Lioni

Alkuraskauden hermoilijat

979 posts in this topic

hei Sankku !

Tää alun hermoilu on ihan kamalaa :) Mun la on 6.11 ja tuo taapero täyttää kaksi 29.11 :)  en löytänyt marraskuisia 2014 tai en osannut etsiä.

Nyt yritän vaan hillitä itseäni ja mietin missä vaiheessa ja monen viikon jälkeen kehtaan soittaa neuvolaan :grin:

Marraskuisiin vaan !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marraskuisia ei ole vielä kukaan tehnyt. Mä en oo 100% varma nyt yhtään missä mä menen, mutta 90% varmuudella olisin selkeästi marraskuinen. En kuitenkaan ole niin varma, että tohtisin perustaa ketjua. Tehkää joku, tuun kyllä todennäköisesti listoille sitten.. :D Mä en jotenkin koe kuuluvani lokakuisiin, koska laskettu menee tosiaan niin varmasti marraskuulle ja synnytys voi mennä jopa sinne puolen kuunkin tienoolle jos yli menee... Niin on siinä jo aika "kypsä" lokakuinen siinä vaiheessa, joillain kun voi olla siellä jo 1,5kk ikäisiä vauvoja siinä vaiheessa... Haluaisin kuitenkin suht samassa tilassa menevien kanssa samaan ketjuun.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Täälläkin odotellaan marraskuun ketjua. :girl_sigh:  Ja onnea uusille plussaajille!

 

Piti soittaa äsken lapsettomuuspolille ja kysyä, et onhan sen varmasti ok, ettei eilen rv 4+6 nähty ultrassa mitään alkiota. On kuulemma täysin normaalia ja hoitaja käski nyt relata ja pitää kaikki tuulimuna epäillyt poissa mielestä. Pitihän se äsken vielä digi kokeilla ja 3+ siihen napsahti.  Vielä melkein kaksi viikkoa seuraavaan ultraan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kukkis, nyt vaan rennoin mielin.. Tosi helppoa, uskon.. <_< Voin kuvitella fiilikset. Nuo on just sellasia että vaikka järki ja ammatti-ihmiset sanoisivat tuon asian olevan ok, niin mieli silti miettii että "entäs jos...". Kuulostaa kyllä todellakin siltä että on just kuin polillakin sanottu, joten koita saada luotettua siihen tietoon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa alkuraskauden hermoilijat! :)

Käykää ihmeessä joku perustamassa marraskuulaiset, minä ainakin hyppään mukaan! Mulla on LA 29.10 joten aion olla molemmissa kuukausiketjussa mukana. 

Mä lopetin (suurimman) hermoilemisen sen jälkeen kun sain dpo18 digitestiin 2-3 tuloksen :) Tsemppiä kaikille hermoilun kanssa, toivottavasti kaikki menee hyvin! Mulla vielä 3,5 viikkoa ultraan, mutta koitan ottaa rennosti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marakatit ois ollut hyvä! Kerkesin jo aloittaa... Muikeat marraskuiset, toivottavasti on ok. Tuli ensimmäisenä mieleen :) Oli hyvää aikaa perustaa ketju ja kun moni sitä on toivonut niin siirryin tuumasta toimeen. Menkääs kurkkaan... Nyt vaan toivon että meidän pieni "Kuutti" pysyy matkassa mukana ja saan pysyä ketjun päivittäjänä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jippii, marraskuiset on perustettu! :) Joo minusta kanssa tuntuu että ar-ultra voisi olla paikallaan, meinaan niin hermostuttaa ja pelottaa että jotain käy etten tiedä miten itsellä hermo kestää. :D Mutta tsemppiä ja rauhallista mieltä kaikille hermoilijoille! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös alkuraskauden hermoilija :)

 

Viikkoja nyt 9+0. Oireina on muutaman viikon ollut vaihtelevasti etomista/kuvotusta, rinnat aristaa ja pissattaa normaalia enemmän. Siltikin välillä tulee niin epätodellinen olo, kun mitään oikeasti konkreettista ei ole vielä saatu, ei siis ole vielä nähty ultrassa tai kuultu sydänääniä. Ensi viikolla käydään labrakokeissa (varmistaako ne siinä muuten jotenkin raskauden?) ja kahden viikon päästä käydään ylimääräisellä käynnillä neuvolassa ja yritetään kuunnella sydänääniä. Kolmen viikon päästä olisi sitten ensimmäinen ultra.

