Solina

tupakointi ja vauvakuume

147 posts in this topic

Kiitos Maro!

 

Mä kävin törsäämässä jo kuukauden tupakkarahat lauantaina, vähän niin ku etukäteen :lol:

Kyllä tämä tyttö keksii aina mihin se ylimääräinen raha pannaan ;)

 

Viikko ja puolitoista päivää polttamatta! Kyllon hianoo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei lopettajat! Oletteko kokeilleet purukumin sijaan imeskelytabletteja? Mielestäni Nicotinell imeskelytabletit olivat ehottomasti parhaita, kun lopetin tupakoinnin reilu vuosi sitten. Tehokkaita, eikä samanlaista närästystä tullut kuin purkasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ itse en nikotiinivalmisteita tarvitse, mutta pitääpä ehdottaa miehelle.

Hän käyttää sellaista nikotiini-inhalaattoria samalla kun koittaa nyt vähentää tupakointiaan, joulukuun lopettamista silmällä pitäen :rolleyes:

 

Sanoi, että hänelle kaikista suurin ongelma tuntuu olevan se, että siitä se itse polttamistilanne on muodostunut niin tärkeäksi, on kiva puhallella savusta renkaita jne. Törkeän vaikeaa tämä kyllä on itsellekin, kun mies ja meidän kaikki ystävät polttaa. Miehen isä (ja edesmennyt äiti) polttaa myös, joten joka puolella on tupakkaa tarjolla <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loistavaa Äiskä, sähän olet päässyt hyvään alkuun.

 

Toi nikotiini inhalaattori on mun mielestä huonoin keksintö ikinä. Siit ei meinaa saada nikotiinia irti ja välillä saa tuplaten, se kuivattaa suuta ihan hirveesti ja maku on hirveä <_<

 

talviuni, mulla kanssa kaikki kaverit polttaa ja äiti myös. Yhdessä miehen kanssa saatiin lopetettua kun oltiin jonkin aikaa vaan keskenämme kotona. Alkuun toi äijä istus yksinään partsilla ja luki lehteä (talvella) mutta nyt sekin on jo loppunut. Sikarin lupasi polttaa kun saadaan toi kyytiläinen navan toiselle puolelle :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poltin kun yritimme vauvaa ja lopetin, kun tulin raskaaksi. Sorruin aika pian synnytyksen jälkeen tupakoimaan ja nyt taas yritetään toista lasta. Toivottavasti tällä kertaa en aloita uudestaan tupakointia raskauden jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maro,

en toimivuudesta tiedä kun en ole itse kokeillut, mutta otinpa miehen kanssa eilen puheeksi, että ei se sen inhalaattorin kanssa kyllä lopettamaan onnistu. Koska se käyttää sitä samoissa tilanteissa kun normaalisti polttaa röökiä, ja kun sen nimenomaan pitäis oppia murtamaan se tapa käydä tupakalla. Oli samaa mieltä.

 

Olipa nyt sitten keksinyt tavan vähentää tupakointia. Jättää tupakat autoon, ja auto on parkkeerattu melko pitkälle meidän kotiovelta, joten ei viitsi sinne asti lähteä kovin usein. Eilisen päivän ja illan saldo tais olla 2 tupakkaa, kun normaalisti menee helposti puolikin askia ;)

 

Sade tosin tais vaikuttaa tohon aika paljon, ainakin niin veikkaan. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oon vähentänyt kesän jälkeen tupakointia rajusti, koska väistämätön lopettaminen on edessä ennemmin tai myöhemmin. Nyt kun ehkäisy on jätetty pois, jäi samalla myös rööki. Tahdonvoimalla mennään ja vaikeaa on. Tahdonvoimalla mennään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

happy096.gif

 

Loistava juttu tytöt. Ekalla sivulla oli se "kannustus" lista, kannattaa vilkaista. Mulla tulee ihan kohta 9 kuukautta ilman tupakkaa ja valehtelisin jos sanoisin että helppoa on ollut. Nykyään ei enää tee mieli, ei ole tehnyt varmaan 2 kuukauteen pahasti :)

 

Ei se kiristys siis ikuisesti kestä happy088.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ ja mulla on taas alun hankaluuden jälkeen (2pv) ollu tosi helppoa. Ei oo tehny juuri yhtään mieli. Joskus kun tyttö oikein kiukkuilee niin tulee mieleen, että voi kun vois mennä tupakille, mutta varsinaisesti ei mieli kyllä tee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsemppiä kaikille lopettajille :)

