Lilynen

Tyhmät kysymykset vauvan tarvikkeista

356 posts in this topic

Kiitos kommenteista, myös muualla saatujen kommenttien perusteella ei vissiin ole harkkahousujen aika meillä vielä, jos koskaan onkaan. Nepparivaippa ei kelvannut neidille pikkareiksi, vaikka mullekin tuli sama mieleen. Ei myöskään kertakäyttöinen housuvaippa. Vähän epäilen, että se tulkitsisi imulliset harkkahousutkin vaipaksi... Esimerkkilapsi ei myöskään välitä märästä vaipasta tuon taivaallista, yli pitää tulla ihan tulvimalla jotta sitä häiritsisi. Samanlainen on ollut vauvasta asti, olisi makoillut varmaan koko päivän putkeen märässä vaipassa iloisesti jokellellen. Eli sikäli en usko meilläkään ton märkäpintaisuuden asiaa edistävän, mietinpähän vaan millä saisin lapselle pikkuhousut joita se toivoo joutumatta itse siivoamaan liikoja...  :grin:

 

Taidan tehdä niin, että ostetaan ihan oikeita pikkareita ja kokeillaan niiden kanssa kotona ja äiti sitten siivoaa... Ehkä se haluaa suosiolla vaipan takas kunhan on hetki kokeiltu.  :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

NeNNNi: Kiitos kenkätelinevinkistä.  :lol:   Meillä roikkuu nyt ihana vaippapussi kylppärin naulakossa, kun kaapeissa ei ole tilaa vaipoille. Vaippapussi on kuitenkin vain lainassa, ja saatan joutua luopumaan siitä kesällä. Olenkin nyt katsellut uutta, mutta en ole vielä löytänyt mieleistäni. Tässä melkein ainoat, jotka olen löytänyt: http://www.lastenturva.fi/tuote/mamas-papas-vaippapussi-/5023133795891/ Jos en löydä mieleistäni, niin voin ostaa vaikka Ikeasta jonkun halvan kenkä(pussi)telineen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä teillä on autossa viihdyttämässä lasta takapenkillä, jos ajatte yksin? Tai onko jollain siis ideoita, mitä sinne voisi laittaa niin että lapsi ylettää siihen, mutta ei saa sitä samantien heitettyä lattialle?

 

Muoks. Ja millä tyylillä ne kamat saa kiinnitettyä?

Edited by Acer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan pienelle oon ohjeiden vastaisesti jättänyt kaukalosta kahvan ylös ja ripustanut siihen tavaraa renkailla ja tuttiketjuilla.

 

Isommalle ei ehkä mikään noista pysy, meillä ainakin lähtee repäsemällä kaikki tuttiketjut irti. Ehkä sitoisin jotain kirjoja ja leluja naruilla tai muilla johonkin sopivaan kohtaan, että ei saisi niitä irti ja tiputettua. Melkein on parempi ripustaa ne ylemmäs, että lapsi huomaa ne kuin laittaa kiinni turvaistuimeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kaukalon ohjeiden mukaan kahva pitää olla ylhäällä. :o Mullakin roikkuisi siitä leluja mutta ei siinä oikein ikään pysy, pitäisi teipata joka kerta uusiksi... Aurinkovarjon avulla pidetään siinä välillä Liberon ampiaista. Mutta sitten kun lapsi alkaa tajuta enemmän lelujen riittä että ne ovat jotenkin vain kiinni kaukalossa tai autossa.

Edited by Victoria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Monissa leluissa on joku lenkki, josta sen saa kiinni turvavyöhön. Olen ymmärtänyt, että kevyt pieni lelu (esim. kankainen) ei vaikuta mahdollisessa onnettomuustilanteessa mitenkään, vaikka olisikin vyössä.

