Jenny-Maria

Turhimmat vaatehankintasi vastasyntyneelle/0-2 kk?

91 posts in this topic

- Mekot/tunikat. Näissä sama kun paidoissa, ei pysy alhaalla nätisti vaan rullautuu korviin :rolleyes:

Just näin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

- Nauhalliset kietaisubodyt (nepparilliset taas ovat ihania)

 

- Terälliset potkarit siinä mielessä, että meidän jätkällä on aikamoinen jalka ja terät ovat yleensä naftit... mutta ei se tuon ikäisellä haittaa kun ei tarvitse kävellä.

 

- Kypärämyssyt (poika syntyi maaliskuun alussa ja käytti kypärämyssyä vain laitokselta lähtiessä. Sen jälkeen oli liian kuuma käytettäväksi.)

 

- Tumput, jätkä oppi riisumaan ne noin viikon iässä ja sen jälkeen niitä ei juurikaan käytetty

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo nauhalliset kietaisubodyt! Mies ei suostunut edes pukemaan niitä. Pari kertaa yritti ja sen jälkeen luovutti :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samettihousut kokoa 56. Älyttömät ja älytöttömän hienot. Tasan kerran käytin. Samaa mieltä olen nauhallisista kietaisubodeista. Liikaa liikkuvia osia. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei varsinaisesti se liikkuvien osien määrä ollut ongelma vaan se, että jätkä on semmoinen menokone, että ne aukeilivat jatkuvasti - ja toki sitten myöhemmin kipsin kanssa oli vähän hankala sitoa mitään. :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paidat jäivät täysin käyttämättä, onneksi niitä ei montaa ollutkaan.

 

Huppareita, neuletakkeja ja muita vastaavia käytettiin ihan muutaman kerran lämmikkeenä ja söpöstelynä, mutta yleensä kyllä noin pieni mieluummin kiedottiin vilttiin. Jotenkin se pukeminen oli alkuun niin epävarmaa, että mieluummin jätettiin ylimääräiset vaatteet laittamatta, kun koko ajan niitä piti kuitenkin olla taas riisumassa.

 

Yöpukuja yleensäkään ei käytetty kuin vähän myöhemmin, joitain haalareita kyllä kotona ihan muuten vaan. Ihan käyttökelvottomia oli jotkut sellaiset haalarit, joissa nepparit jatkuivat hyvä jos napaan asti. Miten ihmeessä niihin muka saisi semmoisen lötkön minivauvan tungettua, ja vielä monta kertaa päivässä tai varsinkaan keskellä yötä?

 

Lyhyt- tai löysävartisia sukkia ei saanut jalassa pysymään. Pitkävartisia tarvittiinkin sitten erityisesti tumppuina, kun niitä ei tarvinnut ihan niin usein laittaa takaisin kuin muita.

 

Mekkoja oli eri lähteistä useita, joitakin ei kertaakaan käytetty ja joitakin kerran-pari. Ei tullut noin pienelle laitettua, kun ylimääräinen pukeminen oli tosiaan vähän hankalaa ja ärsyttävää. Mekkobodysta tykkäsin eniten, sitä jopa suht pienenä käytettiin, kun oli yksi vaate vain. Musta pieni vauva oli tosi söpö just niissä bodyissa ja puolipotkareissa niin en muuta kaivannut hienosteluunkaan yleensä.

 

Suloisia pikkumyssyjä oli meilläkin jostain ihme syystä useita. Mihin ihmeeseen me muka oltaisiin niitä keskellä talvea tarvittu? Joskus taidettiin kylvyn jälkeen laittaa hetkeksi. Enimmäkseen käyttämättä jäivät.

 

Joo nauhalliset kietaisubodyt! Mies ei suostunut edes pukemaan niitä. Pari kertaa yritti ja sen jälkeen luovutti :grin:

 

Meillä ne nauhalliset vielä meni, kun ei niissä niin hirveän montaa nauhaa ollut, mutta auta armias sen yhden noin kymmennepparisen bodyn kanssa! Sitä ei tainnut mies eikä mummo saada kertaakaan oikein koko aikana, vaan syyttivät bodya, että joku neppareista muka puuttuisi. Kas kummaa, mä kyllä sain sen oikein päälle. Mä tykkäsinkin kietaisubodeista, mies taisi mieluummin käyttää pään yli vedettäviä.

 

Noissa puolipotkareissa ei yleensä ole nappeja haaruksissa, eikö? Siinä mielessä potkarit (siis haaranepilliset) oli mun mielestä käytännöllisempiä, kun vaippa oli helpompi vaihtaa. Ei tarvinnut riisua koko housuja.