Itse lopetin vuosi sitten lääkekuurilla, jota en voinut syödä loppuun, koska aloin oksentamaan aina lääkkeen otettuani. Aloinkin sitten parin kuukauden jälkeen polttamaan uudestaan. Tuossa elokuun alussa aloin tietoisesti vähentämään ja viime torstaina olen viimeksi polttanut, kun yllättäen tuli plussa raskaustestiin. Olen enemmänkin ollut tapa-polttaja, ja ainakin eka viikko on mennyt suht helposti. Muutaman kerran tehnyt mieli, mutta mennyt pian ohi, ja luotan siihen, että käy helpommaksi ajan kanssa.

 

Mulla helpottaa ehkä se, ettei mies eikä oikeastaan kukaan kaverikaan polta. Ainoastaan äitini polttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 kuukautta ja 1 viikko polttamatta :D

mitäs muille lopettajille ja lopetuksen yrittäjille kuuluu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elokuun vipa lopetin.

Sen jälkeen oon yksissä bileissä poltellut vajaan pikkuaskin.

Lisäksi oon poltellu muutaman (ehkä n. 4 tupakkaa) Ihan muuten vaan silloin tällöin.

Ajattelin, kun en kerran ole raskaana,

iin pahimpaan v*tutukseen voin vedellä yhden kunhan se jää siihen.

 

Sitten kun raskaudun niin jää nämä satunnaiset kerran kuussa polttamiset kokonaan pois.

 

Valkokolle ja meille muille lopettajille paljon onnea!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lopetin ennenkuin yritys aloitettiin. Minusta on erittäin tärkeetä lopettaa viimeistään sillon kun raskaus alkaa. Itse halusin lopettaa jo ennen yritystä.

Olen lukenut monen monta artikkelia, kuinka polttaminen vaikuttaa esim.hedelmällisyyteen, puhumattakaan sitten sikiöstä. Nikotiinia kuulema löytyy munasarjoista vielä 5 vuotta lopetuksen jälkeenkin, näin kertoi eräs sairaanhoitaja.. :huh:

Edited by esteri

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nikotiinia kuulema löytyy munasarjoista vielä 5 vuotta lopetuksen jälkeenkin, näin kertoi eräs sairaanhoitaja.. :huh:

 

 

a025.gife010.gifa025.gife010.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei vaan kaikille!

 

Täällä ilmottautuu yksi tupakoinnin lopettaja! :) Olen alottanut tupakoinnin 15-vuotiaana eli on tullut tupruteltua 10 vuotta, voi kamala sentään! :o Monen monta kertaa olen yrittänyt lopettaa mutta luonne on niin heikko että en ole kertaakaan päätöksessäni pysynyt..

 

Nyt kuitenkin takana on jo melkein 7 viikkoa tupakatonta aikaa :) Tosin, kun olen nauttinut alkoholia niin olen antanut luvan itselleni polttaa.. Alkoholia tulee nautittua jonkun verran mutta pianhan sekin loppuu kun sen plussa pärähtää! :D Ikinä en oo mitän nikotiini-tuotteita käyttänyt vaan aina oon normaalilla purukumilla selvinnyt.. :)

 

