Solina

tupakointi ja vauvakuume

147 posts in this topic

En vielä ihan täysin tupakista ole päässyt eroon, mutta tupakointi on huomattavasti vähentynyt. Pahimpana päivänä meni 20 savuketta päivässä, nyt 1 savuke joka toinen päivä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

22 päivää ilman röökiä, ja mitään avusteita ei ole ollut! I'm so proud! :P

Mä en tahdo noita nikotiinikorvausvalmisteita sen takia, koska ne ylläpitää vaan sitä nikotiinikoukkua. Pahimmat vierotusoireet kun kestää vaan sen kolmisen päivää, jonka sisään nikotiini poistuu elimistöstä. Sitten jos vetää yhden röökin/nikotiinipurkan/tms, menee taas uudet kolme päivää vierotusoireiden parissa.

 

Tuon kolmen päivän jälkeen alkoi kyllä mulle se vaikein osuus, nimittäin oman mielen hallinta ja itsekurin ylläpito. Se ei ole yhtään niin helppoa, kuin päästä yli parin päivän hermostuneisuudesta ja ärtyisyydestä.

 

 

Mä oon kyllä tätä tehnyt aiemminkin, ja "lopettanut" parhaimmillaan vuodeksi. Joten kyllä tässä ollaan vielä hairahtuvaisia hyvin pitkään, varmaan loppuikä. Kun nyt vaan muistais, ettei ottais sitä yhtäkään siiderin kaverina tai maailman isoimpaan v*tutukseen. :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienoa talviuni! Voi kun oma päätös joskus pitäisi, taas tuli sorruttua. <_< Varsinkin laihduttamisen kanssa tuon röökilakon pitäminen meinaa ontua ja pahasti. Perhana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tuo on kyll totta. Laihduttaminen ja tupakoinnin lopettaminen samaa aikaan on todella hankalaa! Mutta mä uskon että pystyt siihen, tsemppejä! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika hyvin on tupakointi pysynyt rajoissa, mutta miten perhanassa siitä pääsis kokonaan pois? Ostin tänää pikkupaketin nikotiini-imeskely tabletteja. Jos plussaan, niin loppuu kaikki nikotiinijutut (tupakka, imeskelytabletit, yms) siihen seinään. Olispa joku fiksumpi addiktio, kuten esimerkiksi opiskelu <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

^oon harkinnu noita tabuja kans. Niksapurkkaa en voi sietää, enkä kyllä muutenkaan jaksa purukumia jauhaa ikinä. Ne imeskelytabletit olis siks mulle sopivampia. Pitääkin mennä apteekin kautta kotiin. :) Jospa niillä onnistuis olla tupruttelematta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kyll ne auttaa :) Ja jos nikotiinitabletin jälkeen erehtyy heti polttamaan, niin migreeni, huimaus ja vatsavaivat pitävät huolen, ettei ainakaan tee mieli poltaa enää :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

kannattaa kokeilla lopettaa champix-nimisella lääkkeellä! Itse lopetin nillä reilu kuukausi sitten. Tosin tullut seuratupakoitua noin 2 viikossa...mutta helposti voisi olla ilman sitäkin. Lääkettä ei tosin saa käyttää raskauden aikana. Mutta oiva apu ennen kuin alkaa yrittämään! :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kannattaa lukea kirja "Stumppaa tähän!" tai sit siitä englanninkielinen versio "Easyway to stop smoking". Mun mies lopetti ihan seinään tuon kirjan lukemisen jälkeen, ja se oli kuitenkin yrittänyt lopettaa ties millä nikotiinipurkilla, inhalaattoreilla ja imeskelytableteilla ja silkalla tahdon voimalla. Nyt sillä ei ole ollut mitään ongelmia, toisin kuin aikaisemmilla yrityskerroilla. Mies on aivan ihmeissään, ja iloinen, kun ei edes tee mieli enää tupakkaa :) Ei mitään mielialanvaihteluita, ei napostelua, eikä sillä ollut ongelmia viettää kosteata iltaa baarissakaan ilman tupakkaa.