 

Mutta ne puolipotkarit on tosi helppo vaan vetäistä jalasta. Meillä oli joissain potkareissa haaranepparit mutta aika harvoin niitä käytettiin. Yleensä riisuttiin koko housut, kun oli jotenkin helpompaa avata kaksi nappia ja vetää ne pois kuin avata miljoona nepparia ja varoa niitä helmoja sitten pestessä. Lisäksi ne nepparit teki housuista jotenkin jäykemmät ja liian usein paljasteli paljasta ihoa sieltä väleistä, niin mieluummin käytettiin nepittömiä potkareita. Makuasia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo nauhalliset kietaisubodyt! Mies ei suostunut edes pukemaan niitä. Pari kertaa yritti ja sen jälkeen luovutti :grin:

Mun miehen hahmotuskyky ei riitä kietaisumallisiin vaatteisiin oli ne sitten nauhallisia tai nepillisiä. Aina, kun sellainen oli tytöllä päällä, hoitopöydän luota alkoi kuulua hirveää mutinaa ja bodyt olivat päällä milloin mitenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 50cm vaatteita käytettiin muistaakseni reilu 4kk, joten aika lailla kaikkea tuli käytettyä. Mutta hetimiten huomasin, että potkuhousut jäi käyttämättä lähes kokonaan (hankala pukea ja vaihtaa vrt housut, jalat ei pysy lahkeissa jos ei laita sukkia päälle kun kaikki oli niin leveitä). Jotkut kietaisubodyt jäi käyttämättä, kun olivat niin leveitä, ettei pysyneet päällä (kietaisumalliset on käytännössä AINA leveämpiä kuin ne kirjekuoripääntiet tms.) ja sit ku ois olleet leveydestä edes kohtuullisia niin hiat oli aivan liian lyhyet ja niska-haaraan ois tarvinnu jatkopalan. En muutenkaan kokenut niitä kietaisumallisia niin välttämättöminä kuin jotkut muut, meidän isopäisellekin (tyttö -2 ja pää +2 käyrällä..) kyllä toimi nepilliset ok. Puolipotkarit ei olleet myöskään meidän juttu, kun ne on niin leveitä. Sukkia piti pitää niiden päällä aina jos halusi niiden edes pysyvän jalassa ollenkaan, ja sitten todettiin et sukkahousut+housut on helpommat. Tälle kakkoselle hankin vain housuja, en ollenkaan umpiterällisiä kun ne oli meidän esikoiselle niin huonon mallisia (ja luultavasti sitten tää poika on joku punkero, jolle ne sopiikin mainiosti :girl_crazy: )

 

Farkkumekon tyttö sai lahjaksi ja sitä ei pidetty varmaan kuin pari kertaa. Se ei ollut toimiva. Sen sijaan froteeliivimekkoja ja puuvillamekkoa pidettiin kyllä (mm. ristiäisissä ja juhlissa) ja niitä huppareitakin ehdittiin käyttää parin ekan kuukauden aikana. Varmaan riippuu myös vuodenajasta, mitkä silloin ekoina viikkoina on tarpeellisia vaatteita ja mitkä ei...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Riippuu jonkin verran vauvastakin :)

 

Esikoisella turhaksi osoittautui kaikkein pienimmät 50-koon vaatteet, kun oli sen verran iso syntyessään, ettei ne oikein enää päälle mahtuneet. Hänellä käytin tosi paljon puolipotkareita ja kietaisubodyja (myös niitä nauhallisia). Olin pakannut kotiutumisvaatteisiin pään yli vedettävän bodyn ja pientä jännitysmomenttia oli siinä lähdössä, kun sitä bodya puin ;) Sairaalassa oli ollut vain kietaisubodyja ja vauvan käsittely oli vielä tuossa vaiheessa vähän epävarmaa.

 

Toisen lapsen kohdalla yritin olla kaukaa viisas ja en edes hankkinut kaikkein pienimpiä vaatteita. No hänpä syntyi sitten keskosena ja isovanhemmat kävivät ostamassa isot kassilliset 50-koon vaatteita ja niitä käytettiinkin pitkään. Toisella lapsella käytin jo aika paljon pään yli vedettäviä bodeja ja puolipotkareita en juuri lainkaan, kun aina jotenkin potki jalkansa sieltä potkareista pois ja piti käyttää sukkia siinä päällä.

 

Kolmannen kohdalla koin jo kietaisubodyt hankaliksi ja hitaiksi pukea ja käytössä oli lähinnä vaan pään yli vedettäviä bodeja. Kun kahden pojan jälkeen pääsi pukemaan vauvalle hameita ja mekkoja niitä kyllä käytettiin päivittäin ihan pikkuvauvanakin. Mies hieman valitteli, että ovat epäkäytännöllisiä, minä en ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ampparipuku :D Tosi söpö, mutta hyvin epäkäytännöllinen huppuineen ja siipineen vauvalla, joka suurimman osan aikaa makaa selällään.

