Lioni

Alkuraskauden hermoilijat

979 posts in this topic

Kiitos curly! :) Huomenna aamulla olisi tarkoitus testata uudestaan, toivottavasti viiva on edes vähän vahvistunut! Oireitakin on alkanut jo vähän tulla, rintoja on alkanut enenevästi aristaa ja tänään on etenkin keskivartalon seudulla ollut turvotus jotain aivan järkyttävää. :wacko: Kuumia ja kylmiä aaltojakin tulee vuorotellen. Tämmöisiä oireita muistan olleen silloin alkuvuodestakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole varsinaisesti hermoillut, mutta jotenkin en ole ihan täysillä osannut iloita raskaudesta vasta kuin nyt (14. raskausviikko). Jotenkin olo on ollut niin epätodellinen. Olen suorastaan yrittänyt jopa hieman sulkea ajatukseni pois koko raskaudesta, etten sitten pettyisi liikaa, jos kaikki ei menekään hyvin. En myöskään kertonut kenellekään (paitsi toki mieheni tiesi alusta lähtien) raskaudesta ennen kuin 12 viikkoa oli täynnä. Toki mitä tahansa voi sattua myöhemminkin, mutta nyt huomaan jo rentoutuvani ja pystyn iloitsemaan raskaudesta. :)

Edited by hannatik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä kauhea hermoilu menossa, menin myös testaamaan haamun "liian" aikaisin, dpo 11, ja siitä asti olen pelännyt että mitä jos se onkin kemiallinen tms. Lähes paniikkikohtauksia olen asiasta saanut, iloita en uskalla vielä lainkaan. Ilmeisesti raskautuminen tuntui liian helpolta tällaiselle peruspessimistille... :rolleyes: Ar-ultran aion varata heti ensi viikolla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viikko 8 on mulla arviolta menossa, tänään ensimmäinen neuvolakäynti. Mulla on ollut karmeaa pahoinvointia, eikä mitään pelkkää aamupahoinvointia vaan kokopäiväistä. Päivisin menee vain näkkäri ja hedelmät, illalla saa syödyksi vähän enemmän. Valittelin pahoinvoinnista, mutta kun yhtäkkiä viikonloppuna ei ollutkaan paha olo la ja su, olin heti huolesta kipeä. :D Ilmeisesti tämä kuitenkin on mulla jonkin sortin arkipahoinvointia koska tänä aamuna se taas palasi. Ja pääsin toteamaan ettei mulla tätä oloa ollut ollenkaan ikävä, mutta eihän sitä osaa olla olematta huolissaan kun kaikki on niin alussa vielä. Toivottavasti tänään saa rauhoittavia uutisia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi hermoilija ilmoittautuu! Menossa nyt 4+3 ja oireet ovat mukavasti kadonneet. Testasin haamun dpo11 (3+4) ja silloin sekä 3+5 oli aikamoisia pahoinvointihetkiä. 3+6 ja 4+0 oli aikamoiset menkkajomotuset, mutta sen jälkeen ei ole oikeastaan mitään. Mitä nyt pientä heikkoa juilintaa välillä. :( Onkohan kohdunulkoinen tai km tulossa. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äh, no eihän siellä ensimmäisellä neuvolakäynnillä mitään selvinnyt, juttelukerta. Joutuu siis jännittämään ultraan asti. :mellow: Ja vaikka tietää että se on useimmilla samanlaista stressaamista alussa niin silti sitä miettii koko ajan onko kaikki kunnossa kun nyt tuntuu siltä ja tältä ja välillä ei miltään. :unsure:

 