 

Luin tuon kirjan itsekin, vaikka alkaakin olla kohta 4kk takana savuttomuutta. Ja se auttoi muakin ymmärtämään sen, etten todellakaan ole luopunut mistään vaan olen päässyt irti kamalasta myrkystä. Se oli mulle se oleellinen juttu, joka piti sisäistää. Aiemmin olin kuitenkin satunnaisesti kaivannut tupakkaa ja muistellut lämmöllä joitain tupakan kanssa vietettyjä hetkiä. Nyt todella tiedän, että voin nauttia elämästäni näin enkä todellakaan tarvitse savua keuhkoihini missään tilanteessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikäli tupakoinnista on haittaa hedelmällisyydelle, niin koskakohan sen tuottamat haitat poistuvat elimistöstä? Poltin muutamat vuodet paljon, varmaan reilu vuosi sitten lopetin ja nyt mennyt vain äärimmäiseen stressiin tai humalassa muutamat (pitkät ajat ilman). Onko siitä vaaraa, jos polttaa pari kuukaudessa? Vai kannattaako olla vain ilman?

 

Miten pärjäätte stressin kanssa, jos tupakkaan ei saa sitä purettua?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me tupakoidaan molemmat. Määrät vaihtelee aika paljon, mutta yleensä yksi aski riittää pari-kolme päivää (meille yhteensä). Ei siis mitenkään älyttömiä määriä. Mulla saattaa välillä mennä muutamia päiviä kokonaan ilman, nikotiiniin en siis niinkään ole koukussa kuin tapaan. Nyt kun ollaan puhuttu enemmän yrittämisestä, ei ole röökiäkään enää tehnyt mieli. :) Tjottailtu ollaan pari-kolme kuukautta, joiden aikana tupakointi (kuten myös alkoholin käyttö) vähentynyt entisestään. Sovittiin, että molemmat lopetataan kokonaan häihin mennessä (29 päivää aikaa :D ), siis ennen aktiivista yrittämistä. Itselleni en usko sen olevan mikään ongelma, mutta miehen puolesta vähän jännittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poltin itse monta vuotta ennen raskautumistoiveita, ehkä askin viikossa tai kahdessa, en sen enempää. Se on ollu mulle aina selvää, että sitten kun aletaan tosissaan yrittään lasta, niin sauhuttelu loppuu kokonaan. Toki useita kertoja oon yrittäny lopettaa aiemminkin, siinä onnistumatta... Mut kuukaus sitten yritys alkoi, ja samoin tupakointi siihen paikkaan. En ois IKINÄ uskonu sen olevan niin älyttömän helppoa! Kai tarvittiin vaan tarpeeks hyvä syy lopettamiseen.. ja sit toisaalta kun oon aina aatellu lopettavani viimeistään raskaaksi tullessa. Mies polttaa yhä, en oo sitä saanu vielä suostuteltua mukaan tähän päätökseen. Se on ittestä kiinni. Yhtään ei oo tehny mieli poltella täs kk:n aikana, eikä oo kertaakaa tullu mieleen maistaakaan röökiä! Outoa, mut hyvä näin :) Toivon vaan et tää kestää koko loppuelämän!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poltin hiukan vajaa askin päivässä ennen plussaa. Tai oikeastaan käytännössä lopetin jo pari päivää ennen plussaa kun yhtäkkiä tupakka alkoi haisemaan ja maistumaan oksettavalta. En tiennyt olevani raskaana, joten jostain polttamisen pakosta poltin pari päivässä vielä sen jälkeen, kunnes huomasin olevani raskaana..

 

Nyt vaan hätäilen, että voiko siitä olla ollut haittaa sikiölle kun olen polttanut kuitenkin raskauden ensimmäiset kolme viikkoa jolloin keuhkojen kehityskin alkaa? :| Se pelottaa.

 

Mutta muutoin, mä en ikinä olisi uskonut että lopettaminen kävisi niin helposti joten raskausoireena kuvotus tupakasta tuli kuin tilauksesta! Ei tee yhtään mieli! :girl_in_love:

 

Tsemppiä kaikille jotka yrittävät lopettaa tupakoinnin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tilasin tämän:

 

Stumppaa tähän!

 

josko innostus iskisi.

 

 

Joskus vuosia sitten lopetin. Olin 3kk polttamatta. Ei vaikutusta raskautumiseen. Eikä sitten hermokaan kestänyt.

