Lioni

Alkuraskauden hermoilijat

979 posts in this topic

Yksi hermoilija lisää joukkoon. Eilen illalla rv4+4 alkoi omituiset alavatsa kivut, tai ei sitä voi kivuksikaan oikein sanoa, semmoista jomotusta kuitenkin. Särkylääkettä ei tarvinnut kuitenkaan ottaa, on ihan siedettävä jomotus kuitenkin. Välillä tulee semmoinen repivä kipu munasarjojen kohdilla, joka menee kyllä hetkessä ohi.

 

Rupesin sitten miettimään nyt aamusta, jomot jatkuu edelleen, että voiko näin aikaisessa vaiheessa olla jo kohdun kasvukipuja? Mulla ennestään esikoisesta sektiohaava, jossa myös se jomotus tuntuu välillä, kuten tuossa kohdun alueella. Mitään vuotoja/tuhrua ei ole ainakaan vielä tullut missään vaiheessa.

Esikoisen aikaan en näin aikaisessa vaiheessa tuntenut mitään kasvukipuja, vaan ne tuli myöhemmässä vaiheessa.

 

Eli hermoilenko turhaa vai onko jatkuva jomotus jo huolestuttavaa? :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös yksi stressaaja joukkoon lisää. nyt viikot 13 + 5.  Viime viikolla oli ultra mikä näytti että kaikki pitäisi olla hyvin. Tätä odotin kovasti ja ajattelin sen helpottavan tätä stressiä. No ei tunnu kuitenkaan helpottavan. Nyt alavatsalla ollut kovia vihlaisuja jo muutaman päivän ajan. Lueskelin, että samanlaisia ollut muillakin.Kuitenkin sitä pohtii missä vaiheessa on tarvis soitella neuvolan suuntaan? Tietysti kai vihlaisut on osittain normaaliakin kun kohtu kasvaa. Vatsa ainakin nyt pullahtanut ihan muutaman päivän aikan myös. Kai sitä pitäisi vain yrittää ottaa rennommin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vilhelmiina: mulla oli esikoisesta ihan plussasta asti johonkin viikolle 7-8 (?) jatkuvia alavatsakipuja, just sellasia jomotuksia ja menkkamaista kipua. Särkylääkettä en myöskään tarvinnut ja neuvolassa sanoivat sen olevan ihan normaalia. Ja niin olikin ja saatiin ihana lapsonen :)

 

Nyt tässä toisessa raskaudessa on myös ollut noita samoja kipuja alusta asti. Ne vähän jo helpotti muutama päivä sitten (nyt rv 6+3) mutta samalla alkoi tää tuhruilu. Mikä stressaa vielä enemmän! Tosin, oon jo valmistautunut pahimpaan koska alusta asti ollut sellanen tunne ettei kaikki tule menemään hyvon loppuun asti..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei onko teillä muilla hermoilijoilla ollut koskaan kotidoppleria käytössä? Mietin olisko ihan hullu idea ostaa sellanen ja yrittää kuulla ite niitä sydänääniä? Kun en millään jaksa odottaa sitä ar-ultraa (joka on vasta 8+1) :P Vai kuuluuko sydänäänet tommosilla kotilaitteilla tyyliin vasta nt-ultran jälkeen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Starlight: Mulla on kotidoppleri ja sain äänet kuuluviin HYVIN 10+jotain.. :) Ois varmaan kuulunu aiemminkin,mutta sen hemmetin dopplerin postittamisessa meni sillä verkkokaupalla ihan hitokseen kauan! :girl_haha: Mutta siis pointti; Eikös sydän ala alkiolla sykkimään 6+--> niin voisin veikata et jotain vois kuulua ehkä 8-9--> en usko että aiemmin kotilaitteilla..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aah, tämä ketju on vielä hengissä.  :tender:

 

Muistan roikkuneeni täällä pitkän tovin esikoista odotellessa alkuraskaudesta, kun en uskaltanut liittyä odotusketjuun. Nyt saattaa olla taas tarvetta, sillä tänään taisi tulla testiin plussa tai jotain. Raskaana taidan olla olojen ja testien mukaan, saas nähdä että kuinka pitkään. Raskaus on riskiraskaus mun kilpirauhasongelmieni takia, joten vielä saa muutaman viikon jännäillä ennenkuin uskaltaa hengittää.  :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Onnea My. :)

 