Tsemppiä kaikille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polttelen kun juon..ei kauhean usein juo kanneja mutta jo ku otan yhden oluen maistuu tupakka...emme yrita viela joten se vahan tassa hidastaa lopettamista.Sitapaetsi on omasta mielesta vaikeampaa lopettaa kun polttaa sillon tallon...muutos ei ole yhta iso ja oikeastaan ei tunnu mitenkaan "paremmalta ja puhtaalta"... mutta suunnitelma olis etta kun yritys alkaa (mielellaan ennenkin) lopetan polttamisen kokonaan,ja mielellaan koko elaman ajaks :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä kanssa yritän lopettaa ja hyvään suuntaan ollaan menossa. Poltan viikon aikana n. 4 savuketta. Aikaisemmin poltin päivässä 12 :o mulla kestää askikin nykyään yli kaks viikkoa. Tosiaan jos viihteelle mennään siel sit menee enemmän. Mä oon kyllä tyytyväinen itseeni kun oon vähentäny niin paljon. Tästä on hyvä lopettaa kokonaan. Ja pitäiskin, koska tokihan tämäkin määrä vaikuttaa hedelmällisyyteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä poltin ennen esikoista aika reippastikin.Olin etukäteen päättänyt että jos ja kun muksu ilmottaa tulostaan,polttaminen loppuu samantien.Näin onneksi kävikin ja yllättävän helposti.Nyt kuumeillaan toista ja samat on ajatukset.Polttaminen on kyllä vähentynyt huomattavasti siitä ajasta ennen esikkoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musta on jotenkin kummallista, että niin moni suhtautuu negatiivisesti korvaaviin tuotteisiin. :huh: Ainakin mä olen niin tolkuttoman koukussa nikotiiniin, ettei normaalista elämästä tule yhtään mitään ilman laastaria. :rolleyes: Kokeiltu on. :P Voin siis myöntää olevani armottoman kade jokaiselle, joka selviää lopetuksesta helpolla. ;)

 

Tsemppiä kaikille, itse olen nyt alkuvuoden polttanut ja ollut polttamatta, toivottavasti kesään mennessä olen täyssavuton (ja raskaana). ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poltin ihan säännöllisesti siihen asti, kun tulin raskaaksi. Sitten tupakointi loppui kuin seinään. Nykyään en polta, vaikka neiti on jo 9kk vanha. Baarissa saatan sauhutella, jos en näe samana päivänä neitiä. En halua haista yhtään tupakalta neidin seurassa. Uskokaa tai älkää, mutta tää on ollut ihan helppoa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poltin siihen hetkeen saakka kun sain plussan tikkuun, olin polttanut jo lähes kymmenen vuotta, ihan säännöllisesti ja lukuisia lopetuskertoja ja yrityksiä takana.. Viime vuoden aikanakin olin lähes puoli vuotta polttamatta, lopetin sillä lääkekuurilla Champixilla, itseasiassa 2 eri otteeseen, mutta molemmat jäivät sitten yrityksiksi, toisaalta sen vuoksi että en varmaan ollut täysin motivoitunut lopettamaan, osin siksi, että sain myöskin osakseni lääkken aiheuttamia hankalia sivuvaikutuksia, enkä näin ollen voinut kertaakaan saattaa kuuria aivan loppuun saakka.

 

Kun sain tietää raskaudestani, lopetin heti. Aluksi käytin muutaman päivän lopettamisen tukena keskivahvaa purkkaa, noin kolme tyynyä/pvä, sitten viidentenä päivänä ei vaan enää huvittanut sekään ja nyt olen ollut jo yli 5 vkoa polttamatta ilman mitään vaikeuksia. En ole edes tupakkaa kaivannut!

Luulen että mulle raskaus oli sitten se kaikkein parhain motivaatio tupakoinnin lopettamiselle, etenkin kun luin, mitä kaikkea nikotiini ja savu voi pikku sikiölle saada aikaiseksi, sana epämuodostumat,...luin jostain... oli kaiketi se mikä on parhaiten motivoinut lopettamistani. Ystäväni, pienen pojan äiti joka myös oli tupakoinut ennen raskauttaan, kertoi mulle ennen plussausta ne kaikkein viisaimmat sanat, josta sain voimaa lopettamiseen " Sä et voi ikinä mitenkään perustella sitä sun lapselle, että poltit raskausaikanasi...." toi on vaan niin erittäin totta! :) ja nyt ei siis tarvitsekaan!

Onnea muille lopettamisen kanssa kamppaileville!!! Hengessä mukana! Kyllä se vielä onnistuu!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole vielä yritys päällä mutta viimeeks vauvakuumeen takia lopetin kertaheitolla. Sitten kun koin suuren pettymyksen kun mies ei vielä halunnutkaan lapsia niin tyhmänä aloitin pikkuhiljaa uudestaan :(

Nykyään poltan n. 0-5 päivässä joten ihan mahdotonta tuo tupakointi ei ole :)

Aivan varmasti lopetan sitten kun aloitamme yrityksen, tai viimeistään kun odotan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla loppui sauhuttelu reilu puoli vuotta sitten. Ehtihän sitä polttamaan jo melkein 10 vuotta. Aikanaan päätin että lopetan tupakoinnin jo ennen kuin ehkäisy jää pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now