Ohuet myssyt ilman nauhoja, yhtä käytettiin kerran söpöstelykuvassa. Jostain syystä meilläkin oli niitä myssyjä useampia.

50 cm vaatteita oli ihan liikaa, poika oli syntyessään 51 cm ja osa 50 cm vaatteista oli jo valmiiksi liian isoja. Muoks. siis tietenkin pieniä.

Edited by Simpuka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paidat ja housut, yöpuvut, ei-kietaisu bodyt. ei-haaroista aukeavat haalarit ja potkarit. Oikeastaan pojalla käytetty 95% kietaisubody+puolipotkarit yhdistelmää, siihen päälle tarvittaessa lisälämmikkeeksi joku haalari. kypärämyssyäkään ei tullut käytettyä kuin pari kertaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä turhia oli kaikki koon 50 vaatteet kun neiti syntyi niin pitkänä etteivät menneet päälle ollenkaan.. Yksikin ihana lahjaksi saatu kukallinen hellepuku jäi käyttämättä kokonaan..

 

Muutenkin käytettiin tytöllä lähinnä puolipotkareita/sukkahousuja ja bodeja (ja bodeista parhaat oli kietaisumallisia, joissa sai hihat käännettyä tumpuiksi). Yöpukuja ei tarvittu, kun tyttö nukkui unipussissa (kuuman kesän vauva, ei ollut muuta kun se unipussi siis)..

 

Eli turhiksi voisi sanoa lähes kaikki muut vaatteet eli mekot, housut, sukat, paidat, potkarit (isommalla käytin kyllä), erilaiset haalarit, hameet..

Edited by a_paradise_79

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potkareita ei ole meillä juuri käytetty... Ja "kovaa" kangasta olevat vaatteet ovat jääneet täysin käyttämättä (näitä ei toki kuin pari), hupparit olen kokenut vähän vaikeiksi pienellä vauvalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää on musta hyvä ketju! Tästä sen näkee, että OIKEASTI riippuu niin vauvasta ja pukijasta, että mikä on hyvä ja mikä ei :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Näin esikoisen odottajalle tää on kyllä mielenkiintoista luettavaa. Kun tässä tosiaan hyvin huomaa sen, ettei mikään neuvo ole yleispätevä. Jonkun lapselle ei mahdu edes laitoksella 50cm, toisen lapsi käyttää sitä vielä useamman kuukauden ikäisenä tai jonkun hermoon käy nepparit, kun taas toinen vihaa nauhoja. Taitaa olla niin, että etukäteen ei voi yhtään tietää, miten itse reagoi ja millaiset omalle vauvalle sitten sopii. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Joo, kyllä siis kannattaa olla vähän kaikkea niin oppii sitten mitä vihaa. :grin:

 

Ja tuo 50 -senttinen on sillä lailla hankala koko, että sitä on hyvä olla kun ei koskaan tiedä... meikäläinenkin odotteli semmoista rapiat 50 cm vauvaa ja 47 cm rääpäle syntyi. Viimeiset 50 cm bodyt jäivät käytöstä vasta reilusti yli kuukauden ikäisenä... (Ja nyt mennäänkin jo 68 cm ryntteissä noin pääosin. :D)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä nuo 50-senttiset kuuluisivat myös turhimpien listaan, mutta kun osasin odottaa isohkoa vauvaa, en niitä hankkinutkaan. Yksi body ja yhdet potkarit tuli äitiyspakkauksesta tuossa koossa, tosin olivat melkein jopa isompia kuin H&M:n 56-senttiset, eli ei oikeasti niin superpieniä. 56 koossakaan meillä ei ihan hirveästi vaatetta ollut vaan ihan syntymästä asti käytettiin jo pienimpiä 62 koossa.

 

Olisi ne 50-senttiset varmasti heti syntymän jälkeen mahtuneet päälle, mutta ehkä viikon tai kaksi, ja siksi ajaksi musta on turha niitä hankkia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli turhinta potkuhousut, puolipotkarit, kietaisupaidat ja muutamat lahjavaatteet, joissa oli nepparit selkäpuolella (olisivat painaneet selkää tosi pahasti). Meidän hoikkeliinilla ei puolipotkarit pysyneet jalassa ollenkaan sillä ne olivat järjestään liian löysiä vyötäröltä ja lisäksi lahkeet olivat kauhean löysät ja yleensä poika saikin joko potkittua potkarit kokonaan pois jalasta tai vähintään molemmat jalat samaan lahkeeseen. Usein puolipotkareissa oli myös ihan liian pieni jalkaterä meidän isokenkäiselle :grin: Potkuhousut oli hankalat vaipanvaihdon kannalta, jos oli siis nepparit olalla ja piti kokonaan riisua. Lisäksi poika vihasi niitä olkaimia ja kiemurteli tai huusi kunnes potkarit riisuttiin. Kietaisupaitoja ei onneksi ollut kuin lainavaatteissa ja olikohan siinä äitiyspakkauksessa joku myös. Meidän poitsu onnistui kerran nukkuessaan ihan muutaman viikon ikäisenä riisumaan itseltään pois kietaisupaidan ja puolipotkarit, voitte uskoa että meinasin kuolla nauruun kun näin lopputuloksen :girl_crazy:

 

50-koon vaatteet tuli meillä kovaan tarpeeseen ja ostin niitä vielä lisääkin, koska vauva oli tosi pikkuruinen ja hoikka syntyessään (3020g/48cm) ja vihaan löysiä/roikkuvia/moneen kertaan pienemmäksi käärittyjä vaatteita. Vauva oli vielä tosi lyhytjalkainen ja 52-koon housut meni varmaan 3kk :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Meidän rimpulalla puolipotkarit pysyivät mainiosti kun ne puki bodyn alle. :) (Ei se bodykaan näyttänyt ihan niin isolta sitten kun oli kestoa ja potkaria täytteenä. :grin:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kyllä tykkään potkuhousuista, ne on niin söpöjä eikä musta kovinkaan vaivalloisia ja lisäksi talvivauvalla lämmittivätin paremmin kuin housut tai puolipotkarit :). Sitä vastoin kaikki paidat ja hupparit on olleet ihan turhia, ne nousee kainaloihin aina. Varmaan sitten, kun vauva nousee pystyasentoon, niistä tulee vähemmän rasittavia. Ja ihan pienelle oli tosi pelottava pukea niitä pään yli vedettäviä bodeja. Lisäksi meillä oli pari bodya, joissa oli nepit takana sekä pari haalaria, joissa oli vaan joku kolme nepparia ja ne jäi kyllä käyttämättä, kun olivat niin vaivalloisia pukea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä kaikkein turhimpia on ollut potkuhousut, joissa ei ole neppareita haaroissa. Mä en ainakaan jaksa väkertää niitä henkseleitä kiinni jokaisen vaipanvaihdon jälkeen. :girl_sigh: Mekkoja ei myöskään pahemmin ihan pienellä ole tullut käytettyä muuta kuin juhlissa. Ja silloinkin täytyy aina laittaa body alle, ettei napa paista, kun pientä nostelee syliin. Enimmäkseen meillä on käytetty kietaisubodyja, housuja ja sukkia ja joskus satunnaisesti potkareita, joissa on nepit haaroissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie olen aina tykännyt enemmän potkuhousuista, pikkuvauvalla parhaimmat oli ne, jossa oli haaroissa nepparit. Sukkahousut oli tympeä pukea ja sukat ei pysyneet millään jaloissa. Puolipotkuhousut ei ole koskaan ollut sopivia. Joko liian pitkät lahkeet, löysä/tiukka vyötärö. Pikkuvauvalla suosikki oli kietasubodyt neppareilla. Vasta 3kk eteenpäin tykkäsin alkaa pitää tavallisia bodeja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nämä ei varsinaisesti turhia hankintoja olleet, mutta pään yli puettavat bodyt koin hankaliksi kun vauva ei tykännyt yhtään niiden pukemisesta ja aina huudettiin pää punaisena vaikka kuinka varovasti yritti pukea. Kietaisumalli oli niin paljon helpompi, mutta nyt melkein 3kk ikäisenä ei enää niiden pään yli puettavienkaan kanssa ole mitään ongelmaa. Myös puseromalliset vaatteet jäi todella vähälle käytölle kun aina ne rullaantui kainaloihin. Niitä ei onneks tullu hankittuakaan kuin pari, mutta kuitenki :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä turhimpia oli kietaisubodyt koska niitä oli turhauttava pukea päälle. Käytettiin sitten pelkästään pään yli vedettäviä bodeja kun ei neiti niistä valittanut.

Lisäksi oli turhan paljon potkuhousuja koska aika pian siirryttiin käyttämään pelkästään body+puolipotkuhousut-settiä. Meillä se oli toimivin yhdistelmä.

 

Lisäksi mä olin ostanut ison kasan ihania mekkoja ja tulihan niitä käytettyä varmaan kolme kertaa. niissä oli se ongelma että mekot oli aina kainaloisa rytyllä kun vauvaa nosti syliin. Eli päädyin siihen että mekkoja meillä aletaan käyttää kunhan neiti oppii kävelemään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neuletakit ja vastaavat päällispaidat olivat minusta vastasyntyneellä turhia. Aina rytyssä, hankalia napittaa ja useimmat huonon mallisiakin, esim. liian leveitä ja lyhyitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now