Täällä myös melkoinen alkuraskauden hermoilija hei! Aamulla sain aikalailla yhtä vahvat viivat Apteekin r-testiin, mutta silti on ihan kamala pelko persiissä. En uskalla edes kirjoitella lokakuun ketjuun, ennenkuin olen saanut vähän lisää varmuutta tähän raskauden jatkumiseen. Mieheni päätti piilottaa loput raskaustestit äsken, sen mielestä testit antaa jo tarpeeksi vahvoja viivoja... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea Kukkis!  :tender:

 

Mulla loppui pregcheck-liuskat, ehdin tehdä niitä 4 kpl viikonlopun aikana. Olisi ollut kiva jatkaa testailua vielä muutaman päivän, mutta en löytänyt niitä Prismasta! Sen sijaan apteekista tarttui CB:n viikkonäytöllinen, jonka meinasin käyttää huomenna aamulla. Voi olla että ostan vielä huomenna lisää liuskoja lähikaupasta, olisi se niin kiva katsella viivojen vahvistuvan.  :girl_crazy:

 

Oireita tuntuu olevan joka päivä enemmän. Etominen kasvaa päivä päivältä, palelen välillä tolkuttomasti ja väsymys on valtavaa. On tämä vaan silti niin mieletöntä ja ihanaa, niin kovasti toivon että tämä jatkuisi!  :girl_pinkglassesf: Aavistuksellista hermoilua on alkanut olla ilmassa. Kahvi aiheuttaa mahakipuja jotka muistuttaa supistuksia, samoin tunnekuohut saa epämiellyttävän olon alavatsalle. Muistan kuitenkin kokeneeni ihan samanlaisia tuntemuksia tyttöä odottaessa, joten yritän pysyä tyynenä.  :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsos, täällähän on ketju minulle! Mä hermoilen ehkä kaikkea. Kaikista eniten mielessä painaa se, että raskauduin ihan älyttömän helposti heti ekasta kierrosta.Siitä on ehkä se hyvä jos kuukausi, kun ylipäätään edes päätimme että jossain välissä voisi lapsi olla tervetullut. Siirryimme tuumasta toimeen sopivasti oviksen alla ja tässä sitä yhtäkkiä ollaan, hyvin ihmeissään että mitenkäs tässä nyt..

 

Ehdottoman iloinen olen ja järjettömän onnellinen, kuten mieskin. Mutta huomaan pelkääväni ihan hirveästi ihan kuin jotain pakollista takapakkia. Kaikki on mennyt ihan naurettavan helposti ja homma edennyt vauhdilla. Pelkään kokoajan että tämä menee kesken, koska eihän nyt vaan VOI mennä kaikki putkeen. Ja jos menee, niin kyllä sitten ultrissa löytyy jotain kamalaa. Pelkään siis jotain kuin kostoa jostakin, ihan järjetöntä... Tiedostan itsekin ettei tässä oikein ole tolkkua. Olen kuitenkin päättänyt peloista huolimatta iloita tästä raskaudestani nyt heti alusta alkaen, koska ei se pelkkä pelkääminenkään mitään auta. Voin vain toivoa ja rukoilla, että kaikki menisi hyvin. Uskaltauduin siis jo lokakuisiin kurkkiin ja sen jälkeen vasta alkoikin pelottaa, että hoppuilinkohan nyt kuitenkin ja mitäs jos jotain tapahtuuu....

 

ONNEA teille kukkis ja my, koitetaan pärjätä hermoilujen kanssa.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhdeksän vuoden yrittämisen jälkeen ja hoitotauolla clomeista tein eilen kaksi raskaustestiä, kun ei menkkoja kuulunut vielä kp42 (mulla pitkät kierrot) Ensimmäiseen sain selkeästi näkyvän viivan ja toiseen, viikkonäytöllinen digitesti, joka näytti, että raskaana 2-3 viikkoa.

Mulla on joka päivä tuntunut tuolla alakerrassa sisuksissa sellaista polttavaa tunnetta ja välillä sellaisia menkkamaisia nippailuja... onkohan ne normaaleja oireita? Nyt olisi kai menossa 4+3.

Edited by Maya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi ihanaa Maya, onnea! Huikea juttu noin pitkän yrittämisen jälkeen.

