Monalisa

Vaunut maailmalla

77 posts in this topic

Samoin on kyllä Euroopassakin ;) Oman kokemukseni mukaan, ainakin muualla kuin näissä hyökkäysvaunuja käyttävissä Pohjoismaissa ;)

Minua on aina ärsyttänyt suuresti kun täällä esim. ratasvertailuissa sanotaan miten "matkarattaat ovat nimensä mukaisesti tarkoitetut matka- ja shoppailukäyttöön..." tms. Niin, mutta kun missään muualla (ellei sitten noissa em. Pohjoismaissa) ei käytetä niistä mitään "matkaan" viittaavaakaan nimitystä, vaan ne ovat juurikin aivan tavalliset rattaat! Joita hyvin monet (elleivät kaikki) käyttävät vastasyntyneestä lähtien, ihan ainoina tai -ykkösrattaina. Asuimme vuosia Englannissa, ja siellä tyypillisimpiä rattaita olivat mm. MacLarenit, Chiccot, Gracot tai vastaavan tyyppiset Mothercaren myymät (ja muita saman tyyppisiä, joista kaikkien merkkejä en edes tiedä).

Suomen ilmastossa ne eivät vaan ole hyvät ainoina ;) Ovat kylmät, aika hempulat, suojattomat ja renkaat pienet-mutta noilla ominaisuuksilla hyvät varmasti toisenlaisessa ilmastossa, missä ei ole paljoa lunta, purevaa pakkastuulta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tietenkin tiedän, että juuri ilmaston vuoksi täällä niitä "hyökkäysvaunuja" käytetään ;) Purnaukseni koskikin lähinnä sitä "matkarattaiden" täkäläistä nimitystä (kun ei niitä muualla todellakaan käytetä vain matkoilla ym.)

(Pitäähän jokaisella joku superärsytyksen aihe olla, vai mitä ;))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now