 

Olen aivan varma, että tupakointi loppuu viimeistään plussaan. Tosin siihen on niin vaikea uskoa... plussaan siis :(

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en siis enää varsinaisesti polta (päivittäin) ja menee pitkiäkin aikoja ettei polta yhtään, mut jos on viihteellä, lomalla tms. niin saatan jopa ostaa itselleni askin. Nyt kun lasta tehdään tosissaan, pysyn ilman, paitsi negan jälkeen otti päähän niin paljon, että pari röökiä meni. Mut savuttomana oleminen ei ole enää nykyään hankalaa ja tiukkoja tilanteita varten pidän nicoretteja laukussa (en oo tarvinnu aikoihin)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en polta enkä ole koskaan polttanut, mutta mies poltti 10 vuotta ja lopetti silloin kun alettiin lasta suunnittelemaan. Oon kyllä ylpeä hänestä ja tuosta päätöksestä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poltan pari tupakkaa päivittäin, mutta sekin saa jäädä, kun / jos alkaa tjottailu. En usko, että tulee mitään ongelmaa, koska nytkin pystyn olemaan jopa viikkoja polttamatta ilman vieroitusoireita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aivan loistavaa että täälläkin on löydetty tuo Allen Carrin helmi!

 

Itse lopetin kolme viikkoa sitten koska halusin olla plussatessa savuton ja mahdollisimman puhdas myrkyistä. Oli vaikeaa ja monet itkut itkin mutta nyt jo helpottaa. Olen polttanut reilun askin päivässä noin vuosikymmenen verran ja yrittänyt lopettaa ties millä keinolla monet kerrat. Tällä kertaa eroa on esimerkiksi se, että älysin, etten enää ajattele: "toivottavasti en koskaan enää sorru" vaan: "en enää sorru". Mentaalisesti ero on huima vaikka aijemmin ollut viikkoja ilman ja kuukausiakin champixin avulla.

 

Se pieni vipu korvien välistä löytyi ja olen varma etten polta enää ikinä.

 

Tsemppiä lopettajille! Olette kaikki arvokkaampia kuin tupakointi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oon polttanut teini-ikäisestä asti, 2005 vauvakuumeen takia lopetin kerrasta ja olin polttamatta 3 vuotta.

Poltan 0-10 tupakkaa päivässä.

Pitäs lopettaa, silloin viimestään kun yritys aloitetaan.

 

Silloin, kun viimeeks lopetin niin mua tsemppas päivittäin tämä lista:

Lopettamisesta seuraavat muutokset Kuinka pian lopettamisen jälkeen muutos tapahtuu

hiilimonoksidi on hävinnyt elimistöstä 1 vrk

nikotiini on hävinnyt elimistöstä 2 vrk

haju- ja makuaisti alkavat parantua muutaman päivän sisällä

yskä ja limannousu lievittyvät 1-2 kk

keuhkojen toiminta paranee merkitsevästi 2-3 kk

sydäninfarktiin sairastumisen riski puolittuu 1 vuosi

aivohalvauksen riski vähenee tupakoimattomien tasolle 5-15 vuotta

keuhkosyövän vaara puolittuu 10 vuotta

http://www.thl.fi/fi...ttamisen_hyodyt

Edited by Enna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, en kyllä yleensä usko mihinkään self-help-kirjoihin, mutta mikään ei ole niin helppoa kuin lopettaa tupakointi Stumppaa-tähän kirjan avulla! Kaikilla muilla tavoin lopettamista yrittäessäni olen ollut vähintäänkin todella kurjaa seuraa, mutta kirjan luettuani ei edes mieliala laskenut, päinvastoin.

 

Vaikkei usko tähän, niin kokeilla kannattaa, on aika pieni pokkari!

 

(Tupakoimaton huhtikuusta saakka)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse lopetin myös Stumppaa tähän-kirjan avulla. Erittäin hyvä kirja, suosittelen. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poltin viihteellä ollessani, eli hyvin harvoin.

Lisäksi toisinaan kun seurassa on tupakoiva saatoin pyytää tupakan.

 

Tällä hetkellä ei tee yhtään mieli, saa nähdä enteileekö plussaa :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lopetin tupakoinnin ilman mitään apuja joulukuussa 2012. Olin polttamatta monta kuukautta, nyt poltan silloin tällöin viihteenmerkeissä. Ei ole ollut ongelma. :) Mutta en olekkaan riippuvaista sorttia. Juomisenkin olen lopettanut raskaushaaveiden takia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now