 

Tuttuja on vatsatuntemukset. Mulla on paljon sellaista polttavaa paineentunnetta ollut alavatsassa, samoin erilaisia vihlasuja ja joskus oikein repäsee kun vaihtaa esim asentoa. Tuo paineentunne ja siihen liityvä polttelu on miltei jatkuvaa, vihlasuja ei tule ihan kokoaikaa. Käsittääkseni nämä kaikki on ihan normaaleja tuntemuksia. Ainiin, sekä to että pe illalla tuntui tosi kovaa menkkoja enteilevää kipua ja olin varma että menkat alkaa kun niiden olisi silloin pitänytkin tulla. Mutta ei alkanut ei ja raskaustestiinkin viivat vaan vahvistuu eli harmittomia oli nekin, vaikka sen tiesinkin. Käsittääkseni huolta ei pitäisi olla ellei ala suurempi vuoto tai todella kova kipu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos onnitteluista ja onnea Sankku ja Maya! :give_heart:

 

Minulla on myös ollut nyt varsinkin iltaisin sellaista menkkatyylistä jomotusta alavatsalla. Ja varsinkin liikkuessa tulee sitä painontunnetta alavatsalle. Yksi syy vatsakipuhin on luultavasti se, että mahaan tuntuu kertyvän ihan järjettömästi ilmaa. :blush:Voi mies parka.

 

Oletteko muuten kaikki menossa lokakuun ketjuun? Mulla on jotenkin vähän hankala liittyä sinne, kun tuntuu, että toiset on siellä niin pitkällä jo. Neuvolahan laskee mulle la:n marraskuun alkuun (hoitojen mukaan la on 29.10), joten mietin, pitäiskö harkita enempi marraskuun ketjuun liittymistä?

 

Iiks, kohta pitäisi soittaa lapsettomuuspolille ja varata aika alkuraskauden ultraan. :girl_pinkglassesf:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä aloin itseasiassa vasta laskeen että on aika hilkulla missä minä olisin! Viimeisien kuukautisten mukaan kuuluisin lokakuuhun ja samoin jos ovis oli silloin kuin oletin. Laskettu menisi aivan lokakuun loppuun.. Sen sijaan jos ovis on ollut edes pari päivää myöhemmin, olisi laskettuaika marraskuussa. Minä jo kurkin tuolla lokakuisissa, mutta ihan totta tuo että moni on siellä aika pitkällä. Mitenköhän sitä sitten tietäisi minne kuuluu.. Vaikka eihän se nyt niin vakavaa ja päivälleen tietenkään ole :)

 

Mulla vahvistuu one stepin viiva niin hidasta tahtia, että tässä saa alkaa hermoileen. Se ei haalene onneksi ja tänäänkin on ihan hieman taas vahvempi, mutta onhan se aika heikko plussa edelleen. Pakko mennä ostaan muitakin testejä.. Pidättely alkakoot siis nyt niin pääsen päivästä tekemään. Hitsit kun en jaksanut enää illalla ajaa kaupungille hakeen digiä, täytynee tehdä se huomenna..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon kans lukenut ettei tuota nyt varsinaisesti kehuttu aina ole ja tietenkin luin sen vasta kun olin noita vinon pinon tilannut.. Pc mulla näytti ensimmäisenä selvästi jo haamua, itseasiassa se oli jo niin selvä silloin että taitaisi tulla hyvä viiva nyt kun kokeilisi! One step oli varsin hailu vielä silloin ja on hyyyyvin hitaasti vahvistunut..mutta niin olen kyllä monen lukenut sanoneen, että nimenomaan vahvistuisi hitaasti. Joillain toki nopeastikin tulee selväksi, mutta katsotaan nyt.. Täytyy mennä kaupoille :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olikos toi one step se ihan herkkä testi? Herkissä testeissä viiva tummuu hitaammin kun noissa vähemmän herkissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahaa ok, kiitos tuosta tiedosta! On tosiaan hyvin herkkä testi, sillähän minä niitä pinon tilasinkin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vau Maya, ONNEA! :give_heart:  Valtavan pitkän tien olet saanut tähän saakka kulkea.

 

Sankku, oletko kokeillut digitestiä? Mä tein tänään aamulla ekaa kertaa sellaisen viikkonäytöllisen, ai että huojensi mieltä saada se "raskaana 2-3"-teksti siihen. :)

 

Mahatuntemutkset on ihan normaaleja, kovatkin ohimenevät kivut. Muistan esikoisen raskaudesta ekoilta viikoilta pelottavaa kipuilua, vähän väliä pelkäsin että menkat alkaa. Tässä raskaudessa tähän mennessä eniten on säikäyttäneet suolivaivat, joita jään joka kerta kuulostelemaan. Tähän mennessä menkkamainen jomottelu ei kuitenkaan ole alkanut. *kop kop*

 