Cressie: Mulle neuvolatäti sanoi eilen että ei pidä välittää jos oireet katoaa välillä, kuulemma kuuluukin mennä niin, eikä välttämättä tarkoita mitään. Mulla nuo oireet (pahoinvointi, rintojen aristus, oudot mieliteot sillon kun ylipäätään käy syöminen, hirmunen väsymys ym) alkoi suunnilleen viikolla 6-7. Sitä ennen ei tuntunut missään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kiitos Neve! :) Tänään on aamu ollut hermoilujen kannalta vähän parempi. Eiköhän tämä tästä aikanaan tasoitu. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälä kans yks hermoilija. Koko ajan mietityttää jos esim. jotain painavampaa että eihän mene kesken.. Ja jos olo on ihan normaali että onkohan sielä vielä elämää.. Nimim. 3 testiä tehnyt, yksi käyttämätön odottamassa laukussa jos tulee semmonen olo ettei sielä mitään voi olla. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi hermoilija ilmoittautuu... Viikkoja kasassa se 5+3. Asiasta tietää tasan mies ja yksi entinen työkaveri, jolle sen vahingossa lipsautin :huh: Eihän se kertomalla kesken mene, mutta silti olen hirmuisen taikauskoinen. Aluksi en uskaltanut edes tickeriä tehdä, koska toisella foorumilla eräs kirjoittaja sai heti KM:n, kun laittoi tickerin näkymään allekirjoitukseensa. Nyt olen aivan varma, että menee kesken, koska olen niin innoissani ja katselen vauvanvaunuja :blink:

 

Olisipa sitä jo ensimmäinen uä takana! Pelkään kohdunulkoista, raskausdiabetestä, kaikkea. Plussaa odotettiin meillä lähes 1,5v ja aika lapsettomuustutkimuksiin oli jo varattu, kun napsahti yllätysplussa, sairauksistani huolimatta :) Siksi pelkään niin paljon, että tämä on liian hyvää ollakseen totta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hermoilija ilmoittautuu täällä! Olen luonteeltani ikuinen pessimisti ja tässäkin asiassa etenen ajatuksella, että mitään mahassani ei kasva, ennen kuin toisin todistetaan ;)

Aika rankkaa tämä tietämättömyys kyllä toisinaan on. Ei pitäisi käydä lukemassa noita km-palstoja ollenkaan. Ja nyt kun raskausoireetkin ovat vähentyneet, niin takaraivossa pieni pelko kytee jatkuvasti. Tänään tasan kuukausi ekaan ultraan, toivotaan, että sitten vähän helpottaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hermoileeko teidän puoliskot enemmän kuin te? Mulla on juuri tälläinen tilanne. Itse en stressaa oikeastaan mistään vaan annan asioiden mennä omalla painollaan. Viikkoja on nyt vasta kuusi ja miehen mukaan en saisi edes siivoo, saati sit kantaa kauppakasseja. Eipä toi usko, että enemmän haittaa tulee jos sohvalla makaan. Kavereiltansa kun on kuullut, että alku- ja loppuraskaudessa ei saa olla yhtään stressiä. Huh. Kokemuksia toisen hermoilusta kellään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Superhermoilija ja pessimisti ilmottautuu. Onneksi salaa kuitenkin elää toive, josko sittenkin... Ensimmäistä neuvolaa odotellessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä on ehkä sellainen ketju, jossa ei saisi vierailla..nyt hermostuttaa vielä kovasti paljon enemmän. Vaikka ei kai periaatteessa pitäisi olla mitään syytä hermoilla.

Kahden tunnin päästä eka neuvola, jospa se puhelimessa valtavan kivalta kuulostanut th saisi mut rennommalle mielelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Oli aika turha käynti... äitiysneuvolan th poissa, sijaisenaan kouluterveydenhoitaja, jonka kokemukset äitiysneuvolasta olivat kultaiselta 70-luvulta. Keskusteltiin sitten siitä, että kouluissa pitäisi juoda enemmän maitoa. Mikä on siis "valtavan" mielenkiintoista, mutta yksi tuleva äiti olisi toivonut saavansa jutella raskaudesta.