 

Merkinkantaja: Mikä kaukalomerkki on sellainen, jossa kahva pitäisi olla alhaalla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kai kukaan puhunut kaukalon kahvan alas jättämisestä? Tulkitsisin että kysyjän lapsi on jo istuimessa. Silloin tosiaan ehkä kiinnittäisin jotain kevyempää turvavyöhön jos tarvis. Tosin meillä viihdyttimenä toimi selkä eteenpäin matkustettaessa pelkkä apinapeili, joka oli kiinnitetty takapenkin niskatukeen ja josta lapsi pystyi peilaamaan itseään ja itsekin näin lapsen kasvot peruutuspeilin kautta kuikuilemalla. Hankin joskus eBaystä, nyt ei äkkiseltään osunut samanlaista silmään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tästä oli kyse:

 

Ihan pienelle oon ohjeiden vastaisesti jättänyt kaukalosta kahvan ylös

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

On olemassa myös ihan lelukaaria turvakaukaloon ja britti-amazonista löytyy "baby car toys" haulla muunkinlaisia esim. niskatukeen ripustettavia lelujuttuja :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullekin sanoi lastentarvikeliikkeen myyjä, että turvakaukalon kahva pitää olla ajon aikana yläasennossa.

 

Olen kiinnittänyt narulla takaistuimen niskatukeen pari lelua kiinni. Narut ovat niin pitkät, että lelut ylettyvät lapsen käsiin asti, mutta jos lapsi heittää lelut pois käsistään, niin ei hän niitä enää tietenkään itse saa takaisin. Onpahan kuitenkin helpompi löytää lelut ja antaa ne sopivassa kohdin lapselle takaisin, kun ovat "narunmatkan" päässä. Olen myös nähnyt paljon kantakahvassa roikkuvia leluja. Lapsen ollessa pienempi hänelle kelpasi leluksi myös harso tai muu rätti, jota sai räpeltää ajon aikana. Plussaa oli, jos rätissä oli hapsuja (mm. kaulaliina). Rätti pysyy myös paremmin paikallaan kuin lelut.

 

Meillä on myös tullainen autopeili. Niitä saa ihan Prismasta/Cittarista tai vaikka Motonetistä.  :)   Lastentarvikeliikkeistä saa myös, mutta ovat kalliimpia. Halvimmillaan varmaan n. 15-20 €. Autopeili on ollut äidin mielenterveyden kannalta korvaamaton, kun eihän sitä tiedä, vaikka lapsi alkaisi yht'äkkiä tukehtumaan takapenkillä tai jotain... :rolleyes: Peilin avulla näen helposti, mitä lapsi touhuaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei hitsit, olenkin unohtanut tuon peilin ihan kokonaan! Sellainen me tarvitaan ehdottomasti, tarvetta olisi ollut jo monen monta kertaa. Alunperin oli tarkoitus hankkia jo ennen syntymää mutta se jäi ja nyt on unohtunut. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuossa peilissä on sekin hyvä puoli että muksu näkee sen kautta autoa ajavan vanhemman kasvot eikä ehkä ole sitten niin yksinäinen takapenkillä.

Biltemasta tuon peilin sai muistaakseni reilulla viidellä eurolla tai jotain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei nyt olen valehdellut!! Luin tänään uusiksi ohjekirjan turvakaukalosta ja eihän sitä kahvaa saakaan laittaa alas. Mulle on siis kerrottu väärää tietoa, kun haettiin kaukalo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille vastauksista! Niistä on paljon apua! Ja mullekin toi on ihan uusi tieto, että kaukalon kahva ei saisi olla alhaalla/kantoasennossa ajon aikana... uups...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se kantokahva saattaa olla ihan siksikin ylhäällä, että se suojaa lasta, luo tavallaan turvakaaren siihen kaukalon ympärille. Meidän lapsi tykkäs hiplata kuviollista harsoa ja sit just on pari kirjaa ollut kiinni turvavöissä. Sitten meillä oli sellainen vedettävä kirahvi, jonka sai nipsulla kiinni siihen kaareen.. Ja peili. Lapsi kyllä varmaan puolentoista vuoden ikään harvemmin matkusti yksin takapenkillä, nykyään jo aika usein.