Mä meinasin mennä marraskuisiin ihan itsekkäistä syistä. LA on menkoista laskettuna lokakuun puolella, mutta oviksesta laskettuna marraskuun puolella. Viimeksi esikoista odottaessa olin kk-ketjun viimeisiä ja synnytys venyi kaksi viikkoa lasketun ajan jälkeen. Oli aika ankeaa kun ketjussa melkein kaikki muut vauvat olivat jo syntyneet, vanhimmat olivat jo melkein 1,5kk meidän tytön syntyessä. Tuntui siltä että oli aina vaan vähän ulkopuolella kaikista jutuista, kun itselle ajankohtaisia juttuja oli puitu jo viikkoja aikaisemmin. Nyt siis suuntaan mielummin ketjuun jossa saan olla alkupäässä.  :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aargh, juuri kun pääsin kirjoittamasta niin tunsin ihan supistuksen kaltaisen tunteen. Alavatsa kovettui, mutta kipua ei tuntunut. Voi tyyppi, pysy nyt kyydissä! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä taisin ratkaista mysteerin, miksi viivat ovat olleet alkujaan suht haaleita. Eilen myös digi näytti 1-2 viikkoa vasta ja meinasin taas saada hepulin.. Vaan taitaakin olla käynyt niin, että ovulaatio on ollut myöhemmin mitä luulin. Tämä on täysin mahdollista, kierto on joskus pidempi ja en ole millään testaillut ovista. Se selittäisi sen miksi testiin tuli haamu vasta niin myöhään. Eipä se myöhään olisikaan jos mahdollisen arvelemani uuden oviksen ajankohdan mukaan laskisi. Sen mukaan haamujen haamu olisi tullut dpo9 ja nyt tänään olisi dpo15. Kun asiaa alkoi ajatteleen niin oikeastaan aivan kaikki viittaa että näin on käynyt! Se alavatsakipu mitä ajattelin kiinnittymiseksi, saattoikin olla oviskipua.. Toivotaan ainakin näin.

 

Viivat testissä vahvistuu kokoajan, joten kai tuolla kaikki on ihan ok oli mikä tahansa vaihe raskautta.. Hitsi miten ärsyttävää aikaa, kokoajan saa olla ihan hädissään. Nyt vaan jos tosiaan menen vasta näissä päivissä, tulee LA oleen reippaasti marraskuun puolella..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie en meinannut millään uskoa kun tein viime viikon perjantaina raskaustestin ja näytti haaleaa plussaaa. Nyt kuitenkin maanantaina tuli aivan selkeä plussa. :) Siitä lähtien olen kuulostellut joka ainoaa tuntemusta kehosta ja pelkään keskenmenoa ihan älyttömästi. Voi myös olla että olen jotenkin "ylitarkka" ja panikoin aivan normaaleista tuntemuksistakin. Toivon vaan että menisi varsinkin nämä ensimmäiset 12 viikkoa äkkiä, jospa se mieli siitä hieman rauhoittuisi. 

Mietin myös jos kävisi alkuraskauden ultrassa ihan vain oman mielenrauhan takia mutta en sitten tiedä.... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea eveliina! :) me ollaan sitä ar-ultraa miettinyt, kyllä sinne ollaan todennäköisesti menossa. Sen verran kova olen jännittämään että haluan saada tietoa onko kaikki hyvin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hei!

Tulin tänne juuri plussanneena ja syksyisen keskenmenon jälkeen on vähän " säikky " olo :)

Eilen saa r-testiin haalean, mutta selkeän viivan ja tänään ois pitänyt menkat alkaa. Huono olo ja väsymys on iskenyt jo nyt :)

Kaikenmaailman mahan nippailua kuuntelee heti, et noniin mitähän nyt meinaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea ja tervetuloa kuumeilija! Tai voiko sitä toivottaa tervetulleeksi tänne hermoilijoiden pariin... :D No, kuitenkin. Tässähän alkaisi oleen marraskuisia kasassa? Ettekös sinne puolelle kuuluisi sitten? Mä koen tässä nyt kamalaa ristiriitaa että missä olisin... Jos laskelmat pitää paikkaansa ja kaikki muu, niin tosiaan laskettu aika menisi todennäköisesti 4.11... Ja nyt olen tuolla lokakuisissa odottajissa, mutta johan siellä voi osalla olla kuukauden ikäiset vauvat kun minä vasta miettisin synnärille menoa, varsinkin esikoisen kanssa jos se vielä menee yliajalle! Mietinkin vakaasti, pitäisikö vielä tässä alkuvaiheessa kuitenkin tehdä "törkeesti" vaan loikka marraskuisiin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now