 

Pari viikkoa sitten ensimmäisellä neuvolakäynnillä yritettiin kuunnella sydänääniä, mutta ei vielä onnistunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei täälläkin! En tiedä mitä uskaltaisi ajatella, ehkä parasta olisi vain ottaa rennosti ja keskittyä muuhun (as if), hermoilemalla en ainakaan auta asiaa. Viikkoja on vasta 5+2 menkkojen mukaan, yksi varhainen keskenmeno takana, ja nytkin mulla valitettavasti on pientä vuotoa, vähemmän kyllä kuin viimeksi, mutta ei se taida normaalia olla. Ei vaan voi tietää. :(

Edited by Nori

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei oo ollu mitään oireita. Eilen illalla alkoi kova menkkakipu. Toivottavasti ei meinaa mitään huonoa. :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oma oireettomuus saa epäilemään koko raskautta, vaikka selvät viivat on saatu pariinkin testiin. Voi miksi ekaa ultraa joutuu odottamaan niin kauan. Omaa mieltä rauhoittaakseni päädyin tilaamaan clearbluen viikkonäytölliset testit. Huoh. Miten sitä ekasta raskaudesta selvisi vain yhdellä testillä. Netti on kyllä odottajalle ihan vihoviimeinen paikka, kun tuntuu, että kaikki mahdolliset sattumukset korostuvat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulen tänne hermoiluineni. Plussan sain eilen testiin, oletettavasti dpo14. Tänä aamuna cb:n digitestiin tuli 2-3 eli ihan kuten pitääkin. Oireitakin on ja ne tuntuvat voimistuvankin, mutta silti olo on aika erilainen kuin ekassa raskaudessa, jossa ekat selkeät oireet tulivat jo dpo8. Eniten hermostuttaa kuitenkin se, että mulla vasta reilu kk sitten todettiin loppukierrossa kohdun limakalvo aivan onnettoman ohueksi eikä raskaus olisi voinut siinä tilanteessa mitenkään alkaa. Että voiko tilanne olla parantunut täysin yhden kierron aikana... Multa poistettiin hormonikierukka lokakuussa ja sen jälkeen limakalvo oli siis monta kuukautta liian ohut. Olin ekassakin alkuraskaudessa aikamoinen hermoilija, mutta tämä on vielä pahempaa. En edes uskalla tehdä enempää testejä, jos vaikka viivat alkavatkin haalistua! Olen varannut ar-ultran kolmen viikon päähän, sinne asti pitäisi jaksaa odottaa jos ei sitten käy huonosti ennnen sitä.

 

Tsemppiä hermoilijoille ja toivotaan että kaikille käy onnellisesti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin taidan kuulua tänne.. Tein maanantaina kolme testiä kaikki aivan selvästi positiivisia ja tiistaiaamuna tein vielä yhden positiivisen lisää. En vaan millään meinaa käsittää, että olen raskaana. Tärppi tuli ekasta pillerittömästä kierrosta ja oltiin varauduttu siihen, että on mahdollista, että ei koskaan onnistuta lasta saamaan. Pidettiin sitä jopa todennäköisenä.

 

Tämä tuntuu jotenkin niin käsittämättömältä, että näin helposti tulin raskaaksi, että en osaa tätä millään uskoa. Ja kun oireita ei vielä tähän mennessä juuri ole (vau.fi:n laskurin mukaan 4+3), niin epäilyttää, että voiko tämä oikeasti olla totta. Sen verran oireita oli kuitenkin, että tein testin päivänä, jolloin menkkojen olis pitäny alkaa. 