 

Kannattaa otta huomioon, että jos kiinnittää siihen kantokahvaan jotain kovaa/painavaa, niin saattaa tulla ikävää jälkeä, jos se kovassa äkkipysähdyksessä läimähtää lapsen kasvoille. Esim joku kirja..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikä on pinnasängyn reunapehmusteen perimmäinen funktio? Onko se "pakollinen"? Mä nimittäin aloin tuossa juuri petailla vauvan ensisänkyä ja totesin sen olevan ihan vihon viimeinen rimpula siinä petausta hankaloittamassa. Jos vauva nukkuu ensisängyssään about neljä ensimmäistä kuukautta, niin ei kai sitä pehmustetta tarvita, kun ei vauva osaa vielä osaa mitenkään suuressa määrin liikkua? Pliis armahtakaa mut tuolta reunapehmusteen kiroukselta :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meidän vauva lähti kypsässä 2 viikon iässä möngertämään unissaan sängyssä :grin: Se siis puski itsensä aina sinne pääpäätyyn kiinni ja oli kiva, että oli jotain pehmustetta päätä vasten sitten :) Vasta vähän isompana alkoi sitten huitoa käsiä ja jalkoja pinnojen väliin ja silloin oli pehmuste hyvänä esteenä. Kai se pehmuste voi myös estää vedon tuntumista pinnasänkyyn, suljetummassa kehdossa ei varmaan niin tarvetta ole.

 

Jätä ihmeessä ensi alkuun pois ja lisää se vasta sitten, jos tuntuu että on tarvetta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä tärkein funktio on se, että kun vauva huitoo unissaan niin ei kolauttele nyrkkejään pinnoihin / reunoihin ja herää siihen. Meidän 2-vuotias oksensi juuri pinniksensä reunapehmusteen ja on nyt nukkunut ilman sitä. Muutamaan otteeseen on sitten herännyt siihen että on lyönyt kätensä tai päänsä pinnaan ja ainakin omien sanojensa mukaan satuttanut itsensä.

 

Luohan se pehmuste tietysti pesämäistä, turvallista fiilistäkin pienelle vauvalle. Mut voihan sitä kokeilla olla ilmankin alkuun. Meidän tyttö siirtyi pinnikseen vasta reilun puolen vuoden ikäisenä ja silloinkin sivuvaununa, siihen asti nukuttiin perhepedissä vaikka alunperin oli vähän toisenlainen aikomus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitää tutit sängyssä :D

 

Se tuntuu tällä hetkellä sen perimmäiseltä tarkoitukselta. Muutama yö kokeiltiin ilman ja sain nostella sitte tutteja lattialta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ainakin poika liikkuu paljon unissaan ja monta kertaa llu käsi pinnojen välistä sängyn ulkopuolella. Nykyään jos laittaa pehmusteen, jätkä jyrää sen matalaksi :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli "ensisänkynä" äp-laatikko eikä siinä ollut varsinaisia pehmusteita. Vain ohut kangas ja sekin siksi, ettei laatikko näyttäisi pahvilaatikolta vaan nätiltä. Pinnasängyssä oli aina pehmuste. Kerran otin pois, kun halusin nähdä vauvan helpommin, mutta hermohan siinä meni niiden pinnojen kolinaan ja pehmuste pääsi takaisin heti aamulla. Vauva oli siinä vaiheessa jo kyllä sen verran isompi, että vähän osasi itse ojentaa kättään kolistellakseen pinnoja. Mutta jos mikään ei itseä pehmusteettomuudessa häiritse, senkus jätät pois ja laitat vasta, kun siltä tuntuu. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon ihan varma, että tuo tipahtais pinnojen välistä, jos sitä pehmustetta ei olis :D ja nykyään ainakin poika tunkee itsensä ihan nurkkaan ja laitaan kiinni, kun menee nukkumaan. Mutta kyllä meillä oli ihan pienenäkin kopassa pehmuste laidassa, koska pelkäsin, että sattuu, jos laitaan kolauttaa päänsä. Kyllä ihan pienenäkin kuitenkin liikku yllättävän paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä se pehmuste on muttei sillä tähän mennessä (lapsi kohta 4 kk) kyllä mitään virkaa ole ollut. Eli sanoisin että laita sitten jos tuntuu tarpeelliselta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista reunapehmusteasiassa! Ehkä mä jätän ihan suosiolla ne pois ja laitan jos tarvetta ilmenee. Tuo meidän sänky on 40x80cm kokoinen ensisänky, joten aika pieni ja pesämäinen se on jo valmiiksi. Lisäksi pinnat ovat tiheässä, n. 4 cm päässä toisistaan, joten ei sieltä varmaan tippumaankaan pääse :D Olettaisin, että tuo sänky on käytössä about nelisen kuukautta ja sen jälkeen siirrytään isoon pinnikseen, johon kyllä meinaan ne pehmusteet laittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now