen jälkeen vatsa vaan pyöristynyt viikko viikolta joten melko myöhään media hoksasi asian laidan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näyttelijä Elena Leeve on tuore äiti.


Näyttelijä Elena Leeve on päässyt iloitsemaan perheenlisäyksestä.


– Vauva on nyt muutaman viikon ikäinen. Fiilikset ovat hyvät, onhan tämä ihana asia, Leeve kertoo MTV.fille.


Näyttelijä ei kuitenkaan halua paljastaa, onko lapsi tyttö vai poika. Leeve on jo ehtinyt totutella äitiyteen eikä matkan varrella ole ollut suuria yllätyksiä.


– Voimme molemmat hyvin ja kaikki on mennyt mukavasti. Tämä on tuntunut hyvältä, onnellinen äiti kommentoi.


MTV3:n suosittua Putous-viihdeohjelmaakin tähdittänyt Leeve tunnetaan myös rooleistaan elokuvissa Cyclomania, Tyttö sinä olet tähti, Täällä Pohjantähden alla ja Mieletön elokuu.


 


1745161.jpg


Share this post


Link to post
Share on other sites

Vesa Keskinen sai tyttären

 

Kyläkauppias Vesa Keskinen ja hänen brasilialaisrakkaansa Jane ovat saaneet tyttövauvan.

 

Brasiliasta tavoitettu Keskinen kertoo viettäneensä tyttärensä kanssa kaksi päivää.

- Hieman on vielä unenomainen tunne, tyyliin ’onko tämä totta’. En ole saanut vielä näiden päivien aikana kokea asioita, joista muut isät ovat kertoneet: ruikunhajua, jatkuvaa itkemistä, valvomista, stressaantunutta, kiukkuista äitiä jne. Isyys ei minua pelottanut, koska koen sen yhtenä maailman luonnollisimmista asioista, Keskinen kertoo IS:lle lähettämässään viestissä.

Keskisen mukaan raskaudesta ei kerrottu kenellekään, vaan asian salaaminen oli pariskunnan ”yhteinen hauska leikki”.
- Jane oli heinä-elokuun Tuurissa, eikä kukaan henkilökunnastani tai asiakkaistamme huomannut vatsan pyöreyttä. Äitini huomasi heti, mutta ei isäni. Hän ei ehkä tiedä vieläkään, Keskinen kertoo.

Keskinen oli kertonut menevänsä jouluksi Brasiliaan, mutta matkustikin salaa jo marraskuun lopussa todistamaan lapsensa syntymää. Todellisesta aikataulusta tiesi vain muutama luottohenkilö.

Kun Keskinen tiedotti asiasta henkilökunnalleen keskiviikkoaamuna, koko kyläkauppa meni hänen mukaansa ”sekaisin” ja varsinkin naistyöntekijät ovat kyselleet innokkaasti vauvasta.

Julkisuuteen ei kuitenkaan tässä vaiheessa heru muita tietoja kuin vauvan sukupuoli.
- Annamme toistaiseksi vaaleanpunaisen salaperäisyyden verhon suojata viatonta prinsessaamme, Keskinen kuvailee.

Edited by Anni30

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now