Ei tuolle tätille oikein uskaltautunut murheistaan tai peloistaankaan kertomaan. Varsinkaan, kun se aloitti oikeestaan koko neuvolakäynnin toteamalla "Joo, tervetuloa tänne äitiysneuvolaan. Vaikka ihan alussahan tässä vasta ollaan. Jos tässä kohtaa tulee keskenmeno, sen on luonto niin tarkoittanut".

Joo, mut mitä sit jos murehduttaa?

Edited by linae

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, taalla myos hermostuttaa miten kaikki menee, uskaltaako viela iloita jne jne. Hermostuttaa myos etta mulla on stressaava tyo, mutta vauvaa  menee tietenkin kaiken edelle, joten miten voin olla stressaamatta toista...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä hermoillaan tota possutautia ja varsinkin possurokotusta. Kun osais päättää uskaltaisko ottaa rokotteen... Ootteko käyny ottaan rokotuksen? Viikkoja about 6+4. Neuvola tiistaina ja sit varmaan saa varailla ekaa ultraa. Ei voi ku yrittää mennä päivä kerrallaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä kanssa hermoilija. Viikkoja nyt kasassa 4+4. Pelottaa välillä ihan hirveästi, välillä en edes meinaa uskoa, että on voinut jotain näin ihmeellistä tapahtua. Mulla tämä hermoilu johtuu, tai ainakin niin olen itse arvellut, siitä, että oltiin jo hoidoissa, ennen kuin tämä sai alkunsa. Niin pelottaa, että kaikki ei mene hyvin, ja että sitten joutuu käymään kaiken sen uudelleen läpi.

 

Mä aion ottaa rokotteen, olen itse asiassa huomenna menossa ottamaan. Eka neuvolakäynti mulla on "vasta" joulukuun alussa, mitenhän sinnekin saakka malttaa odottaa!

 

Muoks: Mua hermostuttaa oireet ja niiden puuttuminen. Mahaa on nyt nippaillut oikeestaan joka päivä viime viikon alusta asti. Vaikka tiedän, että sitä on muillakin, pelkään, että se onkin huono merkki. Toisaalta sellaisetkin hetket pelottaa, kun ei yhtäkkiä tunnekaan mitään oireita.

Mahan nippailun lisäksi mulla on ollut oireena hiukan etovaa oloa, jos en syö ja varsinkin jos syön ja väsymys ja ehkä hiukan palelu. Sitten kun on hetkiä, kun mitään näistä ei tunnu, niin sekin pelottaa.

Edited by Memminkäinen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi hermoilija ilmottautuu! Välillä olen niin onnelinen ettei meinaa housuissa pysyä, mutta sitten yhtäkkiä iskee taas todellisuus. Ollaan vielä niin kovin alussa sekä kaikki on uutta ja erikoista. Suurin huolenaihe on tällä hetkellä tuo possupiikki huoh.. Ei tiedä hakeako vaiko eikö.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös yksi hermoilija... pahinta sorttia en varmastikaan ole, mutta tuntuu, että voiko tästä vielä iloita jos jotain sattuisikin... ja sitten tosiaan se sikatautipiikki. Jos raskaus olisi pidemmällä (nyt 4+6) ottaisin varmasti, mutta nyt viel pelkään että rokote ei olisi hyväksi näin alkuraskaudesta. Hoh hoijaa kun ei osaa päättää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa ahistaa.

 

Suhteellisen kovasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin hieman hermoilua ilmassa.

 

Sikapiikin kävin kuitenkin hakemassa eilen. Nyt siis viikkoja 4+3. Huokaus tätä jännäämistä...

Edited by Auringonkukka80

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös yksi kärsimätön. Ehkäsyttömän vuoden jälkeen on alkanu miettiä et ku se ei oo aiemmin tärpänny ni tän on pakko olla tuulimuna tai jotain muuta ikävää. Jos vain neljä viikkoa menis nopeesti ja ois eka ultra ohi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liityn hermoilijoiden joukkoon :rolleyes:

 

Minulla ensimmäinen neuvola ensiviikolla, saas nähdä miten menee. viikkoja nyt kasassa 7.6.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now