Guest RGB

Iskikö vauvakuume synnytyksen jälkeen?


137 posts in this topic

Neljännen lapsen synnytyksestä nyt 11pv ja kyllä seuraava lapsi on mielessä jo, ihan varmasti viidennenkin tahtoisin jos vaan meille suodaan  :)

 

Varsinaista vauvakuumetta ei kuitenkaan ole enkä haaveile raskausajastakaan vaan nyt on just hyvä. Vähän pidemmän ikäeron tahtoisin kuitenkin noihin edellisiin verrattuna, kun 4,5 vuodessa syntyivät, noin 2v tai vähän reilu tuntuis tällä kertaa hyvältä. En jaksais olla vähään aikaan raskaana, voida pahoin ja oksentaa ja en todellakaan haluais pitkään aikaan synnyttää  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen nyt 4vk, toisesta ollut jo puhetta miehen kanssa, hän haluisi toisen pian perään ja minä taas haluan nauttia nyt tästä ekastakin ja katsellaan asiaa uudelleen vuoden päästä aikasintaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekan jälkeen tuli vauvakuume vasta 1,5 vuoden päästä henkisesti rankan raskauden takia. Nyt toisen lapsen syntymästä 2-3 kk ja on jo vähän vauvakuumetta, syksyn lopussa voisin yrityksen aloittaa, mutta mies ei välttämättä ole samaa mieltä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauvakuumetta ei ole kyllä yhtään. Vaikka onkin ihana, helppo ja tosi söpö (sanoinko jo että ihana :)) vauva, pian 2kk. Mutta tosi voimakas tunne kyllä että vielä sen kuudennen haluaisin. Se on sit viimeinen, kuudesta lapsesta olen aina haaveillut <3 Keväällä saisi ehkä vauva tulla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei niinkään vauvakuume tullu synnytyksen jälkeen mut raskauskuume kyllä ja tosi voimakkaana! On sitä vielkin (siis raskauskuumetta) ja synnytyksestä kohta kuukausi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ole koskaan ollut varsinaista vauvakuumetta, joten ei yllättynyt, ettei sellainen iskenyt heti synnytyksen jälkeenkään. Nyt kun vauva on lähes 5 kk, olen varovaisesti pohtinut, että pikkusisarus voisi olla kiva, mutten välttämättä haluaisi kiirehtiä asiaa muuten kuin ikäni vuoksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tavallaan. Välillä tulee voimakkaita puuskia, että haluan lisää näitä mahtavia, ihmeellisiä vauvoja, ja kokea uudestaan raskauden ja synnytyksen. Ja välillä sitten ajattelen, että ei enää koskaan, kun nyt tämä lusitaan niin haluan keskittyä johonkin ihan muuhun kuin vauvoihin... Vauva on nyt 4 kk.

Vähemmän tunnerikkaina hetkinä ajattelen samoin kuin ennen esikoista, eli että haluaisin kaksi lasta noin neljän vuoden ikäerolla, jos elämä vain suunnitelmani allekirjoittaa. Isohko ikäero on toiveissa, jotta ehtisi rauhassa keskittyä yhteen vauvaan kerrallaan. Yksilapsiseksi jääminen ei sekään olisi varmaan meille mikään katastrofi, mutta toivoisin kyllä, että lapsellamme olisi sisarus tukenaan ja turvanaan.

Edited by mustikankukka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauvakuume iski kyllä saman tien. Tuntui ihan järjenvastaiselta haaveilla vauvasta, kun oli vastasyntynyt vauva siinä sylissä. Ehkä se olikin enemmän sellainen ”tämä on ihana, näitä lisää”. Nyt tuo esikoinen on 5 kk ja vauvakuume on edelleen kova, onneksi seuraava saa pian tullakin, jos vain onnistaa.

Ja toisin kuin Tepsa, voisin ottaa sen vauvan tähän vaikka saman tien, mutta raskauden voisin kyllä jättää välistä. Vaikka oma raskauteni menikin kaikin puolin hyvin ja pysyin loppuun asti aktiivisena ja hyvävointisena niin kyllä tämä normaalitilainen keho vaan tuntuu niin paljon paremmalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now