 

Tuntuu hullulta toivoa pahoinvointeja tai jotakin muuta oiretta. Mutta haluaisin jonkun konkreettisen todisteen siitä, että oikeasti olen raskaana. Tällä hetkellä vatsassa tuntuu välillä kuplintaa ja nippailuja, muuta oiretta ei vielä lievän lämmön koholla olon lisäksi ole. Ja onhan tämä niin alussakin vielä..  Nyt koko ajan odotan/pelkään, että menkat kuitenkin alkaa ja lähes hysteerisenä välillä juoksen vessassa tarkistelemassa asiaa, kun muka tulee tunne, että nyt ne alko.  :blush:

 

Soitin toissapäivänä äitiyspolille kysyäkseni tiettyjen lääkkeiden käytöstä ja tupakoinnin lopettamiseen liittyvistä jutuista. Samalla mulle varattiin ensimmäinen neuvola-aika 8.4.. Ultrataanko siellä tai saanko siellä viimein jonkun konkreettisen todisteen siitä, että oikeasti olen raskaana ja kyseessä ei ole esim. kohdun ulkopuolinen raskaus? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastasinkin elli tuolla kk-ketjussa jo, että tosiaan ekassa neuvolassa ei saa mitään sen konkreettisempaa todistetta raskaudesta, valitettavasti. Joissain harvoissa neuvoloissa voi olla ultralaite, mutta ei käsittääkseni kovin monissa paikoissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oireettomuus ei tiennyt hyvää tällä kertaa. Eilen alkoi vuoto, joka on sen verran runsasta, että kesken taisi mennä. Näillä viikoilla neuvolan ohje oli vain tsekata parin viikon päästä, että testi näyttää negaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi Kvarkki! Pahoittelut :( Toivon, että se tuosta vielä hyväksi muuttuisi!

 

 

Itse olen plussanut pari päivää sitten, dpo12, ja vielä eilen tein testi, jossa oli ihan selkeä plussa. Tänään on siis 4+4. Vaikka yritän olla hermoilematta ja puuhailla muuta, niin pelko hiipii ajatuksiin vähän väliä. Oireita on kyllä vaikka millä mitalla, ja jonkin sanoo, että hyvin tässä käy, mutta silti.

 

Aion tehdä vielä digitaalisen viikonloppuna, mutta siihen saa luvan jäädä testaus. Tässä käy niinkuin luonto päättää. Mutta silti hermoilen varmasti koko ensimmäisen kolmanneksen :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kuulun ehdottomasti tänne. IVF alkuinen raskaus, nyt 5+0. Hcg:ta seurattu hoitoalkuisen raskauden ja aikaisemman kohdunulkoisen vuoksi. Minulle siirrettiin yksi blastokysti. Pp 12 hcg 178 ja eilen pp 15 hcg 670. Normaalin alarajoilla mennään. Ei voi kuin toivoa. Matala hcg tietää aina suurempaa keskenmenoriskiä ja kohdunulkoisen toistuminenkin pelottaa. Viikon päästä ma (jos sinne asti päästään) seuraava hcg kontrolli ja tällöin kai myös ultra. Silloin päiviä olisi 6+3. Vielä ei ole ollut vuotoja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Elli, taitaa riippua paikkakunnasta ja käytännöistä. Voit varmaan varmistaa omasta neuvolastasi? Meillä päin ainakin ekassa neuvolassa on vain keskustelua ja sellasta. Yksityisellä voit ehkä parin viikon päästä käydä ultrassa, jos jaksat maksaa. Itse pääsin julkiselle puolelle varmistamaan, koska mulla on noita vuotoja ollut.

 

Kvarkki, pahoittelut! :(

Tsemppiä hermoilijoille! Joinakin päivinä hermostuttaa oireet, toisina oireettomuus. Mutta tässä vaiheessa ei voi oikein millään edistää tai estää raskautta, voi vain, no, odottaa. Veikkaan että nämä hormonitkin saa pään sekaisin, ja siksi huolehtii.

 

 

Muoks. Sorry, puhelin ei näyttänyt heti kaikkia viestejä, joten en huomannut, että Elli olikin saanut jo vastauksen.

Edited by Nori

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Elli, taitaa riippua paikkakunnasta ja käytännöistä. Voit varmaan varmistaa omasta neuvolastasi? Meillä päin ainakin ekassa neuvolassa on vain keskustelua ja sellasta. Yksityisellä voit ehkä parin viikon päästä käydä ultrassa, jos jaksat maksaa. Itse pääsin julkiselle puolelle varmistamaan, koska mulla on noita vuotoja ollut.

 

Muoks. Sorry, puhelin ei näyttänyt heti kaikkia viestejä, joten en huomannut, että Elli olikin saanut jo vastauksen.

 

Varasinkin jo yksityiselle ajan varhaisultraan parin viikon päähän. Mun on pakko saada joku konkreettinen todiste tästä raskaudesta, että uskallan uskoa tämän olevan totta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut tässä raskaudessa jotenkin tosi kova huoli siitä että onko kaikki ok. Ajatukset pyörii liikaa vain sen miettimisessä että onko kaikki ok. Tämä lapsi olisi niin toivottu. Ehkä pitäisi tilata aikaa varhaisultraan jos se helpottaisi. Eilen säikähdin  vielä tosi paljon kun aivastin voimakkaasti ja alavatsassa tuntui tosi voimakasta kipua :/ 

 

Milloin ne sydänäänet alkoi kuulumaan dopplerilla? Mulla on eka neuvola rv 7+2, voidaankohan silloin jo kuunnella?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä täällä stressaan, että meneekö kaikki hyvin.

 

Tämä raskaus alkoi siis suoraa keskenmenon jälkeen, nyt (jos lasketaan siitä km-vuodon ekapäivästä) viikkoja 5+3.

En ole uskaltanut soittaa edes vielä mihinkään, viimeksi kaikkien varattujen neuvola-aikojen peruminen tuntui niin kurjalta. Huomenna aamulla teen toisen testin, katsotaan onko viiva vahvistunut ensimmäisestä (viime viikon to).

 

Ollaan ensi viikko reissussa, en ole vielä päättänyt että soitanko edes mihinkään tällä viikolla vaiko vasta vapun jälkeen. Mahtavatko edes ottaa ultraan tämän viikon aikana, tuskin siellä mitään näkyy. 

 

Juuri eilen sanoin miehelle, että mä ihan oikeasti luulin tämän olevan kiva asia että tärppäsi näin nopsaan; en osannut kuvitella että tästä aiheutuu pikemminkin niin hurjaa huolta ja murhetta, ettei tahdo nukuttua saada..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aamulla olin vielä iloinen, nyt olen pienessä paniikissa. Sunnuntaina(kp 33/ 30-32) plussasin ekan kerran, tänään digillä toisen. Sain muutaman tunnin kuluttua stressin siitä, että viikkonäyttö näytti liian vähän. Voihan se ovulaatiokin olla toki myöhemmin, kun luulin. Silloin 1-2 hedelmöityksestä olisi oikea. Puoltaa myös edellisen kierron venyminen 40 päivään. Oon kuitenkin tosi huithapelisti seurannut kiertopäiviä aikaisemmin ja plussasin heti ekasta yk:sta. Silti hermostuttaa, jos hcg ei nousekaan tarpeeksi. :/

 

Lievää pahoinvointia, kyllä. Rinnat ovat tuplakoossa jo pidemmän aikaa. Oireet ovat normaalit ja järki sanoo, että älä hötkyä,ultrassahan sen sitten tietää. Mutta silti. Kiva, kun en ole ajatuksieni kanssa yksin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Symbioosi, mulla meni just noin, että ovulaatio olikin ollut vähän myöhemmin. Luulin niiiiiiin selkeistä oireista tunnistavani sen, mutta vähänpä tiesin :D Se olikin vasta silloin, kun seksihalut oli jo tipotiessään ja paikat kuivaa kuin sahara ja kaikki mahdolliset EI-ovulaation oireet... Hcg siis nousi hitaasti, digillä sen varsinkin huomasi. Vähän jännitti vaikka päättelinkin asian olevan just niin että ovis vaan ollut myöhemmin, ja niinhän se sitten todettiin olleen ekassa ultrassakin missä tyyppi oli mitoiltaan tismalleen sellainen että sopi myöhempään ovikseen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now